Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBambi, Fasia :
Oczywiście ja się przejełam wynikiem 4,62 w I trymestrze, ale widzial wyniki ginekolog, konsultował je ze swoją koleżanką endokrynolog i oni powiedzieli, że spoko będzie skakać - nic groźnego.
A ogólnie historia była taka:
Endo na pierwsyej wiyzcie mi dał skierowanie na badania tsh ft3 i ft4 anty tpo i usg, bo bYlam u rodzinnej z wynikiem ponad 3 jak się zaczęliśmy starać o dziecko i ona mnie szybko skierowala do endo.
Po wizycie u endo tsh znów wyszło za wysokie pozostałe wyniki w normie - usg okej. jego skaczące tsh nei wzruszyło i nie wdrożył leczenia mimo że na tą wizytę już przyszłam z ciążą. Dał karteczke ginekologowi żeby co jakiś czas mi dawał skierowanie na tsh ft3 i ft4.
Teraz mojego lekarza nie bylo więc poszlam do innego, bo mi ginekolog kazał skontrolowa te hormony, ale przyżydziłam 60 zł prywatnie płacic za badania i wlasnie do niej poszlam po skierowanie. Ona popatrzyla w karte i mowi - tarczy za mala, stąd te wyniki tsh bo ostatni wynik to 4.62 w I trymestrze. A każdy to olał - ginekolog, pierwszy endokrynolog. Tylko ta się w końcu wzięła porządnie za mnie i teraz przepisała mi letrox 50 mam brac pół tbl dziennie a w niedziele całą, i jod mam brać no i stała kontrola - comiesięcznaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
IWONKA ładna czapunia
jeszcze komin lub szalik i można atakować zimę
BAMBI - moje dziecię ma troszkę mniej miejsca niż Wasze ale liczę na to, że jednak uda się dojrzeć czy coś urosło czy nieZawsze jak mam robione usg to dzidziol jest taki mało ruchliwy, czasem jakąś rączką ruszy, czasem nóżką, tak anemicznie
albo jest mega spokojny albo zawsze śpi hehe
W czwartek się przypomnę o trzymanie kciuków
SYLVIA nie wiem jaka temperatura u Ciebie ale mnie zawsze zatoki bolą bardziej jak jest zimno albo wieje zimny wiatr a ja nie mam czapki. Więc koniec października to czas w którym czapka i ciepły komin są u mnie podstawą ubioruZawsze można czapę schować do torebki.
Szukaj jakiejś jak najszybciej. Ja dam znać jak moja dresowa dojdzieiwonka1077 lubi tę wiadomość
-
AMY dobrze, że w końcu ktoś się zajął Twoją tarczycą. Lepiej późno niż wcale. Ja biorę Euthyrox 25 ale pół tabletki i jodid 100 jedną tabletkę dziennie
co miesiąc sama sobie kontroluję tsh. Wizytę kontrolną u endokrynologa mam w styczniu więc jak do tego czasu wyniki mi się nie zmienią to wcześniej się nie wybieram
IWONKA - mam te same legginsy i jestem z nich bardzo zadowolona. Po praniu nic się z nimi nie stało. U mnie na brzuszku są już bardzo opięte
LILOE dobrze wiedzieć, czyli jutro jem śniadanie i dopiero później do wampirowni -
nick nieaktualnyiwonka1077 wrote:amy ja mam skierowanie na samo tsh czy przy tym wykaze podwyzszony ewentualny wynik czy lepiej od razu te ft3 i ft4 zrobic?
-
Fasia wrote:SYLVIA nie wiem jaka temperatura u Ciebie ale mnie zawsze zatoki bolą bardziej jak jest zimno albo wieje zimny wiatr a ja nie mam czapki. Więc koniec października to czas w którym czapka i ciepły komin są u mnie podstawą ubioru
Zawsze można czapę schować do torebki.
Szukaj jakiejś jak najszybciej. Ja dam znać jak moja dresowa dojdzie -
nick nieaktualnyFasia wrote:AMY dobrze, że w końcu ktoś się zajął Twoją tarczycą. Lepiej późno niż wcale. Ja biorę Euthyrox 25 ale pół tabletki i jodid 100 jedną tabletkę dziennie
co miesiąc sama sobie kontroluję tsh. Wizytę kontrolną u endokrynologa mam w styczniu więc jak do tego czasu wyniki mi się nie zmienią to wcześniej się nie wybieram
To ja mam taką samą dawkę bo połowke letroxu 50 plus własnie jodid
Mnie na razie kazała co miesiąc się zgłąszać na wizytę ona musi sama kontrolować wynikiCieszę się że do niej poszłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:54
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwonka1077 wrote:aha no dzieki kochana stresuje sie tym wynikiem tym bardziej ze u mnie wszystkie wyniki od razu leca do ginki musze pogadac zebym sie wczesniej jakos dowiedziala zanim wysla do ginki boje sie ze oleje sprawe czy cos jak u ciebie:)
To idź do laboratorium i poproś o kopie wyniku = powiedz ze potrzebujesz do endokrynologa a wynik poszedl do innego lekarzana pewno ci wystawi kopie
-
Amy wrote:To idź do laboratorium i poproś o kopie wyniku = powiedz ze potrzebujesz do endokrynologa a wynik poszedl do innego lekarza
na pewno ci wystawi kopie