X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Jesli mezowi sie nic nie zmieni i jesli corce nie wyrosl siusiak to nasze dziecko bedzie jedyne o takim imieniu w calej szkole (przez 6 lat mojej pracy ani jednego takiego nie bylo) :-D
    czyli jakie bo mi chyba coś umknęło:D?

AMY nie daj sobie:) nie pozwól aby rodzina wchodziła Ci na głowę
    jeśli Cię to bardzo irytuje jak zwracają się do Twojej córki to powiedz że nie życzysz sobie tego tym bardziej że sama nie wiesz jeszcze jak będzie z imieniem, albo że będzie Ada i tak mają się do niej zwracać:)

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    czyli jakie bo mi chyba coś umknęło:D?

AMY nie daj sobie:) nie pozwól aby rodzina wchodziła Ci na głowę
    jeśli Cię to bardzo irytuje jak zwracają się do Twojej córki to powiedz że nie życzysz sobie tego tym bardziej że sama nie wiesz jeszcze jak będzie z imieniem, albo że będzie Ada i tak mają się do niej zwracać:)

Zwracam uwagę, i mama mówi że jak juz lekarz potwierdzi płeć to będzie mówić ADA :P a męża fikam i jak mu mówię, że skoro tak nazywa to takie dam imię, to się szybko wycofuje :P

U mnie w domu na szczęście nic nie mówią, nie nazywają, czekają aż podejmę decyzję jak mała się już urodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 08:56

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    SHIMMER - przypomnij imię, bo ja sklerotyczka ..

RUDZIA - to Twoje dziecko więc Tobie ma się imię podobać. Wg mnie Theodore jest super! mały Theo :) a rodzice przywykną. Pamiętam jak mój brat mieszkający w Anglii powiedział, że będzie mieć syna Alana. Mój tato aż zaniemówił .. no a teraz jest Alanek i wszyscy przywykli i to takie normalne imię jest :)

Taaak ja wiem :) tylko jesli nie mozna liczyc na opinie " drugiej polowki" to pyta sie o opinie innych osob :) nie chce sie wyglupic i nie chce zeby dziecko pozniej cierpialo z powodu imienia :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Fasia nie poznalam Cie :P

Fasia lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Boze Fasia nie poznalam Cie :P

Hehe :D Brak grzywki (bo mi się wczoraj głowy nie chciało myć więc spiełam :P) i okularów (w restauracji zawsze je zdejmuję jak jem :P) i od razu inaczej :D Mąż mnie zabrał wieczorkiem na jedzonko więc się cieszyłam jak głupek, bo ostatnio nie mamy czasu na takie wyjścia :D A zdjęcie zrobił, bo uznał, że ślicznie wyglądam :D ślepy jakiś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 09:13

Rudzia lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy to teściową w takim razie pogoń:D
    rodzina z Twojej strony widzę że się fajnie zachowała:)

a u mnie rodzinka coraz bardziej przekonana że chcemy niespodziankę do porodu:D
    ale jaja:D podoba mi sie ich tok myslenia:)
    przynajmniej nie beda mnie o płeć męczyć:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Hehe :D Brak grzywki (bo mi się wczoraj głowy nie chciało myć więc spiełam :P) i okularów (w restauracji zawsze je zdejmuję jak jem :P) i od razu inaczej :D Mąż mnie zabrał wieczorkiem na jedzonko więc się cieszyłam jak głupek, bo ostatnio nie mamy czasu na takie wyjścia :D A zdjęcie zrobił, bo uznał, że ślicznie wyglądam :D ślepy jakiś :P

Bardzooo ladnie wygladalas :) i nie masz slepego meza :P hihi

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Taaak ja wiem :) tylko jesli nie mozna liczyc na opinie " drugiej polowki" to pyta sie o opinie innych osob :) nie chce sie wyglupic i nie chce zeby dziecko pozniej cierpialo z powodu imienia :)

Wiesz co, jak urodzisz to będziesz wiedziała jakie imię pasuje najlepiej do Twojego dziecka. Moim rodzicom też imię Alan sie wogole nie podobało ale teraz nikt nie może sobie wyobrazić żeby mój syn miał inne imię. Theo jest super a Ty jako mama najlepiej wybierzesz :)

Rudzia, Krysti lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie coraz bardziej denerwuje czy z Malutkiem wszystko dobrze ... boje sie ze uslysze ze cos nie tak.. w koncu ostatnio usg mialam 2 miesiace temu :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Robotka i bardzo dobrze, nie dajmy się zwariować :P :P :P

Łeeeeeeb mi pęęęęęka !! :(

Łącze się z Toba w bólu!!!! Już mnie nie mdli na szczęście, chociaż tyle. Ale ja oczywiście jestem nienormalna, nie potrafię zadzwonić że nie przyjdę. Więc leżę jeszcze na kanapie i się biję z myślami - iść nie iść. Chociaż dobrze wiem, że i tak pójdę.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Amy to teściową w takim razie pogoń:D
    rodzina z Twojej strony widzę że się fajnie zachowała:)

a u mnie rodzinka coraz bardziej przekonana że chcemy niespodziankę do porodu:D
    ale jaja:D podoba mi sie ich tok myslenia:)
    przynajmniej nie beda mnie o płeć męczyć:D
    Moja teściowa się cieszy bo same chłopaki ostatnio się rodziły czyli ostatnie 6 porodów :P Ostatnią dziewczynką byłą córka mojej teściowej a ma już 21 lat :P więc wsio dawno ;D
    I ona się tak raduje na tą dziewczynkę, że już ją nazwałą po swojemu :) nawet mi to nie przeszkadzało ale mnie to imię zaczyna wchodzić w głowę i to mnie już wkurwia, że nazwałam już w sercu dziecko, a Antosią mi teraz gdzieś po tej głowie niepotrzebnie krąży :)
    Ja z drugim też nie powiem co będzie i niech myślą że chcemy niespodziankę :P

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Bardzooo ladnie wygladalas :) i nie masz slepego meza :P hihi

Dziękuję :)))

A co do imienia to my też pytamy rodzinę i najbliższych znajomych co sądzą o danym imieniu. Wiadomo, że sami wybierzemy ale masz rację, że opinia innych jest ważna, zawsze jakieś sugestie się weźmie pod uwagę :)

Rudzia lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDZIA zobaczysz swoje zdziwienie na usg jak Twój maluszek już wcale taki malutki nie będzie :D pomacha Ci rączkami i nóżkami :)) Myśl pozytywnie!

ADK - Tobie przeszło a mnie zaczyna mulić ... idę coś zjeść i chyba wezmę tabletkę, bo ból zaczyna się rozkręcać a tu dopiero 9 rano ..
    Jeśli czujesz, że dasz radę to idź ale uważam, że nie ma sensu się męczyć. Masz prawo czasem się gorzej czuć i nie mieć ochoty iść do pracy. Na pewno zrozumieją

Rudzia lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio coraz bardziej chce zostać chociaż na kilka dni w domu, bunt mam jakiś chyba :) Ale nie ma mnie kto zastąpić w firmie więc staram się trzymać :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Mi się ostatnio coraz bardziej chce zostać chociaż na kilka dni w domu, bunt mam jakiś chyba :) Ale nie ma mnie kto zastąpić w firmie więc staram się trzymać :)

No wlaśnie ja mam skrupuły bo siedzę w biurze sama i jak nie pójdę i nie otworzę to ani poczty nikt nie przyjmie ani klientów nie wpuści. Jakoś dam.radę. Najwyżej zrobię swoje i poproszę o resztę dnia wolnego. Na szczęście już zaraz długi weekend!!!!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia bo Ty jestes wyjatkowo ladna. Mowie serio :-)
    Tez nie chce dziecka skrzywdzic imieniem ale Bog mi swiadkiem, ze o ile dla chlopca mam imie normalne, ktore mi sie bardzi podoba (Szymon Jan) o tyle dla dziewczynki nie podoba mi sie nic :-( serio nic :-( i maz zadecydowal ze dostanie imie po mojej Mamie czyli
    :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:36

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    No wlaśnie ja mam skrupuły bo siedzę w biurze sama i jak nie pójdę i nie otworzę to ani poczty nikt nie przyjmie ani klientów nie wpuści. Jakoś dam.radę. Najwyżej zrobię swoje i poproszę o resztę dnia wolnego. Na szczęście już zaraz długi weekend!!!!

Ja też się pocieszam że długi weekend teraz :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale maci fajnie z tym długim weekendem, u nas nic, adk _1989 tez sama siedzę w biurze toteż tu zaglądam :)))

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się ten poniedziałek wlecze...

Lwica lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w biurze mogliśmy wybrać, który dzień chcemy mieć wolny: 31.10, 03.11 lub 10.11. Oczywiście 10.11 przegłosowany :) Niestety nie można było wybrać wszystkich trzech :( :P

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ