X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Toż cały czas to mówię - córeczki tatusia i synkowie mamusi :D tak to będzie :D

Ano nie po myśli, ale jak już dotarło do Niego, że jednak syn to teraz jest taki zajarany że szok :D na MMA z nim pójdzie, na motorze będzie miał z kim jeździć :D szaleństwo hehe :D

mój też miał takie plany, ale mimo że dziewczynka ich nie zmienia :P na treningi z nią będzie jeździć :P
    Będzie chłopczyca :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:31

martafr lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pamiętam jak wtedy zadzwonił do teściowej i mówi że syn będzie, a ona na to: eeee z taką wiadomością to mogłeś nie dzwonić... bardzo chciała wnuczkę bo już 2 wnuków miała od brata męża.

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wszystkie piszecie, że Wasi mężowie/partnerzy woleliby syna, a mój chciał córeczkę :) no i psikus, bo będzie syn hehe :D

Ja pisalam, że mój chce córkę :) a co będzie??? Zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:35

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natomiast tym razem jak usłyszała że jestem w ciąży to stwierdziła, że i tak pewnie chłopak będzie, bo to taka rodzina, że u nich same chłopaki się rodzą. Podobno kiedyś sąsiadka taką klątwę na nich rzuciła haha.

martafr, olka30, Fasia, Anka1501 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od zawsze truł że chce córę.. Ja chciałam syna, ale teraz chyba też wolałabym córę, a oboje czujemy że to będzie syn :)

Słoniowy - duży i rozleziony na boki. Zawsze chciałam taką piłeczkę. No cóż może next time :)

Amy lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Robotka to ty sny masz haha jej dopiero wstałam takie spanie mam :D mogła bym cały dZien spać.!Robocia ja wózek juz mam z moim taki z dobrą budą właśnie wczoraj wybraliśmy:) x landera x1 :) głęboko spacerowy wózio :)no i koła normalne :)
    Krysti co tydzien wybierasz inny wozek:d

Fasia, Robotka1, Krysti lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY mój też miał takie plany w stosunku do córki ale ja byłam z lekka przerażona :P Na szczęście będzie syn i chyba będę spokojniejsza (wmawiam sobie) :D

martafr - czyli kolejna osoba, która zaszła "na luzie" :) my w lipcu mieliśmy ostatni cykl z CLO, ginka jakoś nie kazała się zbytnio nastawiać, my też odpuściliśmy troszkę, w sierpniu miałam wrócić i miały się zacząć specjalistyczne badania, a tu niespodzianka :D nie mogłam uwierzyć :D

MIMKA strasznie mnie irytuje taka postawa bliskich osób. Bo oni chcieli wnuczkę, to niech sobie kuźwa zrobią :/ zero taktu .. jak tak można powiedzieć !

martafr, Amy lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY mój też miał takie plany w stosunku do córki ale ja byłam z lekka przerażona :P Na szczęście będzie syn i chyba będę spokojniejsza (wmawiam sobie) :D

martafr - czyli kolejna osoba, która zaszła "na luzie" :) my w lipcu mieliśmy ostatni cykl z CLO, ginka jakoś nie kazała się zbytnio nastawiać, my też odpuściliśmy troszkę, w sierpniu miałam wrócić i miały się zacząć specjalistyczne badania, a tu niespodzianka :D nie mogłam uwierzyć :D

MIMKA strasznie mnie irytuje taka postawa bliskich osób. Bo oni chcieli wnuczkę, to niech sobie kuźwa zrobią :/ zero taktu .. jak tak można powiedzieć !
    Ja już się przyzwyczaiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:37

mantissa lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem Święty Mikołaj, żeby przynosić co się komu podoba.

Fasia, martafr lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irytuje mnie też takie naciskanie na "parkę", bo to fajnie mieć parkę...

Jaga, Krysti lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMKA no i bardzo dobrze ! Też bym odpyskowała, nosz kuźwa jak tak można ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie boję o córkę, myślę, że mąż wie co robi :)
    treningi mają to do siebie że zdarzają się kontuzje, jak się dziecko nie zniechęci - ja nie bede matką kwoką nadopiekuńczą jak moja matka, to nadal będzie trenować :) nic na siłę

martafr, mimka84, Anka1501 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    mimka ludzie są dziwni, ja widzę że ogólnie czepiają się bez pojęcia, jak dasz imię to gadają jak oni nazwali to dziecko a później uwielbiają je i nie wyobrażają sobie innego, to samo z płcią, chcą jedno a jak wyjdzie inne to później zakochują się w dzidzi bez pamięci, mnie takie sytuacje tylko bawią
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:37

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:38

relgh371djw8agni.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teściowie bardzo chcieli dziewczynkę a moi rodzice chłopca i wyszło na ich :) Ale i teściowie się ucieszyli, stwierdzili że starszy brat siostrom później się przyda :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mój też miał takie plany, ale mimo że dziewczynka ich nie zmienia :P na treningi z nią będzie jeździć :P
    Będzie chłopczyca :]

Jak bedzie kiedys corka to moj tez z niej robokopa zrobi. Mowi, ze bedzie Rambo a nie ksiezniczka i ze bedzie ja uczyl jak jest samochod zbudowany, jak wbijac gwizdzie i obslugiwac wiertarke itd. No to ja mu mowie ze ja syna bede na zakupy ciuhowe zabeirac i uczyc o kosmetykach ;).

Witaj DJANA - mamy ten sam termin :)
    Co do witamin to ja ci polecam kupic zwykle (byle by bez wit. A byly) bo za witaminy dla kobeit w ciazy placi sie wiecej tylko dlatego ze sa niby dla kobiet w ciazy a niektore (np. Femibion) ma taki sam sklad jak najtansze tabletki musujace ktore kosztuja 3razy mniej.

Amy, Dajana28, martafr lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:29

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam jak święta wielkanocne spędzimy, część pewnie w szpitalu a część w oczekiwaniu jeszcze :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co oni wszyscy z tymi żydowskimi imionami mają. Że gorsze czy co? Ja bym chciała Szymusia, ale mój TŻ od razu, że typowo żydowskie i że mowy nie ma. Co to w ogóle ma znaczyć, że żydowskie. ;/

Mimka spoko, nie przejmuj się. U ciebie teściowa a u mnie własny ojciec, że go zawiodłam, bo chciał wnuczkę. No kurdę, niech sobie sam zrobi jak umie.

A w ogóle już było o otulaczach, ale wrócę, ja się chyba na takego woombie skuszę. Używańca pewnie, bo zawsze troszkę taniej, te dzieciaczki na takie zadowolone robale wyglądają. :P
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=thPCM0Hbwvc

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin to znalazłam w aptece Gemini Vitaminer dla kobiet w ciąży, dobry skład i cena rewelacja bo kosztuje 11,5 a wystarczy na dwa miesiące. Do tej pory brałam Prenatal ale teraz kupie te z Gemini. Mają lepszy skład a są o niebo tańsze! ;)

‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ