Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLali wrote:Hej, co do sprzatania to ja mam pieska i dziecko wiec odkurzam codziennie, kurze codziennie, mycie podlogi co 2-3 dni i nie uwazam, zeby to byla przesada. Nie wyobrazam sobie nie umyc podlogi przez tydzien lub dwa... Ale pewnie dlatego, ze przy dziecku jest inaczej, to spadnie jakies ciacho to troche soku sie wyleje, a pies tez z dworu wniesie troche z łapkami.
Ja mialam ph 7,5 a podobno ma byc dziewczynka, zle znosilam tez poczatek ciazy to jak przy pierwszej corce. Dla mnie glownym wyznacznikiem plci jest samopoczucie w ciazy, zazwyczaj dziewczyny sa bardziej zlosliwe hehe:D
Krysti juz kiedys pisala, ze odzwyczaila sie od j. polskiego ale mnie to nie przeszkadza:) Sama jestem dyslektykiem i robie bledy:)jak się duzo pisze w jezyku Angielskim a czasem muszę duzo .
Lali lubi tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:O mmmm, moze ja tez? Mam w zamrazarce, kupie kapuste i bedzie barszcz ukrainski, mniom mniom
A myslicie ze ogorki kiszone (takie w torebce z biedronki) moga sie popsuc? Woda taka metna widze jest w sordku a sa juz dobre pare miesiecy po terminie. Czy ogorki kiszone w ogoel sie psuja?
-
nick nieaktualny
-
adk_1989 wrote:Barszcz ukraiński... mmm.... pychotka... Taki z tartymi buraczkami, ziemniaczkami i fasolą czerwoną
Muszę się do mamusi uśmiechnąć, może mi zrobi
Ja mam pomidorówkę, wczoraj gar ugotowałam na 2 dni:)
-
Hej
Tak właśnie czytam o tych waszych sprzątaniach i aż usiadłam. To ja chyba dzisiaj już sobie daruje sprzątanie. Bo okna umyte podłogi , poodkurzane obiad zrobiony , pranie wstawione, pozmywane, teraz się biore za sprzątanie łazienki i pozostaną mi jeszcze 2 pokoje do wysprzątania.
Kiedyś się przyznać muszę okna myłam 2 razy w miesiącu, podłogi co 2 dzień odkurzałam codziennie a kurze ścierałam nawet 2 razy na dzień. I nie dlatego , że jestem pedantką tylko dlatego , żę mi się nudziło. Moja teściowa skutecznie oduczyła mnie takiego sprzątania kiedy kilkaset razy zaraz po wyschnięciu wypastowanych podłóg wpitoliła mi się z brudnymi buciorami przez całe mieszkanie i tak łaziła po wszystkich podłogach dopóki np nie rozpakowała swoich toreb które przywiozłą (zakupy ciuchy itp).
Kuchnia zawsze była czysta aż moja teściowa nie wstanie. Ja potrafie posprzątać o 7 rano a o 8 rano wygląda jakby tornado tam przeszło albo stado studencików mieszkało.
Przestałam też odkurzać tak dokładnie po tym jak mnie nie było kilka dni i nikomu to nie przeszkadzało w domu ze kurzu tyle ze pisać mozna.
A tak w ogóle to boli mnie kość ogonowa przy odbycie. Podejrzewam , że to jest rwa kulszowa bo promieniuje mi do pośladków czasem aż chodzić nie moge. Pobolewa mnie brzuch i coś ostatnio kiepsko się czuje.
No to wracam do sprzątania. -
Cześć kwietniowki
17 tydzien , tydzien temu miałam amino zrobione , wszystko było ok i dziś byłam na kontroli u mojej lekarki i na usg wyszło ze pomniejszyła sie ilośc wód płodowych ;((( W piątek mam przyjść znowu , a jak będzie kiepsko to zostawi mnie w szpitalu ....
Boze jak ja tam nie chce wracać , 5 i 6 tydzien przeleżałam po krwawieniu . Jakoś ta ciaza mnie nie rozpieszcza , ciagle coś sie dzieje , cały czas pod górkę .
Ile można pic , zaraz pęknę .... -
Justineska wrote:Cześć kwietniowki
17 tydzien , tydzien temu miałam amino zrobione , wszystko było ok i dziś byłam na kontroli u mojej lekarki i na usg wyszło ze pomniejszyła sie ilośc wód płodowych ;((( W piątek mam przyjść znowu , a jak będzie kiepsko to zostawi mnie w szpitalu ....
Boze jak ja tam nie chce wracać , 5 i 6 tydzien przeleżałam po krwawieniu . Jakoś ta ciaza mnie nie rozpieszcza , ciagle coś sie dzieje , cały czas pod górkę .
Ile można pic , zaraz pęknę ....
-
nick nieaktualnyJak komuś się nie podoba jak piszę to niech nie czyta ,bo za bardz moze razi w oczy .Ale jezeli ktos robi błedy to ja naprawde nie zwracam uwagi i jest mi to naprawdę obojętne i nie zwracam uwagi bo to troszkę nie ładnie i nie stosowne i nie na miejscu . Dziekuję tyle miAłam do powiedzenia .
-
Dziewczyny miałam w planie pracować do momentu kiedy bede sie w ciuchy mieściła czyli przynajmniej do końca roku, jestem pierwszy dzień na L4 i już jestem fanką zwolnienia lekarskiego:D
wyszła mi pyszna kawka z cukrem cynamonowym:D leże w kapciach i popijam życ nie umieraća w robocie pewnie by mnie już z 5 razy poddenerowali:D
Bambi85, Lwica, martafr, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość
-
Krysti wrote:Jak komuś się nie podoba jak piszę to niech nie czyta ,bo za bardz moze razi w oczy .Ale jezeli ktos robi błedy to ja naprawde nie zwracam uwagi i jest mi to naprawdę obojętne i nie zwracam uwagi bo to troszkę nie ładnie i nie stosowne i nie na miejscu . Dziekuję tyle miAłam do powiedzenia .
Ja na to nie zwracam uwagi bo sama robię, często pisze na iPadzie to wpada mi masę literówek jak coś nie tak przycisne.
Nie przejmuj sie))
Krysti lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:Jak komuś się nie podoba jak piszę to niech nie czyta ,bo za bardz moze razi w oczy .Ale jezeli ktos robi błedy to ja naprawde nie zwracam uwagi i jest mi to naprawdę obojętne i nie zwracam uwagi bo to troszkę nie ładnie i nie stosowne i nie na miejscu . Dziekuję tyle miAłam do powiedzenia .
Bez przesady moim zdaniem to nie jest forum poliglotów, ja też często jak piszę na telefonie to mi automatycznie przekręca wyrazy, ale jak się ktoś chce przyczepić to zawsze znajdzie powódKrysti lubi tę wiadomość
-
Eweliśka wrote:Dziewczyny miałam w planie pracować do momentu kiedy bede sie w ciuchy mieściła czyli przynajmniej do końca roku, jestem pierwszy dzień na L4 i już jestem fanką zwolnienia lekarskiego:D
wyszła mi pyszna kawka z cukrem cynamonowym:D leże w kapciach i popijam życ nie umieraća w robocie pewnie by mnie już z 5 razy poddenerowali:D
Fajnie ze możesz wziąć zwolnienie lekarskie ja raczej nie:( idę na urlop macierzyński 18 marca, rodzę 4go kwietnia 2015 i wracam do pracy 31 marca 2016. U mnie wszystko zaplanowane w pracy. Planuje sobie pochorowac ale to tydzień może w listopadzie , tydzień w styczniu:) -
Lwica wrote:Fajnie ze możesz wziąć zwolnienie lekarskie ja raczej nie:( idę na urlop macierzyński 18 marca, rodzę 4go kwietnia 2015 i wracam do pracy 31 marca 2016. U mnie wszystko zaplanowane w pracy. Planuje sobie pochorowac ale to tydzień może w listopadzie , tydzień w styczniu:)
dlaczego nie możesz? -
Eweliśka wrote:Dziewczyny miałam w planie pracować do momentu kiedy bede sie w ciuchy mieściła czyli przynajmniej do końca roku, jestem pierwszy dzień na L4 i już jestem fanką zwolnienia lekarskiego:D
Zazdraszczam! Ja codziennie rano się pocieszam, że muszę pracować jeszcze tylko pełne 14 tygodni