X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na 4 pietrze ale na szczescie mam winde :D ale tez juz sie mecze jak nie wiem co :) 14 listopada ide do ginekologa na kontrole bo ta rana po operacji sie nie goi :( i wtedy poprosze juz o zwolnienie z pracy :) rodzice powiedzieli ze mi pomoga woec nie musze sie meczyc juz :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWICA a ty ile juz w Uk mieszkasz długo !

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niedziele jade kupic komode na rzeczy dzidziusia :) a jak juz dowiem jaka plec to z mama na zakupy ruszamy :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki - Erytrocyty wzrosły, hemoglobina wzrosła, hematokryt wciąż za mały ale lekko wzrósł w ciągu tygodnia.

Limfocyty % mam za nisko

Neutrofile za wysoko ..

PH moczu 6,5 :D ostatnio miałam 8,5 więc spadło :P
    Leukocyty liczne, bakterie liczne,

Kto się zna na tym ? Wizyta w czwartek więc jakby co to wtedy skonsultuję :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    LWICA a ty ile juz w Uk mieszkasz długo !
    8 latek :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Witam się... dopiero 11:00 a ja już dwa razy kochałam kibelek :/ a mówili że w drugim trymestrze odchodzą okropne dolegliwości:/

u niektórych to nie mija aż do urodzenia :D
    mnei na całe szczęscie opusciło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja mieszkam na 4 pietrze ale na szczescie mam winde :D ale tez juz sie mecze jak nie wiem co :) 14 listopada ide do ginekologa na kontrole bo ta rana po operacji sie nie goi :( i wtedy poprosze juz o zwolnienie z pracy :) rodzice powiedzieli ze mi pomoga woec nie musze sie meczyc juz :)
    To Rudzia tez wysoko mieszkasz ,rudzia a ty dlugo w Szwecji jak twoj Polski czy juz się zmienia akcent twoj .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:03

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAMBI 200 metrów to niezły wyczyn :) ale jak pogoda ładna to tylko na zdrowie taki spacerek wyjdzie :)

RUDZIA ja póki co też 4 pietro i też mam windę :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Klaudia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja mieszkam na drugim piętrze i jak po schodach wchodze to tez się męcze .
    Ja tez na drugim i póki jeszcze daję radę to nie korzystam z windy :) Tak dla sportu ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:04

Krysti lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Odebrałam wyniki - Erytrocyty wzrosły, hemoglobina wzrosła, hematokryt wciąż za mały ale lekko wzrósł w ciągu tygodnia.

Limfocyty % mam za nisko

Neutrofile za wysoko ..

Dobre wyniki :) wszystkie wzrosty i spadki w morfologii w ciązy dozwolone :P

Fasia lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Ja tez na drugim i póki jeszcze daję radę to nie korzystam z windy :) Tak dla sportu ;p

Widzę ze na piętrach mieszkacie ja w domku ale łazienka na dole a sypialnia u góry i muszę biegać w nocy po schodach na siku...

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Limfocyty % mam za nisko

Neutrofile za wysoko ..

Przesunięcia w rozmazie w morfologii to nic, w sumie ja tez takie mam, sa typowe dla ciazy. A w moczu masz infekcję, pewnie dostaniesz jakis urospet. A masz objawy infekcji drog moczowych?? Chociaz to bez znaczenia bo w ciazy te bezobjawowe sie tez leczy.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    8 latek :)
    To tez juz Polski łamiesz czy nie to zalezy gdzie się pracuje chyba ,ja to caly czas z irlandczykami pracowala ;/ a oni straszny jezyk mają chic mnie podoba się bo krotki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Ja windy nie mam chyba ze muj by mi cis zrobil hahaha ale po schodach fajnie tak z 6 razy na dzien trening jest :D z psem na podworko to do sklepu no tak jak by przeliczył to z 12 razy na dzień gora dól :)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:37

Krysti lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    To tez juz Polski łamiesz czy nie to zalezy gdzie się pracuje chyba ,ja to caly czas z irlandczykami pracowala ;/ a oni straszny jezyk mają chic mnie podoba się bo krotki :)

Nie jest tak złe bo uczę polskiego w polskiej szkole w soboty to mam kontakt na bieżąco i moj maz POlak także w domu mówimy po polsku czytam od czasu do czasu polskie książki jak ktoś w polskie szkole przekaże:)
    W pracy i ze znajomymi po angielsku :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia mi Ph tez spadło z 7 na 6.25 :)

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    BAMBI 200 metrów to niezły wyczyn :) ale jak pogoda ładna to tylko na zdrowie taki spacerek wyjdzie :)

RUDZIA ja póki co też 4 pietro i też mam windę :)
    Fasia pogratulujesz mi wyczynu jak tam dojde i wroce : P bo narazie planuje. Od konca sierpnia zaleglam na kanapie, a jak wychodze gdzies to wsadzam tyleczek do samochodu i jade, jak pracowalam to byla " troszke" inna aktywnosc

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY i BAMBI dzięki za odpowiedź :)

Co do wyników moczu to ostatnio miałam chyba jeszcze gorsze i nic nie dostałam. Ja mam problem z nerkami od dziecka więc z moczem zawsze coś jest nie tak ..

Nie mam żadnych objawów infekcji. W styczniu trafiłam na SOR z ostrym zapaleniem pęcherza, dostałam silny antybiotyk i od tamtej pory tfu tfu nic nie wróciło. A szczerze mówiąc w okresie jesienno-zimowym zapalenie pęcherza miałam srednio co miesiąc albo i częściej.

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Nie jest tak złe bo uczę polskiego w polskiej szkole w soboty to mam kontakt na bieżąco i moj maz POlak także w domu mówimy po polsku czytam od czasu do czasu polskie książki jak ktoś w polskie szkole przekaże:)
    W pracy i ze znajomymi po angielsku :)
    To ty pani nauczycielka :) brawo :) Dobrze ze te Polskie szkoly wekendowe są :)mojej siostry syn tez w Irlandi uczeszcza bo by mali mówil po Polsku on od dwóch latek w Irlandi dzis chlopak ma 12 lat do colegu chodzi jezyk irlandzki to jego jezyk :) Młody irys wychowany miedzy irlandzkimi dziecmi :) po colegu chcem go nacstudia do Aberdeen zabrac :)

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ