Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze ja rozumiem z emozna czuc jakies delikatne smyrniecie ale kopniaki i podobne ruchy to chyba dziewczyny jednak za wczesnie. Przeciez dzieciatko jest jeszcze takie maltkie a od naszej skory dzieli je jeszcze sporo (pecherz, miesnie, tluszcz), przeciez taka malutenka nozka nie moze byc w stanie kopnac w brzuch tak zeby to poczuc....?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MartaAlvi wrote:A ja dzisiaj zrobiłam tak jak polecałyście. Położyłam się ze spuszczonymi nogami i czekałam... czekałam... czekałam i się nie doczekałam
Trochę mnie to oczywiście zmartwiło. Boże, tak bardzo nie mogę się doczekać tego uczucia!
Marta, nie martw się. Ja też nic nie czuję, a jestem tydzień dalej. Ba, nawet ruchów jelit nie czuję, żeby moc pomylić.ale na siłę nie szukam. Jak przyjdzie czas to poczujemy wszystkie.
Mam tylko nadzieję, że w pon. Na usg zobaczę jak się maluch rusza bo ostatnio spał.
Krysti, MartaAlvi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja z kina wrócilam niedawno
co za film super az mnie maluszek smyrnoł takie puknięcie w brzusiu z tych efektów filmowych
hihi chciala bym by to dzidzia byla
trza czekać na konkrety wiem ze pierworódki za zwyczaj w 20 tyg czują a jak się ma lozysko przodujace to nawet pozniej .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 00:55
-
nick nieaktualnyHEJ
okej zrobiłam rano zdjęcie na puste jelitai jakoś wcale się zdjęcia nie różnią z wczoraj. Oznacza to że po prostu zrobiłąm się już duża
Brzuchy mają tylko troszkę inny kształt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 18:15
Krysti, sylvia007, Rudzia, Eweliśka, iwonka1077, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PsotkaKotka wrote:Kurcze ja rozumiem z emozna czuc jakies delikatne smyrniecie ale kopniaki i podobne ruchy to chyba dziewczyny jednak za wczesnie. Przeciez dzieciatko jest jeszcze takie maltkie a od naszej skory dzieli je jeszcze sporo (pecherz, miesnie, tluszcz), przeciez taka malutenka nozka nie moze byc w stanie kopnac w brzuch tak zeby to poczuc....?
Amy śliczny masz ten brzusio!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 07:20
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:Rowerku jest podobno najbezpieczniejszy w ciąży, ja tylko zmniejszyła tempo, przed ciążą "jeździłam" ok 47km/h teraz max 38-39km/h i nie opieram się o kierownicę, tylko taka wyprostowana ćwiczę. Jak poczuje, że łapie zadyszkę to zwalniam to rada mojej gin. Ją po 15 latach brania sterydów nigdy nie będę miała takiej figury jak Ty Amy. Ale widzę różnice w sobie jak ćwiczę, a najszczuplejsza byłam ok. pół roku po porodzie i kamieniu córki ważyła wtedy 63 kg.
-
nick nieaktualnyPsotkaKotka wrote:Kurcze ja rozumiem z emozna czuc jakies delikatne smyrniecie ale kopniaki i podobne ruchy to chyba dziewczyny jednak za wczesnie. Przeciez dzieciatko jest jeszcze takie maltkie a od naszej skory dzieli je jeszcze sporo (pecherz, miesnie, tluszcz), przeciez taka malutenka nozka nie moze byc w stanie kopnac w brzuch tak zeby to poczuc....?
No niestety się z Tobą nei zgodzę. Jestem już w połowie 19 tyd ciąży (wg usg) i większość z dzieczyn któe już czują ruchy są w 18 czy w 17 więc jak można nie poczuć 14 cm dziecka któemu dochodzi jeszcze kilka cm nog?
Ja np wyraznie czuję kopniaki. Wystarczy że połąże rękę w miejscu gdzie czuję macicęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 07:19
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWybaczcie ale ja nie lubię jak ktoś mówi, że coś jest niemożliwe. Nie zapominajmy że nas dzielić może 3 tygodnie a nawet 4 róznicy - nei wszystkie jesteśmy na jednym etapie. ja w 14, 15, 16 czy 17 tygodniu nic nie czułąm prócz łąskotek. Teraz czuję wyraźne kopniaki i malucha który się czasem przemieszcze (jednak przy przemieszczaniu muszę już położyć rękę na dole brzucha i lekko docisnąć, żeby to wyczuć)
U mnei pierwszy kop był dzień po USg, więc 18+1sylvia007, Krysti, Rudzia, MartaAlvi, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość
-
Amy wrote:Ja bym chyba nie dała rady teraz ćwiczyć, niby miałąm taki zapał ale wchodzę codziennie na 3 piętro i jak wchodzę do domu to czuje lekka, ale zadyszkę.. A ja włąśnie nie mam rowera stacjonarneg tylko orbitrek.. i cały czas na stojąco bym musiała "biegac", więc chyba odpuszczę..
-
Amy masz rację, jak któraś wyraźnie czuje malucha to nie rozumiem czemu ktoś inny to neguje, nie wiem co by komuś to dało mówienie że czuje dziecko jakby tak na prawdę nie czuł, bezsensu chyba... Podobnie jak po lekarzu napisałam ile ma mój mały a któraś stwierdziła że to niemożliwe tak jakbym sobie to wymyśliła trochę dziwne jest takie podejście...
Amy, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ola89 wrote:Amy masz rację, jak któraś wyraźnie czuje malucha to nie rozumiem czemu ktoś inny to neguje, nie wiem co by komuś to dało mówienie że czuje dziecko jakby tak na prawdę nie czuł, bezsensu chyba... Podobnie jak po lekarzu napisałam ile ma mój mały a któraś stwierdziła że to niemożliwe tak jakbym sobie to wymyśliła trochę dziwne jest takie podejście...
Krysti, Amy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny