X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadła obiadek kotlet schabowy, gotowane ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty hihi, taka zachcianka. A brzuch tak mi po jedzeniu wywaliło, że na pewno już bym w tej chwili nie usłyszała tekstu, że nie widać ciąży. Stawianym wam zdjęcie, ale nie wiem jak z telefonu :-(

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie było mnie tu od poniedziałku i ponad 40 stron do nadrobienia, raczej nie dam rady, mam nadzieję, że nic bardzo ważnego mnie nie ominęło.
    Ja chyba dzisiaj czuję maleństwo. Czuję takie szarpnięcia i jak coś się przesuwa troszkę na prawo zaraz nas spojeniem. I wyczekałam z detektorem na kolejny taki moment i przyłożyłam go w tym miejscu gdzie było to odczucie dosłownie sekundę po tym jak poczułam i od razu było słychać serducho, więc to chyba dzidziol. Jedyne co powiem to, że nie jest to wcale komfortowe uczucie choć cieszy bardzo. Wcześnie - to moja pierwsza ciąża i nie jestem szczuplakiem :)

Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    co jeszcze Ci w oko wpadło?:)
    podziel się:)
    ja w necie ogladalam :P nie na żywo więc mnie się może co drugi podobać a na żywo z tych ogladanych 1 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po południu :) włosy skrócone, od razu lżej na włosach, blasku nabrały, ale z długości dobre 5-7 cm , także sporo :) ale jestem zadowolona :)a teraz czekam na makaronik, bo nic nie zjadlam poza sniadaniem dzisiaj... zamowilam z lenistwa, tak wieje, ze nie chce sie isc do sklepu :) hmmm ale mi dzień zlecial, lece na allegro polowac na czapke jakas, bo zima wieje :)

Robotka1, 88macola, Krysti lubią tę wiadomość

• 8485 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie wszystko ok co do wynikow to wszystko jest w normie nie potrzebnie sie przejmowalam

Angela89, Robotka1, Klaudia90, mantissa, 88macola, Bambi85, malinka1984, Krysti, MartaAlvi lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce zapeszać, ale póki co udaje mi się uniknąć antybiotyków. Cały dzień leżę w łóżku i już czuję się trochę lepiej. Dokładnie miesiąc temu brałam DUOMOX przez 5 dni. Boje się narażać Nikosia tak co miesiąc. A tu się nawet jeszcze sezon nie zaczął, masakra.

A tu mój dotychczasowy faworyt. (oprócz ceny ;/ )

112dfgn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:24

malinka1984, Amy lubią tę wiadomość

Nikoś <3 <3 <3
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MACOLA co to za wózek ??

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    MACOLA co to za wózek ??

Mutsy igo gondola lite

Nikoś <3 <3 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .. dwa apapy i ponad dwie godziny snu niewiele dały .. Głowa dalej boli .. Mąż wrócił specjalnie z pracy zeby zrobić mi naleśniki z nutellą, bananami i pomarańczami - zjadłam dwa. To mój pierwszy posiłek dziś .. Póki co do wc nie biegnę więc jest dobrze ale ta głowa :( ja pitole ..

No i znowu mam to dziwne uczucie w sercu, od samego rana .. jakby serce zwalniało na ułamek sekundy a za chwilę uderzało ze zdwojoną siłą .. czuję takie dudnienie aż mnie w klatce zatyka .. zaczynam się martwić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 18:08

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Hej .. dwa apapy i ponad dwie godziny snu niewiele dały .. Głowa dalej boli .. Mąż wrócił specjalnie z pracy zeby zrobić mi naleśniki z nutellą, bananami i pomarańczami - zjadłam dwa. To mój pierwszy posiłek dziś .. Póki co do wc nie biegnę więc jest dobrze ale ta głowa :( ja pitole ..

No i znowu mam to dziwne uczucie w sercu, od samego rana .. jakby serce zwalniało na ułamek sekundy a za chwilę uderzało ze zdwojoną siłą .. czuję takie dudnienie aż mnie w klatce zatyka .. zaczynam się martwić :(

Biednaa :( wiem jak siw czjesz .. kilka dni temu tez tak mialam a nawet 2 dni pod rzad ;(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Biednaa :( wiem jak siw czjesz .. kilka dni temu tez tak mialam a nawet 2 dni pod rzad ;(

Jak jutro będzie ciąg dalszy to się chyba odpalę ! To najgorszy dzień jeśli chodzi o samopoczucie od początku ciąży, ba takiego bóli głowy nie pamiętam w całym swoim życiu ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA- no czasami takie dni sie zdarzaja. Jutro na pewno bedzie Ci lepiej . A jakis zimny oklad?? I odpoczywaj spokojnie, odpusc sobie moze komputer. Trzymaj sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 18:23

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia współczuję Ci bardzo. Ja też miałam ostatnio takie dwa dni pod rząd z ogromnym bólem głowy i poddałam się w końcu i wzięłam jeden pyralgin. Ból odszedł jak ręką odjął. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam dzidzi ale nawet spać nie mogłam tak bolało. Nie wiem co Ci poradzić bo mój sposób był niezbyt.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoradcaLovela wrote:
    Drogie Mamy,

płatki mydlane były kiedyś bardzo popularnym produktem do prania. Osad mydlany pozostaje na elementach pralki, co może prowadzić do jej szybszego niszczenia się. Odnośnie właściwości hipoalergicznych nie stanowi to jednak przeciwwskazań do ich stosowania :)

Wybór produktów piorących pozostaje indywidualną sprawą każdej mamy, ważne, by wszelkie środki stosowane do prania ubranek zapewniały bezpieczeństwo skóry maluszka :)

Pozdrawiam serdecznie,
    Doradca Lovela
    Teraz to platki mydlane są tak zrobione by raczej nie niszczyly pralek ,jezeli chodzi o proszku to wogole nie będe uzywać tylko wlasnie płatki :) choc z biegiem czasu zaczne uzywac priszku normalnego Bold

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 21:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny , ja padam łeb mi tak pęka że masakra nie do życia jestem

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dzis caly dzien w miescie i na nogach :) zrobilam drugą miskę salatki z gyrosem bo pierwsza szubko poszla a tak pyszna ze hoho :)wiec zrobilam następną ,na obiad kurczaka mialam z ziemniakami pieczonymi w piekarniku i do tego buraczki z tarte na tarce :)pychaa w domu posprzatalam i leze kupilam gazete M Jak mama i czytam :) dzien energia wemnie power od ranka niewiem co zemną jest :))

• Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Fasia współczuję Ci bardzo. Ja też miałam ostatnio takie dwa dni pod rząd z ogromnym bólem głowy i poddałam się w końcu i wzięłam jeden pyralgin. Ból odszedł jak ręką odjął. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam dzidzi ale nawet spać nie mogłam tak bolało. Nie wiem co Ci poradzić bo mój sposób był niezbyt.
    Pyralgina jest zakazana w ciąży. Można brać natomiast paracetamol. Ale chyba jedna tabletka nie zaszkodziła dziecku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dobranoc dziewczyny , ja padam łeb mi tak pęka że masakra nie do życia jestem
    Dobranoc zimny okladzik zrób ,ja mam zawsze w lodówce woreczek zelowy pomaga mi jak głowka boli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Pyralgina jest zakazana w ciąży. Można brać natomiast paracetamol. Ale chyba jedna tabletka nie zaszkodziła dziecku.
    Mi tez polozna mowila tylko paracetamol brac wrazie W ci 4 godziny jak glowa boli ale jeszcze zadnych tablet nie bralam odpukac mam zel pomaga mi.

• Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:03

Krysti lubi tę wiadomość

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ