X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogórki kiszone takie domowej roboty to się nie powinny zepsuć, ale takie ze sklepu to nie wiem, pewnie zależy co do nich wsadzili

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Hej, co do sprzatania to ja mam pieska i dziecko wiec odkurzam codziennie, kurze codziennie, mycie podlogi co 2-3 dni i nie uwazam, zeby to byla przesada. Nie wyobrazam sobie nie umyc podlogi przez tydzien lub dwa... Ale pewnie dlatego, ze przy dziecku jest inaczej, to spadnie jakies ciacho to troche soku sie wyleje, a pies tez z dworu wniesie troche z łapkami.

Ja mialam ph 7,5 a podobno ma byc dziewczynka, zle znosilam tez poczatek ciazy to jak przy pierwszej corce. Dla mnie glownym wyznacznikiem plci jest samopoczucie w ciazy, zazwyczaj dziewczyny sa bardziej zlosliwe hehe:D

Krysti juz kiedys pisala, ze odzwyczaila sie od j. polskiego ale mnie to nie przeszkadza:) Sama jestem dyslektykiem i robie bledy:)
    Lali tak to jest :) jak się duzo pisze w jezyku Angielskim a czasem muszę duzo .

Lali lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    O mmmm, moze ja tez? Mam w zamrazarce, kupie kapuste i bedzie barszcz ukrainski, mniom mniom

A myslicie ze ogorki kiszone (takie w torebce z biedronki) moga sie popsuc? Woda taka metna widze jest w sordku a sa juz dobre pare miesiecy po terminie ;). Czy ogorki kiszone w ogoel sie psuja?
    jeśli są twarde to ok. ale jeśli miękkie to zepsute.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja też właśnie barszcz czerwony robię tylko z pieczonych buraczków, mniam

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja bym już poszła do domu i położyła się a tu jeszcze godzina w pracy a potem na budowę muszę iść bo mamy obmiar okien a mój mąż musi siedzieć w pracy więc zostałam tylko ja...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barszcz ukraiński... mmm.... pychotka... Taki z tartymi buraczkami, ziemniaczkami i fasolą czerwoną :D Muszę się do mamusi uśmiechnąć, może mi zrobi :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Barszcz ukraiński... mmm.... pychotka... Taki z tartymi buraczkami, ziemniaczkami i fasolą czerwoną :D Muszę się do mamusi uśmiechnąć, może mi zrobi :)
    Mmmm nie jadałem barszczu ukraińskiego z czerwona fasola brzmi pysznie
    Ja mam pomidorówkę, wczoraj gar ugotowałam na 2 dni:)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Mmmm nie jadałem barszczu ukraińskiego z czerwona fasola brzmi pysznie
    Ja mam pomidorówkę, wczoraj gar ugotowałam na 2 dni:)

Co rodzina to przepis. Moja teściowa np. kroi buraki w słupki co mi nie pasuje i nie daje fasolki.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Tak właśnie czytam o tych waszych sprzątaniach i aż usiadłam. To ja chyba dzisiaj już sobie daruje sprzątanie. Bo okna umyte podłogi , poodkurzane obiad zrobiony , pranie wstawione, pozmywane, teraz się biore za sprzątanie łazienki i pozostaną mi jeszcze 2 pokoje do wysprzątania.
    Kiedyś się przyznać muszę okna myłam 2 razy w miesiącu, podłogi co 2 dzień odkurzałam codziennie a kurze ścierałam nawet 2 razy na dzień. I nie dlatego , że jestem pedantką tylko dlatego , żę mi się nudziło. Moja teściowa skutecznie oduczyła mnie takiego sprzątania kiedy kilkaset razy zaraz po wyschnięciu wypastowanych podłóg wpitoliła mi się z brudnymi buciorami przez całe mieszkanie i tak łaziła po wszystkich podłogach dopóki np nie rozpakowała swoich toreb które przywiozłą (zakupy ciuchy itp).
    Kuchnia zawsze była czysta aż moja teściowa nie wstanie. Ja potrafie posprzątać o 7 rano a o 8 rano wygląda jakby tornado tam przeszło albo stado studencików mieszkało.
    Przestałam też odkurzać tak dokładnie po tym jak mnie nie było kilka dni i nikomu to nie przeszkadzało w domu ze kurzu tyle ze pisać mozna.

A tak w ogóle to boli mnie kość ogonowa przy odbycie. Podejrzewam , że to jest rwa kulszowa bo promieniuje mi do pośladków czasem aż chodzić nie moge. Pobolewa mnie brzuch i coś ostatnio kiepsko się czuje.

No to wracam do sprzątania.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Justineska Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kwietniowki ;)

17 tydzien , tydzien temu miałam amino zrobione , wszystko było ok i dziś byłam na kontroli u mojej lekarki i na usg wyszło ze pomniejszyła sie ilośc wód płodowych ;((( W piątek mam przyjść znowu , a jak będzie kiepsko to zostawi mnie w szpitalu ....
    Boze jak ja tam nie chce wracać , 5 i 6 tydzien przeleżałam po krwawieniu . Jakoś ta ciaza mnie nie rozpieszcza , ciagle coś sie dzieje , cały czas pod górkę .

Ile można pic , zaraz pęknę ....

3jgxk0s36qip8cls.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justineska wrote:
    Cześć kwietniowki ;)

17 tydzien , tydzien temu miałam amino zrobione , wszystko było ok i dziś byłam na kontroli u mojej lekarki i na usg wyszło ze pomniejszyła sie ilośc wód płodowych ;((( W piątek mam przyjść znowu , a jak będzie kiepsko to zostawi mnie w szpitalu ....
    Boze jak ja tam nie chce wracać , 5 i 6 tydzien przeleżałam po krwawieniu . Jakoś ta ciaza mnie nie rozpieszcza , ciagle coś sie dzieje , cały czas pod górkę .
    Ile można pic , zaraz pęknę ....
    Justineska 3mam kciuki aby wszystko było dobrze!!!

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak komuś się nie podoba jak piszę to niech nie czyta ,bo za bardz moze razi w oczy .Ale jezeli ktos robi błedy to ja naprawde nie zwracam uwagi i jest mi to naprawdę obojętne i nie zwracam uwagi bo to troszkę nie ładnie i nie stosowne i nie na miejscu . Dziekuję tyle miAłam do powiedzenia .

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam w planie pracować do momentu kiedy bede sie w ciuchy mieściła czyli przynajmniej do końca roku, jestem pierwszy dzień na L4 i już jestem fanką zwolnienia lekarskiego:D
    wyszła mi pyszna kawka z cukrem cynamonowym:D leże w kapciach i popijam życ nie umierać:P a w robocie pewnie by mnie już z 5 razy poddenerowali:D

Bambi85, Lwica, martafr, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jak komuś się nie podoba jak piszę to niech nie czyta ,bo za bardz moze razi w oczy .Ale jezeli ktos robi błedy to ja naprawde nie zwracam uwagi i jest mi to naprawdę obojętne i nie zwracam uwagi bo to troszkę nie ładnie i nie stosowne i nie na miejscu . Dziekuję tyle miAłam do powiedzenia .

Ja na to nie zwracam uwagi bo sama robię, często pisze na iPadzie to wpada mi masę literówek jak coś nie tak przycisne.
    Nie przejmuj sie :)))

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:

Bez przesady moim zdaniem to nie jest forum poliglotów, ja też często jak piszę na telefonie to mi automatycznie przekręca wyrazy, ale jak się ktoś chce przyczepić to zawsze znajdzie powód

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti mowie Ci, ze mi tam to nie przeszkadza :) Nie denerwuj sie bo malenstwo to wyczuwa :) buziaki :*

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Dziewczyny miałam w planie pracować do momentu kiedy bede sie w ciuchy mieściła czyli przynajmniej do końca roku, jestem pierwszy dzień na L4 i już jestem fanką zwolnienia lekarskiego:D
    wyszła mi pyszna kawka z cukrem cynamonowym:D leże w kapciach i popijam życ nie umierać:P a w robocie pewnie by mnie już z 5 razy poddenerowali:D

Fajnie ze możesz wziąć zwolnienie lekarskie ja raczej nie:( idę na urlop macierzyński 18 marca, rodzę 4go kwietnia 2015 i wracam do pracy 31 marca 2016. U mnie wszystko zaplanowane w pracy. Planuje sobie pochorowac ale to tydzień może w listopadzie , tydzień w styczniu:)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Fajnie ze możesz wziąć zwolnienie lekarskie ja raczej nie:( idę na urlop macierzyński 18 marca, rodzę 4go kwietnia 2015 i wracam do pracy 31 marca 2016. U mnie wszystko zaplanowane w pracy. Planuje sobie pochorowac ale to tydzień może w listopadzie , tydzień w styczniu:)

dlaczego nie możesz?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:

Zazdraszczam! Ja codziennie rano się pocieszam, że muszę pracować jeszcze tylko pełne 14 tygodni :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    dlaczego nie możesz?

Tu gdzie mieszkam to nie można na 9mcy wziąć zwolnienia, tzn pewnie można ale nie płatne.a na macierzyńskim płaca.

oar8s65gn4hfzvo1.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ