X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY ja na szczęście aż takich mocnych tych bóli nie mam .. no ale że pojawiają się codziennie to się zastanawiam czy to norma czy to moja wadliwa macica się tak zachowuje ..
    A kiedy nasz następną wizytę? Jak cię coś niepokoi to możesz się umówić na wizytę ewentualnie podjedź do szpitala prosto na ginekologie i tam będzie lekarz na pewno z tobą porozmawia jak masz jakieś obawy albo te bóle cię faktycznie martwią

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze przypomniala mi sie historia kolegi. Rozszedl sie z zona i ona dostala dom. Dom wybudowal on dla niej i dla dwojki dzieci. Robil jak wol, jezdzil za granice, wysylal pieniadze, zadko bywal w domu bo trzeba bylo zarabiac na dom. Teraz dzieci sie od niego odwrocily i nigdy nie byly wdzieczne za to co ojciec dla nich zrobil (nie tylko dom bo i wyslal je na studia i utrzymywal), nigdy nie pomyslaly o tm ile to wysilku go kosztowalo zeby im ten dom zapewnic.
    Powiedzial, ze teraz by takiego bledu juz nei popelnil bo lepiej byloby dla nich wszystkich gdyby wiecej czasu razem spedzali.

weronika86 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    AMY czasem gminy wystawiają działki na sprzedaż, my też o tym nie wiedzieliśmy do puki nie poznaliśmy babeczki pracującej w gminie, udało się że nikt się do przetargu nie wstawił więc wzięliśmy ją za cenę wywoławczą:)
    tak to byłą działka uzbrojona już:) nie było jedynie gazu ale nawet go nie podciągalismy bo nie mamy nic na gaz, z perspektywy czasu by się przydał bo palenie w piecu jest wkurzające, przydało by się na gaz gdzie raz na czas jak mąż na służbie a ja po 17 dopiero w domu włączyć gaz i by był spokój, no ale, nie pomyślało się;)
    No my szukaliśmy takich działek również - ale pod Rzeszowem niestety rozchodzą się jak świeże bułki - inwestorzy i nie ma szans na jakąś "normalną" cenę. Super że się wam tak świetnie udało :) też bym się nei wahała ani chwili

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    na szczęście praca przy budowie domu to czas określony trwa kilka kilkanaście miesięcy, a potem zostaje tylko wypoczywanie i spędzanie życia do starości na tym co się zrobiło własnymi rękami:)
    więc mimo wszystko wolałam czas gdzie oboje harowaliśmy na budowie nosząc pustaki - po równo! od rana do nocy a moja mama była przy córce. teraz w wieku 29 lat cieszę się spokojem, własnym kawałkiem ziemi i dodam że nawet mnie nic nie boli:)

robotko,. mi chodzilo o zarabianie na stawianei domu a nie prace przy budowie tego domu :). Sa ludzie ktorzy latami haruja po to zeby splacic kredyt lub odlozyc na dom. Zostaja po godzinach, urlop tez spedzaja na pracy, wychodza rano a wracaja wieczorem, widza zone i dziecko przy sniadaniu (albo i nie) a potem caluja dzieci do spania. To jest smutne i ja za zadne skarby tak nei chce, chocbym sie miala kisic w bloku reszte zycia.

weronika86 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Amy jeśli to spojenie łonowe to nie chcę nic mówić ale potem to dopiero może dać Ci popalić, słyszałam że nie ma nic gorszego niż rozchodzące się spojenie.....
    ehhh ja na szczęście nie miałam ale podobno wcale to nie jest rzadkie zjawisko
    Trzymam kciuki żeby to nie było to :*

Weź nei mów... mnie to tylko boli wieczorem jak już leże i muszę wstać. Mam nadzieję, że jak teraz się powoli kości rozchodzą to później już tak właśnie boleć nei będzie.. ale się okaże.
    Póki co na razie cierpię z tego powodu bo mi nawet łąpie staw biodrowy i dzisiaj kuleję oO

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    robotko,. mi chodzilo o zarabianie na stawianei domu a nie prace przy budowie tego domu :). Sa ludzie ktorzy latami haruja po to zeby splacic kredyt lub odlozyc na dom. Zostaja po godzinach, urlop tez spedzaja na pracy, wychodza rano a wracaja wieczorem, widza zone i dziecko przy sniadaniu (albo i nie) a potem caluja dzieci do spania. To jest smutne i ja za zadne skarby tak nei chce, chocbym sie miala kisic w bloku reszte zycia.
    Boże mój mąż nie pracuje na budowie a jego powroty do domu wyglądają podobnie ;)
    wiadomo służba nie drużba - jak się coś zwali na koniec to mąż wraca po dodatkowych 8 godzinach... masakra..

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A kiedy nasz następną wizytę? Jak cię coś niepokoi to możesz się umówić na wizytę ewentualnie podjedź do szpitala prosto na ginekologie i tam będzie lekarz na pewno z tobą porozmawia jak masz jakieś obawy albo te bóle cię faktycznie martwią

Kolejna 20.11. Nie będę jechać do szpitala, póki ból nie jest silny to nie będę panikować. Mówiłam lekarce, że mnie tak czasem pobolewa to się zaniepokoiła. Ale nie mówiła, że to coś niebezpiecznego.

Może to też wina tej macicy co to dalej jest z prawej strony, ułożona w pion :/

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Kolejna 20.11. Nie będę jechać do szpitala, póki ból nie jest silny to nie będę panikować. Mówiłam lekarce, że mnie tak czasem pobolewa to się zaniepokoiła. Ale nie mówiła, że to coś niebezpiecznego.

Może to też wina tej macicy co to dalej jest z prawej strony, ułożona w pion :/

Możliwe, ale jakby ból się nasilał to jedź na szpital i wal od razu na ginekologie nie siedź na izbie przyjęć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 13:59

Fasia lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa Psotko to rozumiem;) myślałam że o samą budowę domu chodzi:) i chyba Fasia też tak zrozumiała :P

AMY no to może nie to, ja jak wstaje w nocy szczególnie na siku albo jak siedzę w pracy a potem mam wstać to ciągnie, ale rozchodzę raz dwa i przechodzi, nie zamierzam się tym na razie martwić bo wiem że rosnę i rozciągam się i to pewnie od tego, a teraz będziemy rosły szybciej więc musimy być przygotowane na różne ciągnięcia, kłucia itp.
    no i zawsze można wspomnieć o takim czymś lekarzowi:)

Amy, Fasia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    aaaa Psotko to rozumiem;) myślałam że o samą budowę domu chodzi:) i chyba Fasia też tak zrozumiała :P

AMY no to może nie to, ja jak wstaje w nocy szczególnie na siku albo jak siedzę w pracy a potem mam wstać to ciągnie, ale rozchodzę raz dwa i przechodzi, nie zamierzam się tym na razie martwić bo wiem że rosnę i rozciągam się i to pewnie od tego, a teraz będziemy rosły szybciej więc musimy być przygotowane na różne ciągnięcia, kłucia itp.
    no i zawsze można wspomnieć o takim czymś lekarzowi:)
    No właśnie ja o niczym swojemu nie mówię, ale powiem jak będę miala wizytę ale to dopiero 27.11 :) ale to nic :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA na szczęście u nas te długie dni pracy są związane wyłącznie z budową domu. Jak już wszystko zrobimy to mąż będzie o 16.20 po pracy w domu :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    No właśnie ja o niczym swojemu nie mówię, ale powiem jak będę miala wizytę ale to dopiero 27.11 :) ale to nic :)
    haha mnie też zazwyczaj jak coś niepokoi to tuż po wizycie:) a do następnej mam miesiąc:P i potem zapominam bo najczęściej przechodzi:D

FASIU niech żyją normalje godziny czasu pracy:D i Twój mąż też niebawem wróci do normalności, tak jak mówisz, robi to dla was wszystkich:) na szczęście już niedługo:)

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny czy Was też boli podbrzusze jak chodzicie lub wstajecie z łóżka? Takie ciągnięcia, kłucia, ciężki brzuch?
    ja dzisiaj mam takie wlasnie dziwne uczucie w dole brzucha trudne do sprecyzowania, to co Fasia napisalas moglabym do siebie dopasować

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra tylko nie krytykować...słonik już ze mnie, no ale ja nie ważyłam przed ciążą jfde9ea8dm.jpg[/IMG][/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:43

Fasia, martafr, Bambi85, Krysti, MartaAlvi, Robotka1, Rudzia, Lwica, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA mąż ma fajne godziny pracy, gorzej ze mną .. Ja pracowałam od 10-18, zostawałam zawsze dłużej, bo ludzie mają w dupie to, że ktoś jest 8h w pracy i chciałby już iść do domu i przychodzą o 17.55 a wychodzą często o 19 .. więc i ja w domu jestem przeważnie po 19 .. soboty też w pracy 10-14 .. Nie wyobrażam sobie takie trybu przy małym dziecku, nie wiem jak to rozwiążę jak już będę musiała wrócić po macierzyńskim.

BAMBI a nie przeforsowałaś się może ?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek - rośnie Mikołajek! :))) super!

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu super brzuńcio :) Rośnie domek jak talala
    Ale powiem Wam, że głupi ten fotosik.pl bo się nie da powiększyć zdjęć :P
    lepsze jest www.naforum.zapodaj.net

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi jakie herbaty pijecie?

Ja pije:
    Roibos
    Miete pieprzowa
    czasem czarna z cytryna

Przed ciaza bardzo lubilam rozne owocowe herbaty pic ale nie zaleca sie w ciazy pic herbat z hibiskusem a niestety w zasadzie kazda owocowa go zawiera :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    dobra tylko nie krytykować...słonik już ze mnie, no ale ja nie ważyłam przed ciążą jak Wy po 45-50kg :D ale "trochę więcej" i mam 170 wzrostu
    Wypraszam sobie, ja ważyłąm przed ciąża prawie 70 kg [66.6]
    Wyglądasz ładnie :) A brzuszek płaski! gdzie ty tam to dziecko chowasz!!

KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka super wygladasz zawsze chciałam miec takà figure latynoską jak ty brzusio masz super :) rosnie :)

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ