X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kiepsko, tu na L4 to nawet większa wypłata wychodzi bo wypłacają średnio za rok albo pół roku z premiami dodatkami itp. więc nawet sie bardziej opłaca w domu siedzieć:p

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Zazdraszczam! Ja codziennie rano się pocieszam, że muszę pracować jeszcze tylko pełne 14 tygodni :(

No ja 16 tyg:) kiedy kończysz?

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    No to kiepsko, tu na L4 to nawet większa wypłata wychodzi bo wypłacają średnio za rok albo pół roku z premiami dodatkami itp. więc nawet sie bardziej opłaca w domu siedzieć:p

No to faktycznie sie opłaca, ja tak na macierzyńskim nie mam.

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaJa ma L4 do 11 listopada a kolejna wizytę 17, więc pojde na 3 dni do pracy aa potem zobacze czy mi da dłużej i jak sie bede czuła.
    U mnie w pracy dziewczyny jak były w ciąży to szły odrazu jak tylko sie dowiedziały

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznać sie która mi tej kawy porzałowała:D wylałam na narożnik:P

KasiaKwiatek, Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh jeszcze godzinka i zmywam sie do domu:))

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja na to nie zwracam uwagi bo sama robię, często pisze na iPadzie to wpada mi masę literówek jak coś nie tak przycisne.
    Nie przejmuj sie :)))
    Ja tez z ipada pisze z iphona :/ i tez mi czasem zmieni .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Krysti mowie Ci, ze mi tam to nie przeszkadza :) Nie denerwuj sie bo malenstwo to wyczuwa :) buziaki :*
    Ja się Lali nie denerwuje ja się smieje z tego :D

Lali lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    No ja 16 tyg:) kiedy kończysz?

Muszę pracować do końca stycznia. To i tak nie tak źle jak u Ciebie bo ja mam termin na 23 kwietnia więc trochę sobie posiedzę ale i tak mi się dłuży niemiłosiernie i nie mogę się wprost doczekać kiedy już będę mogła sobie pójść.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Przyznać sie która mi tej kawy porzałowała:D wylałam na narożnik:P
    Hihi :) nie zle jaki kolor naroznika masz mysle ze nie jasny bi po kawie ciezko schodzi :) wiem bo kiedys mamci wylalam w pl ma nowy i jasny :D ale szybko szorowalam i zeszło na szczescie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi błędami w pisaniu to nie ma co przesadzać, przecież nie piszemy listów do królowej Elżbiety a i ciąża robi swoje

Bambi85, Krysti lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Hihi :) nie zle jaki kolor naroznika masz mysle ze nie jasny bi po kawie ciezko schodzi :) wiem bo kiedys mamci wylalam w pl ma nowy i jasny :D ale szybko szorowalam i zeszło na szczescie :)

taki szary melanż mam nadzieje że zeszło, okaże sie jak wyschnie:P

Krysti lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    z tymi błędami w pisaniu to nie ma co przesadzać, przecież nie piszemy listów do królowej Elżbiety a i ciąża robi swoje
    to królowa Elzbieta tego nie czyta????, to mnie teraz Marta zmartwiłaś...a ja tak sie starałam <hahaha>

martafr, Lwica, Eweliśka, liloe, Fasia lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego popołudnia dziewczyny zaraz mi bateria w iPadzie padnie i koniec będzie obijania sie na forum;)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zmykam na spacerek, miłego popołudnia mamuśki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 18:56

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili do mnie z Enelmeda, że lekarz bierze urlop i musza odwołać mi wizytę połówkowego :/ no żeż kur..de!

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:23

Bambi85, Justineska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam jeszcze na pomknąć ze po czesku mówię bo w czechach dwa lata bylam w Karlovych varach mieszkalam :/ .Kupiłam sobie płaszczyk fajny z materiału takiego ocieplanego ze nie przepuszcza zimna fajny sportowy :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05c1b792456a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fa7d6a38fcf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 15:39

KasiaKwiatek, Lali lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wróciłam. :) Wszystko jest w porządku, wymiary w normie, chociaż usg szpitalne to takiej jakości, że nic na tych zdjęciach nie widzę. Serio. Ale mam jedno ujęcie główki i rączki w 4D, więc chociaż tyle. Bo tak to same mazańce. Nawet nie wiem gdzie maluch a gdzie macica i czy to cały maluch czy tylko kawałek. :P No nic. W każdym razie po raz drugi okazuje się, że ciaża starsza, więc czas przyzwyczajać się do nowego terminu porodu - na prima aprilis. :) Wg miesiączki mielibyśmy dzisiaj 16w4d a wg usg 17w6d. więc zakładam, że jutro zaczynam już 19 tydzień. Za dwa tygodnie mam zadzwonić, umówić się na usg połówkowe.

No i wieści mam. Będzie synek. Lekarz powiedział nawet, że nie prawdopodobnie tylko na pewno. I przyznam szczerze, chociaż aż mi wstyd, że jestem rozczarowana samą sobą. Kiedy dowiedziałam się, że chłopak to cała radość ze mnie uleciała. Całe życie marzyłam o córeczce, o zaplataniu warkoczy, sukieneczkach, lalkach. Chyba za bardzo się na córkę nastawiłam, ale to samo przyszło, niezależnie ode mnie. I tak mi źle teraz ale muszę się jakoś ogarnąć i nastawić na synka. Najwazniejsze, że wszystko w porządku, prawda? Jeszcze mójtata mi wczoraj powiedział, że czeka na wnuczkę. Za to TŻ wniebowzięty, że będzie syn. Postawił na swoim. :P

Klaudia90, Krysti, Angela89, Eweliśka, KasiaKwiatek, Fasia, sylvia007, Amy, Ewelcia, Militta110816 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ