WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO Robotka wyczułam strupek!! u podstawy sutka. tam pewnie drapałam!!!

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia coś Cię ewidentnie rozbiera.. ból głowy jest tragiczny, współczuje :( mnie dzisiaj też pobolewa od rana ale się nie nasila więc nie jest tak źle.
    A ty koniecznie idź do lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:24

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    OO Robotka wyczułam strupek!! u podstawy sutka. tam pewnie drapałam!!!
    no widzisz? znak że z powietrza się to nie wzięło. znam to drapanie nocne. nawet nie wiesz kiedy....

Kasia-Fasia bidoku:( leż i odpoczywaj, ból głowy ehhh może apap? na taki silny ból raczej kawa z cytryną Ci nie pomoże....eh dobrze że w domku jesteś
    pogoda do dupy stąd te dolegliwości.

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • DoradcaLovela Znajoma

Wysłany: 23 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Mamy,

płatki mydlane były kiedyś bardzo popularnym produktem do prania. Osad mydlany pozostaje na elementach pralki, co może prowadzić do jej szybszego niszczenia się. Odnośnie właściwości hipoalergicznych nie stanowi to jednak przeciwwskazań do ich stosowania :)

Wybór produktów piorących pozostaje indywidualną sprawą każdej mamy, ważne, by wszelkie środki stosowane do prania ubranek zapewniały bezpieczeństwo skóry maluszka :)

Pozdrawiam serdecznie,
    Doradca Lovela

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    LASKA będzie tyle ciotek do wybawienia że zobaczysz nie bedzie źle:) a potem zawsze możesz sobie kogoś załatwić kto Ci zostanie z młodym albo w domu albo w hotelu w pokoju jak będzie taki przy weselu:) mówię o tym drugim w sierpniu:) dzidziaki jeszcze małe to powinny większośc czasu przesypiać:)

No jest nadzieja na to, że wesel będzie dosłownie o dwie przecznice od mojego domu czyli również o dwie przecznice od mojej teściowej. Liczę na to właśnie, że wezmę młodego ze sobą a potem odniosę do domu, ululam i zostawię z babcią a sama wrócę i może się nawet napiję jakiegoś drinka.... Ale myślę,że na to majowe wesele to nie bardzo nam się uda. Na pewno pójdziemy do kościoła ale już wesele sobie odpuścimy choćby ze względu na to, że po co mają za nas młodzi płacic jak za gości jak po zupie pewnie pójdziemy do domu. Nie wiem jak takie maleństwo znosi hałas... Obawiam się o muzykę.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Fasia współczuję biedactwo samopoczucia. Już miałam wizję, że może przeze mnie skubiesz legginsy od rana i się nie odzywasz, a Ty chora bidulko. Pod kocyk i leż. Polecam starcie na tarce korzenia imbiru (obranego) i wymieszanie z miodem. Taka mikstura do słoiczka i do lodówki, a potem po łyżeczce do herbaty, można dodać do takiej herbaty cytrynę. Rewelacyjnie rozgrzewa.

Dzięki za przepisz na miksturę. Spróbuję.

AMY ja mam problem z zatokami od lat. Nie jestem w stanie ich wyleczyć. Okres jesień-zima jest dla mnie koszmarem, pomagały tylko leki sterydowe zeby jakoś przetrwać ten czas. Bałam sie, że złapią mnie znowu w ciąży .. no i złapało .. Na szczęście umówiłam sie już jakis czasu temu do laryngologa, jutro o 13 wizyta. Musi mi coś przepisać, bo się chyba odpale :( do tego te wymioty i mdłości .. Czemu Wy się juz dobrze czujecie a ja z dnia na dzien coraz gorzej :(((

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeeeeee.. jade wlasnie autobusem i za mna usiadl koles i jak ziewnal to zajechalo smrodem az myslamam ze zwymiotuje odrazu odruchy wymiotne .. fuuuu jak tak mozna ;/

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka no chyba muszę sięgnąć po apap bo nie dam rady .. nie cierpię proszków ale ból jest tak silny i tępy że najmniejszy ruch głową i oczami mnie dobija :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:41

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dzięki za przepisz na miksturę. Spróbuję.

AMY ja mam problem z zatokami od lat. Nie jestem w stanie ich wyleczyć. Okres jesień-zima jest dla mnie koszmarem, pomagały tylko leki sterydowe zeby jakoś przetrwać ten czas. Bałam sie, że złapią mnie znowu w ciąży .. no i złapało .. Na szczęście umówiłam sie już jakis czasu temu do laryngologa, jutro o 13 wizyta. Musi mi coś przepisać, bo się chyba odpale :( do tego te wymioty i mdłości .. Czemu Wy się juz dobrze czujecie a ja z dnia na dzien coraz gorzej :(((

Ja też mam jeszcze wymioty od czasu do czasu, a mdłości to mi towarzyszą prawie codziennie. Pozostaje nam wierzyć, że niedługo nam przejdzie i będziemy w końcu mogły żyyyyć :)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Bozeeeeee.. jade wlasnie autobusem i za mna usiadl koles i jak ziewnal to zajechalo smrodem az myslamam ze zwymiotuje odrazu odruchy wymiotne .. fuuuu jak tak mozna ;/
    FUJ!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Robotka no chyba muszę sięgnąć po apap bo nie dam rady .. nie cierpię proszków ale ból jest tak silny i tępy że najmniejszy ruch głową i oczami mnie dobija :(
    ja bym wziela od razu dwa, nie wiem czy jeden ci cos da..
    Biedna :(

• ziolko Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, ja mam taki odruch jak mi od kogoś fajką zaleci. A zalatuje niestety często. Wczoraj na pobraniu krwi, jak czekałam w kolejce, wszedł pan. Momentalnie poczułam, że jest nałogowym palaczem (nie dało się nie poczuć). Normalnie nie wiedziałam, co ze sobą zrobić!! całe szczęście była już moja kolej, także starałam się jakoś wstrzymywać oddech (co nie było wcale takie łatwe:P).

A tak z innej beczki- miała któraś azotyny i kryształu szczawianu wapnia w moczu?
    ja jak zwykle coś tam muszę wyhodować, nie byłabym sobą :(

Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiu kochanie poczytaj w necie ale z tego co mi wiadomo można nawet dwa apapy na raz w takich sytuacjach.
    wiem że proszki to ostatecznośc ale jak trzeba to należy po nie sięgnąć.

ADK to będziesz w komfortowej sytuacji:) dwie przecznice, no super:)
    a na to majowe to się nie zarzekaj bo moze rzeczywiście albo do kościoła tylko pójdziecie a jak nie to nawet na kilka godzinek :) zresztą sama bedziesz widziała jak z dzidzią będzie:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziółko jutro robię badania to dam Ci znać:D bede na bieżąco:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra to ja już będę wiedzieć co to za cholerstwo, bo dziś o 16 mam wizytę :P

Ewentualnie ja będę mogła Ci coś na ten temat podpowiedzieć :P chociaż lepiej nie! oby u Ciebie było wszystko ok ;)

Robotka1 lubi tę wiadomość

Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak na razie moje siki są czyste :P

ziolko lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Rudzia, ja mam taki odruch jak mi od kogoś fajką zaleci. A zalatuje niestety często. Wczoraj na pobraniu krwi, jak czekałam w kolejce, wszedł pan. Momentalnie poczułam, że jest nałogowym palaczem (nie dało się nie poczuć). Normalnie nie wiedziałam, co ze sobą zrobić!! całe szczęście była już moja kolej, także starałam się jakoś wstrzymywać oddech (co nie było wcale takie łatwe:P).

A tak z innej beczki- miała któraś azotyny i kryształu szczawianu wapnia w moczu?
    ja jak zwykle coś tam muszę wyhodować, nie byłabym sobą :(
    Ja miałam szczawiany wapnia, podobno oznaczają piasek lub kamienie w nerkach.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak nie byłam w ciąży do podpalałam a teraz się brzydzę palaczami i alkoholikami:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ