Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya ja jutro mam rano wizytę u mojego gina, badania mam wzorowe, ciekawa jestem czy mi usg zrobi...tak czy siak w czwartek idę do tego specjalisty od usg ciąży u którego robiłam genetyczne i on ma nam powiedzieć płeć.
a jutro o 17 mam warsztaty Mama Wieciekawe czy teraz się czegoś ciekawego dowiem...
Fasia lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Ja patrzę na swój przykład, mam na imię Kasia, w czasach gdy byłam w podstawówce i nawet teraz jest nas mnóstwo i w zasadzie nigdy mi to nie przeszkadzało. Ja byłam Kasia, koleżanki też Kasie i jakoś żyłyśmy. W pracy jest nas 4 o tym imieniu, a firma nieduża
Pytam innych tzn rodzinę i najbliższe nam osoby z czystej ciekawości jakie mają zdanie na temat danego imienia, a ja i tak dam tak jak będę uważać. Nie widzę nic złego w konsultowaniu imion z innymi ludźmi, którzy są nam bliscy. To, że się wszyscy przyzwyczają to wiadomo, ja nie mam z tym problemu
Ja jeszcze chce zeby byl jakis element zaskoczenia. O plci juz mnowimy, ale chociaz niech imie pozostanie tajemnica
. U nas tradycyjnie po porodzie kazdy rozsyla mejle do rodziny i znajomych ze zdjeciem i imieniem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyliloe wrote:Rudzia kciuki za usg, daj znać koniecznie
widzę, że temat imion rozkręcony na maxa
my decyzji jeszcze nie podjęliśmy, chociaż z mężem jesteśmy zgodni i prawie nic nam się nie podoba, a znajomi ciągle dopytują o te nasze typy i próbują zgadywać jak nie chcemy mówić, hehe.
Nam dla dziewczynki też zgodnie nic się nei podobałooprócz Aduśki
Fasia lubi tę wiadomość
-
Ola a mój przeciwnie:) od dziesiątej daje o sobie znać
chyba to jego ulubiona pora:) w nocy i wieczorami śpi:) czasem się jedynie przekręci:D
to dobrze, da mamusi pospać
ja tak jak Fasia:) dawniej było 5 KAsiek i przyrost naturalny był o wiele większy niż teraz a mi wcale nie przeszkadzało że jest nas pięć, baaa nawet o tym nie myślałam jako dziecko, myślę że to bardziej widzi mi się rodziców że nie chcą nazywać dziecka tak jak inny. ale dziecku to na prawdę obojętne, tu raczej chodzi o mamusie;)
na forum raczej się nie sugeruję kto jakie imię da bo jeśli mi się jakieś spodoba to czemu mam nie dać? przecież mało prawdopodobne ze się nawet w realu spotkamy;) więc ja czytam chętnie o imionachFasia lubi tę wiadomość
-
PSOTKA - ja tam nie muszę nikogo zaskakiwać, nasza ciąża i tak jest ogromnym zaskoczeniem i radością dla naszej rodziny i przyjaciół
Poza tym jak damy dziecku na imię też wszyscy od dawna wiedzieli, bo imiona wybrane już chyba od roku czasu
KLAUDIA - Moja Przyjaciółka urodziła w tym roku Nelkęteż byłam sceptycznie nastawiona, a teraz jestem małą zachwycona i jakoś to imię tak do niej pasuje
OLA - niech sobie pośpi, pewnie chce dziś troszkę dłużej poleniuchować -
Dzien dobry:)
Wlasnie pije kawke bo jakas nie przytomna jestem, powiedzcie czy czujecie czasami takie klucie na samym dole? Ja tak mam od wczoraj jakby igielki ktos na samym dole wbijal od srodka. Nawet w nocy to czulam jak sie przebudzilam. Bylam na wizycie we wtorek, mialam badanie ginekologiczne i usg to chyba nic zlego co?Krysti lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:KLAUDIA - Moja Przyjaciółka urodziła w tym roku Nelkę
też byłam sceptycznie nastawiona, a teraz jestem małą zachwycona i jakoś to imię tak do niej pasuje
-
No ja mam męskie imię na któe mam ostatnio jazdę totalną. Benjamin!
Ale mam z tym imieniem taki "problem" że 7 lat temu nazwałam psa Benek... I tak chyba trochę głupio na psa i dziecko wołać podobnie...
Chociaż śmieję się, że ekonomicznie bo nie będę musiała dwa razy wołać jak będą razem rozrabiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 10:56
-
Klaudia90 wrote:Ale Nela Nela, czy tak zdrabnia od jakiegoś imienia? Bo mi się bardzo podoba te imię i jak się uprę to przekonam tatusia
Nelażadne zdrobnienie, tak ma na imię
Klaudia90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyphihihi Amy Krasnylód boski
a ja też Kasia, w szkole miałam chyba z 6 Kaś i wcale mi to nie przeszkadzało, każda była inna i już
mi bardzo się spodobała ta Lilianka...może podbiorę
Dziewczyny a pamiętacie o naszym spotkaniu 15.11 w Złotych Tarasach? O której to miało być?Fasia, Amy, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
Lali wrote:Dzien dobry:)
Wlasnie pije kawke bo jakas nie przytomna jestem, powiedzcie czy czujecie czasami takie klucie na samym dole? Ja tak mam od wczoraj jakby igielki ktos na samym dole wbijal od srodka. Nawet w nocy to czulam jak sie przebudzilam. Bylam na wizycie we wtorek, mialam badanie ginekologiczne i usg to chyba nic zlego co?
Ja bardzo często czuję ból w dole brzucha. Szczególnie jak sie jakoś niefortunnie w nocy przekręcę. Teraz staram się najpierw na bok z podkurczonymi nogami, a później wstaję. Moja gin jest zaniepokojna, że na tym etapie ciąży juz mam problemy ze wstawianiem, a co to będzie później .. Ehh coraz bardziej się boję szpitala
W każdym razie LALI, wydaje mi sie, że takie kłucia są naturalne. Albo to dziecko, albo macica która rośnie, albo wiązadła które się rozciągają. Skoro na usg było wsio ok to chyba nie powinnaś się martwićLali lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny