WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ale cos ci dolega że powinnaś leżec np, czy poprostu proponuje z samego faktu ciąży?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    ja co prawda miałam sie wybrac na L4 już teraz bo czułam ze mnie przeziębienie rozkłada ale przeszło więc nie chciałam jeszcze brac, ale potem sobie myslę ze sie nawet nie zapytał czy mi dać i czy jak bede chciała wziąć w przyszłości t oczy nei bedzie robił problemówhtt
    jak chodziłam na nfz - to nie pytał i jak poprosiłam, żeby mi dał bo źle się czuję to mówił że w ciąży to normalny stan i mogę chodzić do pracy. I nie dał...
    Teraz prywatnie na każdej wizycie chce mi wystawić L4. Ostatnio mi proponował bo mam rwe kulszowa i zalecenia mam leżenie żeby mnie tak nie bolalo, ale odmówiłam, bo chciałam jeszcze z miesiac poproacować

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    ja co prawda miałam sie wybrac na L4 już teraz bo czułam ze mnie przeziębienie rozkłada ale przeszło więc nie chciałam jeszcze brac, ale potem sobie myslę ze sie nawet nie zapytał czy mi dać i czy jak bede chciała wziąć w przyszłości t oczy nei bedzie robił problemówhtt
    Da ci napewno L4 a od kiedy w pl mozna isc juz na macierzynskie ,bobja to juz Polską 8 lat nie interesuje się i ciekawa jestem jakie prawo jest .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    jak chodziłam na nfz - to nie pytał i jak poprosiłam, żeby mi dał bo źle się czuję to mówił że w ciąży to normalny stan i mogę chodzić do pracy. I nie dał...
    Teraz prywatnie na każdej wizycie chce mi wystawić L4. Ostatnio mi proponował bo mam rwe kulszowa i zalecenia mam leżenie żeby mnie tak nie bolalo, ale odmówiłam, bo chciałam jeszcze z miesiac poproacować
    Moja siostra ma rwe kulszową jak ją zlapie to szpital i zaszczyki straszny ból .

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodze na nfz tylko do lux medu ale jakos tak sie obawiam że jak bede chciała pójsc do bedzie problem z nim

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Amy ale cos ci dolega że powinnaś leżec np, czy poprostu proponuje z samego faktu ciąży?

No więc sama poprosiłam na pierwszej wizycie bo rzygalam starsznie, później chciał przedłużać dalej ale ja mówilam ze juz sie lepiej czuję i może mi da ale tylko na 2 tygodnie. I tak mi dał. Na ostatniej wizycie mowilam mu o bólu kegosłupa promieniującym do biodra i powiedział ze rwa kulszowa i wysyłał na zwolnienie, odmówiłam i mowie ze moze jeszcze z miesiac poproacuje. I wtedy powiedzial ze okej, ale jakbym nie dala rady to zeby sie zglosić i on mi wystawi L4 a jak wytrzymam to od 27.11 pojde na zwolnienie juz do konca trwania ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja nie chodze na nfz tylko do lux medu ale jakos tak sie obawiam że jak bede chciała pójsc do bedzie problem z nim
    To zapytaj jak ze zwolnieniem bo jestes juz zmeczona i chcialabys juz pojsc na L4

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkad powiedziałam że jestem w ciąży to mi w pracy odpóscili także jest miło i przyjemnie, ale nie mam zamiaru chodzic jak sie zrobi na maxa zimno i nie mam tez zamiaru kupowac aż tylu ciuchow żeby móc chodzic do pracy

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że zapytam ale dopiero na następnej wizycie bo narazie czuje sie dobrze, nawet na orbitrek wchodziłam już 2 razy:DD

Amy lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Moja siostra ma rwe kulszową jak ją zlapie to szpital i zaszczyki straszny ból .
    No właśnie a mnie nic nie można podać :( dlatego mi kazał iść na zwolnienie. Moja babcia też ma więc lekarz mówi że genetycznie. Ale mnie na szczęscie nie łapie codziennie. I na razie ból w skali od 1 do 5 jest 3,5 więc nie tak tragicznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja odkad powiedziałam że jestem w ciąży to mi w pracy odpóscili także jest miło i przyjemnie, ale nie mam zamiaru chodzic jak sie zrobi na maxa zimno i nie mam tez zamiaru kupowac aż tylu ciuchow żeby móc chodzic do pracy
    Ja też nie będę, tym bardziej że pracuje w szpitalu i sezon grypowy się w grudniu rozpocznie ale wtedy juz mnei nie będzie. Lekarz wie że jestem pracownikiem szpitala i nawet ze względu na to mnie wysyłał wcześniej, bo jestem inspektorem bhp więc jak ide na szpital to miedzy chorymi też łaże..

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak masz styczność z chorymi tonawet nie ma co się zastanawiać, cos złapiesz i potem sobie nie darujesz ze nie poszłaś

Amy lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze poczekam do 27.11 i później 4mies. laba ;)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się będziemy dobrze czuły to rzeczywiscie laba , gorzej jesli nie:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy:D

pogoda barowa, nie zachęca do niczego właściwie.

Też się wczoraj połozyłam z nogami w dół ale nic nie poczułam:D chyba była pora drzemki:P

dziewczyny jak macie czkawkę to znaczy że włosy dziecku rosną;)

wy na tym etapie jesteście odbierane nie koniecznie pozytywnie z ruchami dziecka to pomyślcie sobie jak ja byłam odbierana jak oznajmiłam to już daaawno temu, ehh nie chcę myśleć;/

dziewczyny jak powiedziałam lekarzowi że do czasu ciąży biegałam to dał mi zielone światło abym kontynuowała ćwiczenia a ja dupa przestałam wrrrr.
    na rowerze jedziłam do niedawna bo było ciepełko:) uwielbiam rower:) w domu mam stacjonarny ale zapomniałam że go mam:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja ogólnie czuję się dotknięta, jak ktoś twierdzi że zna "moje ruchy" w brzuchu lepiej niż ja, ale ogólnie staram się trzymać uczucia na wodzy. Niestety jestem z tego wrażliwszego gatunku :P i wszystko biorę "do siebie"

Mnie też to drażni jakby ktoś znał nas lepiej i lepiej wiedział co czujemy jakbyśmy zakładały że wszystkie kłamiemy to nie ma sensu tu nic pisać bo i tak będziemy zbesztane i wzięte za wariatki wmawiające sobie pewne rzeczy

Amy lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Mnie też to drażni jakby ktoś znał nas lepiej i lepiej wiedział co czujemy jakbyśmy zakładały że wszystkie kłamiemy to nie ma sensu tu nic pisać bo i tak będziemy zbesztane i wzięte za wariatki wmawiające sobie pewne rzeczy
    pamiętaj że w kupie siła:D a nas jest więcej:D'matek wariatek:D

Ola89, Amy, sylvia007 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    pamiętaj że w kupie siła:D a nas jest więcej:D'matek wariatek:D

Pewnie że tak :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) tam sie nie przejmuje takimi opiniami, wiem co czuje i nie zamierzam sie nikomu z tego tłumaczyc:D
    Pisalyscie o L4, ja jestem mozna powiedziec od 7 tygodnia ciazy i jestem bardzo szczesliwa w domu z córka. W pracy bylam narazona na ogromny stres i moja firma to rozumie, w 1 szej ciazy tez podzlam od razu na l4 i z moim powrotem nie bylo problemu, bo firma jest prorodzinna:)

Amy wiesz, ze rwa kulszowa prawdopodobnie kwalifikuje do cc? Pamietam, ze lezalam z dziewczyna na koncowce ciazy ktora wlasnie przez rwe miala cc.

Milego dnia Mamusie:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już się nie mogę doczekać L4 ale teraz się okazuje, że chyba zapomniałam o jednym bardzo ważnym szczególe, że dziewczyna którą zastępuje może jeszcze wziąć miesiąc urlopu wypoczynkowego za ten rok i wróci nie w połowie stycznia jak zakładałam ale w połowie lutego :( Jestem załamana! Myślałam, że od połowy stycznia będę mogła wreszcie odpocząć :( Nie mogę zostawić szefowej samej :( Ale chyba nie będę miała wyjścia... Muszę też czasem przecież pomyśleć o sobie. I tak zacisnęłam zęby i z wymiotami i totalnym brakiem siły chodzę dzień w dzień do pracy... Nie wiem co mam zrobić :( Tym bardziej, że szefowa poszła mi bardzo na rękę, zmieniła mi umowę z zastępstwa na umowę o pracę bo by mi się co najwyżej figa z makiem należała, żadnego macierzyńskiego nic. Do tego pozwoliła mi pokombinować z etatami żeby mogła sobie podnieść podstawę do zasiłku chorobowego i macierzyńskiego... Może coś poradzicie? Jak mam się zachować? Jestem w firmie zazwyczaj całkiem sama. Brak mnie to codzienne awizo do odbioru, niezłożone pisma w sądzie, niewysłana korespondencja, nieodebrane telefony od klientów z głupimi pytaniami czyli będą męczyć na komórkę, nieprzygotowane proste i czasami bardziej skomplikowane pisma którymi ona nie musi sobie głowy zawracać tylko podpisuje... Przez miesiąc bez nikogo w sekretariacie będzie jej ciężko :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ