X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jeśli ktoś je mało ryb to dobrze braki uzupalniac, ja jem 2-3 razy w tygodniu wiec nie potrzebuje dodatkowo lykac.

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:39

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suplementy nie powinny być substytutem zdrowej żywności, wszędzie to przeczytacie. Trzeba jeść zdrowo a witaminy można brać, żeby uzupełnić a nie jeść byle co i lykac witaminki.
    Prosze się nie obrażać to tylko moje przemyślenia :)

mimka84 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh tak was czytałam ze zapomniałam co komu odpisać.

Co do spacerów. Po 5 dniach od porodu należy werandować ( wystawiać na kilka minut na dwór lub w mieszkaniu otwierać wszystkie okna dzidzia oczywiście ubranajak na wyjście) przez 3-4 dni zaczynając od 5-10 minut do 30 minut kończąc. Potem spokojnie można wyjść na dwór.

Rudzia Ty to musisz po pierwsze zastanawić się co chcesz zrobić z tatuśkiem córy. Jeśli nie chcesz mieć z nim nic wspólnego i nie chcesz , żeby czasem dziecka na widzenia nie zabierał to musisz pozbawić go praw rodzicielskich jeśli zostanie wpisany w metryke urodzenia. Chyba , że sam zrzeknie się praw do córki.
    Co do funduszu alimentacyjnego to występujesz do sądu o ustalenie wysokości alimentów , im więcej zażądasz tym więcej otrzymasz. Bo nie prawdą jest , że alimenty to psie pieniądze. Jak mu krzykniesz 1500 zł to spokojnie 1000 powinnaś dostać , bo go stać na to pracując za granicą. Kolejna sprawa to taka , żebyś dopilnowała , że delikwent nie bierze na Ciebie i dziecko pieniążków za granicą , bo niestety należą mu się ( jeśli będzie miał ustalone ojcostwo i prawa opieki nad dzieckiem) jak każdemu pracującemu za granicami polski ( musi posiadać umowe np Niemiecką jeśli pracuje w niemczech.)
    Nie daj mu satysfakcji , że spłodził dziecko i uniknie odpowiedzialności. Moja kuzynka tak zrobiła. Napisała w metryce urodzenia ojciec nieznany , alimentów nie bierze a koleś na pieniądzach spi. Ona ledwie koniec z końcem wiązała ( jej uwcześny facet a obecnie mąż nie pozwalał jej założyć sprawy o ustalenie ojcostwa i o alimenty), gdyby te pieniążki odkładała na konto to na 18 urodziny miałaby ładny prezent dla córki a tak głowiła się skąd na mleko wziąść.

mantissa lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

ej laseczki nie ma co przesadzać z tymi witaminami, jak się starałam o dziecko to o wiele więcej kasy miesiecznie wydawałam na suplementację i nie tylko więc teraz dam te 30-40zł za witaminy dla mojego dziecka. to pryszcz w porównaniu z tym co szło przedtem.
    martafr wrote:
    nasze mamy, babcie i prababcie nie faszerowały się lekami a dzieci zdrowe się rodziły wiec nie ma co świrować, niech każdy słucha swojego lekarza i swojego wewnętrznego głosu

No wlasnie mysle ze jeszcze nawet 15 lat temu nikt zadnego DHA nie bral specjalnie a dzieci sie madre rodzily. Mnie to poporstu przeraza i denerwuje ze na ciezarnych tak sie zeruje bo tak jak pisze Robotka, lepiej dac te 40zl i nie oszczedzac na dziecku. I niestety to firmy farmaceutyczne wykorzystuja :/. Do tego placani lekarze ktorzy polecaja pacjentkom brac dodatkowe witaminy nawet jak nei ma potrzeby i zaraz tez podadza z jakiej najlepiej firmy :/

martafr lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:29

Anka1501, martafr lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • 8485 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ochote na słodkie zaraz na kwaśne potem na owoce ogolnie na wszystko a najbardziej na nie zdrowa zywnosc

mantissa, Fasia lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie do końca jest tak że jak zawoła 1500 zł to dostanie 1000 zł. Sąd ma zawsze na uwadze dobro stron, nie pozbawi go środków do życia. Alimenty będą dostosowane do jego zarobków.
    tak samo jest ze spłacaniem długów - jak komornik siada na gościa, który ma tylko dajmy na to rentę i to niską - to już mu jej nie zabierze, i dług nie będzie spłacany. Wszystko idzie w koszt państwa, a raczej w dług :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:25

martafr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś 13.11 z dziewczyn wybiera się na warsztaty bezpieczny maluch w Warszawie?

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy masz rację, poza tym koszty utrzymania są dzielone na oboje rodziców. Wiec jeśli w przybliżeniu koszty przy takim małym dziecku to np 600zł to ojcu sąd karze płacić 300. Tak ogólnie piszę, każdy przypadek jest indywidualny

Amy lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    No nie do końca jest tak że jak zawoła 1500 zł to dostanie 1000 zł. Sąd ma zawsze na uwadze dobro stron, nie pozbawi go środków do życia. Alimenty będą dostosowane do jego zarobków.
    tak samo jest ze spłacaniem długów - jak komornik siada na gościa, który ma tylko dajmy na to rentę i to niską - to już mu jej nie zabierze, i dług nie będzie spłacany. Wszystko idzie w koszt państwa, a raczej w dług :P

Nie prawdą jest to co piszesz bo po 1 komornik ma prawo do zajęcia 60% renty, emerytury, pensji na spłatę długu i kit go obchodzi czy będziesz mieć z czego żyć.
    Co do alimentów jest tzw fundusz alimentacyjny który jest płacony przez UWAGA ZUS - tak ZUS. Jeśli jest zarządzona kwota alimentacyjna ( tu akuratnie wspierałam się tym , że ten facet pracuje za granicą i nie zarabia 1500 zł tylko np 1500 Euro więc ma z czego płacić) a on nie będzie płacić to zacznie za niego płacić ZUS albo jak kto woli to nazwać państwo. Będzie mu rósł dług który w ZUS zostanie odebrany od renty czy emerytury. Tudzież zawsze dodatkowo można wsadzić takiego delikwenta do paki gdzie przez rok będzie pracował społecznie i częściowo spłaci dług.

I nie piszę tutaj z przepisów prawnych a z życia.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytoczę przykład mojej przyjaciółki. Jej były mąż pracuje za granicą w Dublinie, mają 5letnią córkę. Ona ma pracę za zlecenie, bardzo niskie zarobki. Żeby móc pracować dziecko jest w przedszkolu 400zł za miesiąc, do tego wynajmuje mieszkanie i jest jej bardzo ciężko a alimenty ma zasadzone w wysokości 350zl

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą nie rozumiem takiego postępowania facetów. Mojej koleżanki ojciec znalazł sobie nową rodzinę i żonę i córki skreślil totalni,, zero kontaktu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:25

Robotka1 lubi tę wiadomość

• 8485 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez boli kosc ogonowa szczególnie wieczorem po całym dniu

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój facet też ma dwóch synów z pierwszego malzenstwa ale nie wyobrażam sobie, że finansowo by ich nie wspierał. Zostawił im dom, duże pole, ciągle do nich jeździ i pomaga bo to przecież są jego dzieci. Co miesiąc płaci ok 1500zł (nie ma zasadzonych alimentów, poprostu się dogadali) nie ma znaczenia, że starszy syn ma już 18 lat, mój facet robi wszystko, zeby wszystkie jego dzieci miały jak najlepiej. Dodam, że jego była nie chciała pieniędzy bo i tak zostawił im dom ale daje te 1500 i wszystko idzie na konto dla chłopców. Ma z nimi świetny kontakt i jestem z niego dumna, że jest wspaniałym ojcem

martafr, mantissa, Angela89, Robotka1 lubią tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawo prawem nie równe. Wystarczy dobrze pisma pisać i dobre uzasadnienia a można zdziałać wszystko.
    Mój ojciec był alkoholikiem , przepił firme i wsio co popadnie. Było nas 4. Ja i młodszy brat jeszcze się uczyliśmy jak moja mama założyła sprawe o alimenty a nadal byli małżeństwem i razem mieszkali.Ojciec nie pracował. Zasądzono na nas 800 zł funduszu alimentacyjnego. Brat do tego roku ( pisał w tym roku mature) otrzymywał 400 zł alimentów. I otrzymywałby je do 26 roku zycia gdyby się dalej uczył. Ojciec ma ponad 50 tyś zadłużenia za alimenty i mu to koło wentla lata.
    Więcej przytaczać nie będę.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Czy którąś z Was boli kość ogonowa? mnie boli wieczorami przy siadaniu/wstawaniu, chyba szczególnie w te dni, kiedy dużo przebywam w pozycji siedzącej. Nie wiem z czym to może być związane.
    Oj boli, boli, jak się już wieczorem w piżamie do łóżka walnę i poleżę na plecach, to tak boli że ledwo mogę się na bok przekręcić.

relgh371djw8agni.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o alimenty na zarobki Szwedzkie to tez nie kest kolorowo bo kolega mial teraz sprawe i jego byla chciala 1500zl alimnetow a sad przydzieli tylko 800zl Ona oczywiscie nie zadowolona.. no ale tak jsk mowie pogadam z prawnikiem i bede wiedziala co robic :) w kazdym razie mu nie popuszcze. Nie chce sytuacji ze wychowsm dziecko a on przyjdzie na gotowe albo bedzie niedzielym fsjnym tatusiem i wtedy ja bede ta zla bo bede wymagala czegos od dziecka itd a Tatus na wszystko bedzie pozwalal.

martafr, Lwica lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia życzę Ci, żeby to wszystko się u Ciebie rozwiazalo po Twojej myśli i dla Sofii dobra :)

Rudzia lubi tę wiadomość

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ