X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kluska Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. W sobotę byłam na dyżurze mojego lekarza w szpitalu na USG i będzie to chłopiec. Wypiął nam dupkę i wszystko ładnie pokazał:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3191191e24f0.jpg
    Tyle z szczęśliwych wiadomości.
    Poza tym małż zostawił mnie na 3 tygodnie, wysłali go z pracy w delegację do Szczecina. Przenoszę się do rodziców bo nie lubię być sama. Może w weekend odwiedzę Pomorze Zachodnie jeśli znajomy zdecyduje się pojechać ze mną. Sama troszkę się boję bo to aż 500 km.
    Od wczoraj zauważyłam na papierze jakieś niewielkie jasno brązowe ślady. Jak wkładam luteinę to szyjka jest czysta i nie mam pojęcia skąd te ślady. Macie jakiś pomysł. To są maleńkie drobinki ale jednak są.

sylvia007, Amy, Fasia, Krysti, Robotka1, Klaudia90, Lwica, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Justinka lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Tez widziałam takie kartki :) ładne i tez myślałam żeby tak zrobi do najbliższych ale chyba nie będę miała na to czasu; zreszta u nas w rodzinie poczta pantoflowa swietnie i prężnie działa więc chyba ta bedzie szybsza niż kartki:))

FASIA ja tez 1go listopada poczułam pierwsze bombelki jak sobie leżałam na kanapie:)

RUDZIA wyglądasz super!!!!
    Mi tez te kartki się spodobały sliczne są ;)

Lwica lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KLUSKA gratuluję synka! Kolejny na forum :))

a te jasno brązowe ślady to nie jest luteina albo jakaś infekcja? Miałam coś podobnego, w czwartek sie okazało, że mam grzybice i teraz na 15 dni mam globulki dopochwowe ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Cześć dziewczyny. W sobotę byłam na dyżurze mojego lekarza w szpitalu na USG i będzie to chłopiec. Wypiął nam dupkę i wszystko ładnie pokazał:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3191191e24f0.jpg
    Tyle z szczęśliwych wiadomości.
    Poza tym małż zostawił mnie na 3 tygodnie, wysłali go z pracy w delegację do Szczecina. Przenoszę się do rodziców bo nie lubię być sama. Może w weekend odwiedzę Pomorze Zachodnie jeśli znajomy zdecyduje się pojechać ze mną. Sama troszkę się boję bo to aż 500 km.
    Od wczoraj zauważyłam na papierze jakieś niewielkie jasno brązowe ślady. Jak wkładam luteinę to szyjka jest czysta i nie mam pojęcia skąd te ślady. Macie jakiś pomysł. To są maleńkie drobinki ale jednak są.
    Polubiłam zanim doczytałam do końca. Więc LUBIĘ wieści o synku. A co do tych śladów, to może masz gdzieś na wargach sromowych jakieś otarcie i to stąd. Myślę, że gdyby to miało być z szyjki to podczas aplikacji luteiny też by się pojawiało. A odczuwasz jakiś dyskomfort? Może to jakaś infekcja.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Ola a mój przeciwnie:) od dziesiątej daje o sobie znać:) chyba to jego ulubiona pora:) w nocy i wieczorami śpi:) czasem się jedynie przekręci:D
    to dobrze, da mamusi pospać:)

ja tak jak Fasia:) dawniej było 5 KAsiek i przyrost naturalny był o wiele większy niż teraz a mi wcale nie przeszkadzało że jest nas pięć, baaa nawet o tym nie myślałam jako dziecko, myślę że to bardziej widzi mi się rodziców że nie chcą nazywać dziecka tak jak inny. ale dziecku to na prawdę obojętne, tu raczej chodzi o mamusie;)
    na forum raczej się nie sugeruję kto jakie imię da bo jeśli mi się jakieś spodoba to czemu mam nie dać? przecież mało prawdopodobne ze się nawet w realu spotkamy;) więc ja czytam chętnie o imionach :)

\mój chyba teraz się przebudził dopiero :) fajnie ma, może spać do 12 :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny mężczyzna :D super !
    Gratuluję!

• kluska Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to może być infekcja? Dostałam w czwartek globulki od gina ale jeszcze nie wykupiłam bo nie miałam żadnych dolegliwości a on przepisał je tak w razie czego ale chyba je dzisiaj wykupię. Wygląda jakby to w ogóle nie było z macicy. Nic mnie nie szczypie ani nie piecze ale wezmę te globułki w razie W.
    Dzięki Fasia, Sylwia i Amy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:57

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Czy tylko ja nie czuję jeszcze malenstwa? :( Może synus obrażony, ze nazywalam go corunia. :P

Spokojnie masz jeszcze czas.
    Moja koleżanka jak była w ciąży ze swoją córką to jej ruchy poczuła przed 30 tygodniem i do porodu czulą bardzo sporadycznie delikatne pęknięcia. Nie ma na to reguly

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Czy tylko ja nie czuję jeszcze malenstwa? :( Może synus obrażony, ze nazywalam go corunia. :P

Ja jeszcze też nie. Ostatnio rozmawiałam z koleżanka, która poczuła dop. w 21 tc :|

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    Ja jeszcze też nie. Ostatnio rozmawiałam z koleżanka, która poczuła dop. w 21 tc :|

Ja też nie czuje ale czekam spokojnie :) Poźniej się rozkopie że spać nie będziemy mogły :)

88macola, mantissa lubią tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Klaudia dlaczego ma Ciebie zabraknąć przy wielkanocnym stole? przecież termin może się zmienić nawet o 3 tygodnie:) więc jest szansa że albo będziesz już z dzidziusiem przy tym stole albo sama z balonikiem na przodzie:D nic stracvonego:D
    Jeśli urodzę 3 tygodnie wcześniej to pewnie dotrę z Maleństwem - sprawa do przemyslenia, jeśli jeszcze nie zdążę urodzić, to na pewno nie będę ryzykować i zostanę w domku. Nie chcę tam na wsi rodzić w obcym szpitalu... Będę się tylko stresować, że w każdej chwili może się to zacząć :/

Śmiesznie by było jakbym w Lany Poniedziałek się zalała :D :D

Anka1501 lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia faktycznie wyglądasz kwitnąco. Czekamy na wieści po USG.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia zapomniałam że Ty nie miejscowa jesteś:) no to faktycznie nie ma co ryzykowac gdybyś jeszcze w dwupaku była:)

ale mam dziś spust. trzy kromeczki, jabłko, zupa mleczna...uhhh a dopiero południe:P

Anka1501 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się ostatnio smialam, bo mi termin wypada na Lany Poniedziałek ale pewnie urodze w innym terminie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE :) KLUSKA SYNĆIA <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ebaff3268c9.jpg

Anka1501, Robotka1, Lwica, kluska lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak urósł Julianek przez tydzień :)

bbdbeaeeff431ba5med.jpg

Anka1501, Amy, Klaudia90, Bambi85, Robotka1, MartaAlvi, Krysti, Justinka, sylvia007, 88macola, Lwica, shimmer_lip, Lali, kluska, mantissa, KasiaKwiatek, Militta110816 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Tak urósł Julianek przez tydzień :)

bbdbeaeeff431ba5med.jpg
    \
    No jak na tydzień to duża różnica :) Mały rośnie jak na drożdżach :) Śliczny brzuszek :)

Fasia lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska gratuluję :) chłopcy są super, takie mamine przylepki :D

kluska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no mi tak nie rośnie ładnie!!!

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ