X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dziewczyny czy Wy tez tsk macie? brodawki zrobily mi sie jakies twarde takie jakies zgrubiale i jasne ...jasny braz albo nawet zolty jak siniak ..

Nie zauważyłam, ale one zmieniają kolor ale to zależy od karnacji skóry więc kolory będą się rózniły :) mnie tylko swędzą i kolor też się zmienił - na bardziej intensywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 08:39

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mialam ciemniejsze a dzis zauwazylam ze sa takie dziwne jakby zolte ;/

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziopencje:D
    jestem nie wyspana, zmęczona i chyba mnie cos bierze:D no jeszcze tego brakowało, a dziś mamy wszyscy do teatru jechać....
    ja też wstałam o 3,30. młoda miała gorączkę 38.7 więc dałam jej ibufen forte. no i dziś do przedszkola nie poszła....ehhh

AMY trzymaj się kochana. znam ten ból, w ciągu 1.5 roku pochowaliśmy 2 babcie, dziadka ostatniego i 1.5 roczną córkę kuzynki....a na pogrzebie wcześniej nie byłam jak w 1 klasie szkoly podstawowej.

KRYSTI gdzie taki fajny zestawik ubraniowy znalazłaś?:D

moje sutki już sa zmienione:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, czasem pierwszy wybór jest tym najlepszym :D

Rudzia ja też mam takie troche twardsze niż zwykle i chyba nawet trochę jaśniejsze, a dodatkowo jak już któraś z dziewczyn pisała są jakieś świecące! Nie wiem czy to kwestia balsamu czy o co chodzi (balsam bez żadnych drobinek) :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dp tej pory mialam ciemniejsze i twsrdsze ale dzis to juz przesada.. sa mega wielkie i jasne ;/ inne niz wczesniej..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/celyn-b-franchi-czarny-plaszcz-zimowy-parka-lis-m-i4724905137.html

co myslicie o tej kurtce? zmieszcze sie w styczniu?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/mama-licious-zimowy-plaszcz-ciazowy-yasmin-38-m-i4708414512.html

jest też taka typowo ciązowa. ale kaptura niema:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    http://allegro.pl/mama-licious-zimowy-plaszcz-ciazowy-yasmin-38-m-i4708414512.html

jest też taka typowo ciązowa. ale kaptura niema:(

Taka dosyć podobna jest w h&m z kapturem :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W h&m jest dla mnie troche za krótka

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

wczoraj zaczęłam 17 tydzień :) z mdłościami :) chyba już nigdy mi one nie przejdą.
    mój ból głowy się narazie uspokoił..zobaczymy na jak długo.
    w tamten piątek połozylam się spać i odkąd dowiedziałam się o ciąży zawsze jak lezę to łapka na brzuch i tak już sobie przysypiam a tu nagle buuu kopniak pod ręką a mi sie tak gorąco zrobiło,pot mnie oblał..(podobnie jak Amy miała) mowie kurcze chyba jakieś schizy mam bo chyba to jelita ale myślę tak sobie ze od jelit nigdy aż tak gorąco mi się nie robiło!!:D
    i dalej trzymam ta rękę i już czułam takie smyranie pod skórą i czuje to teraz cały czas ale wtedy kiedy rękę położę na brzuchu :):) wydawało mi się że to jeszcze za wcześnie ale czytałam was i nie tylko ja tak miałam z tego co widzę..:)

wczoraj kupiłam sobie płaszczyk w reserved taki za tyłek jasny na guziki i zawiązywany i wzięłam S taki rozmiar jak zawsze nosze bo M wisiała na mnie.. a w grudniu zacznę już w zimowej chodzić. Kozaki też zakupiłam bo piździ tak że jak wczoraj szłam to myślałam że mnie ten wiatr porwie,parasolkę mi połamało z tego wszystkiego:D

jutro mamy wesele.. ciekawe jaka pogoda będzie.. nie kupowałam sukienki bo szkoda mi było wydać ponad 100 zł na sukienkę która nałożę raz albo dwa albo w która się potem nie zmieszczę to pożyczyłam od przyjaciółki;)

podobno na wszystkich świętych ma być u mnie 17 stopni..matko..:O Cieplutko.

Amy-Trzymaj się kochana :* Uważaj na siebie i Aduśke bo ja pierwsze dzieciątko straciłam przez pogrzeby płacz smutek i teraz każdego ostrzegam aby uważał w takich chwilach na siebie..:(

Lecę na tosty, baaaj brzuchatki :*

Amy lubi tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:23

Amy lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś cuda się dzieją. Piątek przychodzi a ja pełna wigoru i energii... I tak jest co tydzień. A w poniedziałki wymioty i samopoczucie takie, że tylko się do łóżka włożyć. Chyba naprawdę potrzebuję już L4 :(

Wymyśliłam sobie na jutro robienie pierogów :) O ja głupia już żałuję! Ale już wyjścia nie ma za bardzo bo wszystko kupione, rodzina poinformowana to pozostaje tylko zrobić i rozdać. Zawsze robię z 200 a sama zjem ze 20 :) naszło mnie też na paprykę faszerowaną farszem jak do gołąbków (w zasadzie na ten farsz mam ochotę :P) więc cały jutrzejszy dzień spędzę w kuchni! Pogięło mnie chyba!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.

Dziś mam się lepiej. Głowa niestety ćmi tak jak wczoraj z rana, a później sie rozchulało ale dziś wierzę, ze na tym się skończy. Zjadłam nalesnika z nutellą, pomarańczami i bananami, do tego sok pomarańczowy. Trochę mnie muli zresztą jak co dzień ale leżę i się nie daję :) na 13.00 laryngolog więc wyjdę na powietrze i może się poprawi. Wczoraj zrobiłam spacer wokół bolku po 21 i ból głowy w końcu przeszedł! Nie mogłam uwierzyć ..

AMY bardzo mi przykro z powodu dziadka .. mnie śmierć bliskich strasznie dobija ..

EWELIŚKA Twoja Babcia zmarła 18 sierpnia ? Nienawidzę tej daty - wtedy zmarła moja Mama ..
    A co do płaszczyka to ten z allegro bardzo mi sie podoba. Wydaje się "pojemny" :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Amy, strasznie współczuję, strata bliskiej osoby jest zawsze bolesna ale wydaje mi się, że akurat w okresie ciąży jest jeszcze gorzej. Pewnie dlatego, że wszystko przeżywamy ze zdwojoną siłą. Ale jesteś silna, radziłaś sobie już z wieloma przykrymi sytuacjami, także głowa do góry i trzeba iść dalej :*

Adk... 20 pierogów? opanuj się kobieto! :D "normalnie" też tyle zjadasz, czy tylko w czasie ciąży? :P

Fasia miejmy nadzieję, że ból minie bezpowrotnie!

Ja na wczorajszej wizycie myślałam, że zejdę na zawał. Miałam tak strasznie czarne myśli, że aż sama na siebie byłam zła. Ale jak zwykle moja panika nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości i wszystko jest z naszym maluszkiem w jak najlepszym porządku :) Ma już 10 cm i chyba będzie zawodowym pływakiem, bo tak śmiesznie skakał :D twarzą był zwrócony w dół i odpychał się nogami od ściany macicy, jakby miał zamiar wskoczyć do basenu :P

No i jestem w 15 tygodniu i 6 dniu więc troszkę się poprzesuwało.

Dziewczyny, a gdzie zaginęła nasza podwójna mamuśka- Ewelcia? tylko tak mi się wydaje, czy dawno się nie odzywała?

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo u mnie też naleśniki na tapecie:D mąż wczoraj zrobił ze serem białym i z musem jabłkowym własnej roboty:D pyyycha, mam dwa w pracy:D

ZIÓŁKO no dawno Ewelci nie było u nas, ale widziałam ją kiedyś na wątku o bliźniakach:D

a Tym zmianom terminów lepiej juz nie wierzyć, dzieci się róznie rozwijają, jedne szybciej inne wolniej więc na usg wychodzą różne terminy:) mi lekarz kazał się supegować tylko tym pierwszym wyznaczonym z miesiączki:)
    wiem kiedy miałam owulację więc termin jak najbardziej wiarygodny:D

ale że 20 pierogów to duzo czy mało?D:

ziolko lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZIOLKO gratuluję małego pływaka :)

Ja też chyba dawno Ewelci nie widziałam..

ziolko lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! czyli Ewelcia nas po prostu zdradza bezwstydnie :D

No 20 to chyba dużo nie? :D no chyba, że robicie takie malutkie to może i nie. Ja zjadam z 7 i mam ochotę umrzeć z przepełnienia :P ale moje są na pewno większe od Waszych, na to wychodzi!

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:

Adk... 20 pierogów? opanuj się kobieto! :D "normalnie" też tyle zjadasz, czy tylko w czasie ciąży? :P

Oj ty! Po głowie dostaniesz :P 20 pierogów ale w 2-3 podejściach. No nie mówiąc oczywiście o tym ile się najem farszu w czasie lepienia :D

Fasia, ziolko, mantissa lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Aha! czyli Ewelcia nas po prostu zdradza bezwstydnie :D

No 20 to chyba dużo nie? :D no chyba, że robicie takie malutkie to może i nie. Ja zjadam z 7 i mam ochotę umrzeć z przepełnienia :P ale moje są na pewno większe od Waszych, na to wychodzi!

Ja robię pierogi raczej drobne ale myślę, że w normie. Mam babeczkę w rodzinie, która robi jednego pieroga jak pięść. Zjesz dwa - trzy i basta a się nie narobi za bardzo. Ale to nie dla mnie takie pójście na łatwiznę :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no wlasnie sobie tak pomyślałam że na pewno te 20 pierogów to w kilku podejściach:D

i też gratuluję wcale nie takiego juz małego pływaka:D

ziolko lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ