X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti na spokojnie:) to nie jest powiedziane że Ty też tak musisz robić:)

w Holandii po urodzeniu dziecka wysyła się najbliższym i znajomym kartki zwykłe z obwieszczeniem o narodzinach:)

Dokładnie Krysti :)

O rany, dobrze że nie mieszkam w Holandii :P

Krysti lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti na spokojnie:) to nie jest powiedziane że Ty też tak musisz robić:)

w Holandii po urodzeniu dziecka wysyła się najbliższym i znajomym kartki zwykłe z obwieszczeniem o narodzinach:)
    Robotka wszedzie jest inaczej co województwo inny zwyczaj u nas na Dolnym Śląsku to po prostu rodzina wie najblizsza a potem samo się rozchodzi czy tam mama zadzwoni do cioci a ciotka zapyta co umnie i mamcia mowi .Wszedzie jest inaczej i kazdy ma tradycje jakieś rodzinne .My np z siostrami i bracmi spotykamy siè w świeta wigilijne wszyscy u rodzicôw co roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:37

• Lwica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba zaczynam czuć ruchy maluszka takie leciutkie pynkanie/bombelki :))
    Jeszcze do końca nie wiem czy to nie moje jelita ale raczej nie bo trochę inne niestety zdarza sie jak narazie kilka razy na dzień żeby dokładnie byc pewnym .... :))))

Fasia, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka a tu w uk widzialam ze dajà kartki z nowonarodzonym dzieciàtkiem :) fota jest na przodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Dziewczyny chyba zaczynam czuć ruchy maluszka takie leciutkie pynkanie/bombelki :))
    Jeszcze do końca nie wiem czy to nie moje jelita ale raczej nie bo trochę inne niestety zdarza sie jak narazie kilka razy na dzień żeby dokładnie byc pewnym .... :))))
    To napewno ruchy dziecka:) gratulacje

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin porodu na 02.04 - więc WIELKI CZWARTEK. U nas tradycyjnie cała rodzina zjeżdża się do dziadków na wieś i tam spędzamy święta. W tym roku mnie zabraknie przy wielkanocnym rodzinnym stole... Przy porodzie będzie tylko mój mąż, o ile nie spanikuje :P Dlatego każdy na pewno będzie czekał na tego mms-ka ze zdjęciem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:37

Krysti lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWICA ja 1 listopada pierwszy raz poczułam takie właśnie pykanie/bąbelki w brzuszku :) wieczorem jak już sobie usiadłam po całym dniu chodzenia. Mąż polożył rękę na brzuchu i po chwili mówi, że też poczuł :) Czyli chyba nasze dzidzie zaczynają się dobijać do nas od środka :D

KRYSTI ja nie mam zamiaru rodziny informować tzn braci tylko. Ciotki i wujkowie mnie nie interesują. Jak zadzwonią to się dowiedzą, chociaż i tak wiedzą chyba tylko dwie ciocie i to tyle. Nie chwalimy się ciążą aż na taką skalę. Ogólnie wie mało osób, chyba że gdzieś nas spotkają to na tym etapie nie da się już ukryć brzucha, bo jest wielgaśny :)

Lwica, Krysti lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:59

Amy, Lwica, Anka1501, Klaudia90, mantissa, Krysti, Bambi85, Fasia, Robotka1, Angela89, KasiaKwiatek, Sylwia87, MartaAlvi, Justinka, shimmer_lip, Lali, liloe, Militta110816 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nawet nie chodzi o tradycje. Po prostu mam siostrę, która mieszka kawałek ode mnie i kilka bliższych znajomych. Zwyczajnie się w ten sposób informujemy, że dziecko się urodzilo. Przez pierwsze tygodnie chcemy być sami bez odwiedzin koleżanek.

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia ślicznie wyglądasz :))) A brzusio już jaki fajny :D

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    LWICA ja 1 listopada pierwszy raz poczułam takie właśnie pykanie/bąbelki w brzuszku :) wieczorem jak już sobie usiadłam po całym dniu chodzenia. Mąż polożył rękę na brzuchu i po chwili mówi, że też poczuł :) Czyli chyba nasze dzidzie zaczynają się dobijać do nas od środka :D

KRYSTI ja nie mam zamiaru rodziny informować tzn braci tylko. Ciotki i wujkowie mnie nie interesują. Jak zadzwonią to się dowiedzą, chociaż i tak wiedzą chyba tylko dwie ciocie i to tyle. Nie chwalimy się ciążą aż na taką skalę. Ogólnie wie mało osób, chyba że gdzieś nas spotkają to na tym etapie nie da się już ukryć brzucha, bo jest wielgaśny :)
    Ja się tez tam ciązą nie chwale nawet moi znajomi nikt nie wie z Polski tylko rodzina wie bedzie zaskoczenie jak na pzyszly rok pojade do pl z dzieckiem haha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    idhamv.jpg

Wychldzimy z domu :) jedziemy na usg! <3 na zdj mam nowe spodnie z H&M i sweterek tez z H&M z seria Mama :)
    Rudzia fajna focia :) promieniejesz kobietko no o bluzka super :)podobna do mojej z H&M

• Lwica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Robotka a tu w uk widzialam ze dajà kartki z nowonarodzonym dzieciàtkiem :) fota jest na przodzie.

Tez widziałam takie kartki :) ładne i tez myślałam żeby tak zrobi do najbliższych ale chyba nie będę miała na to czasu; zreszta u nas w rodzinie poczta pantoflowa swietnie i prężnie działa więc chyba ta bedzie szybsza niż kartki:))

FASIA ja tez 1go listopada poczułam pierwsze bombelki jak sobie leżałam na kanapie:)

RUDZIA wyglądasz super!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:42

Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :* bluzke mam rozmiar wieksza zeby byla do konca ciazy dlatego dziwniw wyglada na zdj :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Wow jaka tradycja maile ze zdjeciem i imieniem wysylacie tradycja rodzinna taka .Nie lepiej siè spodkać:D

Krysti nie rozumiem dlaczego ro wysmiewasz.
    Nie kazdy ma rodzine pod nosem a takze wielu przyjaciol jest albo w innym kraju albo setki kilometrow od nas. Tak robilo wiekszosc naszych znajomych wiec i my pewnei zrobimy, ewentualnei tradycyjna poczta.

Fasia lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Witam się po kilku dniach nieobecności.
    Rudzia super masz brzusio i zazdroszczę, że dzisiaj maluszka zobaczysz!
    Ja mam usg w środę 3/4d zażyczę sobie filmik i będę chyba codziennie oglądać.
    Od wczoraj mam takie delikatne bóle z prawej strony brzucha, więzadła to to raczej nie są i zaczynam się troszkę obawiać, ale na razie bez paniki.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz 12 godzina a ja od kiedy wstalam to cały czas jem... :/

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Krysti nie rozumiem dlaczego ro wysmiewasz.
    Nie kazdy ma rodzine pod nosem a takze wielu przyjaciol jest albo w innym kraju albo setki kilometrow od nas. Tak robilo wiekszosc naszych znajomych wiec i my pewnei zrobimy, ewentualnei tradycyjna poczta.
    Ale ja się nie wyśmiewam tylko to jest zaskoczenie dla mnie ze tak tez ludzie robią .Ja tez w Polsce nie mieszkam tylko na wyspach .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:51

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może inaczej:) w Polsce jest to prawie nie popularne:) maile, kartki itp ale w innych krajach jak najbardziej:)
    to każdego indywidualna sprawa:)
    ja tak nie będę robiła bo tak jak więszkość dziewczyn uważam ze poczta pantoflowa działa bez zarzutu:)

Klaudia dlaczego ma Ciebie zabraknąć przy wielkanocnym stole? przecież termin może się zmienić nawet o 3 tygodnie:) więc jest szansa że albo będziesz już z dzidziusiem przy tym stole albo sama z balonikiem na przodzie:D nic stracvonego:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie czuję jeszcze malenstwa? :( Może synus obrażony, ze nazywalam go corunia. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ