X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Jak już kiedyś tu pisałam, mam zdiagnozowaną migrenę przez neurologa i jestem pod opieką lekarza co jakiś czas. Przed ciążą brałam leki tylko na receptę, ale w ciąży są zabronione. Miałam ataki kilka razy i to po 3 dni pod rząd i nie sięgnęłam po moje leki, które są zawsze dla mnie wybawieniem, a wzięłam zwykły paracetamol. Prawie nic nie pomógł, ale nic innego nie mogłam zrobić. To trzeba po prostu przeczekać.
    Aha, pomaga wypicie dużej ilości wody wysokomineralizowanej. Tak z pół litra.
    Ida ja tez mialam dawno temu napady migreny straszne to nawet zarówka mi przeszkadzala dzienne swiatlo musialam w ciemnym pokoju przebywac przez tydzien czasu masakra mi paracetamol pomógł wtedy po dwie co cztery godz bralam przez dwa dni i ustąpilo ,i oklad na czolo i wody pilam duzoo ,choc tabletki mialam od lekarza wymiotowalam po nich . Straszne to jest rozumiem cię .Dlugo borykasz się z tym problemem kochana .

• mantissa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm, właśnie sobie piję pyszny swieży soczek - pierwszy z moich łapek. :D Jabłuszka, marchewki i mandarynki. <3

Krysti lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    witam się po południu :) włosy skrócone, od razu lżej na włosach, blasku nabrały, ale z długości dobre 5-7 cm , także sporo :) ale jestem zadowolona :)a teraz czekam na makaronik, bo nic nie zjadlam poza sniadaniem dzisiaj... zamowilam z lenistwa, tak wieje, ze nie chce sie isc do sklepu :) hmmm ale mi dzień zlecial, lece na allegro polowac na czapke jakas, bo zima wieje :)
    Hwestia pytalam o ten kalendarz kochana nie ma tu w boots juz go wykupil zachlanni jutro zobacze w nicolas w drugim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Mmm, właśnie sobie piję pyszny swieży soczek - pierwszy z moich łapek. :D Jabłuszka, marchewki i mandarynki. <3
    Ah smaka narobilaś :) ja na szczescie mam pomarańcze i tez je dziś wykorzystam ::) bo jak się czyta ze ktoś pije az się chce tez soku :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brzoskwinie tez w puszce zaraz je rozpracuje :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:04

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    wracam jeszcze do wózka.
    Coletto Marcello 2w1 :D zajebisty :D
    ce135bbc3f88af9fmed.jpg

Oglądałam na żywo ale jakoś te Coletto mi się nie podobały bo ciężko chodziły :)
    Dzisiaj znów byliśmy w dużym sklepie i jesteśmy zdecydowani już w sumie na tako omega black :) Nie ma lepszego :P Oglądałam też tutka grandera o którym rozmawiałyśmy, niby spoko, ale tej omegi chyba już mi nic nie przebije - chyba taka troche miłość od pierwszego wejrzenia :P

Krysti, Robotka1, Amy lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Od 10 roku życia...;)
    To nie źle jej genetyczne to masz czy samoistnie ,Ja pamietam jako mala dziewczynka no nie az taka mala wiek 8 lat tak mnie tez glowa bolala szook .

• Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    To nie źle jej genetyczne to masz czy samoistnie ,Ja pamietam jako mala dziewczynka no nie az taka mala wiek 8 lat tak mnie tez glowa bolala szook .
    Miałam robioną tomografię i wszystko ok, ale babcia ma migrenę więc lekarz powiedział, że to niestety dziedziczne i muszę to przeżyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja butki juz upatrzala sobie w shopie mialam dziś juz kupić:)timberland fajne :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32a53aecff79.jpg chcem je kupic bo moj ma tez i w tym samym kolorze i skórka tez jak przy tych fajnie bedziemy wygladac ,ostatnio kurtki takie same nosim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 21:23

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Miałam robioną tomografię i wszystko ok, ale babcia ma migrenę więc lekarz powiedział, że to niestety dziedziczne i muszę to przeżyć.
    No to masz ci los ,ja mam po mamie znów z cisnieniem tętniczym ona to samo ma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 21:12

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiedzialam ze tak bedzie .. bierze mnie przeziebienie :(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    A ja wiedzialam ze tak bedzie .. bierze mnie przeziebienie :(
    Rudzia herbata w dzbanek i duzo cutryny miod i pod kolderke ,moze praca cię juz męczy .

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Rudzia herbata w dzbanek i duzo cutryny miod i pod kolderke ,moze praca cię juz męczy .

Taa po pracy jestem polamana cala ale od kilku dni jest na dworze tak zimno i wietrznie ze wiedzialsm ze tak sie stanir :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Taa po pracy jestem polamana cala ale od kilku dni jest na dworze tak zimno i wietrznie ze wiedzialsm ze tak sie stanir :(
    Powodzenia w wyleczeniu się życzę. Ja we wrześniu przez wiarę w to, że mi przejdzie o herbacie i miodzie wylądowałam na l4 z antybiotykiem...

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Powodzenia w wyleczeniu się życzę. Ja we wrześniu przez wiarę w to, że mi przejdzie o herbacie i miodzie wylądowałam na l4 z antybiotykiem...

no ja od poczstku ciazy jestem przeziebiona juz 2 raz ;/

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Współczuję :( Mi lekarz internista powiedział, że w ciąży jest bezpieczniej chorować, bo ciąża chroni. Ale jak, tego nie wiem...

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:

ja tez, za pierwszym razem skończyło się antybiotykiem, a teraz walczę żeby nie musieć go brać :(

Nikoś <3 <3 <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na szczescie przebolalam pierwszaa chorobe bez lekow i mam nadzieje ze teraz tez sie uda :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia do wyrka i wyleguj się kochana ,jak Zle ci bedzie to do pracy nie idz bo się doprawisz bardziej tylko do lekarza leć.Nie stety teraz zimno juz jest tu w Szkocji to samo ja juz opatulona chodze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 22:08

‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ