Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymartafr wrote:na ten moment możesz wpisać że ojciec nieznany ale w przyszłości jeśli będzie chciał i wiedział gdzie mieszkasz to może Cie pozwać o ustalenie ojcostwa i wtedy nic na to nie poradzisz a nie wiadomo co mu do głowy strzeli za parę lat
RUDZIA jest dokladnie jak napisała Marta.
Żeby pozwać o alimenty musi być ojcostwo nadane. Więc jeśli przy porodzie nie podasz a ojciec się zrzeka a będziesz chciała walczyć o aliemnty będą potrzebne badania genetyczne na potwierdzenie ojcostwa.
Ja bym walczyła o alimenty, jak taki dupek z niego. A do dziecka i tak nie będzie miał żadnych praw skoro się go zrzeka. Niestety wszystko trzeba drogą sądowąWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:10
Rudzia lubi tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Co do witamin to znalazłam w aptece Gemini Vitaminer dla kobiet w ciąży, dobry skład i cena rewelacja bo kosztuje 11,5 a wystarczy na dwa miesiące. Do tej pory brałam Prenatal ale teraz kupie te z Gemini. Mają lepszy skład a są o niebo tańsze!
rzeczywiście cena powalająca w porównaniu z moimi 49,95 za 30 sztuk lub 150 zł za 100 szt. kto jak woli
może dopiero po konsultacji z endokrynologiem uda mi się zamienić żeby nie brać jodu osobna a od razu w witaminach... -
Hej. Ja już po usg z dzidziolkiem wszystko ok, chociaż chudzinka z niego straszna. Za to nogi ma długie po tatusiu
Termin pozostaje niezmieniony, czyli 3.04.Tylko płci nie poznaliśmy, bo dzidzia leżała sobie z twarzą do dołu, a nogi miała ściśle koło siebie. Pan dr. długo ją tam podglądał no i stwierdził, że bardziej by się na dziewczynę nastawił, ale nie powie, że to dziewucha, bo nawet na 70% pewny nie jest. Więc muszę czekać do następnego usg z zakupami, a chciałam już dzisiaj pościel zamówić
malinka1984, Amy, Robotka1, martafr, Justinka, MartaAlvi, Krysti lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z Łodzi wybieracie się http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konferencje/akademia-mamapyta-pl-w-lodzi-2[/ul]Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Dajana28 wrote:rzeczywiście cena powalająca w porównaniu z moimi 49,95 za 30 sztuk lub 150 zł za 100 szt. kto jak woli
może dopiero po konsultacji z endokrynologiem uda mi się zamienić żeby nie brać jodu osobna a od razu w witaminach...
Tak to jest, ja za moje place ok 30 zł na miesiąc a teraz kupie te w Gemini. Lepszy sklad a tańsze -
Rudzia tak jak dziewczyny mówią, alimentów nie popouszczaj!! kurde co za gość....
ale co tam, masz tu nas i zawsze możesz się wygadać i wypłakaćprzyjmiemy wszystko na nasze powiększające się klaty:)
btw. a ja myślałam że jak się zrzeknie ojcostwa to potem już nie ma prawa do płacenia alimentów.
a Wy piszecie że jak się go na dna weźmie to niby nawet jeśli go w akcie urodzenia nie ma to może alimenty płacić?
Anka spoko:) ja też trochę zagmatwałam:)Dajana28, Rudzia lubią tę wiadomość
-
Rudzia oczywiście niech się zrzeknie praw do dziecka na drodze sądowej, a od razu możesz załatwić swoje zrzeczenie się alimentów, jeżeli ci na tym zależy. U nas sądy nie robią z tym problemów, chociaż zależy od sytuacji, bo mają prawo kierować się dobrem dziecka..
Rudzia lubi tę wiadomość
-
malinka1984 wrote:sylvia007 najważniejsze że dzecko zdrowe a pościel możesz kupić uniwersalną
ale może ta dzidzia bardziej wstydliwa
-
nick nieaktualny
-
To jeszcze nic, znam sytuację, w której para w wieloletnim związku, mieszkali sobie za granicą, układało się wszystko, zdecydowali się na dziecko i urodziła im się śliczna córeczka. Taka wniebowzięty, mama wniebowzięta, wszyscy szczęśliwi, mogłoby się wydawać. A nagle po pół roku co słyszę, że odpowiedzialny tatuś zostawił mamusię z dzieckiem dla innej kobiety. Wyobrażacie sobie? No chyba bym zatłukła. Planujesz wspólne życie, zakładasz rodzinę a on taki numer wywija? Co, okazało się, że życie z dzieckiem i mamą z baby bluesem nie takie proste. Normalnie krew się we mnie gotuje, jak sobie o tym przypomnę.
Rudzia, ja nie wiem dokładnie jak to jest, ale podobno żeby nadać dziecku nazwisko ojca (jeśli się nie ma ślubu) to ON musi wypełnić masę papierów, że je uznaje itp. Ja rozumiem, że nie chcesz mieć z nim nic wspólnego, ale nad tymi alimentami to jednak pomyśl. Moja kuzynka przez 12 lat wychowywała sama dwójkę córek, uniosła się honorem, że ona od byłego męża żadnych pieniędzy nie chce, dopiero po latach stwierdziła, że jednak głupia była i się zaharowywała niepotrzebnie, bo ojciec też jakąś odpowiedzialność powinien ponieść. I dopiero po takim czasie złożyła wniosek o alimenty, a dzieci mają jej nazwisko, więc chyba nie ma wymogu, żeby było takie jak ojca. Poza tym, gdyby nie daj Boże jakie problemy zdrowotne były, to dobrze by było, gdyby dziecko wiedziało lub mogło sobie sprawdzić, kto był ojcem, żeby mieć odniesienie czy to aby nie dziedziczne czy coś. Tak tylko mówię.
Najlepiej rzeczywiście obgadać sprawę na spokojnie z prawnikiem, póki jest jeszcze czas i przemyśleć wszystkie za i przeciw.Robotka1, Rudzia, Dajana28 lubią tę wiadomość
-
Dajana28 wrote:bez witaminy A ? dlaczego ? ma jakiś zły wpływ?
Nadmiar wit.A wplywa zle na rozwoj plodu aponiewaz ona znajduje sie juz wpozywieniu to nei powinno sie jej dodatkowo suplementowac.
Sylvia - no nei mow ze sa tez posciele zalezne od plci dzieckaDajana28 lubi tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Od 18tyg ale kto tam na miesiące patrzy
kochana cały światoprócz ciężarnych i ginekologów. Jak jakaś ciocia/wujek/babcia sie mnie pyta, w którym miesiącu jestem, a ja odpowiadam że w 17 tygodniu, to się "krzywo" patrzą i pytają "no tak, ale w którym miesiącu?". wbrew pozorom tylko ktoś kto był w ciąży wymiernie rozumie liczenie na tygodnie, a cała reszta liczy na miesiące
sylvia007, mantissa, Fasia lubią tę wiadomość
Nikoś -
nick nieaktualny
-
PsotkaKotka wrote:Nadmiar wit.A wplywa zle na rozwoj plodu aponiewaz ona znajduje sie juz wpozywieniu to nei powinno sie jej dodatkowo suplementowac.
Sylvia - no nei mow ze sa tez posciele zalezne od plci dziecka