Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti na spokojnie:) to nie jest powiedziane że Ty też tak musisz robić:)

w Holandii po urodzeniu dziecka wysyła się najbliższym i znajomym kartki zwykłe z obwieszczeniem o narodzinach:)

Dokładnie Krysti :)

O rany, dobrze że nie mieszkam w Holandii :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti na spokojnie:) to nie jest powiedziane że Ty też tak musisz robić:)

w Holandii po urodzeniu dziecka wysyła się najbliższym i znajomym kartki zwykłe z obwieszczeniem o narodzinach:)
    Robotka wszedzie jest inaczej co województwo inny zwyczaj u nas na Dolnym Śląsku to po prostu rodzina wie najblizsza a potem samo się rozchodzi czy tam mama zadzwoni do cioci a ciotka zapyta co umnie i mamcia mowi .Wszedzie jest inaczej i kazdy ma tradycje jakieś rodzinne .My np z siostrami i bracmi spotykamy siè w świeta wigilijne wszyscy u rodzicôw co roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:37

• Lwica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba zaczynam czuć ruchy maluszka takie leciutkie pynkanie/bombelki :))
    Jeszcze do końca nie wiem czy to nie moje jelita ale raczej nie bo trochę inne niestety zdarza sie jak narazie kilka razy na dzień żeby dokładnie byc pewnym .... :))))

Fasia, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka a tu w uk widzialam ze dajà kartki z nowonarodzonym dzieciàtkiem :) fota jest na przodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Dziewczyny chyba zaczynam czuć ruchy maluszka takie leciutkie pynkanie/bombelki :))
    Jeszcze do końca nie wiem czy to nie moje jelita ale raczej nie bo trochę inne niestety zdarza sie jak narazie kilka razy na dzień żeby dokładnie byc pewnym .... :))))
    To napewno ruchy dziecka:) gratulacje

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin porodu na 02.04 - więc WIELKI CZWARTEK. U nas tradycyjnie cała rodzina zjeżdża się do dziadków na wieś i tam spędzamy święta. W tym roku mnie zabraknie przy wielkanocnym rodzinnym stole... Przy porodzie będzie tylko mój mąż, o ile nie spanikuje :P Dlatego każdy na pewno będzie czekał na tego mms-ka ze zdjęciem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:37

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWICA ja 1 listopada pierwszy raz poczułam takie właśnie pykanie/bąbelki w brzuszku :) wieczorem jak już sobie usiadłam po całym dniu chodzenia. Mąż polożył rękę na brzuchu i po chwili mówi, że też poczuł :) Czyli chyba nasze dzidzie zaczynają się dobijać do nas od środka :D

KRYSTI ja nie mam zamiaru rodziny informować tzn braci tylko. Ciotki i wujkowie mnie nie interesują. Jak zadzwonią to się dowiedzą, chociaż i tak wiedzą chyba tylko dwie ciocie i to tyle. Nie chwalimy się ciążą aż na taką skalę. Ogólnie wie mało osób, chyba że gdzieś nas spotkają to na tym etapie nie da się już ukryć brzucha, bo jest wielgaśny :)

Lwica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:59

nick nieaktualny, Lwica, Anka1501, Klaudia90, mantissa, nick nieaktualny, Bambi85, Fasia, Robotka1, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MartaAlvi, Justinka, shimmer_lip, Lali, nick nieaktualny, Militta110816 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nawet nie chodzi o tradycje. Po prostu mam siostrę, która mieszka kawałek ode mnie i kilka bliższych znajomych. Zwyczajnie się w ten sposób informujemy, że dziecko się urodzilo. Przez pierwsze tygodnie chcemy być sami bez odwiedzin koleżanek.

nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia ślicznie wyglądasz :))) A brzusio już jaki fajny :D

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    LWICA ja 1 listopada pierwszy raz poczułam takie właśnie pykanie/bąbelki w brzuszku :) wieczorem jak już sobie usiadłam po całym dniu chodzenia. Mąż polożył rękę na brzuchu i po chwili mówi, że też poczuł :) Czyli chyba nasze dzidzie zaczynają się dobijać do nas od środka :D

KRYSTI ja nie mam zamiaru rodziny informować tzn braci tylko. Ciotki i wujkowie mnie nie interesują. Jak zadzwonią to się dowiedzą, chociaż i tak wiedzą chyba tylko dwie ciocie i to tyle. Nie chwalimy się ciążą aż na taką skalę. Ogólnie wie mało osób, chyba że gdzieś nas spotkają to na tym etapie nie da się już ukryć brzucha, bo jest wielgaśny :)
    Ja się tez tam ciązą nie chwale nawet moi znajomi nikt nie wie z Polski tylko rodzina wie bedzie zaskoczenie jak na pzyszly rok pojade do pl z dzieckiem haha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    idhamv.jpg

Wychldzimy z domu :) jedziemy na usg! <3 na zdj mam nowe spodnie z H&M i sweterek tez z H&M z seria Mama :)
    Rudzia fajna focia :) promieniejesz kobietko no o bluzka super :)podobna do mojej z H&M

• Lwica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Robotka a tu w uk widzialam ze dajà kartki z nowonarodzonym dzieciàtkiem :) fota jest na przodzie.

Tez widziałam takie kartki :) ładne i tez myślałam żeby tak zrobi do najbliższych ale chyba nie będę miała na to czasu; zreszta u nas w rodzinie poczta pantoflowa swietnie i prężnie działa więc chyba ta bedzie szybsza niż kartki:))

FASIA ja tez 1go listopada poczułam pierwsze bombelki jak sobie leżałam na kanapie:)

RUDZIA wyglądasz super!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:42

Fasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :* bluzke mam rozmiar wieksza zeby byla do konca ciazy dlatego dziwniw wyglada na zdj :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Wow jaka tradycja maile ze zdjeciem i imieniem wysylacie tradycja rodzinna taka .Nie lepiej siè spodkać:D

Krysti nie rozumiem dlaczego ro wysmiewasz.
    Nie kazdy ma rodzine pod nosem a takze wielu przyjaciol jest albo w innym kraju albo setki kilometrow od nas. Tak robilo wiekszosc naszych znajomych wiec i my pewnei zrobimy, ewentualnei tradycyjna poczta.

Fasia lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Witam się po kilku dniach nieobecności.
    Rudzia super masz brzusio i zazdroszczę, że dzisiaj maluszka zobaczysz!
    Ja mam usg w środę 3/4d zażyczę sobie filmik i będę chyba codziennie oglądać.
    Od wczoraj mam takie delikatne bóle z prawej strony brzucha, więzadła to to raczej nie są i zaczynam się troszkę obawiać, ale na razie bez paniki.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz 12 godzina a ja od kiedy wstalam to cały czas jem... :/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Krysti nie rozumiem dlaczego ro wysmiewasz.
    Nie kazdy ma rodzine pod nosem a takze wielu przyjaciol jest albo w innym kraju albo setki kilometrow od nas. Tak robilo wiekszosc naszych znajomych wiec i my pewnei zrobimy, ewentualnei tradycyjna poczta.
    Ale ja się nie wyśmiewam tylko to jest zaskoczenie dla mnie ze tak tez ludzie robią .Ja tez w Polsce nie mieszkam tylko na wyspach .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:51

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może inaczej:) w Polsce jest to prawie nie popularne:) maile, kartki itp ale w innych krajach jak najbardziej:)
    to każdego indywidualna sprawa:)
    ja tak nie będę robiła bo tak jak więszkość dziewczyn uważam ze poczta pantoflowa działa bez zarzutu:)

Klaudia dlaczego ma Ciebie zabraknąć przy wielkanocnym stole? przecież termin może się zmienić nawet o 3 tygodnie:) więc jest szansa że albo będziesz już z dzidziusiem przy tym stole albo sama z balonikiem na przodzie:D nic stracvonego:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie czuję jeszcze malenstwa? :( Może synus obrażony, ze nazywalam go corunia. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ