X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 21:26

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    na ten moment możesz wpisać że ojciec nieznany ale w przyszłości jeśli będzie chciał i wiedział gdzie mieszkasz to może Cie pozwać o ustalenie ojcostwa i wtedy nic na to nie poradzisz a nie wiadomo co mu do głowy strzeli za parę lat

RUDZIA jest dokladnie jak napisała Marta.
    Żeby pozwać o alimenty musi być ojcostwo nadane. Więc jeśli przy porodzie nie podasz a ojciec się zrzeka a będziesz chciała walczyć o aliemnty będą potrzebne badania genetyczne na potwierdzenie ojcostwa.
    Ja bym walczyła o alimenty, jak taki dupek z niego. A do dziecka i tak nie będzie miał żadnych praw skoro się go zrzeka. Niestety wszystko trzeba drogą sądową

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:10

Rudzia lubi tę wiadomość

• Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Co do witamin to znalazłam w aptece Gemini Vitaminer dla kobiet w ciąży, dobry skład i cena rewelacja bo kosztuje 11,5 a wystarczy na dwa miesiące. Do tej pory brałam Prenatal ale teraz kupie te z Gemini. Mają lepszy skład a są o niebo tańsze! ;)

rzeczywiście cena powalająca w porównaniu z moimi 49,95 za 30 sztuk lub 150 zł za 100 szt. kto jak woli :/

może dopiero po konsultacji z endokrynologiem uda mi się zamienić żeby nie brać jodu osobna a od razu w witaminach...

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już po usg z dzidziolkiem wszystko ok, chociaż chudzinka z niego straszna. Za to nogi ma długie po tatusiu :-) Termin pozostaje niezmieniony, czyli 3.04.Tylko płci nie poznaliśmy, bo dzidzia leżała sobie z twarzą do dołu, a nogi miała ściśle koło siebie. Pan dr. długo ją tam podglądał no i stwierdził, że bardziej by się na dziewczynę nastawił, ale nie powie, że to dziewucha, bo nawet na 70% pewny nie jest. Więc muszę czekać do następnego usg z zakupami, a chciałam już dzisiaj pościel zamówić :-(

malinka1984, Amy, Robotka1, martafr, Justinka, MartaAlvi, Krysti lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • malinka1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Łodzi wybieracie się http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konferencje/akademia-mamapyta-pl-w-lodzi-2[/ul]

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Dajana28 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    O super sprawa, chyba kupie bo tanie! Tylko skladu nei moge znalezc :/

tu jest skład http://www.doz.pl/apteka/p45349-Vita_miner_Prenatal_tabletki_60_szt

;)

Anka1501 lubi tę wiadomość

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie zdenerwowal zlamas jeden!

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • malinka1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 najważniejsze że dzecko zdrowe a pościel możesz kupić uniwersalną :D

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana28 wrote:
    rzeczywiście cena powalająca w porównaniu z moimi 49,95 za 30 sztuk lub 150 zł za 100 szt. kto jak woli :/

może dopiero po konsultacji z endokrynologiem uda mi się zamienić żeby nie brać jodu osobna a od razu w witaminach...

Tak to jest, ja za moje place ok 30 zł na miesiąc a teraz kupie te w Gemini. Lepszy sklad a tańsze

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia tak jak dziewczyny mówią, alimentów nie popouszczaj!! kurde co za gość....
    ale co tam, masz tu nas i zawsze możesz się wygadać i wypłakać:) przyjmiemy wszystko na nasze powiększające się klaty:)

btw. a ja myślałam że jak się zrzeknie ojcostwa to potem już nie ma prawa do płacenia alimentów.
    a Wy piszecie że jak się go na dna weźmie to niby nawet jeśli go w akcie urodzenia nie ma to może alimenty płacić?

Anka spoko:) ja też trochę zagmatwałam:)

Dajana28, Rudzia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia oczywiście niech się zrzeknie praw do dziecka na drodze sądowej, a od razu możesz załatwić swoje zrzeczenie się alimentów, jeżeli ci na tym zależy. U nas sądy nie robią z tym problemów, chociaż zależy od sytuacji, bo mają prawo kierować się dobrem dziecka..

Rudzia lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    sylvia007 najważniejsze że dzecko zdrowe a pościel możesz kupić uniwersalną :D
    Cieszę się bardzo, że z dzidzią ok, a z pościelą poczekam, bo już dwie upatrzyłam, z tym, że jedna bardziej mi pasuje do dziewczynki, a druga do chłopca. Ja byłam taka nastawiona na tą płeć, bo z córą to nigdy problemu nie było, zawsze pokazywała co tam ma ;-) ale może ta dzidzia bardziej wstydliwa :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia nie zrzekaj się alimentów - to pieniądze dla dziecka - nawet jesli ich nie będziesz wydawać to załóż małej konto i niech te pieniądze tam leżą. SOfi jak urośnie będzie miała na start :)

mantissa, Robotka1, Rudzia lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze nic, znam sytuację, w której para w wieloletnim związku, mieszkali sobie za granicą, układało się wszystko, zdecydowali się na dziecko i urodziła im się śliczna córeczka. Taka wniebowzięty, mama wniebowzięta, wszyscy szczęśliwi, mogłoby się wydawać. A nagle po pół roku co słyszę, że odpowiedzialny tatuś zostawił mamusię z dzieckiem dla innej kobiety. Wyobrażacie sobie? No chyba bym zatłukła. Planujesz wspólne życie, zakładasz rodzinę a on taki numer wywija? Co, okazało się, że życie z dzieckiem i mamą z baby bluesem nie takie proste. Normalnie krew się we mnie gotuje, jak sobie o tym przypomnę.

Rudzia, ja nie wiem dokładnie jak to jest, ale podobno żeby nadać dziecku nazwisko ojca (jeśli się nie ma ślubu) to ON musi wypełnić masę papierów, że je uznaje itp. Ja rozumiem, że nie chcesz mieć z nim nic wspólnego, ale nad tymi alimentami to jednak pomyśl. Moja kuzynka przez 12 lat wychowywała sama dwójkę córek, uniosła się honorem, że ona od byłego męża żadnych pieniędzy nie chce, dopiero po latach stwierdziła, że jednak głupia była i się zaharowywała niepotrzebnie, bo ojciec też jakąś odpowiedzialność powinien ponieść. I dopiero po takim czasie złożyła wniosek o alimenty, a dzieci mają jej nazwisko, więc chyba nie ma wymogu, żeby było takie jak ojca. Poza tym, gdyby nie daj Boże jakie problemy zdrowotne były, to dobrze by było, gdyby dziecko wiedziało lub mogło sobie sprawdzić, kto był ojcem, żeby mieć odniesienie czy to aby nie dziedziczne czy coś. Tak tylko mówię.
    Najlepiej rzeczywiście obgadać sprawę na spokojnie z prawnikiem, póki jest jeszcze czas i przemyśleć wszystkie za i przeciw.

Robotka1, Rudzia, Dajana28 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana28 wrote:
    bez witaminy A ? dlaczego ? ma jakiś zły wpływ?

Nadmiar wit.A wplywa zle na rozwoj plodu aponiewaz ona znajduje sie juz wpozywieniu to nei powinno sie jej dodatkowo suplementowac.

Sylvia - no nei mow ze sa tez posciele zalezne od plci dziecka :D

Dajana28 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Od 18tyg ale kto tam na miesiące patrzy :)

kochana cały świat :) oprócz ciężarnych i ginekologów. Jak jakaś ciocia/wujek/babcia sie mnie pyta, w którym miesiącu jestem, a ja odpowiadam że w 17 tygodniu, to się "krzywo" patrzą i pytają "no tak, ale w którym miesiącu?". wbrew pozorom tylko ktoś kto był w ciąży wymiernie rozumie liczenie na tygodnie, a cała reszta liczy na miesiące :)

sylvia007, mantissa, Fasia lubią tę wiadomość

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobre wieści przyniosłaś :) gratuluję :)
    Pościel poczeka ;)

sylvia007 lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia najważniejsze że z dzieckiem dobrze. Widocznie się wstydziła i nie chciała ujawnić co tam ma między nóżkami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:18

relgh371djw8agni.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Nadmiar wit.A wplywa zle na rozwoj plodu aponiewaz ona znajduje sie juz wpozywieniu to nei powinno sie jej dodatkowo suplementowac.

No ja to bym jednak różowej chłopcu nie kupiła :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

nie no w sumie to nie są więc jak chcesz możesz kupić chłopcu różową:D

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ