Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBambi85 wrote:No wlasnie Amy , lepeij pozno niz wcale , dobrze ze juz jestes zaopiekowana i substytuujesz hormony. Swoja droga bardzo mnie to zawsze bulwersuje, jak niektorzy lekarze stosują taką spychoterapię echh...
I jakby nowa endo nie zobaczyła na wynik usg to pewnie też by się nei przejęła wynikiem tsh - bo ono ma prawo skakać i powinno sie unormować, ale nagle okazało się, że moja tarczyca jak na dorosłą kobietę jest po prostu za mała- i to ją zaniepokoiło. A ciąża mi jeszcze ta tarczycę obciąża i ona sobei nei daje rady..
ale okej teraz już mam leki - i dobrze że znów nie straciłam dziecka, bo by winnych wteedy nie bylo :]
-
nick nieaktualny
-
iwonka1077 wrote:wiem bambi tylko wyniki ida do ginki a ona z kolei idzie na urlop a nie chce czekac na wyniki do konca listopada po prostu albo leciec do niej zeby zobaczyc ten wynik:)
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:Moj nowy ginekolog - powiedział ze wynik jest okej bo ja mu mówiłam że wynik usg byl w normie - taką informację dał mi pierwszy endokryn. I dlatego ginekolog powiedział po konsultacji że nic się nei dzieje - samo się zaraz ureguluje.
I jakby nowa endo nie zobaczyła na wynik usg to pewnie też by się nei przejęła wynikiem tsh - bo ono ma prawo skakać i powinno sie unormować, ale nagle okazało się, że moja tarczyca jak na dorosłą kobietę jest po prostu za mała- i to ją zaniepokoiło. A ciąża mi jeszcze ta tarczycę obciąża i ona sobei nei daje rady..
ale okej teraz już mam leki - i dobrze że znów nie straciłam dziecka, bo by winnych wteedy nie bylo :] -
nick nieaktualnyBambi85 wrote:NO juz nawet nie mysl o tych najgorszych opcjach, Sytuacja opanowana i tego sie trzymajmy. Z tego co ja pamietam plus ostatnio jeszcze ten temat zglebialam pod swoim katem , tsh owszem lubi sie zmieniac w ciazy ale raczej spada wtedy pod wplywem beta hcg , potem stopniowo sie normuje. Wzrost tsh zawsze powinien niepokoic i sklonic do poszerzenia diagnostyki i ew leczenia jak najszybciej.
-
nick nieaktualny
-
iwonka1077 wrote:fasia chudzinko a ty rozmiar s czy m bralas??
chyba s wezme:)
Ocieplane wzięłam rozmiar S i się cieszę, bo są fajnie dopasowane, a jak to legginsy i tak się rozciagają na cielenieocieplane wzięłam M i są za duże
SYLVIA - super czapka na kitkę !Ale patent !
-
A ja włączyłam mój ogłuszający super mikser i zrobiłam sobie koktajl z pomarańczy, banana i dodałam kostki lodu, wszystko zmiksowałam - pyyyyycha
muszę tak częściej. Moje uszy zniosą 15sekund hałasu
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:A ja włączyłam mój ogłuszający super mikser i zrobiłam sobie koktajl z pomarańczy, banana i dodałam kostki lodu, wszystko zmiksowałam - pyyyyycha
muszę tak częściej. Moje uszy zniosą 15sekund hałasu
-
Bambi85 wrote:ja czasem dodaje jeszcze troche jogurtu naturalnego i miodku, pychaaaa takie smoothie
Jogurtu nie miałam a o miodzie nie słyszałamwypróbuję następnym razem
często dodaję kefir albo mleko ale teraz nie chciałam i zrobiłam z samych owocówjak nie mam sokowirówki to jakoś sobie muszę radzić. Zastanawiam się tylko czy z warzyw takie coś też można robić w mikserze ..
-
można, czasem w tych punktach ze smoothie sa takie warzywne kompozycje, osobiscie zadnej nie kosztowalam ale trzebaby poszukać , moze na necie beda jakies pomysly , bo konretow nie pamietam , jakies ogorkowe, selerowe itp Ja bym chciala znalezc jakis sposob zeby w miare bezbolesnie przyswajac buraki bo nie przepadam a bylyby dobre jako profilaktyka niedokrwistości . Wszyscy polecaja soki z buraka ale to chyba nie moze byc dobre. A moze macie jakies pomysly na buraka ???hmmm??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 18:18
-
no właśnie BAMBI ja też muszę się zacząć faszerować burakami, bo mi lekka niedokrwistość wyszła. Takie koktajle chyba byłyby najfajniejsze do spożycia. Szukam właśnie jakichś przepisów, jak znajdę to wrzucę link
-
znalazlam cos takiego awokado dobre bo ma DHA
http://kluskowopl.blogspot.com/2014/04/zielone-smoothie-warzywne.html
ciekawe jak to smakuje ; )
jakies szpinakowe tez widzialam hmmm, dobry temat Fasia zadalas . Szpinak ma zelazo .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 18:24
Fasia lubi tę wiadomość