X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Toż cały czas to mówię - córeczki tatusia i synkowie mamusi :D tak to będzie :D

Ano nie po myśli, ale jak już dotarło do Niego, że jednak syn to teraz jest taki zajarany że szok :D na MMA z nim pójdzie, na motorze będzie miał z kim jeździć :D szaleństwo hehe :D

mój też miał takie plany, ale mimo że dziewczynka ich nie zmienia :P na treningi z nią będzie jeździć :P
    Będzie chłopczyca :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:31

martafr lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pamiętam jak wtedy zadzwonił do teściowej i mówi że syn będzie, a ona na to: eeee z taką wiadomością to mogłeś nie dzwonić... bardzo chciała wnuczkę bo już 2 wnuków miała od brata męża.

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wszystkie piszecie, że Wasi mężowie/partnerzy woleliby syna, a mój chciał córeczkę :) no i psikus, bo będzie syn hehe :D

Ja pisalam, że mój chce córkę :) a co będzie??? Zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:35

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natomiast tym razem jak usłyszała że jestem w ciąży to stwierdziła, że i tak pewnie chłopak będzie, bo to taka rodzina, że u nich same chłopaki się rodzą. Podobno kiedyś sąsiadka taką klątwę na nich rzuciła haha.

martafr, olka30, Fasia, Anka1501 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od zawsze truł że chce córę.. Ja chciałam syna, ale teraz chyba też wolałabym córę, a oboje czujemy że to będzie syn :)

Słoniowy - duży i rozleziony na boki. Zawsze chciałam taką piłeczkę. No cóż może next time :)

Amy lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Robotka to ty sny masz haha jej dopiero wstałam takie spanie mam :D mogła bym cały dZien spać.!Robocia ja wózek juz mam z moim taki z dobrą budą właśnie wczoraj wybraliśmy:) x landera x1 :) głęboko spacerowy wózio :)no i koła normalne :)
    Krysti co tydzien wybierasz inny wozek:d

Fasia, Robotka1, Krysti lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY mój też miał takie plany w stosunku do córki ale ja byłam z lekka przerażona :P Na szczęście będzie syn i chyba będę spokojniejsza (wmawiam sobie) :D

martafr - czyli kolejna osoba, która zaszła "na luzie" :) my w lipcu mieliśmy ostatni cykl z CLO, ginka jakoś nie kazała się zbytnio nastawiać, my też odpuściliśmy troszkę, w sierpniu miałam wrócić i miały się zacząć specjalistyczne badania, a tu niespodzianka :D nie mogłam uwierzyć :D

MIMKA strasznie mnie irytuje taka postawa bliskich osób. Bo oni chcieli wnuczkę, to niech sobie kuźwa zrobią :/ zero taktu .. jak tak można powiedzieć !

martafr, Amy lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY mój też miał takie plany w stosunku do córki ale ja byłam z lekka przerażona :P Na szczęście będzie syn i chyba będę spokojniejsza (wmawiam sobie) :D

martafr - czyli kolejna osoba, która zaszła "na luzie" :) my w lipcu mieliśmy ostatni cykl z CLO, ginka jakoś nie kazała się zbytnio nastawiać, my też odpuściliśmy troszkę, w sierpniu miałam wrócić i miały się zacząć specjalistyczne badania, a tu niespodzianka :D nie mogłam uwierzyć :D

MIMKA strasznie mnie irytuje taka postawa bliskich osób. Bo oni chcieli wnuczkę, to niech sobie kuźwa zrobią :/ zero taktu .. jak tak można powiedzieć !
    Ja już się przyzwyczaiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:37

mantissa lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem Święty Mikołaj, żeby przynosić co się komu podoba.

Fasia, martafr lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irytuje mnie też takie naciskanie na "parkę", bo to fajnie mieć parkę...

Jaga, Krysti lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMKA no i bardzo dobrze ! Też bym odpyskowała, nosz kuźwa jak tak można ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie boję o córkę, myślę, że mąż wie co robi :)
    treningi mają to do siebie że zdarzają się kontuzje, jak się dziecko nie zniechęci - ja nie bede matką kwoką nadopiekuńczą jak moja matka, to nadal będzie trenować :) nic na siłę

martafr, mimka84, Anka1501 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    mimka ludzie są dziwni, ja widzę że ogólnie czepiają się bez pojęcia, jak dasz imię to gadają jak oni nazwali to dziecko a później uwielbiają je i nie wyobrażają sobie innego, to samo z płcią, chcą jedno a jak wyjdzie inne to później zakochują się w dzidzi bez pamięci, mnie takie sytuacje tylko bawią
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:37

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:38

relgh371djw8agni.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teściowie bardzo chcieli dziewczynkę a moi rodzice chłopca i wyszło na ich :) Ale i teściowie się ucieszyli, stwierdzili że starszy brat siostrom później się przyda :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mój też miał takie plany, ale mimo że dziewczynka ich nie zmienia :P na treningi z nią będzie jeździć :P
    Będzie chłopczyca :]

Jak bedzie kiedys corka to moj tez z niej robokopa zrobi. Mowi, ze bedzie Rambo a nie ksiezniczka i ze bedzie ja uczyl jak jest samochod zbudowany, jak wbijac gwizdzie i obslugiwac wiertarke itd. No to ja mu mowie ze ja syna bede na zakupy ciuhowe zabeirac i uczyc o kosmetykach ;).

Witaj DJANA - mamy ten sam termin :)
    Co do witamin to ja ci polecam kupic zwykle (byle by bez wit. A byly) bo za witaminy dla kobeit w ciazy placi sie wiecej tylko dlatego ze sa niby dla kobiet w ciazy a niektore (np. Femibion) ma taki sam sklad jak najtansze tabletki musujace ktore kosztuja 3razy mniej.

Amy, Dajana28, martafr lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:29

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam jak święta wielkanocne spędzimy, część pewnie w szpitalu a część w oczekiwaniu jeszcze :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co oni wszyscy z tymi żydowskimi imionami mają. Że gorsze czy co? Ja bym chciała Szymusia, ale mój TŻ od razu, że typowo żydowskie i że mowy nie ma. Co to w ogóle ma znaczyć, że żydowskie. ;/

Mimka spoko, nie przejmuj się. U ciebie teściowa a u mnie własny ojciec, że go zawiodłam, bo chciał wnuczkę. No kurdę, niech sobie sam zrobi jak umie.

A w ogóle już było o otulaczach, ale wrócę, ja się chyba na takego woombie skuszę. Używańca pewnie, bo zawsze troszkę taniej, te dzieciaczki na takie zadowolone robale wyglądają. :P
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=thPCM0Hbwvc

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin to znalazłam w aptece Gemini Vitaminer dla kobiet w ciąży, dobry skład i cena rewelacja bo kosztuje 11,5 a wystarczy na dwa miesiące. Do tej pory brałam Prenatal ale teraz kupie te z Gemini. Mają lepszy skład a są o niebo tańsze! ;)

‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ