X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzusio w 18 tygodniu :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/148f3b76d374.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:22

Fasia, sylvia007, KasiaKwiatek, Lali, Rudzia, Amy, Klaudia90, martafr, Krysti, shimmer_lip, 8485, Militta110816 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A u mnie dziś zupa krem z dyni :)
    Rano byłam na badaniach ( morfologia,wr,hiv,hcv, mocz) mam nadzieje że moje lekkie jak narazie przeziębienie nie sfałszuje wyników morfologi jak myślicie ?

O 16 wyniki więc jestem ciekawa jak wyjdzie

Ja też dziś rano byłam na badaniach. Morfologia, CRP, żelazo, mocz i HbsAg :) wyniki mam już od kilku godzin na stronie internetowej, jak się zaloguję to tam mi się wszystko wyświetla. Oby u Ciebie wszystko wyszło dobrze mimo przeziębienia!

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja też nie mam manii sprzątania aczkolwiek lubię jak jest czysto. Kurze ścieram raz na tydzień, odkurzam. Podłogi myję rzadziej :P
    To ze mną jest coś nie tak sprzątać nienawidzę, a kurze ścieram 2-3 razy w tygodniu, podłogi odkurzam 1-2 razy dziennie, myję 2 razy w tygodniu. Chyba muszę zmiejszyć tą częstotliwość :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co do sprzatania to ja mam pieska i dziecko wiec odkurzam codziennie, kurze codziennie, mycie podlogi co 2-3 dni i nie uwazam, zeby to byla przesada. Nie wyobrazam sobie nie umyc podlogi przez tydzien lub dwa... Ale pewnie dlatego, ze przy dziecku jest inaczej, to spadnie jakies ciacho to troche soku sie wyleje, a pies tez z dworu wniesie troche z łapkami.

Ja mialam ph 7,5 a podobno ma byc dziewczynka, zle znosilam tez poczatek ciazy to jak przy pierwszej corce. Dla mnie glownym wyznacznikiem plci jest samopoczucie w ciazy, zazwyczaj dziewczyny sa bardziej zlosliwe hehe:D

Krysti juz kiedys pisala, ze odzwyczaila sie od j. polskiego ale mnie to nie przeszkadza:) Sama jestem dyslektykiem i robie bledy:)

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podłogi to dlatego, że szczególnie teraz jak mój sierściuch wróci ze spaceru to mimo wycierania łap i tak roznosi po domu, a jak się napije wody z miski to mu z ryja kapie i cała podłoga zchlapana :D

• Lali Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    A to mój brzusio w 18 tygodniu :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/148f3b76d374.jpg

Ale fajna piłeczka już:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Żelazo 151,15 µg/dl
    CRP, ilościowo CRP 5,41 mg/l - norma do 5,00

Co to znaczy ? Bo Wy sie lepiej znacie :)
    FASIA wyniki bardzo dobre sa, nie ma co sie przejmować, Żelazo ok a CRP tez, takie lekkie odchylenie to nic, nawet ciaza moglaby je spowodowac, albo ta lekka infekcja w ukladzie moczowym, ja sie przejmuje jak CRP jest 50, 100 albo 200 . 5, 4 to jak norma takze sie nie martw.
    P.s. Wrocilam ze spaceru- na zewnatrz jest bardzo przyjemnie :D

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja dezynfekuje wszystko i maniakalnie w laboratorium bo mam laboratorium z hodowla komorek wiec musi byc wszystko idealnei czyste, sterylne i zdezynfekowane. Natomiast w domu nigdy! W zyciu bym nei wpadla na to zeby cos dezynfekowac. Krysti, to jest bardzo niezdrowe! A juz w zadnym wypadku nei rob tego jak bedzie dziecko! Ja sie przyznam ze moze przeginam w druga strone bo choc brudasem nei jestem to nie mam mani sprzatania. Zamiast sprzatc codziennie wole isc na spacer lub poczytac. Sprzatam tak mniej wiecej raz na dwa tygodnie. Podlogi przestalam myc po tym jak kolezanka (matka dwoch malych dziewczynek) powiedziala ze w zyciu w domu podlogi nei umyla :P, to co ja sie bede trudzic, jak widze ze brudna to myje ale tak dla zasady to nie. Kurze scieram zadko i to nie wszedzie ;).
    Alergii nigdy nie zadnej nie mialm. Moj maz ma ale wiosna na jakies pylki, u niego w domu jednak bylo dosc sterylnie. Brat jego ma astme i rozne uczulenia i moj maz jest wlasnie pewien ze to przez to ze mama (farmaceutka) wszystko bardzo dlugo wyparzala i dezynfekowala). Brudne dziecko to szczesliwe dziecko ;D

Psotka, mam podobne podejście. :) Sprzątam raz w tygodniu, podlogi jak mi sie przypomni, no chyba że coś się wyleje. To wtedy od razu. Częściej zamiatam. Ale nie uważam się za brudasa. :D Jestem pedantka jeśli chodzi o układanie i dokładność ale maniakiem czystości nie bardzo. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa a Ty nie na usg:)??? O 13 mialas miec?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze sprzątaniem mam w sumie różnie. Co do zasady sprzątamy całe mieszkanie w piątek wieczorem albo w sobotę rano. I wtedy jest odkurzanie, kurze, mycie podłogi i mycie łazienek. Na co dzień dba się tylko o to żeby jako tako to wyglądało i wytrzymało do następnego sprzątania. Ale mam czasami takie napady, że mnie trzęsie od okruszków na podłodze albo wszędzie mi psem śmierdzi i nie jestem w stanie wysiedzieć i muszę posprzątać wtedy.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak urodzi mi się dziecko to pewnie też zacznę więcej sprzątać, chociażby podłogi będę myć kilka razy w tyg, bo jednak mam kota.
    U mnie też jest inna sytuacja. My z mężem wciąż mieszkamy z moim tatą i bratem, w moim rodzinnym mieszkaniu. Zajmujemy tu jeden pokój. Nie chcieliśmy niczego wynajmować i płacić za to kupę kasy, bo w planach mieliśmy przebudowę domu u Teściów. Sprawy papierowe trwały prawie 2 lata no i w tym roku w końcu sie udało. W czerwcu zaczęliśmy, a w sierpniu wyszło że jestem w ciąży :) Do porodu mężowi się nie uda wszystkiego zrobić ale tak sobie marzymy, że do czerwca na nasza 3 rocznicę ślubu 15 czerwca to już musimy tam zamieszkać! :D
    No i odnośnie tego gdzie teraz mieszkamy - nie chce mi się sprzątać całymi dniami po wszystkich, a nikt się do sprzątania nie kwapi więc robię to raz w tygodniu. I tak za dużo nerwów zjadam na ciągłym upominaniu.. u siebie w domu będę mieć zupełnie inaczej.

Koniec wywodu :P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali, właśnie czekam bo usg zajęte.

Fasia lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LALI nie zauważyłam abyś robiła błędy :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa! Puscilam Malutkowi piosenke do ktorej chce Go przyzwyczaic i poczulam jak mnie puka w brzuch !!! <3 Mam nadzieje ze mu sie podoba :)

sylvia007, Fasia, Bambi85, Amy, Militta110816 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja ze sprzątaniem mam w sumie różnie. Co do zasady sprzątamy całe mieszkanie w piątek wieczorem albo w sobotę rano. I wtedy jest odkurzanie, kurze, mycie podłogi i mycie łazienek. Na co dzień dba się tylko o to żeby jako tako to wyglądało i wytrzymało do następnego sprzątania. Ale mam czasami takie napady, że mnie trzęsie od okruszków na podłodze albo wszędzie mi psem śmierdzi i nie jestem w stanie wysiedzieć i muszę posprzątać wtedy.

Zawsze chcialam miec dom, ale za kazdym razem jak posprzatalam na raz cale mieszkanie (dwa pokoje, kuchnia i lazienka) to stwierzam ze chyba jednak nei chce ;)
    U mnie w domu rodzinnym tez byl pies i kot i zawsze jakies mniejsze zwierzatko nawet. Moja mama sprzatla raz na tydzien. Moze nei swiecilo czystoscia ale ja jako dziecko napewno na to nie zwracalam uwagi. Wcale sie jednak mamie nie dziwie bo tato jej w sprzataniu nei pomagal ani my (powiedzialabym, ze zle nas poprostu pod tym wzgledem wychowala, powinna nam wsadzic mopa w lape i kazac np umyc podloge w lazience) a sprzatnac dom samej to bardzo ciezka i syzyfowa praca.
    Za to jestem pedantka jesli chodzi o ulozenie rzeczy, nienawidze jak sie cos niepotrzebnie wala np jakies papiery czy ciuch. Niestety nei panuje nad chaosem a moj maz poprostu balaganu nie widzi i jemu kartka zostawiona na stole nei przeszkadza tak jak mi.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha ja nei sapie :P. To znaczy nie brakuje mi oddechu przy wysilku. Czasem sie zdaza ze jak sie juz do lozka poloze to wtedy zaczynam ciezko dyszec. Za to zaczynam miec problem z zakladaniem butow, juz!, czuje poprostu jak naciskam na brzuch przy schylaniu i jest to niemile.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA mam to samo z zakładaniem butów. Też sprawia mi to dyskomfort .. co to będzie później :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    aha ja nei sapie :P. To znaczy nie brakuje mi oddechu przy wysilku. Czasem sie zdaza ze jak sie juz do lozka poloze to wtedy zaczynam ciezko dyszec. Za to zaczynam miec problem z zakladaniem butow, juz!, czuje poprostu jak naciskam na brzuch przy schylaniu i jest to niemile.
    Mam to samo przy skarpetkach :P

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że po wczorajszej rozmowie o burakach dzisiaj gotuję barszcz tylko taki zabielany, z buraczkami pokrojonymi w słupki. Pachnie w całym domu!!! Pyyycha :-)

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A ja wam powiem, że po wczorajszej rozmowie o burakach dzisiaj gotuję barszcz tylko taki zabielany, z buraczkami pokrojonymi w słupki. Pachnie w całym domu!!! Pyyycha :-)

O mmmm, moze ja tez? Mam w zamrazarce, kupie kapuste i bedzie barszcz ukrainski, mniom mniom

A myslicie ze ogorki kiszone (takie w torebce z biedronki) moga sie popsuc? Woda taka metna widze jest w sordku a sa juz dobre pare miesiecy po terminie ;). Czy ogorki kiszone w ogoel sie psuja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:47

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ