X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas to właściwie nie sądzę, zeby znów był chłopak. Mój ma już trzech synów wiec mało prawdopodobne, żeby teraz był czwarty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro mam rano wizytę u mojego gina, badania mam wzorowe, ciekawa jestem czy mi usg zrobi...tak czy siak w czwartek idę do tego specjalisty od usg ciąży u którego robiłam genetyczne i on ma nam powiedzieć płeć.
    a jutro o 17 mam warsztaty Mama Wie :) ciekawe czy teraz się czegoś ciekawego dowiem...

Fasia lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja patrzę na swój przykład, mam na imię Kasia, w czasach gdy byłam w podstawówce i nawet teraz jest nas mnóstwo i w zasadzie nigdy mi to nie przeszkadzało. Ja byłam Kasia, koleżanki też Kasie i jakoś żyłyśmy. W pracy jest nas 4 o tym imieniu, a firma nieduża :)
    Pytam innych tzn rodzinę i najbliższe nam osoby z czystej ciekawości jakie mają zdanie na temat danego imienia, a ja i tak dam tak jak będę uważać. Nie widzę nic złego w konsultowaniu imion z innymi ludźmi, którzy są nam bliscy. To, że się wszyscy przyzwyczają to wiadomo, ja nie mam z tym problemu

Ja jeszcze chce zeby byl jakis element zaskoczenia :). O plci juz mnowimy, ale chociaz niech imie pozostanie tajemnica :). U nas tradycyjnie po porodzie kazdy rozsyla mejle do rodziny i znajomych ze zdjeciem i imieniem :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mój bąbel dzisiaj leniwy z początkiem tygodnia :) Prawie 11 a on jeszcze śpi i mamie nie daje żadnego znaku :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:25

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas typy na Ninę, Aleksa lub Oskara. Myśleliśmy też o imieniu Nela dla dziewczynki, ale już mój tatuś stanowczo zaprotestował :P

Fasia lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Rudzia kciuki za usg, daj znać koniecznie :) widzę, że temat imion rozkręcony na maxa ;) my decyzji jeszcze nie podjęliśmy, chociaż z mężem jesteśmy zgodni i prawie nic nam się nie podoba, a znajomi ciągle dopytują o te nasze typy i próbują zgadywać jak nie chcemy mówić, hehe.

Nam dla dziewczynki też zgodnie nic się nei podobało :P oprócz Aduśki :D

Fasia lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a mój przeciwnie:) od dziesiątej daje o sobie znać:) chyba to jego ulubiona pora:) w nocy i wieczorami śpi:) czasem się jedynie przekręci:D
    to dobrze, da mamusi pospać:)

ja tak jak Fasia:) dawniej było 5 KAsiek i przyrost naturalny był o wiele większy niż teraz a mi wcale nie przeszkadzało że jest nas pięć, baaa nawet o tym nie myślałam jako dziecko, myślę że to bardziej widzi mi się rodziców że nie chcą nazywać dziecka tak jak inny. ale dziecku to na prawdę obojętne, tu raczej chodzi o mamusie;)
    na forum raczej się nie sugeruję kto jakie imię da bo jeśli mi się jakieś spodoba to czemu mam nie dać? przecież mało prawdopodobne ze się nawet w realu spotkamy;) więc ja czytam chętnie o imionach :)

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA - ja tam nie muszę nikogo zaskakiwać, nasza ciąża i tak jest ogromnym zaskoczeniem i radością dla naszej rodziny i przyjaciół :) Poza tym jak damy dziecku na imię też wszyscy od dawna wiedzieli, bo imiona wybrane już chyba od roku czasu

KLAUDIA - Moja Przyjaciółka urodziła w tym roku Nelkę :) też byłam sceptycznie nastawiona, a teraz jestem małą zachwycona i jakoś to imię tak do niej pasuje :)

OLA - niech sobie pośpi, pewnie chce dziś troszkę dłużej poleniuchować :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA no jak to mało prawdopodobne, że się w realu spotkamy?! W dupę chcesz! za rok na wakacje robimy spotkanie :D

KasiaKwiatek, Robotka1 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Wlasnie pije kawke bo jakas nie przytomna jestem, powiedzcie czy czujecie czasami takie klucie na samym dole? Ja tak mam od wczoraj jakby igielki ktos na samym dole wbijal od srodka. Nawet w nocy to czulam jak sie przebudzilam. Bylam na wizycie we wtorek, mialam badanie ginekologiczne i usg to chyba nic zlego co?

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    KLAUDIA - Moja Przyjaciółka urodziła w tym roku Nelkę :) też byłam sceptycznie nastawiona, a teraz jestem małą zachwycona i jakoś to imię tak do niej pasuje :)
    Ale Nela Nela, czy tak zdrabnia od jakiegoś imienia? Bo mi się bardzo podoba te imię i jak się uprę to przekonam tatusia :D

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam męskie imię na któe mam ostatnio jazdę totalną. Benjamin!
    Ale mam z tym imieniem taki "problem" że 7 lat temu nazwałam psa Benek... I tak chyba trochę głupio na psa i dziecko wołać podobnie...

Chociaż śmieję się, że ekonomicznie bo nie będę musiała dwa razy wołać jak będą razem rozrabiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 10:56

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Ale Nela Nela, czy tak zdrabnia od jakiegoś imienia? Bo mi się bardzo podoba te imię i jak się uprę to przekonam tatusia :D

Nela :) żadne zdrobnienie, tak ma na imię :)

Klaudia90 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    phihihi Amy Krasnylód boski :D :D :D

a ja też Kasia, w szkole miałam chyba z 6 Kaś i wcale mi to nie przeszkadzało, każda była inna i już :)

mi bardzo się spodobała ta Lilianka...może podbiorę ;)

Dziewczyny a pamiętacie o naszym spotkaniu 15.11 w Złotych Tarasach? O której to miało być?

Fasia, Amy, Anka1501 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Dzien dobry:)

Wlasnie pije kawke bo jakas nie przytomna jestem, powiedzcie czy czujecie czasami takie klucie na samym dole? Ja tak mam od wczoraj jakby igielki ktos na samym dole wbijal od srodka. Nawet w nocy to czulam jak sie przebudzilam. Bylam na wizycie we wtorek, mialam badanie ginekologiczne i usg to chyba nic zlego co?

Ja bardzo często czuję ból w dole brzucha. Szczególnie jak sie jakoś niefortunnie w nocy przekręcę. Teraz staram się najpierw na bok z podkurczonymi nogami, a później wstaję. Moja gin jest zaniepokojna, że na tym etapie ciąży juz mam problemy ze wstawianiem, a co to będzie później .. Ehh coraz bardziej się boję szpitala :(
    W każdym razie LALI, wydaje mi sie, że takie kłucia są naturalne. Albo to dziecko, albo macica która rośnie, albo wiązadła które się rozciągają. Skoro na usg było wsio ok to chyba nie powinnaś się martwić

Lali lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętamy, pamiętamy, coś koło 16 chyba :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK1989 mój były mąż miał na imię Beniamin...i pisane przez i w języku polskim. No fakt oryginalnie i tylko raz w życiu spotkał chłopaka, który też miał tak na imię. Znam też jednego Sylwka-Sylwestra, fajny facet :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK będzie zabawnie :) zawołasz Benek i przybiegnie i syn i psiak :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znajomi zdrabniali go Benek i Bendżi, ale często po prostu Beniamin

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ