X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    heh no wiem, ale moze niektorzy robia sok z lisci a nie z owoców : P

No właśnie, sok malinowy dodaje czasem do herbaty ale herbaty z liści malin pić nie będę.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pewnie o to chodzi z moim wielgachnym brzuchem - brak mięśni, które go trzymają i tak mi go wywala z dnia na dzień coraz bardziej. Ja przed ciążą nie ćwiczyłam, chciałam ale jakoś nie wychodziło :P Także i mięśni brzucha nie miałam wyćwiczonych.

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja zachodzac w ciążę miałam 70 kg :) też biegalam regularnie ( nie jakieś kolosalne odległości ale tak 4-5km). Niestety bieganie mnie nie odchudzilo zbytnio ale i tak warto. Po połogu mam zamiar wrócić do biegania i ćwiczeń

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja piję normalną herbatę tyle, że z miodem i sokiem malinowym teściówki :)
    kawę rzadko ale zdarza mi się lekką z mlekiem, ale mam też taką inkę i ją lubię

dobra Kobitki spadam na warsztaty, ciekawe co tam dziś się dowiem co co mi dadzą w prezencie ;)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PROTKA nie wiem kto bardziej grzeszy:) czy Ty pijąc herbatę z dodatkiem kofeiny czy ja pijąc kawę:D

nie popadajmy w paranoję :) podejrzewam że gorzej pić colę albo napoje energetyzujące niż te herbaty wsyzstkie razem wzięte;)
    a są również osoby które w ciąży nie mogą się oprzeć coli i np energetykom:) oglądałam o tym program:)

ja sok malinowy dodaję często:)

KASIU nie ma co, już niebawem żadna z nas nie ukryje swojego stanu, baaaa pewnie będziemy marudzić jak jeden mąż że nam cięzko:D od brzucha:D

KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka 1501 na pewno nie na marne to bieganie, dzięki temu lepiej się czujemy, kondycja "wolniej siada" :) a i po porodzie dojdziesz szybciej do siebie :)

buźka spadam

zgłoszę się wieczorem i opowiem co było na warsztatach

Anka1501, Fasia lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No właśnie, sok malinowy dodaje czasem do herbaty ale herbaty z liści malin pić nie będę.
    szczerze ja tez unikam malinowej herbaty chociaz uwielbiam, za to z soku nie zrezygnowalam. Pewnie nie kazdemu ta herbatka zaszkodzi, jakies predyspozycje tez trzeba miec ale po co kusic los. Moja przyjaciolka w 5 czy w 6 tc wyladowala na patologii z krwawieniem i skurczami wlasnie po malinowej herbacie i syropie malinowym ( notabene dla kobiet w ciazy)- byla przeziebiona i taka mieszanke sobie zapodala. Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo a w lipcu urodzla sliczna zdrowa coreczkę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:58

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę jedną dziennie a tak to raczej wodę i sok pomarańczowy no i obowiązkowo 1 litr mleka :D

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys bez kawy bym nie przetrwala i nie konczylo sie na jednej filizance :P, a teraz jakos mnie nie ciagnie, z reszta jak bede miec ochote to sobie zrobie slaba z mlekiem, nie popadajmy w pranoje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:58

Rudzia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pijemy dużo wody i soków wyciskanych ze świeżych owoców ;) Przed ciążą piłam kawę tylko dlatego, że wszyscy z pracy pili, od początku ciąży nie wypiłam ani jednej filiżanki :)

Dziś wyglądamy tak:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:49

Fasia, martafr, Bambi85, mantissa, Rudzia, Amy, Robotka1, Krysti, Jaga, Justinka, Agucha, MartaAlvi, Dajana28, liloe lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    PROTKA nie wiem kto bardziej grzeszy:) czy Ty pijąc herbatę z dodatkiem kofeiny czy ja pijąc kawę:D

nie popadajmy w paranoję :) podejrzewam że gorzej pić colę albo napoje energetyzujące niż te herbaty wsyzstkie razem wzięte;)
    a są również osoby które w ciąży nie mogą się oprzeć coli i np energetykom:) oglądałam o tym program:)

ja sok malinowy dodaję często:)

KASIU nie ma co, już niebawem żadna z nas nie ukryje swojego stanu, baaaa pewnie będziemy marudzić jak jeden mąż że nam cięzko:D od brzucha:D

Mowisz przeciez ze pijesz herbate biala z zielona ;) wiec tam tez sporo kofeiny jest ;).
    No ale jednak kawa ma wiele wiecej kofeiny niz herbata.
    Co do coli to ja niestety pare razy zgrzeszylam bo mnie straszna chec brala.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KLAUDIA - ślicznie wyglądasz i śliczny brzusio, taka piłeczka :))

PSOTKA - mi się zdarza napić coli, mąż ją prawie codziennie ostatnio pije więc i ja mu kilka łyków skradnę :)

Moja znajoma w ciąży bliźniaczej pije colę hektolitrami ..

Klaudia90 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się czasem coli napije :)

Krysti lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że nie ma co przesadzać. Nie oszukujmy się, w większości herbat owocowych tego hibiskusa jest tyle co kot napłakał. Nie sądzę, żeby taka ilość mogła zaszkodzić, chyba, że ktoś by hektolitrami pił. Ja pije owocową, miętę, zwykłą z cytrynką albo bez (nie ograniczam jej jakoś zbytnio), kawy ze 2 na tydzień z mlekiem, bo jakoś ochoty nie mam a colę piję jak mnie najdzie i akurat jest w domu. :)

Ida lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gazowanego nie p[iję, ale coli nigdy nie odmówię ;) Chociaż łyczka, łyczunia, kropelkę hehe

FASIA Dziękuję ;) Każdy porównuje mój brzuch do piłeczki albo balonika :)

Fasia, Robotka1 lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój TŻ mi zawsze smaka robi colą ,bo ją kupuje ale na początku dawał się skusić na łyczka albo pół szklanki a teraz o matko nie i koniec . ani łyka ;D A ona taaaaka pyszna mimo,że przed ciążą coli nie lubiłam ;P

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia slicznie wygladacie :D

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KLAUDIA u mnie dokładnie to samo - mówią, że mam piłeczkę pod bluzką :D

MłodaDama a ja sobie nie odmawiam nawet coli jak mam ochotę. Czasem nawet szklankę albo dwie zdarza mi się wypić :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po polowkowym :) dzidzia starsza o tydzień i termin man na 30.03.2015 :) wszystko ok,pomiary dobrze. Mnie za to coś rozbiera,wzielam oscillococinum czy jak to się pisze i paracetamol

Klaudia90, mantissa, Ida, Bambi85, Justinka lubią tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy AMY :)

Kurcze, wydaje mi się, że brzuszek nie urósł od ostatniej fotki :(

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ