X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Jak już kiedyś tu pisałam, mam zdiagnozowaną migrenę przez neurologa i jestem pod opieką lekarza co jakiś czas. Przed ciążą brałam leki tylko na receptę, ale w ciąży są zabronione. Miałam ataki kilka razy i to po 3 dni pod rząd i nie sięgnęłam po moje leki, które są zawsze dla mnie wybawieniem, a wzięłam zwykły paracetamol. Prawie nic nie pomógł, ale nic innego nie mogłam zrobić. To trzeba po prostu przeczekać.
    Aha, pomaga wypicie dużej ilości wody wysokomineralizowanej. Tak z pół litra.
    Ida ja tez mialam dawno temu napady migreny straszne to nawet zarówka mi przeszkadzala dzienne swiatlo musialam w ciemnym pokoju przebywac przez tydzien czasu masakra mi paracetamol pomógł wtedy po dwie co cztery godz bralam przez dwa dni i ustąpilo ,i oklad na czolo i wody pilam duzoo ,choc tabletki mialam od lekarza wymiotowalam po nich . Straszne to jest rozumiem cię .Dlugo borykasz się z tym problemem kochana .

• mantissa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm, właśnie sobie piję pyszny swieży soczek - pierwszy z moich łapek. :D Jabłuszka, marchewki i mandarynki. <3

Krysti lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    witam się po południu :) włosy skrócone, od razu lżej na włosach, blasku nabrały, ale z długości dobre 5-7 cm , także sporo :) ale jestem zadowolona :)a teraz czekam na makaronik, bo nic nie zjadlam poza sniadaniem dzisiaj... zamowilam z lenistwa, tak wieje, ze nie chce sie isc do sklepu :) hmmm ale mi dzień zlecial, lece na allegro polowac na czapke jakas, bo zima wieje :)
    Hwestia pytalam o ten kalendarz kochana nie ma tu w boots juz go wykupil zachlanni jutro zobacze w nicolas w drugim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Mmm, właśnie sobie piję pyszny swieży soczek - pierwszy z moich łapek. :D Jabłuszka, marchewki i mandarynki. <3
    Ah smaka narobilaś :) ja na szczescie mam pomarańcze i tez je dziś wykorzystam ::) bo jak się czyta ze ktoś pije az się chce tez soku :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brzoskwinie tez w puszce zaraz je rozpracuje :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:04

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    wracam jeszcze do wózka.
    Coletto Marcello 2w1 :D zajebisty :D
    ce135bbc3f88af9fmed.jpg

Oglądałam na żywo ale jakoś te Coletto mi się nie podobały bo ciężko chodziły :)
    Dzisiaj znów byliśmy w dużym sklepie i jesteśmy zdecydowani już w sumie na tako omega black :) Nie ma lepszego :P Oglądałam też tutka grandera o którym rozmawiałyśmy, niby spoko, ale tej omegi chyba już mi nic nie przebije - chyba taka troche miłość od pierwszego wejrzenia :P

Krysti, Robotka1, Amy lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Od 10 roku życia...;)
    To nie źle jej genetyczne to masz czy samoistnie ,Ja pamietam jako mala dziewczynka no nie az taka mala wiek 8 lat tak mnie tez glowa bolala szook .

• Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    To nie źle jej genetyczne to masz czy samoistnie ,Ja pamietam jako mala dziewczynka no nie az taka mala wiek 8 lat tak mnie tez glowa bolala szook .
    Miałam robioną tomografię i wszystko ok, ale babcia ma migrenę więc lekarz powiedział, że to niestety dziedziczne i muszę to przeżyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja butki juz upatrzala sobie w shopie mialam dziś juz kupić:)timberland fajne :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32a53aecff79.jpg chcem je kupic bo moj ma tez i w tym samym kolorze i skórka tez jak przy tych fajnie bedziemy wygladac ,ostatnio kurtki takie same nosim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 21:23

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Miałam robioną tomografię i wszystko ok, ale babcia ma migrenę więc lekarz powiedział, że to niestety dziedziczne i muszę to przeżyć.
    No to masz ci los ,ja mam po mamie znów z cisnieniem tętniczym ona to samo ma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 21:12

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiedzialam ze tak bedzie .. bierze mnie przeziebienie :(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    A ja wiedzialam ze tak bedzie .. bierze mnie przeziebienie :(
    Rudzia herbata w dzbanek i duzo cutryny miod i pod kolderke ,moze praca cię juz męczy .

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Rudzia herbata w dzbanek i duzo cutryny miod i pod kolderke ,moze praca cię juz męczy .

Taa po pracy jestem polamana cala ale od kilku dni jest na dworze tak zimno i wietrznie ze wiedzialsm ze tak sie stanir :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Taa po pracy jestem polamana cala ale od kilku dni jest na dworze tak zimno i wietrznie ze wiedzialsm ze tak sie stanir :(
    Powodzenia w wyleczeniu się życzę. Ja we wrześniu przez wiarę w to, że mi przejdzie o herbacie i miodzie wylądowałam na l4 z antybiotykiem...

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Powodzenia w wyleczeniu się życzę. Ja we wrześniu przez wiarę w to, że mi przejdzie o herbacie i miodzie wylądowałam na l4 z antybiotykiem...

no ja od poczstku ciazy jestem przeziebiona juz 2 raz ;/

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Współczuję :( Mi lekarz internista powiedział, że w ciąży jest bezpieczniej chorować, bo ciąża chroni. Ale jak, tego nie wiem...

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:

ja tez, za pierwszym razem skończyło się antybiotykiem, a teraz walczę żeby nie musieć go brać :(

Nikoś <3 <3 <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na szczescie przebolalam pierwszaa chorobe bez lekow i mam nadzieje ze teraz tez sie uda :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia do wyrka i wyleguj się kochana ,jak Zle ci bedzie to do pracy nie idz bo się doprawisz bardziej tylko do lekarza leć.Nie stety teraz zimno juz jest tu w Szkocji to samo ja juz opatulona chodze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 22:08

‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ