WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    928de94b7669b79amed.jpg
    ja po drugim zdjeciu stwierdzilam ze po prawej to chlopak :P
    lekarze chyba w 13 tygoidniu zgaduja plec :P nie da sie odróznic na usg moim zdaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 19:56

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 5 MIESIĄCU CIĄŻY ! :)

Fasia, hwesta, Krysti, Eweliśka, Robotka1 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi bo ogólnie wyszło tak że od 1 września miałam podpisana pierwsza umowę o pracę do 30 września pracowałam umowę mam do 2016 roku od 1 października przeszłam na zwolnienie ( niestety u mnie w pracy nie było wyjścia ) więc minęło ciągłego 30 dni pracy, przez ten miesiąc płaci mi pracodawca a później zus - wie któraś może którego są wypłacane pieniądze z zusu ? Tak jak dostaje na umowie czy oni maja inne dni ? Szefowa mnie nastraszyła że zus będzie pewnie się czepiał że dostałam umowę i zaraz poszłam na zwolnienie tylko że ja tam pracowałam na zlecenie - byłam studentka ;/

Angela ja pierwsze pieniądze za wrzesień z ZUSu dostałam 6 października, a wypłaty miałam zawsze ostatniego dnia miesiąca. Możliwe, że u Ciebie też tak będzie. ZUS rozlicza kasę z tego co się orientuję do 6 i 15 dnia każdego miesiąca

Angela89 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:23

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja po trzecim w moim życiu usg prenatalnym i po raz trzeci wszystko okej. Zrobili mi test pappa, za tydzień wyniki... Na dzień dzisiejszy lekarz nieoficjalnie stwierdził, że rośnie nam synuś mamusi :) chociaż po zdjęciu dodanym przez Amy nie wiem jak to rozpoznał ale myślę, że się tyle już naoglądał, że ma w tym względzie do powiedzenia coś więcej niż tylko zgadywanie. Aaa i jesteśmy starsi o dwa dni czyli dzisiaj byl by 14+2.

Angela89, Rudzia, Krysti, Eweliśka, Robotka1 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Cześć :) ja po trzecim w moim życiu usg prenatalnym i po raz trzeci wszystko okej. Zrobili mi test pappa, za tydzień wyniki... Na dzień dzisiejszy lekarz nieoficjalnie stwierdził, że rośnie nam synuś mamusi :) chociaż po zdjęciu dodanym przez Amy nie wiem jak to rozpoznał ale myślę, że się tyle już naoglądał, że ma w tym względzie do powiedzenia coś więcej niż tylko zgadywanie. Aaa i jesteśmy starsi o dwa dni czyli dzisiaj byl by 14+2.

Super że wszystko ok nie ma innej opcji :)

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dziękuje za odpowiedz więc pewnie pieniądze za listopad dostane 6 lub 15 grudnia. Mam nadzieje że mi nic nie zablokują przez to że mam nową umowe... a z nimi to różnie bywa
    Słyszałam coś takiego, że należy 7 dni przepracować, gdy dostaje się nową pracę. Ale Ty pracowałaś wcześniej w tej firmie...

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Słyszałam coś takiego, że należy 7 dni przepracować, gdy dostaje się nową pracę. Ale Ty pracowałaś wcześniej w tej firmie...

No ale Angela miesiąc (wrzesień) przepracowała, z tego co zrozumiałam. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to będę w takiej samej sytuacji, bo znajoma chce mnie zatrudnić od listopada a od grudnia na L4 "wysłać", żeby płacił ZUS. Ciekawe czy obejdzie się bez problemów. Zawsze to lepsze niż zakładanie na dziko działalności i za chwilę zawieszanie (bo luka działa tylko do nowego roku), bo taki tez był plan.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;p

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    w ciązy cwiczysz? ja sie nie odwazylam nawet zapytac lekarza czy nadal moge cwiczyc :}
    Rowerku jest podobno najbezpieczniejszy w ciąży, ja tylko zmniejszyła tempo, przed ciążą "jeździłam" ok 47km/h teraz max 38-39km/h i nie opieram się o kierownicę, tylko taka wyprostowana ćwiczę. Jak poczuje, że łapie zadyszkę to zwalniam to rada mojej gin. Ją po 15 latach brania sterydów nigdy nie będę miała takiej figury jak Ty Amy. Ale widzę różnice w sobie jak ćwiczę, a najszczuplejsza byłam ok. pół roku po porodzie i kamieniu córki ważyła wtedy 63 kg.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tak ja wrzesień pracowałam i zasiłek chorobowy przysługuje po 30 dniach nieprzerwanego ubezpieczenia czyli jak rozumiem mi przysługuje bo dopiero od 1 października poszłam na zwolnienie?

Szefowa mówi że do niej będa pismo pisać że już tak kiedyś miała i że powinno obejść się bez problemów. Bo tak jak piszesz lepsze jest to niż jakbym założyła działalność i płaciła im najwyższe składki .

Teraz tylko zdziczałam i zastanawiam się czy musze 30 dni przepracować
    ( pracowałam 15 dni w miesiącu) czy po prostu liczy się to że za cały wrzesień miałam zapłaconą składke ?

Na jakimś forum znalazłam taką odpowiedź: "Wynagrodzenie za czas choroby wypłaca pracodawca za 33 dni w roku.
    ZUS wypłaca zasiłki chorobowe począwszy od 34 dnia choroby tylko wówczas, gdy pracodawca nie ma do tego prawa (zatrudnia poniżej 30 pracowników)."
    czyli nie chodzi o dni przepracowane, tylko po prostu dni podczas których jesteś zatrudniona na umowę o pracę.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Wy dajecie rade jeszcze cwiczyc czy cos? Ja to jak musze szybszym krokiem na przystanek dojsc A mam 300m to juz mam mega zadyszke i ciagnie mnie w brzuchu :( nie wiem czemu tak no tragedia..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jejku Wy dajecie rade jeszcze cwiczyc czy cos? Ja to jak musze szybszym krokiem na przystanek dojsc A mam 300m to juz mam mega zadyszke i ciagnie mnie w brzuchu :( nie wiem czemu tak no tragedia..
    Ja też tak mam, ale na rowerku treningowym daje radę, może dlatego, bo na nim się siedzi :-)

Rudzia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzidzius kopną łał!!! Niesamowite :-O

KasiaKwiatek, MartaAlvi, Rudzia, Krysti, Robotka1 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne to bardzo jak już dzieci zaczynają tak wyraźnie dawać znać o tym że są :-D
    Z poprzednich 2 ciąż pamiętam jak mnie rozśmieszyła czkawka dzidziolka :-) hihi normalnie brzuszek podskakiwał :-)

Amy lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobiłam tak jak polecałyście. Położyłam się ze spuszczonymi nogami i czekałam... czekałam... czekałam i się nie doczekałam :( Trochę mnie to oczywiście zmartwiło. Boże, tak bardzo nie mogę się doczekać tego uczucia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 22:18

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta zwróc uwagę kiedy w jakich porach czujesz jakieś zamieszanie w brzuchu i wtedy spróbuj z tą pozycją :-) może Twój Maluszek teraz spał, nie są jeszcze tak aktywne. Ja zauważyłam wczoraj wieczorem i dziś było podobnie, w ciągu dnia też kilka razy, jak zjadłam i np jak jechałam samochodem i dopięta pasami znowu nie miałam zbyt luźnej pozycji.

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam tez sie tak czesto odbija ? Praktycznie po wszystkim :D nawet po herbacie :D

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, właśnie o to chodzi że póki co nic totalnie nie czuję i nie mam pojęcia kiedy ona śpi a kiedy nie. No nic, chyba muszę uzbroić się w cierpliwość. Nie mogę się doczekać już piątkowej wizyty, bo jakiś taki niepokój się we mnie zasiał :P
    Rudzia wrote:
    Wam tez sie tak czesto odbija ? Praktycznie po wszystkim :D nawet po herbacie :D

Taaaak! Nigdy wcześniej tak nie miałam! Nawet po gazowanym nie umiało mi się odbić :P

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ