X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A u mnie mroźno w ciul, ale słońce wali w szybe i mało się nie ugotuję :P
    Fajnie masz ja wolała bym mrôz jak tą Szkocką deszczową pogode /:

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    też zdecydowanie wole polski klimat :D

Fasia lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja się szczepie przeciw grypie zadzwonie dziś do midwife i się umówię duzo dziewczyn tu tez się szczepilo ,a co wie czlowiek co zima przyniesie zimno i bedzie chorub pelno infekcji nawet w sklepach juz ludzie harczą jak widzę ,a mnie cięzarną migą zarazić bo to przeciez kultury nie nauczeni by buzkę zaslaniać . A Tak a propo to dzień Dobrrek :) brzuchatki

W zeszłym roku sie szczepilam i niezbyt sie czułam przez pare dni, stwierdzilam ze w tym roku spróbuje naturalnie sie zabezpieczać...nie wiem czy dobry wybór czy zły...ale jakos boje sie w ciąży mieszać z układam immunologicznym, jakbym nie była w ciąży to bym sie zaszczepiła ...

liloe lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY widzę, widzę także nie marudź :P

Ja rano jak jechałam do labo to przed 7 musiałam skrobać szyby w aucie! Zamarznięte co oznacza, że w nocy był minus .. A teraz też mroźno ale jest cudowne słońce, zero chmur na niebie :)

Wy też tak macie dziewczyny, że odkąd jesteście w ciąży brakuje Wam jakby powietrza? Ja zawsze byłam zmarzluchem i taka pogoda jak dziś to już narzekałam, że zimno i bla bla bla. A teraz wychodzę i w końcu mam czym oddychać! Jest tak cudownie! takie czyste powietrze że się go nawdychać nie mogę :D

KRYSTI ja się nigdy nie szczepiłam i teraz też nie mam zamiaru :)

Amy, liloe lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    U najładniejszych ciepło i słonecznie tylko ciekawe jak długo zanim deszcze przyjdą ;)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    U najładniejszych ciepło i słonecznie tylko ciekawe jak długo zanim deszcze przyjdą ;)
    A u ciebie pogoda jest lwica :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    W zeszłym roku sie szczepilam i niezbyt sie czułam przez pare dni, stwierdzilam ze w tym roku spróbuje naturalnie sie zabezpieczać...nie wiem czy dobry wybór czy zły...ale jakos boje sie w ciąży mieszać z układam immunologicznym, jakbym nie była w ciąży to bym sie zaszczepiła ...
    Lwica ta szczepionka na grype jest dla kobiet cięzarnych czytalam duzo ze chroni mnie i dziecko i mi moja midwife powiedziala ze jest bezpieczna ,nie chcem ryzykować bo potem moge zalowac rozlozy mnie o co zrobię .a tak to mnie zwykle nie grozne przeziebienie zlapie jak co .

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży chyba nie wolno sie szczepić przeciwko grypie. Mi lekarz rodzinny nie pozwolił.

KRYSTI mam pytanie ile czasu mieszkasz juz za granicą i czy język polski jest Twoim pierwszym językiem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:46

Krysti lubi tę wiadomość

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY widzę, widzę także nie marudź :P

Ja rano jak jechałam do labo to przed 7 musiałam skrobać szyby w aucie! Zamarznięte co oznacza, że w nocy był minus .. A teraz też mroźno ale jest cudowne słońce, zero chmur na niebie :)

Wy też tak macie dziewczyny, że odkąd jesteście w ciąży brakuje Wam jakby powietrza? Ja zawsze byłam zmarzluchem i taka pogoda jak dziś to już narzekałam, że zimno i bla bla bla. A teraz wychodzę i w końcu mam czym oddychać! Jest tak cudownie! takie czyste powietrze że się go nawdychać nie mogę :D
    U mnie mróż już od czwartku - skrobałąm codziennie jak jechalam do pracy, dzisiaj też ;(

A tchu mi brakuje. kiedys weszłąm po 10 schodach zadzwonila mama i pyta gdzie biegłam bo sapie :P nosz kurde taki mam juz plytki oddech.. ale to podobno normalne. Koleżanka ten moj płytki oddech zauważyłą jakies 3 tygodnie temu i mowi że już dycham jak cięzarna :D i często mam uczucie duszności, jakby mi za malo tlenu docierało

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez piekna pogoda, w sumie to mialam jechac do pracy zawiezc zwolnienie ale taaaak mi sie nie chce, nie mam ochoty nikogo spotkac, chyba to przeloze na jutro a dzisiaj tylko na zakupy.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzadko wychodzę z domu przed południem jeśli w ogóle wychodzę :P A dziś przed 7 to jak środek nocy :P ale powietrze było cudowne ! Tak samo jest wieczorami :D psychol jakiś się ze mnie robi hehe :D

Też łapię zadyszkę przy najprostszych czynnościach. Wczoraj ścieliłam łóżko i jak się polożyłam to z 5 minut odpoczywałam i łapałam normalny rytm oddechu :D

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    W ciąży chyba nie wolno sie szczepić przeciwko grypie. Mi lekarz rodzinny nie pozwolił.

KRYSTI mam pytanie ile czasu mieszkasz juz za granicą i czy język polski jest Twoim pierwszym językiem ?
    Kochana w lutym 10 lat będzie jak w uk jestem .Caly czas jezyk Angielski wszedzie mówie w domu po Polsku .Do Polski jadę to juz znajomi mówią ze trace się i ze juz tak Pięknie nie mówię po Po Polsku juz zapominam czasem jak co napisać poprawnie :/ ale staram się. Duzo piszę tez po Angielsku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:53

88macola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też uwielbiam tą mroźną aurę - powietrze szczególnie mi odpowiada ;D

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja rzadko wychodzę z domu przed południem jeśli w ogóle wychodzę :P A dziś przed 7 to jak środek nocy :P ale powietrze było cudowne ! Tak samo jest wieczorami :D psychol jakiś się ze mnie robi hehe :D

Też łapię zadyszkę przy najprostszych czynnościach. Wczoraj ścieliłam łóżko i jak się polożyłam to z 5 minut odpoczywałam i łapałam normalny rytm oddechu :D
    no ja tez tam mam, jak sprzatam to etapami, a pomiedzy siadam i odpoczywam co chwile. Skoro taka ladna poggoda to pomyslalam ze zaszaleje i zamiast jechac to pojde na zakupy, Co prawda to jakies 200m ale zawsze jezdzilam, zeby ciezkich toreb nie nosic, a dzisiaj mam malo wiec pojde a co :P : P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:52

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:21

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodna jestem bardzo :/ coś ssac zaczyna mnie :) a jadłam nie dawno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na drugim piętrze i jak po schodach wchodze to tez się męcze .

• Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja mieszkam na drugim piętrze i jak po schodach wchodze to tez się męcze .

Ja jeszcze na rowerze do pracy jeżdzę ;)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Witam się... dopiero 11:00 a ja już dwa razy kochałam kibelek :/ a mówili że w drugim trymestrze odchodzą okropne dolegliwości:/

Robotka gdzie Ty? Nie ładnie tak się nie chwalić jak po wizycie! :* Jak mnie maluchy nie zamęczą dzisiaj wymiotami to postaram się aktywniej uczestniczyć w Waszych rozmowach :)
    Ewelcia a ty juz dla dzieciaczków zakupiłas co nie co :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja jeszcze na rowerze do pracy jeżdzę ;)
    Serio haha super :) :) fajnie ze jezdzisz na rowerku

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ