X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ohhh co za mendziorka:D a przecie jestem niepowtarzalna:D no nic, jakoś przeżyje;)
    No ale to na różowej strońce kochana wiec nie ma obawy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    U mnie za to ciężko stwierdzić bo współżyliśmy przez 5 dni z rzędu, od 16-20 dnia cyklu, a owulacja była 18 chyba, więc wszystko się może zdarzyć.
    Ja to tez nie mam pojęcia bo sexu było duzo I ciaza była niespodzianką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:48

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byliśmy wtedy na polowkowym i gin się nas pyta co ma być. Mówiliśmy zgodnie, że córka bo wspolzylismy przed owulacja a on na to, że dziewczynki "czegoś takiego nie mają" i ze na plec przede wszystkim wpływa jakość spermy i ze taki planowanie płci trzeba traktować z przymrużeniem oka bo to jest loteria

Krysti, mimka84 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę, że będzie córka bo nie zdarza się często, żeby facet miał czterech synów z rzędu :)

Fasia, olka30 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia miała dziś o 10.20, ciekawe co u niej się kryje w brzusiu.

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    Robotka dla nas to oczywiste ale wiele osób nie ma o tym pojęcia lub uważa to za zabobon, mnie osobiście rozśmieszyło to jak ksiądz się na ten temat wypowiadał, z takim zażenowaniem

Dla Was to oczywiste i dla mnie też było. Przez rok prowadzilam kalendarzyk i potem kochalismy się na dziewczynkę a urodziłam syna. Wiec nie uważam to za jakąś skuteczną metodę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    u mnie nawet na spotkaniach przedmałżeńskich ksiądz o tym mówił no i babka od planowania rodziny to wiadomo, my harcowaliśmy 2 dni przed stąd m.in. moje przeczucia na córę
    a my w samą owólkę niby - popatrz:
    6d7b951c01d9c433med.jpg

A podobno córa :D to był cód że z tego wyszło dziecko, bo ja w dniu niby tej owulki dostalam gestego sluzu rano i męza wyslalam do diabla :P ale seks był :P ale nie zakłądałam ze z tego bedzie cokolwiek :) sluz po seksie sie zrobil rozciagliwy - ale pomyslalam ze to resztki "białka" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:57

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Dajana28 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    WITAJ i czuj się jak u siebie:D brzuszek masz śliczny jak na 13 tydzień:) teraz pewnie podskoczył:D
    pierwszy czy drugi dzidzius??

OLA pamiętam jak się z raości nie mogłam posiąść:D

w sumie teraz to już 15 tydzień bo zdjęcie robiłam wczoraj :)
    a dzidziuś pierwszy :P

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno też śluz ma znaczenie, tzn. jego jakość, bo nieraz śluz niszczy te szybsze plemniki gdyż są słabsze i mimo że jest akurat owulacja to jednak wygrywają te wolniejsze (żeńskie).

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w rodzinie przypadek, gdzie dziecko było planowane wszystkimi możliwymi metodami, łącznie z użyciem kalendarza chińskiego. Miał być na bank chłopiec, dzień owulacji potwierdzony przez monitoring, a jest dziewczynka...

relgh371djw8agni.png
  • Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Oj tam leniwy, rośnie w swoim tempie :) pewnie jeszcze będziemy narzekać jakie wielgachne balony mamy i, że chodzić przez nie nie możemy :P

A Tobie pewnie za tydzień tak go wywali, że się zdziwisz :P

a propos ;) ja też już chciałabym mieć większy brzuszek a moja babcia na to "jeszcze Ci przypomnę jak będziesz na niego narzekać i płakać, że jest za duży że nic nie możesz robić i że mogłoby już go nie być" <-- nie być w sensie że już mogłabym urodzić ;)

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem w końcu jak z tym jest, bo w tamtym cyklu współżyliśmy w płodnym okresie dokładnie raz (ech, te wyjazdy) i wypadałoby na 11 dzień cyklu. Więc też obstawiałam dziewczynkę. A tu chłopak. No ale ja nieregularny okres mam, więc to też swoje robi.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze to jest jakaś metoda ale mój gin mówił, że jeszcze powinno się równocześnie badać sperme partnera na jakość i ruchliwosc plemników. Po za tym jeśli do komórki dotrze chromosom XY to jeszcze nie świadczy, że będzie chłopak. Plemnik musi przenieść odpowiednio dużo hormonów męskich. To nie jest taka prosta sprawa

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Jasne ze to jest jakaś metoda ale mój gin mówił, że jeszcze powinno się równocześnie badać sperme partnera na jakość i ruchliwosc plemników. Po za tym jeśli do komórki dotrze chromosom XY to jeszcze nie świadczy, że będzie chłopak. Plemnik musi przenieść odpowiednio dużo hormonów męskich. To nie jest taka prosta sprawa

Dlatego ja mówię do męża który był lekko rozczarowany, że nie synek - będzie to co sam sobie zrobiłeś :PPP

Anka1501, Fasia, Dajana28 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Wierzę, że będzie córka bo nie zdarza się często, żeby facet miał czterech synów z rzędu :)
    Aniu dla mnie to bzdura:D właśnie im wiecej ma dzieci jednej płci tym bardziej prawdopodobne że kolejne też będzie tej samej:D w końcu za płeć odpowiedzialny jedynie jest facet:D

moja koleżanka jako 5 dziecko dopiero miała chłopaka:D

Dajana28 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Dlatego ja mówię do męża który był lekko rozczarowany, że nie synek - będzie to co sam sobie zrobiłeś :PPP

No właśnie :) mój wczoraj stwierdził, że umie robić samych chłopców bo ma za dużo testosteronu :D

Amy lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak urodzi się to co już dawno zostało w genach ustalone, a my to wszystkie przyjmiemy na klatę i będziemy ryczeć ze szczęścia w dniu narodzin naszego dziecka :)

Anka1501, Amy, mantissa, mimka84, martafr, Bambi85, Dajana28, olka30 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Aniu dla mnie to bzdura:D właśnie im wiecej ma dzieci jednej płci tym bardziej prawdopodobne że kolejne też będzie tej samej:D w końcu za płeć odpowiedzialny jedynie jest facet:D

moja koleżanka jako 5 dziecko dopiero miała chłopaka:D

Faktycznie ale nie często się to zdarza. Dowiem się jak jest u nas 21 listopada :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No właśnie :) mój wczoraj stwierdził, że umie robić samych chłopców bo ma za dużo testosteronu :D
    mój też ma za dużo - takie mają genetyczne skrzywienie w rodzinie, ale mojemu to nie pomogło :P chyba że teraz na połówkowym powiedzą że jednak chłopak.
    Doznałabym SZOKU!

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY ja też bym doznała szoku jakby się okazało, że u Was to jednak syn :D ale by były jaja :D

My kochaliśmy się dwa dni pod rząd, następnego test owulacyjny wyszedł pozytywne ale wtedy nie było serduszek, a później kolejne trzy pod rząd. No i mamy syna :D więc nie wiem jak to jest, nie znam się ale ciesze się, ze się udało ! A czy to syn czy córa - pokocham taką samą ogromną miłością :)))

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ