Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia wrote:Pewnie któraś się wstrzeli
ja raczej na pewno nie urodzę w terminie .. zastanawiam się czy da się coś zrobić żeby nie zacząć rodzić w 7 miesiącu .. jeśli któraś z Was zna sposób to poproszę ..
8485 - ja jestem od 4 tyg ciąży na L4a tak serio, to lekarz pewne powie Ci co robić, żeby nosić dzidzię w brzuszku jak najdłużej
-
Fasia wrote:Dostałam własnie przesyłkę z BebiProgramu z płytą dla maleństwa
Dziewczyny czy Wy też tak macie, że jak sobie zrobicie drzemkę w ciągu dnia to po niej pęka Wam głowa ? Całe życie tak mam .. mimo iż jestem mega zmęczona i chce mi się spać to jak wstaję umieram z bólu głowy .. głupie to ;(
Fasiu mam to samo!! ostatnio tak mnie po drzemce rozbolała ze dopiero rano przestało -
Sylvia ja już leżę od 4 tygodnia. Bardzo rzadko wychodzę z domu, ba nawet z łóżka ..
Na ostatniej wizycie wszystko było dobrze - tzn szyjka długa, z dzidzią wsio ok a lekarka na koniec powiedziała "Obawiam sie u Pani że termin przesunie się na luty .." Ehh .. bardzo ale to bardzo nie chcę rodzić w lutym! Chcę być kwietniówką ..
Eweliśka to jest bardzo męczące .. Dziś wstałam rano, po 6 na badania. No i się nie wyspałam. Położyłam się jakiś czas temu, trochę przespałam i teraz tak mnie nachrzania głowa, że szkoda gadać -
Hej:) a ja nadal nie wiem kto we mnie mieszka:) i w sumie chyba zaczynam uczyć sie cierpliwosci i jak tak dalej pójdzie to kto wie może niespodzianka przy porodZie mi się szykuje:) po wizycie wszystko super co tu duzi mówić
zaczynamy 5 miesiąc:)
Malinka a czymsię różni bebetto luca od bebetto holland?Amy, Rudzia, Krysti lubią tę wiadomość
-
ROBOTKA nareszcie ! Bój się Boga kobieto wszystkie się zastanawiałyśmy od wczoraj gdzie Ty się do diaska podziewasz
Klapsa w dupę powinnaś dostać
Kiedy kolejna wizyta?Ewelcia, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Robotka1 wrote:Hej:) a ja nadal nie wiem kto we mnie mieszka:) i w sumie chyba zaczynam uczyć sie cierpliwosci i jak tak dalej pójdzie to kto wie może niespodzianka przy porodZie mi się szykuje:) po wizycie wszystko super co tu duzi mówić
zaczynamy 5 miesiąc:)
To super wieści:)) napewno sie dowiesz u was więcej tych USG na któryms musi pokazać co ma miedzy noziami;) -
moja siostra urodzila sie 5 kwietnia
ja mam termin na 2 kwietnia , ale roznie bywa
hihi
ja strasznie sie zmeczylam, bo przemeblowanie w pokoju robilam) w niedziele jade z rodzicami kupic komode dla dzidzi
-
mantissa wrote:Już wróciłam.
Wszystko jest w porządku, wymiary w normie, chociaż usg szpitalne to takiej jakości, że nic na tych zdjęciach nie widzę. Serio. Ale mam jedno ujęcie główki i rączki w 4D, więc chociaż tyle. Bo tak to same mazańce. Nawet nie wiem gdzie maluch a gdzie macica i czy to cały maluch czy tylko kawałek.
No nic. W każdym razie po raz drugi okazuje się, że ciaża starsza, więc czas przyzwyczajać się do nowego terminu porodu - na prima aprilis.
Wg miesiączki mielibyśmy dzisiaj 16w4d a wg usg 17w6d. więc zakładam, że jutro zaczynam już 19 tydzień. Za dwa tygodnie mam zadzwonić, umówić się na usg połówkowe.
sama mam termin na 4go a położna powiedziała ze mogę i 1go urodzić
-
Cześć Dziewczyny
Coś mam dzisiaj kiepski dzień, jakoś niemrawo się czuję, łeb mnie zaczyna boleć i spałam przed chwilą ponad 2h!
Wczoraj wieczorem czułam jakieś kłucie w macicy, dokładnie tam gdzie jest dziecko. W jedym i tym samym punkcie jakby mi ktoś szpilkę wbijał. I tak kilka razy po kilka sekund. Nie wiem czy mam się tym martwić czy to może normalne? Macie może coś takiego? Wiem że ból brzucha to normalna, ale kłucie w macicy jakoś mnie niepokoi... Fakt, że zdarzyło sie to chyba pierwszy raz i trwało zaledwie pare minut ale może to jakiś zły znak?
Mam nadzieję, że macie dziś lepszy dzień niż ja -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartaAlvi wrote:Cześć Dziewczyny
Coś mam dzisiaj kiepski dzień, jakoś niemrawo się czuję, łeb mnie zaczyna boleć i spałam przed chwilą ponad 2h!
Wczoraj wieczorem czułam jakieś kłucie w macicy, dokładnie tam gdzie jest dziecko. W jedym i tym samym punkcie jakby mi ktoś szpilkę wbijał. I tak kilka razy po kilka sekund. Nie wiem czy mam się tym martwić czy to może normalne? Macie może coś takiego? Wiem że ból brzucha to normalna, ale kłucie w macicy jakoś mnie niepokoi... Fakt, że zdarzyło sie to chyba pierwszy raz i trwało zaledwie pare minut ale może to jakiś zły znak?
Mam nadzieję, że macie dziś lepszy dzień niż ja
Mnie też nieraz kuje ale wydaje mi się że może dziecko jakoś się kreci i coś dociska bo nawet przez detektor tętna nieraz słyszę jak się rusza i nóżki prostuje- ja bym się nie denerwowała.MartaAlvi lubi tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Cześć Dziewczyny
Mam nadzieję, że macie dziś lepszy dzień niż ja
Hej!
Ja mam takie kłucia dość często, mówiłam ostatnio na wizycie gince, ale stwierdziła, że wszystko jest ok. Także myślę, że nie ma się czym martwić. Może to rosnąca macica daje też takie objawy? sama nie wiem.
-
Angela89 wrote:A ja chyba przechwaliłam wyniki ;/
Któraś może mi wytłumaczyć wyniki moczu bo niestety nie mam w wyniku norm i oczywiście jak zaczełam goooglować to wyszło mi bóg wie co .
Martwi mnie to
Biliriubina 1,0 mg/dl
i
Mocz osad mikroskopowo
Leukocyty 5 w polu widzenia
Erytrocyty świeże 6 w polu widzenia
Erytrocyty wyługowane 20 w polu widzenia - to chyba mnie jakoś najbardziej zmartwiło.
Nie lubie nie mieć norm na wynikach bo zaczynam panikować ;/
Norma dla leukocytów i erytrocytów wpw jest chyba do 5 także nie masz się czym martwić. Ale te wyługowane to nie wiem co za dziadostwo