Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzia wrote:musze isc do pracy bo mi szefowa zagrozila ze strace prace jak bede sie tak zwalniac.. ciaza to nie choroba wg niej ... ;/ tylko ze kazdy przechodzi ciaze inaczej a ja czesto czuje sie tragicznie.. ;/ ja chce od npwego miesiaca isc na zwolnienie. Zobaczymy ..
-
Ida wrote:Ojej, a co to za praca, że w związku z ciążą chcą Cię zwolnić...? Chyba nie na dłuższą metę. Bo co później z dzieckiem jak bedzie chore itd? Jak będą chcieli to i tak Cię zwolnią...
pracuje w przedszkolu.. ale jestem na umowie probnej do konca stycznia.. generalnir mam to gdzies czy mnie zwolnia bo nie bede ryzykowac zdrowiem itd. Chociaz wole isc na l4 to bede dostawsc jakies pieniadze a od lutego juz moge isc na macierzynski wiec okej..
-
Rudzia wrote:pracuje w przedszkolu.. ale jestem na umowie probnej do konca stycznia.. generalnir mam to gdzies czy mnie zwolnia bo nie bede ryzykowac zdrowiem itd. Chociaz wole isc na l4 to bede dostawsc jakies pieniadze a od lutego juz moge isc na macierzynski wiec okej..
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:musze isc do pracy bo mi szefowa zagrozila ze strace prace jak bede sie tak zwalniac.. ciaza to nie choroba wg niej ... ;/ tylko ze kazdy przechodzi ciaze inaczej a ja czesto czuje sie tragicznie.. ;/ ja chce od npwego miesiaca isc na zwolnienie. Zobaczymy ..
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:nie moge, w Szwecji jest inaczej..
mantissa lubi tę wiadomość
-
No lepiej mi by bylo gdybym woedziala ze moge tam pozniej wrocic i myslalam ze tsk bedzie.. no ale trudno przeciez sie nie zalamie.. w sumie to ja juz zaczelam szukac nowej pracy ale nie wiem jak to bedzie bo juz chyba mi jest za ciezko..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, która z was tak miała, że przepracowała tylko miesiąc na umowę o pracę i poszła na chorobowe?
Dziś się dowiedziałam, że to jest tak: "księgowa powiedziała, że do zwolnienia lekarskiego wystarczy miesiąc, ale do rocznego macierzyńskiego trzeba opłacac składki przez co najmniej 3 miesiące." No i oczywiście pracodawca opłaca pierwsze 33 dni chorobowego. Czyli w zasadzie 4 miesiące wychodzi. No i oczywiście ZUS się nie śpieszy z płatnościami. Ma na to 3 miesiące.
Tak się dowiedziałam. -
nick nieaktualnyMozna się w ciązy Ubrać fajowo mozna:) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2bef21387b3.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b4f2821b5d1.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/804ad1f15c5e.jpg
martafr, mantissa, kluska, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
martafr wrote:jak chcesz wiedzieć na 100% zadzwoń do ZUSu albo przejdź się tam i powiedzą Ci co i jak,moja siostra jak nie wiedziała jak to jest w jej sytuacji poszła i wszystko jej bez problemu powiedzieli w punkcie informacyjnym.
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431
Kiedy księgowa właśnie w zusie się dowiadywała. Dla mnie to malo istotne, bo to praca zdalna, więc przepracuję te 3 miesiące jeszcze w domu. Chodziło mi o to, żeby ta z nas, która przepracowała miesiąc się upewniła. -
nick nieaktualnymantissa wrote:Dziewczyny, która z was tak miała, że przepracowała tylko miesiąc na umowę o pracę i poszła na chorobowe?
Dziś się dowiedziałam, że to jest tak: "księgowa powiedziała, że do zwolnienia lekarskiego wystarczy miesiąc, ale do rocznego macierzyńskiego trzeba opłacac składki przez co najmniej 3 miesiące." No i oczywiście pracodawca opłaca pierwsze 33 dni chorobowego. Czyli w zasadzie 4 miesiące wychodzi. No i oczywiście ZUS się nie śpieszy z płatnościami. Ma na to 3 miesiące.
Tak się dowiedziałam.
Zeby pojsc na zwolnienie lekarskie musisz miec przepracowane 30 dni po tym okresie nalezy sie dopiero zasilek chorobowy.
-
Hej dziewczyny. Obudziła się dziś o 5.40 tak mi zimno było, że od razu pobiegła w piecu rozpalić. Brrr, aż mi się nie chce z domu wychodzić. A tak poza tym to zaczynam dzisiaj 18 tc. To już prawie połowa
Krysti, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:Hej dziewczyny. Obudziła się dziś o 5.40 tak mi zimno było, że od razu pobiegła w piecu rozpalić. Brrr, aż mi się nie chce z domu wychodzić. A tak poza tym to zaczynam dzisiaj 18 tc. To już prawie połowa
ciekawe czy mamcia juz pali !napewno palą z tatuśiem bo moj tato uwielbia cieplo
-
sylvia007 wrote:Hej dziewczyny. Obudziła się dziś o 5.40 tak mi zimno było, że od razu pobiegła w piecu rozpalić. Brrr, aż mi się nie chce z domu wychodzić. A tak poza tym to zaczynam dzisiaj 18 tc. To już prawie połowa
Ja się obudziłam o 3:30nie mogłam zasnąć bo byłam głodna więc koło 4:30 stwierdziłam że czas na śniadanie. Zjadłam dwie kromki chleba z maslem ale i tak nie mogłam zasnąć. Udało mi się dopiero około 6:00 czyli 20 minut przed budzikiem
dobrze, że dzisiaj piatek!