Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
martafr wrote:ja tak mam że objem się czekoladą czy wafelkami aż mi niedobrze i mówię do męża że już nie tknę tego świństwa więcej a na drugi dzień od nowa
Sylvia ładna pościel jak dla mnie bardzo neutralna:) -
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:AMY mi się przy córce własnie smaki pomieszały w 5 miesiącu:) do tego czasu byłam obstawiona pasztetami i serami białymi a potem jak mnie naszło na słodycze to tak już zostało:)
i najśmieszniejsze że np miałam faze na milky way, potrafiłam kupić 10 na zaś a po dwóch dniach już mi było na ich widok nie dobrze:Dmartafr lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:tylko ja swoje słodycze oddawałam siostrze bo przecież juz smak miałam na coś innego:)
Robotka1 wrote:tylko ja swoje słodycze oddawałam siostrze bo przecież juz smak miałam na coś innego:)
Moim zdaniem bardzo neutralna pościel, nie jest jednoznacznie do jakiej płci pasuje
więc jeśli tylko Ci się podoba to kupuj!
Tylko ja mam wrażenie i teraz na pewno tego nie zrobię nie mam zamiaru kupować podusi i kołderki... po 1. jest ona strasznie duża, a dzieciątko maleńkie, po 2. bardziej chyba sprawdza się otulacz lub śpiworek czy nawet jakiś kocyk po 3. będzie to wiosna zaraz lato to dziecku będzie gorąco pod taką kołderką, ale to jest moje zdanieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:52
-
88macola wrote:Dziewczyny ale ten Vitaminer nie ma w składzie DHA, więc dodatkowo trzeba byłoby coś łykać i już koszt wraca do pierwotnego ;/
A po co lykac jeszcze DHA? No ok, jak ktos ma np zle wyniki albo wymiotuje to mysle ze suplementacja witaminami jest wskazana ale tak to w sumei zadnych nei potrzeba. Najgorsze jest to powiem wam ze ciezarnym to wszystko mozna wcisnac - bo dla dobra dziecka ostatnie pieniadze wydadza i na tym zeruja wszystkie firmy.
martafr lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Robotka, a ja tak Cię zapytam o tej wanience co ją wczoraj wylicytowałaś to z mojego postu się dowiedziałaś?
powiem Ci że ja nie śledzę takich rzeczy w ogóle, aukcjami się w ogóle nie interesuje ale tak z ciekawości było 2 h do konca, cena 30zł to postanowiłam sobie popatrzeć, no i się na koniec skusiłam:)
a chciałaś sobie ją kupić? myślałam że podajesz linka żeby jak ktoś chętny sobie policytował.
co do poscieli to bardzo ładne kolory:) mi się też podobają te brązowo pomarańczowe np w sowy:) albo jakieś neutralne typu szarości w biale grochy:) -
PsotkaKotka wrote:A po co lykac jeszcze DHA? No ok, jak ktos ma np zle wyniki albo wymiotuje to mysle ze suplementacja witaminami jest wskazana ale tak to w sumei zadnych nei potrzeba. Najgorsze jest to powiem wam ze ciezarnym to wszystko mozna wcisnac - bo dla dobra dziecka ostatnie pieniadze wydadza i na tym zeruja wszystkie firmy
.
ja jem mało ryb, a dzienna potrzebna dawka to aż 250 mg więc ja nie mam zamiaru oszczędzać na zdrowiu dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:54
Nikoś -
Justinka wrote:Moim zdaniem bardzo neutralna pościel, nie jest jednoznacznie do jakiej płci pasuje
więc jeśli tylko Ci się podoba to kupuj!
Tylko ja mam wrażenie i teraz na pewno tego nie zrobię nie mam zamiaru kupować podusi i kołderki... po 1. jest ona strasznie duża, a dzieciątko maleńkie, po 2. bardziej chyba sprawdza się otulacz lub śpiworek czy nawet jakiś kocyk po 3. będzie to wiosna zaraz lato to dziecku będzie gorąco pod taką kołderką, ale to jest moje zdanie -
Robotka1 wrote:no oczywiście a z czyjego:) pewnie że z Twojego:)
powiem Ci że ja nie śledzę takich rzeczy w ogóle, aukcjami się w ogóle nie interesuje ale tak z ciekawości było 2 h do konca, cena 30zł to postanowiłam sobie popatrzeć, no i się na koniec skusiłam:)
a chciałaś sobie ją kupić? myślałam że podajesz linka żeby jak ktoś chętny sobie policytował.
co do poscieli to bardzo ładne kolory:) mi się też podobają te brązowo pomarańczowe np w sowy:) albo jakieś neutralne typu szarości w biale grochy:)Robotka1 lubi tę wiadomość
-
martafr wrote:mnie lekarka kazała odstawić wszystkie witaminy jakiś czas temu, wyniki bardzo dobre to po co się faszerować ale sama pije od lat olej lniany i lubię soki warzywne a teraz mieszankę z burakami to codziennie popijam
ja wyniki też mam dobre (te podstawowe co się robi, morfologie, mocz), ale nie badam poziomu w moim organizmie witaminy A, D, E, tak samo poziomu zawartości kwasów DHA, jodu, cynku, miedzi, manganu itd (wszystkiego tego co zawierają te tabletki) więc skąd wiesz ze wszystko masz w normie? skoro mi lekarz karze brać to biorę, proste.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:59
Nikoś -
sylvia007 wrote:Tak link był właśnie po to, bo to była super okazja z tym, że nie dla mnie bo ja wanienkę już mam. Ucieszyłam się po prostu, że ktoś od nas ją zgarną, tylko później sobie pomyślałam, że może któraś z was miała ją na oku, a ja aukcję nakręciłam.
no bo w sumie nikt nie był zainteresowany zbytnio:) jedna osoba i to kilka dni temu:)
mówię Ci to mój pierwszy zakup zaliczony do udanych na licytacji:) ciekawe jak się sprawdzi w praktyce:) nie miałam styczności nigdy z takimi bajerami;)
gdybyś coś kiedyś widziała to dawaj znać
ja kupię poszewki jedynie do pościeli, podusię na początku sobie podaruję ale potem włożę wkład bo mam taki cieniusi:) a do poszwy moze jakiś cieniutki kocyk:) ja miałam córę z maja i korzystałam z pościeli, choć na początku po prostu ją na tej pościeli kładłam bo wydawała mi się taka wielka w porównaniu do mojej córci:) tylko ją lekko przykrywałam:)
ej laseczki nie ma co przesadzać z tymi witaminami, jak się starałam o dziecko to o wiele więcej kasy miesiecznie wydawałam na suplementację i nie tylko więc teraz dam te 30-40zł za witaminy dla mojego dziecka. to pryszcz w porównaniu z tym co szło przedtem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:04
-
PsotkaKotka wrote:A po co lykac jeszcze DHA? No ok, jak ktos ma np zle wyniki albo wymiotuje to mysle ze suplementacja witaminami jest wskazana ale tak to w sumei zadnych nei potrzeba. Najgorsze jest to powiem wam ze ciezarnym to wszystko mozna wcisnac - bo dla dobra dziecka ostatnie pieniadze wydadza i na tym zeruja wszystkie firmy
.
-
sylvia007 wrote:Ja przy Gabi w ogóle nie miałam kołderki, na początek kocyk miałam, tyle, że obleczony w poszewkę i otulacz właśnie, a później to pieluszka flanelowa na lato.
a chyba kołderkę i poduszkę to wykorzystałam jak syn miał rok! po prostu na kolejną jesień, zimę... więc teraz już wiem i kupie tylko ochraniacz na szczebelki, prześcieradło min 2szt, też spoko ta falbanka [ja mam szuflade pod spodem, więc żeby tą przestrzeń wykorzystać, fajny kocyk może dwa, no i na ten otulacz poluje
bo śpiworek mam, ale w sumie nie byłam z niego zadowolona, więc pewnie będzie leżał
aaa i może organizer na łóżeczko - mi przy synku się strasznie przydał, miałam przewijak na łóżeczku i wszystko fajnie pod ręką w tym organizerze, komodę miałam jakby wtedy za plecami, więc troszkę daleko, teraz może będę miała obok łóżeczka, więc może obejdzie się bez
-
Robotka1 wrote:eee myślę że nikt od nas jej wcześniej nie widział
no bo w sumie nikt nie był zainteresowany zbytnio:) jedna osoba i to kilka dni temu:)
mówię Ci to mój pierwszy zakup zaliczony do udanych na licytacji:) ciekawe jak się sprawdzi w praktyce:) nie miałam styczności nigdy z takimi bajerami;)
gdybyś coś kiedyś widziała to dawaj znać
ja kupię poszewki jedynie do pościeli, podusię na początku sobie podaruję ale potem włożę wkład bo mam taki cieniusi:) a do poszwy moze jakiś cieniutki kocyk:) ja miałam córę z maja i korzystałam z pościeli, choć na początku po prostu ją na tej pościeli kładłam bo wydawała mi się taka wielka w porównaniu do mojej córci:) tylko ją lekko przykrywałam:)Ja kołderkę i poduszkę też sobie daruję, na początek, a na później też mam taką płaską podusię, a zamiast kołderki kocyk właśnie tylko fajny bo w rozmiarze poszewki na kołdrę.
Zmykam na razie obiad zrobić. Później będę miała pewnie sporo nadrabianiaRobotka1, Dajana28 lubią tę wiadomość