X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:17

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    musze isc do pracy bo mi szefowa zagrozila ze strace prace jak bede sie tak zwalniac.. ciaza to nie choroba wg niej ... ;/ tylko ze kazdy przechodzi ciaze inaczej a ja czesto czuje sie tragicznie.. ;/ ja chce od npwego miesiaca isc na zwolnienie. Zobaczymy ..
    Ojej, a co to za praca, że w związku z ciążą chcą Cię zwolnić...? Chyba nie na dłuższą metę. Bo co później z dzieckiem jak bedzie chore itd? Jak będą chcieli to i tak Cię zwolnią...

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ojej, a co to za praca, że w związku z ciążą chcą Cię zwolnić...? Chyba nie na dłuższą metę. Bo co później z dzieckiem jak bedzie chore itd? Jak będą chcieli to i tak Cię zwolnią...

pracuje w przedszkolu.. ale jestem na umowie probnej do konca stycznia.. generalnir mam to gdzies czy mnie zwolnia bo nie bede ryzykowac zdrowiem itd. Chociaz wole isc na l4 to bede dostawsc jakies pieniadze a od lutego juz moge isc na macierzynski wiec okej..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    pracuje w przedszkolu.. ale jestem na umowie probnej do konca stycznia.. generalnir mam to gdzies czy mnie zwolnia bo nie bede ryzykowac zdrowiem itd. Chociaz wole isc na l4 to bede dostawsc jakies pieniadze a od lutego juz moge isc na macierzynski wiec okej..
    Skoro umowę próbną masz do końca stycznia, to jak nie będą chcieli i tak już mówią, że Cię zwolnią, to pewnie później możesz nie dostać dalszej umowy...

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:18

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    musze isc do pracy bo mi szefowa zagrozila ze strace prace jak bede sie tak zwalniac.. ciaza to nie choroba wg niej ... ;/ tylko ze kazdy przechodzi ciaze inaczej a ja czesto czuje sie tragicznie.. ;/ ja chce od npwego miesiaca isc na zwolnienie. Zobaczymy ..
    Rudzia od 20 tyg mozesz starac się o macierzynskie i mniej szefową w dupie ooooo:)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Rudzia od 20 tyg mozesz starac się o macierzynskie i mniej szefową w dupie ooooo:)

nie moge, w Szwecji jest inaczej..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Rudzia, że tak jest... Wiesz, zawsze to jakoś lepiej psychicznie choćby jak się ma pracę, do której później można wrócić, a nie szukać od nowa. No chyba że i tak to zakładałaś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    nie moge, w Szwecji jest inaczej..
    Jej nie wiedzialam tu w Szkocji od 20 tyg .Ale masz przerypane z tą szefową okropne babsko jest ,na twoim miejscu szukala bym pracy innej jak juz dzidzia podrośnie .

mantissa lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lepiej mi by bylo gdybym woedziala ze moge tam pozniej wrocic i myslalam ze tsk bedzie.. no ale trudno przeciez sie nie zalamie.. w sumie to ja juz zaczelam szukac nowej pracy ale nie wiem jak to bedzie bo juz chyba mi jest za ciezko..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz sobie radę i tatuśia za kieszeń pociąg niech ci pieniązki na dziecko tez daje po porodzie jako męzczyzna prawdziwy powinien się zainteresowac mam nadzieje ze z nim kontakt masz wrazie czego .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna STRONKA POLECAM Z calego serduszka <3http://www.szkolakarmienia.pl/

Robotka1 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która z was tak miała, że przepracowała tylko miesiąc na umowę o pracę i poszła na chorobowe?
    Dziś się dowiedziałam, że to jest tak: "księgowa powiedziała, że do zwolnienia lekarskiego wystarczy miesiąc, ale do rocznego macierzyńskiego trzeba opłacac składki przez co najmniej 3 miesiące." No i oczywiście pracodawca opłaca pierwsze 33 dni chorobowego. Czyli w zasadzie 4 miesiące wychodzi. No i oczywiście ZUS się nie śpieszy z płatnościami. Ma na to 3 miesiące.
    Tak się dowiedziałam.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna się w ciązy Ubrać fajowo mozna:) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2bef21387b3.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b4f2821b5d1.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/804ad1f15c5e.jpg

martafr, mantissa, kluska, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc brZuchatki kochane :)

• mantissa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    jak chcesz wiedzieć na 100% zadzwoń do ZUSu albo przejdź się tam i powiedzą Ci co i jak,moja siostra jak nie wiedziała jak to jest w jej sytuacji poszła i wszystko jej bez problemu powiedzieli w punkcie informacyjnym.
    http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431

Kiedy księgowa właśnie w zusie się dowiadywała. Dla mnie to malo istotne, bo to praca zdalna, więc przepracuję te 3 miesiące jeszcze w domu. Chodziło mi o to, żeby ta z nas, która przepracowała miesiąc się upewniła. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Dziewczyny, która z was tak miała, że przepracowała tylko miesiąc na umowę o pracę i poszła na chorobowe?
    Dziś się dowiedziałam, że to jest tak: "księgowa powiedziała, że do zwolnienia lekarskiego wystarczy miesiąc, ale do rocznego macierzyńskiego trzeba opłacac składki przez co najmniej 3 miesiące." No i oczywiście pracodawca opłaca pierwsze 33 dni chorobowego. Czyli w zasadzie 4 miesiące wychodzi. No i oczywiście ZUS się nie śpieszy z płatnościami. Ma na to 3 miesiące.
    Tak się dowiedziałam.
    jezeli i cie zatrudni i w dniu zakonczenia umowy o prace jestes juz powyzej trzeciego miesiaca ciazy to umowa musi zostac przedluzona do dnia porodu i wtedy po porodzie nie idziesz na urlop macierzynski tylko na zasilek macierzynski. Rózni sie tylko tynm ze za ten okres nie bedzie ciaglosci pracy ale finansowo jest to samo.
    Zeby pojsc na zwolnienie lekarskie musisz miec przepracowane 30 dni po tym okresie nalezy sie dopiero zasilek chorobowy.

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Obudziła się dziś o 5.40 tak mi zimno było, że od razu pobiegła w piecu rozpalić. Brrr, aż mi się nie chce z domu wychodzić. A tak poza tym to zaczynam dzisiaj 18 tc. To już prawie połowa :-)

Krysti, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Hej dziewczyny. Obudziła się dziś o 5.40 tak mi zimno było, że od razu pobiegła w piecu rozpalić. Brrr, aż mi się nie chce z domu wychodzić. A tak poza tym to zaczynam dzisiaj 18 tc. To już prawie połowa :-)
    No zimno zimno w Pl jest juz nawet zapomnialam ze w Polsce w piecu się pali w centralnym ogrzewaniu :D ciekawe czy mamcia juz pali !napewno palą z tatuśiem bo moj tato uwielbia cieplo :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:

Ja się obudziłam o 3:30 :/ nie mogłam zasnąć bo byłam głodna więc koło 4:30 stwierdziłam że czas na śniadanie. Zjadłam dwie kromki chleba z maslem ale i tak nie mogłam zasnąć. Udało mi się dopiero około 6:00 czyli 20 minut przed budzikiem :/ dobrze, że dzisiaj piatek!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ