X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A u mnie mroźno w ciul, ale słońce wali w szybe i mało się nie ugotuję :P
    Fajnie masz ja wolała bym mrôz jak tą Szkocką deszczową pogode /:

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    też zdecydowanie wole polski klimat :D

Fasia lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja się szczepie przeciw grypie zadzwonie dziś do midwife i się umówię duzo dziewczyn tu tez się szczepilo ,a co wie czlowiek co zima przyniesie zimno i bedzie chorub pelno infekcji nawet w sklepach juz ludzie harczą jak widzę ,a mnie cięzarną migą zarazić bo to przeciez kultury nie nauczeni by buzkę zaslaniać . A Tak a propo to dzień Dobrrek :) brzuchatki

W zeszłym roku sie szczepilam i niezbyt sie czułam przez pare dni, stwierdzilam ze w tym roku spróbuje naturalnie sie zabezpieczać...nie wiem czy dobry wybór czy zły...ale jakos boje sie w ciąży mieszać z układam immunologicznym, jakbym nie była w ciąży to bym sie zaszczepiła ...

liloe lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY widzę, widzę także nie marudź :P

Ja rano jak jechałam do labo to przed 7 musiałam skrobać szyby w aucie! Zamarznięte co oznacza, że w nocy był minus .. A teraz też mroźno ale jest cudowne słońce, zero chmur na niebie :)

Wy też tak macie dziewczyny, że odkąd jesteście w ciąży brakuje Wam jakby powietrza? Ja zawsze byłam zmarzluchem i taka pogoda jak dziś to już narzekałam, że zimno i bla bla bla. A teraz wychodzę i w końcu mam czym oddychać! Jest tak cudownie! takie czyste powietrze że się go nawdychać nie mogę :D

KRYSTI ja się nigdy nie szczepiłam i teraz też nie mam zamiaru :)

Amy, liloe lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    U najładniejszych ciepło i słonecznie tylko ciekawe jak długo zanim deszcze przyjdą ;)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    U najładniejszych ciepło i słonecznie tylko ciekawe jak długo zanim deszcze przyjdą ;)
    A u ciebie pogoda jest lwica :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    W zeszłym roku sie szczepilam i niezbyt sie czułam przez pare dni, stwierdzilam ze w tym roku spróbuje naturalnie sie zabezpieczać...nie wiem czy dobry wybór czy zły...ale jakos boje sie w ciąży mieszać z układam immunologicznym, jakbym nie była w ciąży to bym sie zaszczepiła ...
    Lwica ta szczepionka na grype jest dla kobiet cięzarnych czytalam duzo ze chroni mnie i dziecko i mi moja midwife powiedziala ze jest bezpieczna ,nie chcem ryzykować bo potem moge zalowac rozlozy mnie o co zrobię .a tak to mnie zwykle nie grozne przeziebienie zlapie jak co .

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży chyba nie wolno sie szczepić przeciwko grypie. Mi lekarz rodzinny nie pozwolił.

KRYSTI mam pytanie ile czasu mieszkasz juz za granicą i czy język polski jest Twoim pierwszym językiem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:46

Krysti lubi tę wiadomość

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY widzę, widzę także nie marudź :P

Ja rano jak jechałam do labo to przed 7 musiałam skrobać szyby w aucie! Zamarznięte co oznacza, że w nocy był minus .. A teraz też mroźno ale jest cudowne słońce, zero chmur na niebie :)

Wy też tak macie dziewczyny, że odkąd jesteście w ciąży brakuje Wam jakby powietrza? Ja zawsze byłam zmarzluchem i taka pogoda jak dziś to już narzekałam, że zimno i bla bla bla. A teraz wychodzę i w końcu mam czym oddychać! Jest tak cudownie! takie czyste powietrze że się go nawdychać nie mogę :D
    U mnie mróż już od czwartku - skrobałąm codziennie jak jechalam do pracy, dzisiaj też ;(

A tchu mi brakuje. kiedys weszłąm po 10 schodach zadzwonila mama i pyta gdzie biegłam bo sapie :P nosz kurde taki mam juz plytki oddech.. ale to podobno normalne. Koleżanka ten moj płytki oddech zauważyłą jakies 3 tygodnie temu i mowi że już dycham jak cięzarna :D i często mam uczucie duszności, jakby mi za malo tlenu docierało

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez piekna pogoda, w sumie to mialam jechac do pracy zawiezc zwolnienie ale taaaak mi sie nie chce, nie mam ochoty nikogo spotkac, chyba to przeloze na jutro a dzisiaj tylko na zakupy.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzadko wychodzę z domu przed południem jeśli w ogóle wychodzę :P A dziś przed 7 to jak środek nocy :P ale powietrze było cudowne ! Tak samo jest wieczorami :D psychol jakiś się ze mnie robi hehe :D

Też łapię zadyszkę przy najprostszych czynnościach. Wczoraj ścieliłam łóżko i jak się polożyłam to z 5 minut odpoczywałam i łapałam normalny rytm oddechu :D

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    W ciąży chyba nie wolno sie szczepić przeciwko grypie. Mi lekarz rodzinny nie pozwolił.

KRYSTI mam pytanie ile czasu mieszkasz juz za granicą i czy język polski jest Twoim pierwszym językiem ?
    Kochana w lutym 10 lat będzie jak w uk jestem .Caly czas jezyk Angielski wszedzie mówie w domu po Polsku .Do Polski jadę to juz znajomi mówią ze trace się i ze juz tak Pięknie nie mówię po Po Polsku juz zapominam czasem jak co napisać poprawnie :/ ale staram się. Duzo piszę tez po Angielsku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:53

88macola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też uwielbiam tą mroźną aurę - powietrze szczególnie mi odpowiada ;D

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja rzadko wychodzę z domu przed południem jeśli w ogóle wychodzę :P A dziś przed 7 to jak środek nocy :P ale powietrze było cudowne ! Tak samo jest wieczorami :D psychol jakiś się ze mnie robi hehe :D

Też łapię zadyszkę przy najprostszych czynnościach. Wczoraj ścieliłam łóżko i jak się polożyłam to z 5 minut odpoczywałam i łapałam normalny rytm oddechu :D
    no ja tez tam mam, jak sprzatam to etapami, a pomiedzy siadam i odpoczywam co chwile. Skoro taka ladna poggoda to pomyslalam ze zaszaleje i zamiast jechac to pojde na zakupy, Co prawda to jakies 200m ale zawsze jezdzilam, zeby ciezkich toreb nie nosic, a dzisiaj mam malo wiec pojde a co :P : P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:52

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:21

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodna jestem bardzo :/ coś ssac zaczyna mnie :) a jadłam nie dawno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na drugim piętrze i jak po schodach wchodze to tez się męcze .

• Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja mieszkam na drugim piętrze i jak po schodach wchodze to tez się męcze .

Ja jeszcze na rowerze do pracy jeżdzę ;)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Witam się... dopiero 11:00 a ja już dwa razy kochałam kibelek :/ a mówili że w drugim trymestrze odchodzą okropne dolegliwości:/

Robotka gdzie Ty? Nie ładnie tak się nie chwalić jak po wizycie! :* Jak mnie maluchy nie zamęczą dzisiaj wymiotami to postaram się aktywniej uczestniczyć w Waszych rozmowach :)
    Ewelcia a ty juz dla dzieciaczków zakupiłas co nie co :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja jeszcze na rowerze do pracy jeżdzę ;)
    Serio haha super :) :) fajnie ze jezdzisz na rowerku

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ