Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci malinka :))czyli śynuś bedzie :)

malinka1984 lubi tę wiadomość

• kluska Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam Cię chyba malinka, miałaś coś w paseczki na sobie?
    Gratuluję udanej wizyty oraz wygranej.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Widziałam Cię chyba malinka, miałaś coś w paseczki na sobie?
    Gratuluję udanej wizyty oraz wygranej.
    tak, to ja byłam w bluzce w paseczki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 23:12

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Takie pytanie - czy któraś też jest przy końcu 18 tygodnia i nie czuje jeszcze ruchów?

Ja czułam wcześniej a teraz cisza znowu

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Jesteśmy już po usg i warsztatach.
    Jak to z usg na NFZ sprzęt nie jest tak wypasiony jak w specjalistycznym ośrodku ale udalo się Panu dr.wszystko wymierzyć i sprawdzić i jak na ten etap ciąży wszystko jest ok.
    Nie dało srawdzić się komór serducha bo na tym etapie ciąży nie jest to dobrze widoczne i Pan dr stwierdził że bardzo dobrze że mamy usg za dwa tygodnie u Kozarzewskiego to już wszystko będzie ładnie pokazane.
    Co do płci to pierwsze pytanie moje po omówieniu parametrów dziecka było: a czy już widać płeć? Pan dr. stwierdził że mamy pępowinę między nogami ale tak tam jeszcze jeździł głowicą iż w pewnym momencie mówi do męża: "Widzi pan tutaj mamy mosznę no i główny sprzęt" a mąż acha czyli że syn ? Pan dr. stwierdził że raczej nie córa
    Co do warsztatów to w sumie to większość była powieleniem informacji z "Bezpiecznego malucha", pokaz produktów firmy Johnson Baby prowadzony przez położne, bardzo ciekawy pokaz pielęgnacji i kąpieli malucha.
    Udało mi się wygrać cosik tylko jeszcze nie wiem co ponieważ zaginęła przesyłka i dostanę ją kurierem albo będzie do odebrania w jednym ze sklepów partnerskich.

Moje przeczuce się sprawdziło
    A będzie Kacper choć mąż coś pobąkuje że może jakieś jeszcze imię nam wpadnie w ucho.
    młody waży 230 gram

ja też byłam na warsztatach i wydaje mi się że Cie widziałam, tylko byłaś w drugiej grupie, ale mijałyśmy się :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja ruchów nadal nie czuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 07:35

Ida lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka gratulacje synusia :)
    Robotka a co u Ciebie?
    ja czekam z niecierpliwością na badanie w następny czwartek, mam nadzieję, że tym razem lekarz już wypatrzy kto w brzuszku siedzi i rozrabia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja wczoraj przeszłam samą siebie, usnęłam o 20 i o 4 już byłąm gotowa do działania oO
    Oczywiście na siłe jeszcze się przespałam ale co pół godziny głowa z poduchy :) ale przynajmniej jestem wyspana :D
    Dzisiaj rano zrobiłam zdjęcie brzucha jako że już 19 tydzień ciąży wybił i nie widzę różnicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny chłopiec - w końcu coś ruszyło tą męską częścią :D Gratuluję Malinka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto mój nie urośnięty od tygodnia brzuch. tzn może i urósł, ale ja nie widzę różnicy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 18:33

nick nieaktualny, malinka1984, MartaAlvi, Fasia, nick nieaktualny, Rudzia lubią tę wiadomość

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wizytę. Najpierw u laryngologa, potem u ginekologa. Choroba rozwija sie strasznie, ucho bardzo mnie boli, antybiotyk nie działa. Dostałam skierowanie do szpitala :( boje sie dzisiejszej wizyty u giną, boje sie czy z dzidzą wszystko ok :(

Nikoś <3 <3 <3
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy lady brzusio, moj nic nadal malutki...chyba ze po obiedzie to wtedy większy;)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze, myśl pozytywnie, bo stres też źle wpływa na dzidziusia :)
    Ostatnio wyskoczyła mi opryszczka, też panikowałam - okazało się, że to nic strasznego :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Amy lady brzusio, moj nic nadal malutki...chyba ze po obiedzie to wtedy większy;)

Ja się spodziewałam że jak dziecko będzie w 19 tygodniu to brzuch już będę miałą sporawy ;) a tu zaskoczenie, jakoś leniwie rośnie :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:34

• Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja się spodziewałam że jak dziecko będzie w 19 tygodniu to brzuch już będę miałą sporawy ;) a tu zaskoczenie, jakoś leniwie rośnie :]

Ja w 18 ale przynajmniej już ruchy czujesz jak czekam i czekam i nic podobno rano i na wieczór można najbardziej poczuć....ale jak narazie to oprócz moich zawirowań jelitowych to nic nie czuje

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja w 18 ale przynajmniej już ruchy czujesz jak czekam i czekam i nic podobno rano i na wieczór można najbardziej poczuć....ale jak narazie to oprócz moich zawirowań jelitowych to nic nie czuje
    Gorzej jest jak się poczuje ruchy jednego, drugiego dnia, a trzeciego cisza...

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, czy wam też się dzisiaj tak dzień ciągnie? Jeszcze 6h w pracy :( ciężko wysiedzieć...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nawet nie ma 10... :/

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:23

• Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Laski, czy wam też się dzisiaj tak dzień ciągnie? Jeszcze 6h w pracy :( ciężko wysiedzieć...

Mam to od dwóch dni...najszczęśliwszych u mnie nikogo nie ma - chorzy albo na urlopie i jestem sama to mogę sobie poplotkować na forum hihi

oar8s65gn4hfzvo1.png
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ