Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja bralam na mdlosci tabletki ktore przepisal mi lekarz..pomogly.. mysle ze powinnas pogadac o tym z lekarzem

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Bakterie mam lecz nieliczne- trochę mnie to pociesza, choć nie wiem czy powinno :P
    Leukocytów nie ma. Do tego dość liczne nabłonki płaskie i pasma śluzu. I przejrzystość niezupełna (ale to może przez ten piasek czy coś tam).
    Mocz zawiozłam od razu, ale była taka kolejka że czekałam 2 godziny na swoją kolej. Nie wiem, może to miało jakiś wpływ.
    No pewnie ze moglo miec wplyw- powiedz o tym gin ( wazne przy interprestacji wyniku). Co najwyzej masz niewielką infekcję - zurawinka, ew. urospet. Mysle ze wiecej nie dostaniesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 13:39

ziolko lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja planuje jechac do Polski w okresie wakacyjnym z Malenstwem i wybieram auto plus prom .. nie odwazylabym sie leciec z Dzidzia.. sama w sumie nawet sie boje latac , latam tylko jak musze :)
    Dla dziecka lepszy samolot, bo kilka godzin w foteliku, to średnio wygodna pozycja.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela samolot spoko, szybciej, nic się nie dzieje takiego, latałam z dziewczynami moimi i planuję w przyszłym roku w październiku lecieć do Grecji na wakacje - będzie miało około5/6 miesięcy. Można, spoko :) w samochodzie też ok, ale długo, w foteliku maluchy nie wytrzymają długo, trzeba wziąć pod uwagę przystanki dość częste. I jakby nie było samolotem bezpieczniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plaszczyk zdecydowanie przejściowy :) teraz szukam czegos cieplejszego :)

• Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dla dziecka lepszy samolot, bo kilka godzin w foteliku, to średnio wygodna pozycja.

no tak ale bedziemy robic postoje itd. No nie polece samolotem z malym dzieckiem.. poza tym na promie nie bedzie w foteliku :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • ziolko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Na pewno miało wpływ, ale nabłonki i pasma śluzu świadczą o infekcji, więc na pewno lekarz coś Ci przepisze i będzie ok.

Dzięki za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłaś :) jak wczoraj zobaczyłam wyniki, to wpadłam w typowa dla siebie panikę :D do 16 już niewiele zostało także jakoś wytrzymam w tej- już trochę rozwianej przez Ciebie- wątpliwości :)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Ja słyszałam (ale tylko od znajomych, nie od lekarza), że z takim małym dzieckiem nie powinno latać się samolotem ze względu na ciśnienie tam panujące. Z drugiej strony mój kuzyn leciał z kilkumiesięcznym synkiem do Kanady, więc baaardzo daleko, no i chyba nic mu się nie stało, słyszy :D także sama nie wiem, może zapytaj lekarza dla pewności...
    mi lekarz proponował właśnie samolot jako lepsze rozwiązanie, ale pewnie ilu lekarzy tyle opinii, my lataliśmy i jeździliśmy z Gabi, ale fakt, lot znosiła lepiej, w samochodzie po 3 godzinach nie chciała już siedzieć w foteliku.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Dzięki za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłaś :) jak wczoraj zobaczyłam wyniki, to wpadłam w typowa dla siebie panikę :D do 16 już niewiele zostało także jakoś wytrzymam w tej- już trochę rozwianej przez Ciebie- wątpliwości :)
    Ja też od razu wpadam w panikę jak coś mi od normy odbiega, ale w temacie nieprawidłowości w moczu jestem "ekspertką" ;-) W dzieciństwie bardzo dużo chorowałam na nerki, między innymi miałam zapalenie kłębuszków i jak twierdzi mój urolog, do końca życia będę miała komplikacje po tych chorobach.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    no tak ale bedziemy robic postoje itd. No nie polece samolotem z malym dzieckiem.. poza tym na promie nie bedzie w foteliku :)
    Samolot lepszy niż samochód :-) Takie było moje przesłanie. Prom to ok, bo dzidzia może być na rękach, w nosidełku czy w wózku.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak apropo latania samolotem i dzieci, nie zapomnę jak wracaliśmy z norwegii a Kuba miał wtedy roczek i nabawił się jakiejś grypy żołądkowej i oczywiście walnął wielką śmierdzącą kupę akurat wtedy gdy trzeba było już zapinać pasy bo lądowanie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 13:47

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i bezcenna mina pasażerów kiedy to według mnie niby szeptem mowię do męża :"Ejjjjjjjj on chyba się zesraaaał :/"

Bambi85, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samochodu i malucha to chyba od dziecka zależy. Przyjaciółka musiała zrezygnować że szkoły zaocznej bo dojazd ci tydzień 60 kg był problemem. Mała się błyskawicznie nudzila i praktycznie co 10 min postój konieczny. Więc chyba wolałabym samolot zzwłaszcza, że znajoma z anglii regularnie lata że swoją małą do Polski do mamy.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Agucha dobre:D
    a co do samolotu to moja znajoma dobra z obydwoma dzieciakami regularnie lata samolotem na wyspy:) od maleńkości:) i nic im nie jest:) myślę też że lepszy samolot:)

my na wakacje planujemy poraz kolejny nasze ukochane Węgry:D
    babcia i dziadek z nami już się zapowiedzieli że jadą:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Samolot lepszy niż samochód :-) Takie było moje przesłanie. Prom to ok, bo dzidzia może być na rękach, w nosidełku czy w wózku.

Rozumiem ze samolot lepszy:) w moim przypadku nie koniecznie ja do promu mam z tej strony 20 min drogi :P jedynie w Polsce pare godzin jazdy ale damy rade :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja jak nie byłam w ciąży do podpalałam a teraz się brzydzę palaczami i alkoholikami:D

A ja tam mam czasami takie marzenia, że sobie siedzę z drinkiem i fajeczką w jakimś przyjemnym miejscu... mmmm....

nick nieaktualny, Robotka1, ziolko, Eweliśka lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracam jeszcze do wózka.
    Coletto Marcello 2w1 :D zajebisty :D
    ce135bbc3f88af9fmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:08

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amy NOT MY GUST :D hihi

ADK hehe osz Ty:P
    moja szwagierka cipa podpala i podpija sobie.....
    w pierwszą ciążę było jej strasznie ciężko zajść a jak zaszła to dłuuugo pociągała faje franca, jaka ja byłam na nią zła

nick nieaktualny, Eweliśka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Amz fajnie wygląda ten wózeczek. Do mnie przemawiają duże pompowane koła, niestety nie przemawia do mnie malowany stelaż - wiem, jak takie stelaże wyglądają po kilku zarysowaniach o drzwi, kasę w sklepie. Preferuję aluminiowy w kolorze srebrnym, żeby nie było widać ewentualnych otarć.
    kolorystyka przypadkowa, tam można wybrać inne kolory :) i koła pompowane chyba też są ( zresztą teraz już mi się wszystko mięsza bo pare wózków dzisiaj przejrzałam)

‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ