X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na 4 pietrze ale na szczescie mam winde :D ale tez juz sie mecze jak nie wiem co :) 14 listopada ide do ginekologa na kontrole bo ta rana po operacji sie nie goi :( i wtedy poprosze juz o zwolnienie z pracy :) rodzice powiedzieli ze mi pomoga woec nie musze sie meczyc juz :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWICA a ty ile juz w Uk mieszkasz długo !

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niedziele jade kupic komode na rzeczy dzidziusia :) a jak juz dowiem jaka plec to z mama na zakupy ruszamy :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki - Erytrocyty wzrosły, hemoglobina wzrosła, hematokryt wciąż za mały ale lekko wzrósł w ciągu tygodnia.

Limfocyty % mam za nisko

Neutrofile za wysoko ..

PH moczu 6,5 :D ostatnio miałam 8,5 więc spadło :P
    Leukocyty liczne, bakterie liczne,

Kto się zna na tym ? Wizyta w czwartek więc jakby co to wtedy skonsultuję :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    LWICA a ty ile juz w Uk mieszkasz długo !
    8 latek :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Witam się... dopiero 11:00 a ja już dwa razy kochałam kibelek :/ a mówili że w drugim trymestrze odchodzą okropne dolegliwości:/

u niektórych to nie mija aż do urodzenia :D
    mnei na całe szczęscie opusciło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja mieszkam na 4 pietrze ale na szczescie mam winde :D ale tez juz sie mecze jak nie wiem co :) 14 listopada ide do ginekologa na kontrole bo ta rana po operacji sie nie goi :( i wtedy poprosze juz o zwolnienie z pracy :) rodzice powiedzieli ze mi pomoga woec nie musze sie meczyc juz :)
    To Rudzia tez wysoko mieszkasz ,rudzia a ty dlugo w Szwecji jak twoj Polski czy juz się zmienia akcent twoj .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:03

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAMBI 200 metrów to niezły wyczyn :) ale jak pogoda ładna to tylko na zdrowie taki spacerek wyjdzie :)

RUDZIA ja póki co też 4 pietro i też mam windę :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Klaudia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja mieszkam na drugim piętrze i jak po schodach wchodze to tez się męcze .
    Ja tez na drugim i póki jeszcze daję radę to nie korzystam z windy :) Tak dla sportu ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:04

Krysti lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Odebrałam wyniki - Erytrocyty wzrosły, hemoglobina wzrosła, hematokryt wciąż za mały ale lekko wzrósł w ciągu tygodnia.

Limfocyty % mam za nisko

Neutrofile za wysoko ..

Dobre wyniki :) wszystkie wzrosty i spadki w morfologii w ciązy dozwolone :P

Fasia lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Ja tez na drugim i póki jeszcze daję radę to nie korzystam z windy :) Tak dla sportu ;p

Widzę ze na piętrach mieszkacie ja w domku ale łazienka na dole a sypialnia u góry i muszę biegać w nocy po schodach na siku...

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Limfocyty % mam za nisko

Neutrofile za wysoko ..

Przesunięcia w rozmazie w morfologii to nic, w sumie ja tez takie mam, sa typowe dla ciazy. A w moczu masz infekcję, pewnie dostaniesz jakis urospet. A masz objawy infekcji drog moczowych?? Chociaz to bez znaczenia bo w ciazy te bezobjawowe sie tez leczy.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    8 latek :)
    To tez juz Polski łamiesz czy nie to zalezy gdzie się pracuje chyba ,ja to caly czas z irlandczykami pracowala ;/ a oni straszny jezyk mają chic mnie podoba się bo krotki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Ja windy nie mam chyba ze muj by mi cis zrobil hahaha ale po schodach fajnie tak z 6 razy na dzien trening jest :D z psem na podworko to do sklepu no tak jak by przeliczył to z 12 razy na dzień gora dól :)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:37

Krysti lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    To tez juz Polski łamiesz czy nie to zalezy gdzie się pracuje chyba ,ja to caly czas z irlandczykami pracowala ;/ a oni straszny jezyk mają chic mnie podoba się bo krotki :)

Nie jest tak złe bo uczę polskiego w polskiej szkole w soboty to mam kontakt na bieżąco i moj maz POlak także w domu mówimy po polsku czytam od czasu do czasu polskie książki jak ktoś w polskie szkole przekaże:)
    W pracy i ze znajomymi po angielsku :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia mi Ph tez spadło z 7 na 6.25 :)

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    BAMBI 200 metrów to niezły wyczyn :) ale jak pogoda ładna to tylko na zdrowie taki spacerek wyjdzie :)

RUDZIA ja póki co też 4 pietro i też mam windę :)
    Fasia pogratulujesz mi wyczynu jak tam dojde i wroce : P bo narazie planuje. Od konca sierpnia zaleglam na kanapie, a jak wychodze gdzies to wsadzam tyleczek do samochodu i jade, jak pracowalam to byla " troszke" inna aktywnosc

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY i BAMBI dzięki za odpowiedź :)

Co do wyników moczu to ostatnio miałam chyba jeszcze gorsze i nic nie dostałam. Ja mam problem z nerkami od dziecka więc z moczem zawsze coś jest nie tak ..

Nie mam żadnych objawów infekcji. W styczniu trafiłam na SOR z ostrym zapaleniem pęcherza, dostałam silny antybiotyk i od tamtej pory tfu tfu nic nie wróciło. A szczerze mówiąc w okresie jesienno-zimowym zapalenie pęcherza miałam srednio co miesiąc albo i częściej.

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Nie jest tak złe bo uczę polskiego w polskiej szkole w soboty to mam kontakt na bieżąco i moj maz POlak także w domu mówimy po polsku czytam od czasu do czasu polskie książki jak ktoś w polskie szkole przekaże:)
    W pracy i ze znajomymi po angielsku :)
    To ty pani nauczycielka :) brawo :) Dobrze ze te Polskie szkoly wekendowe są :)mojej siostry syn tez w Irlandi uczeszcza bo by mali mówil po Polsku on od dwóch latek w Irlandi dzis chlopak ma 12 lat do colegu chodzi jezyk irlandzki to jego jezyk :) Młody irys wychowany miedzy irlandzkimi dziecmi :) po colegu chcem go nacstudia do Aberdeen zabrac :)

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ