Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dość ciekawa informacja :

"Zawartość związków mineralnych w zielonych liściach przewyższa wielokrotnie tę znajdującą się w powszechnie spożywanych produktach, takich jak ziarna zbóż, ziemniaki, mleko czy mięso.
    Liście tych warzyw są znacznie bogatsze w białko, witaminy oraz składniki mineralne niż ich bulwy czy korzenie.
    Przykładowo liście buraka czerwonego zawierają: 8 razy więcej wapnia, 3 razy więcej żelaza i magnezu, 6 razy więcej witaminy C, ok. 200 razy więcej witaminy A, ok. 2000 razy więcej witaminy K niż bulwa buraka czerwonego." :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    To jest dość ciekawa informacja :

"Zawartość związków mineralnych w zielonych liściach przewyższa wielokrotnie tę znajdującą się w powszechnie spożywanych produktach, takich jak ziarna zbóż, ziemniaki, mleko czy mięso.
    Liście tych warzyw są znacznie bogatsze w białko, witaminy oraz składniki mineralne niż ich bulwy czy korzenie.
    Przykładowo liście buraka czerwonego zawierają: 8 razy więcej wapnia, 3 razy więcej żelaza i magnezu, 6 razy więcej witaminy C, ok. 200 razy więcej witaminy A, ok. 2000 razy więcej witaminy K niż bulwa buraka czerwonego." :)
    no to szkoda ze nie ma teraz sezonu na botwinkę

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no to szkoda ze nie ma teraz sezonu na botwinkę

Trudno, myślę że burak sam w sobie też jest cennym źródłem wielu witamin także jutro idę na zakupy :D no spróbuję coś wykombinować. Dam znać czy udało się wyczarować coś smacznego :)

A tutaj są fajne przepisy na Green Smoothies :

http://ooomnomnomnom.blogspot.com/2013/06/green-smoothie-zielony-sok-peen-witamin.html :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wolę jednak buraka jako buraka. Uwielbiam barszcz czerwony, zasmażane buraczki, chipsy z buraka mogłabym to wszystko jeść codziennie. A i jeszcze ćwikłę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 18:35

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam barszcz SYLVIA :D ale dla mnie jest on daniem wyjątkowo świątecznym. Barszcz z uszkami jem tylko raz w roku w czasie Świąt Bożego Narodzenia :D Boooziu to już za 2 miesiące :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się mąż mnie zaraził - załamałam się. Czuje że mnie rozłoży jak narazie katar no i oczy mnie zaczynają boleć. Wkurzę się bo w środę są warsztaty i chciałam na nie iść a teraz wszystko jest pod ?.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam buraki, prawie codziennie coś z nich robię bo dostałam od wujka bardzo dużo z działeczki, koktajle z marchewką, jabłkiem, szpinakiem, pomarańczą,mango zależy na co mam chęć,ciastka z buraków często robię wg tego przepisu:
    http://hpba.pl/pozostale/ciastka-buraczane-uwielbiam-je/
    zupę krem z buraków i gruszki z mleczkiem kokosowym mniaam

Fasia, Bambi85 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA wow ile rzeczy, to Ty jesteś chodzącym zdrowiem :D buraki mają cudowną zdrowotną moc :D też muszę je wprowadzić do diety, ubogiej diety ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja też uwielbiam barszcz SYLVIA :D ale dla mnie jest on daniem wyjątkowo świątecznym. Barszcz z uszkami jem tylko raz w roku w czasie Świąt Bożego Narodzenia :D Boooziu to już za 2 miesiące :D
    Ja na codzień robię do barszczu albo krokiety, albo paszteciki. Albo zabielam barszcz i robię go na słodko-kwaśno i jem razem z gotowanymi ziemniakami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 18:50

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a podaj proszę przepis na ten krem z buraków. Jutro ide do sklepu i zaczne przetwarzac buraki :D

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    nauczyłam się pić koktajle jak zaczęłam ćwiczyć i teraz nie mogę bez nich żyć, codziennie kombinuję, owocowe, owocowo-warzywne, to samo zupy krem, ogólnie bardzo lubię warzywa, na słodycze nie mam ochoty, a jak już to robię domowy kisiel lub budyń z kaszy jaglanej lub gryczanej też pycha, miałam przez ostatni miesiąc napad na czekoladę z orzechami jak nigdy ale już przeszło

Super! Zazdroszczę, bo ja ogólnie nie jem wcale warzyw .. dosłownie .. myślę, że takie koktajle czy to owocowe czy owocowo-warzywne będą dla mojego organizmu i co najważniejsze dla dziecka cudowne. Boję się, że nie dostarczam mu tego co jest potrzebne .. Moja dieta jest strasznie uboga, a ja przez złe samopoczucie chwytam się najprostszych dań, nawet rzadko z domu do sklepu wychodzę .. niedobrze :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Marta a podaj proszę przepis na ten krem z buraków. Jutro ide do sklepu i zaczne przetwarzac buraki :D

Ugotować wywar warzywny,marchew seler, korzeń pietruszki liść laurowy.

W osobnym garnku wstawić do wody buraki i gotować je do miękkości, najlepiej pokroić je wcześniej aby szybciej się ugotowały.

Dodać ząbki czosnku, kurkumę, kminek, następnie tymianek i majeranek, sól, pieprz. Gotujemy wszystko ok 30-40 minut. Kiedy buraki będą już lekko miękkie dodaj gruszkę. Gotuj wszystko do miękkości

Następnie włóż wszystkie składniki wraz z wywarem do jednego garnka, gotuj kilka minut, zmiksuj wszystkie warzywa na gładki krem dodając opcjonalnie czerwonego wytrawnego wina lampkę. Dopraw do smaku cytryną, pomarańczą jak chcesz oraz pieprzem i solą :) na koniec na talerz dodać odrobinę mleka kokosowego, podobny krem robię z jabłkiem i mango i miętą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 18:57

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Krysti fajnie, ze jestes zadowolona z wizyty i ze masz swietne wyniki:)
    Dziekuje lali :) lece na gorącą czekolade z moim i z pieskiem sama juz z psem nie wychodze mam zabronione :) tyle co na podworko tu kolo domciu ;) milego wieczoru :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    takie zupy krem czy koktajle to szybki i prosty sposób na witaminy, przechylasz do dziubka i tyle a i sycące są jak dodamy do koktajlu np banana, białego sera, avocado, najczęściej robię banan, biały ser, kefir, 2 łyżki oleju lnianego, miod cytrynka lub pomarańcza, kombinacji jest mnóstwo, nie da się znudzić
    To bardzo zdrowe co robisz siper sama sobie takie cos zrobie ja lubie zupy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi planujecie kupić monitory oddechu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja chcem kupic :)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Marta, na pewno skorzystam z Twoich pomysłów

Fasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja też bardzo dziękuję! :))))

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:28

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ja właśnie nie wiem, musze podpytać znajomych pediatrów co sadzą na ten temat. A moze kupie taką nianie elektroniczną z czujmikiem od razu, bo nianie z uwagi na duzy dom musze kupic na pewno

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ