X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostanę od mojej przyjaciółki nianię z detektorem oddechu. Ona była zadowolona więc zobaczymy czy i u nas się sprawdzi.
    Sama chyba bym kupiła, tak dla bezpieczenstwa

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:28

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos zawsze mialam przekonanie ze jak takie urzadzenie elektroniczne ma kilka funkcji to zadna nie dziala jakos super i tak tez mam obawy co do tych nian wideo plus jeszcze czujnik oddechu. Trzeba by poczytac opinie na temat konkretnych firm bo tego tematu to jeszcze nie zglebilam

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA gdzie jesteś ?? jak po wizycie ??

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:28

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedys slyszalam cos o tej firmie snuza- ze dobre monitory oddechy, maja tez opcje 3w 1 z niania http://www.snuza.pl/produkty/snuza-trio.html
    i to chyba dobrze kupic za granica bo niby to nowosc w Polsce

https://babymama.pl/snuza-trio-plus-mobilny-monitoring-3w1-p1445.html
    wyglada porzadnie i jest bezprzewodowe chyba, cena tez ... porzadna ; /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 19:45

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    kiedys slyszalam cos o tej firmie snuza- ze dobre monitory oddechy, maja tez opcje 3w 1 z niania http://www.snuza.pl/produkty/snuza-trio.html
    i to chyba dobrze kupic za granica bo niby to nowosc w Polsce

https://babymama.pl/snuza-trio-plus-mobilny-monitoring-3w1-p1445.html
    wyglada porzadnie i jest bezprzewodowe chyba, cena tez ... porzadna ; /

Właśnie to oglądam i są ich firmowe baterie - koszt baterii 30 zł ;/ więc koszta rosną, samo urządzenie też trochę kosztuje choć w sklepie stacjonarnym angelcare 3w1 kosztuje u mnie 1100 zł więc różnicy cenowej nie ma aż tak dużej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 19:58

• mantissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety nie zobaczyłam dziś maluszka, samo badanie ginekologiczne dziś a na usg jutro do szpitala. Bo ten mój nowy gin pracuje w szpitalu i tam robi usg. Dobrze, że mojego TŻ nie ciągnęłam dzisiaj. :) Więc jutro o 13 mam się stawić. I jak się maluch ładnie ustawi to poznamy płeć. :) Ale chyba wszystko ok, szyjka zamknięta więc gitara. :)

Angela89, Krysti, Fasia, sylvia007 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Właśnie to oglądam i są ich firmowe baterie - koszt baterii 30 zł ;/ więc koszta rosną, samo urządzenie też trochę kosztuje choć w sklepie stacjonarnym angelcare kosztuje u mnie 1100 zł więc różnicy cenowej nie ma aż tak dużej
    aha jakos mi sie kojarzyło ze te anglecare troche tansze , no nic trzebaby poczytac opinie i porównac, przyjrze sie temu kiedys dokladnie

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:23

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie kupujemy żadnych monitorów, strasznie by mnie stresowało nasłuchiwanie tego czegoś. I tak dzidziol będzie spać u nas w pokoju. Przy Kubie i tak budziłam się jak tylko jęknął co było bezsensowne ;/ Prędzej bym kupiła nianie elektroniczną bo będzie się robiło lato, a wiadomo nawet na chwilę wyjść po coś na ogródek czy młodego puścić, nie zawsze będę brać drugie maleństwo.

Oczywiście wszystko się może zmienić jak się okaże, że np dzidziol ma bezdechy itp ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 20:41

• Lali Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa oby Twoje Malenstwo rozlozylo nozki jutro:D

Angela89, Krysti, mantissa, Ewelcia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pytanie - czy któraś też jest przy końcu 18 tygodnia i nie czuje jeszcze ruchów?

• Lali Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ida mysle, ze nie masz sie czym martwic a probowalas tak jak ktos tu radzil polozyc sie plasko na lozku i zwiesic nogi na dol:)??podobno skora sie naciaga i mozna latwiej wyczuc ruchy. Ja nie probowalam ale ktoras z dziewczyn pisala, ze poczula pierwszy raz wlasnie w tej pozycji:)

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Takie pytanie - czy któraś też jest przy końcu 18 tygodnia i nie czuje jeszcze ruchów?
    Pewnie nie martw się wyczujesz ruchy albo dzidzia twoja taka spokojniutka jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to informacja do tych mam, które z zegarkiem w ręku dokładnie wszystko obliczają i zamartwiają się, że nie jest tak, jak napisano w podręczniku. Bo nie musi. Jedne mamy odczuwają ruchy koło 20. tygodnia ciąży, inne dopiero po 22. To normalne. Czasami nic nie czują, co jest spowodowane małą wrażliwością zakończeń nerwowych. Jeśli jesteś szczupła, zapewne szybciej „usłyszysz” brzdąca, niż gdybyś była właścicielką zbędnego tłuszczyku (jeżeli wcześniej rodziłaś, to zapewne maluszka poczujesz już w 18. tygodniu). Wiele też zależy od ułożenia smyka, łożyska i objętości płynu owodniowego. Widzisz? Nie ma się czym martwić. Ale dla świętego spokoju poproś lekarza o badanie USG i ocenę stanu dziecka. Serduszko bije? Nie ma powodów do niepokoju.

Choć maleństwo rusza się praktycznie bez przerwy, to czasami nie czujesz, żeby coś się działo w brzuszku (a przecież kilka godzin temu bobasek wywijał nóżkami). I co robisz? Znowu się niepokoisz. Niepotrzebnie.

Po pierwsze, każde dziecko ma swój zestaw i harmonogram ćwiczeń. Więc nie porównuj aktywności swojego brzdąca z innymi.
    Po drugie, maluszek może po prostu spać. Jeśli cały dzień jesteś na nogach, to chodząc, poruszając się, ukołysałaś smyka do snu. A po trzecie, dzidziuś może szaleć w twoim brzuszku wtedy, gdy ty mocno śpisz. Aby lepiej poczuć jego ruchy, połóż się spokojnie na lewym boku i czekaj (czasem godzinę, dwie). Szanse wzrosną, jeśli 20 minut wcześniej zjesz np. coś słodkiego – malec zareaguje na zwiększony poziom glukozy we krwi (to dawka energii). Zdarza się, że maleństwo rozrusza się, gdy jesteś bardzo zdenerwowana albo kiedy oglądasz pasjonujący film. Twoje silne emocje udzielają się też dziecku. Niestety, im bobasek jest większy i silniejszy, tym jego uderzenia stają się mocniejsze (między 24. a 28. tygodniem ciąży intensywność ćwiczeń się zwiększa). Więc nie zdziw się, kiedy maluch zacznie się boleśnie rozpychać – powinna pomóc zmiana pozycji.

Lali, Ida lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podstepny plan.
    Moja umowa konczy sie z koncem roku. Juz teraz nei mam nic do roboty w zasadzie, jedynie napisanie sprawozdania a to co jeszcz eplanuje zrobic to mysle ze wyrobie sie w miesiac. Nie mam juz urlopu a na swieta dadza mi laskawie 4 dni tak ze od wigilii mam juz wolne. Ja bym jednak chciala ze wzgeldu na to ze i tak sie juz do niczego nei przydaje tam posiedziec sobie w domku. Ginka mowila mi ze zawsze jak bede chciala tzn potrzebowala to dostane zwolnienie. Ale jak to zrobic? Nie dosc ze ja sie swietnie czuje to jeszcze bedzie to juz II trymestr w pelni i napewno nei bede miala zadnych dolegliwosci. Jak zaczarowac ginke, co jej nawciskac zeby dala mi zwolnienie na tydzien przed siwetami ;)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 22:04

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz jej prawde :) tak jak tu napisalas

• Ida Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:06

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po usg i warsztatach.
    Jak to z usg na NFZ sprzęt nie jest tak wypasiony jak w specjalistycznym ośrodku ale udalo się Panu dr.wszystko wymierzyć i sprawdzić i jak na ten etap ciąży wszystko jest ok.
    Nie dało srawdzić się komór serducha bo na tym etapie ciąży nie jest to dobrze widoczne i Pan dr stwierdził że bardzo dobrze że mamy usg za dwa tygodnie u Kozarzewskiego to już wszystko będzie ładnie pokazane.
    Co do płci to pierwsze pytanie moje po omówieniu parametrów dziecka było: a czy już widać płeć? Pan dr. stwierdził że mamy pępowinę między nogami ale tak tam jeszcze jeździł głowicą iż w pewnym momencie mówi do męża: "Widzi pan tutaj mamy mosznę no i główny sprzęt" a mąż acha czyli że syn ? Pan dr. stwierdził że raczej nie córa
    Co do warsztatów to w sumie to większość była powieleniem informacji z "Bezpiecznego malucha", pokaz produktów firmy Johnson Baby prowadzony przez położne, bardzo ciekawy pokaz pielęgnacji i kąpieli malucha.
    Udało mi się wygrać cosik tylko jeszcze nie wiem co ponieważ zaginęła przesyłka i dostanę ją kurierem albo będzie do odebrania w jednym ze sklepów partnerskich.

Moje przeczuce się sprawdziło
    A będzie Kacper choć mąż coś pobąkuje że może jakieś jeszcze imię nam wpadnie w ucho.
    młody waży 230 gram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 22:26

MartaAlvi, Ida, mantissa, Krysti, Justinka, Amy, Ola89, KasiaKwiatek, liloe, sylvia007, martafr lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ