X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe BAMBI ok to daj znać czy Ci sie udało wyjść :P Ja mam tak strasznego lenia, że do sklepu pod domem mi się iść nie chce .. to tak daleko :P

KRYSTI ciekawe czy sprawdzi się teoria co do ph moczu i płci dziecka :D

Krysti lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY i BAMBI dzięki za odpowiedź :)

Co do wyników moczu to ostatnio miałam chyba jeszcze gorsze i nic nie dostałam. Ja mam problem z nerkami od dziecka więc z moczem zawsze coś jest nie tak ..

Nie mam żadnych objawów infekcji. W styczniu trafiłam na SOR z ostrym zapaleniem pęcherza, dostałam silny antybiotyk i od tamtej pory tfu tfu nic nie wróciło. A szczerze mówiąc w okresie jesienno-zimowym zapalenie pęcherza miałam srednio co miesiąc albo i częściej.

Fasia ja tez mam problem z pęcherzem - okres jesienno zimowy to dla mnie zapalenie pęcherza kilka razy czasem 2 razy w miesiącu...
    Narazie nic sie nie dzieje ale jem żurawinę regularnie i pije sok żurawinowy i zakładam babcine galoty....mam nadzieje ze nic nie będzie....ale to byłby pierwszy sezon bez zapalenia pęcherza...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dzieckiem w domu bede siedziala okolo rok i ide do pracy a dziecko do przedszkola takze mpj maluszek po szwedzku bedzie gadal jak szwed :D hihi co mnie cieszy bo bedzie mial lepszy start :)

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Hehe BAMBI ok to daj znać czy Ci sie udało wyjść :P Ja mam tak strasznego lenia, że do sklepu pod domem mi się iść nie chce .. to tak daleko :P

KRYSTI ciekawe czy sprawdzi się teoria co do ph moczu i płci dziecka :D
    Az ciekawa jestem coś czuje ze my córy mieć bedziemy :D moj pępek tez nie naruszony na zewnątrz nie wychodzi :/;)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam wczoraj rano farta i zwolnilo się miejsce u mojego lekarza ( normalnie wolne termina ma teraz na koniec grudnia) opowiedzialam o weekendowym bolu brzucha to zbadal mnie normalnie szyjka ito. A potem zrobil usg. Dopochwowo i przez brzuch a w normalnych okolicznosciach musze w lux medzie się oddzielnie zapisywac. Na szczescie nic zlego nie zauwazyl i stwierdzil że ucisk albo stres oczywiscie się nie przyznalam co mój maz nawywijal w weekend więc wiem na pewno że to nerwy i musze się oszczedzac. Mam L4 na 2 tyg a kolejna wizyte 17.11

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    To ty pani nauczycielka :) brawo :) Dobrze ze te Polskie szkoly wekendowe są :)mojej siostry syn tez w Irlandi uczeszcza bo by mali mówil po Polsku on od dwóch latek w Irlandi dzis chlopak ma 12 lat do colegu chodzi jezyk irlandzki to jego jezyk :) Młody irys wychowany miedzy irlandzkimi dziecmi :) po colegu chcem go nacstudia do Aberdeen zabrac :)

Hehe...no fajnie ze są:) jak sie urodzi nasze tez będzie chodziło do polskiej szkoły, żeby w 2 językach mówiło....
    Przykro ze czasem rodzina Polska a dzieci nie mówią po polsku a rodzice łamią angielski w komunikacji z własnymi dzieciakami...ale temat na odrębna dyskusje pewnie forum :))

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:21

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie teorie że jak pepek się robi wypukly to chlopak bedzie na pewno?

Krysti lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ostatnio pH 6,5 i chlopak ; D hihi. Fasia czyi jak masz sklonnosc to jeszcze bardziej musisz tego pilnowac, bo nie lubimy zum w ciazy. Ja jednak obstawiam ze dostaniesz cos na to ; P, ksiazkowe cechy infekcji. Raczej nie antybiotyk ale ziolowy np urospet jak najbardziej. Wiec teraz Fasia na zmiane; zurawina na infekcje i buraki na hemoglobinę ; P. Ja tez musze ta strategie zaczac uskuteczniac .

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze by bylo jak by nasze dzieci przyszlosc mialy dobrą ,tyle się dzieje na swiecie tyle bezrobocia ,gospodarki padają ,Polityka rzadzi Światem i ludzmi .

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no ja tez tam mam, jak sprzatam to etapami, a pomiedzy siadam i odpoczywam co chwile. Skoro taka ladna poggoda to pomyslalam ze zaszaleje i zamiast jechac to pojde na zakupy, Co prawda to jakies 200m ale zawsze jezdzilam, zeby ciezkich toreb nie nosic, a dzisiaj mam malo wiec pojde a co :P : P.

Mój mąż miał w sobotę ubaw po pachy jak zamiatałam i zadyszałam się przy tym a już zbieranie na szufelkę mnie dobiło totalnie. Cwaniaczek z ciężarnej się nabija! :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    A slyszalyscie teorie że jak pepek się robi wypukly to chlopak bedzie na pewno?

hehe to tak jak z tym moczem :D ja mam dość głęboki pępek, nei sądze żeby jakakolwiek płeć go wypchnęła do przodu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Jeszcze nic :/ Na razie to ja nie mam na nic siły... normalnie wrak człowieka i jeszcze chyba depresja się przypałętała :/ Boże jak ja się boję depresji poporodowej... mam nadzieję że chociaż ta mnie ominie...
    Ja tez nic nie mam jakoś weny nie mam do kupowania :/

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Szwecji rzadzi Krol :D hehe monarchie mamy :P ja na zycie tu nie narzekam :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    hehe to tak jak z tym moczem :D ja mam dość głęboki pępek, nei sądze żeby jakakolwiek płeć go wypchnęła do przodu :D
    hehe no wlasnie, moj tez taki zwyczajny, z reszta wikszosc z nas macice ma jeszcze ponizej pepka. Musimy ustalic czy to ma byc pepek wypchniety przez macice czy przez jelita <hahahaha>

Amy lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KRYSTI ja bym chciała córę ale czuję, że będzie syn :) w czwartek mam nadzieje się okaże :)

Mój pępek mam wrażenie, że zaczyna wyłazić. Taka gulka się na nim zrobiła, jakby żyłka napęczniała. Także EWELIŚKA kto wie może to na syna, bo ja też o tym przesądzie słyszałam :D

BAMBI ja już dziś wypiłam smoothies z buraka :)) myślałam, że będzie mdłe ale wypiłam cały duży kubek. Raz dziennie będę sobie fundować taką bombę witaminową :)

Dbam o siebie, a szczególnie o pęcherz. Zimą na cebulkę, bo jak mnie zapalenie złapie to się chyba zapłaczę ..

Bambi85, Krysti lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Hehe...no fajnie ze są:) jak sie urodzi nasze tez będzie chodziło do polskiej szkoły, żeby w 2 językach mówiło....
    Przykro ze czasem rodzina Polska a dzieci nie mówią po polsku a rodzice łamią angielski w komunikacji z własnymi dzieciakami...ale temat na odrębna dyskusje pewnie forum :))
    Ja mam kokezanke w Irlandi jej dziecko się tam urodzilo ostatnim razem jak ją spodkalam maly po Ielandzku do niej mówil ale pięknie mówil :D ale śmiesznie tak to wygladalo bo ona zemną po polsku a maly jej synek do niej po Irlandzku :/ dziwne

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem przez co ale mój się trochę "wypchnął" :D

Krysti, Bambi85 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    W Szwecji rzadzi Krol :D hehe monarchie mamy :P ja na zycie tu nie narzekam :)
    Polska powinna mieć zjednoczone królestwo ,Króla .

• Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    śmiesznie tak to wygladalo bo ona zemną po polsku a maly jej synek do niej po Irlandzku :/ dziwne
    Maluchy naucza sie języka angielskiego czy irlandzkiego czy wołoskiego jak mieszkają w danym kraju nie ma siły żeby nie- bo to małe gąbeczki chłonąłem wszystko:))) a z polskim gorzej....

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ