X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka niestety płci nie da się zaplanować :) mój facet marzył o córce a ma trzech synów. Teraz płci jeszcze nie znamy ale nawet jeśli będzie chłopak to nie bedziemi więcej okazji na corcie. Mój w przyszłym roku będzie robił wazektomie..

Krysti lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana witamy!

Dajana28 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana28 wrote:
    Hejka :)
    że też wcześniej tu nie zajrzałam... :/
    mogę do Was dołączyć?
    u mnie termin na 28.04.2015 r.
    jeszcze nie wiem co będzie - w piątek kolejne usg... może będzie już coś widać ;)

a tu mój mały brzuch ... :P
    https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/brzuszek-w-13-tygodniu,4713.html

pozdrawiam wszystkie Kobitki !! :*
    Hej daiana miło ze wpadlaś do nas :) zapraszamy kwietnióweczke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:32

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana28 wrote:
    Hejka :)
    że też wcześniej tu nie zajrzałam... :/
    mogę do Was dołączyć?
    u mnie termin na 28.04.2015 r.
    jeszcze nie wiem co będzie - w piątek kolejne usg... może będzie już coś widać ;)

a tu mój mały brzuch ... :P
    https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/brzuszek-w-13-tygodniu,4713.html

pozdrawiam wszystkie Kobitki !! :*

WITAJ i czuj się jak u siebie:D brzuszek masz śliczny jak na 13 tydzień:) teraz pewnie podskoczył:D
    pierwszy czy drugi dzidzius??

OLA pamiętam jak się z raości nie mogłam posiąść:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się soboty juz doczekać nie moge :) Na usg genetyczne w prywatnej klinice :)

Anka1501, Eweliśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana witam :)

Idę marynować polędwiczki w miodzie i musztardzie :D

A dzisiaj byłam u lekarza i nie było mojej lekarki ale była inna i miałą ciekawe imię - jesli ktoś szuka czegoś oryginalnego dla córki to rzucam propozycję - IDALIA :D mi się strasznie spodobało!!!

Dajana28, Fasia lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy no tez się cieszę, że ta waga tak spokojnie rośnie. Chociaż z synem przytyłam 17kg to po 2 miesiącach od porodu nic nie było widać po mnie a w kolejnym miesiącu jeszcze chyba schudłam 4kg. Także po trzech miesiącach byłam z wagą na minusie

Amy lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    WITAJ i czuj się jak u siebie:D brzuszek masz śliczny jak na 13 tydzień:) teraz pewnie podskoczył:D
    pierwszy czy drugi dzidzius??

OLA pamiętam jak się z raości nie mogłam posiąść:D

Oj ja też, niezapomniane chwile :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Psotka niestety płci nie da się zaplanować :) mój facet marzył o córce a ma trzech synów. Teraz płci jeszcze nie znamy ale nawet jeśli będzie chłopak to nie bedziemi więcej okazji na corcie. Mój w przyszłym roku będzie robił wazektomie..

zaplanować się nie da, ale pomóc sobie można :P jak się chodzi na monitoring i współżyje w dniu owulki są duże szanse na chłopca :) nawet lekarze to potwierdzaja

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka weszłam ostatnio na jakis temat nie pamietam który i tam dziewczyna miała taki sam awatar jak ty i mysle a Robotka co tu robi hahahahahahaha :) patrzę aaaaa to nie Robotka

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajana witaj :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka to ci się tez przybrało w ciazy z synkiem , a teraz jak waga twoja ,mówią ze przy końcu najwiecej się tyje

• Justinka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff doczytałam :) więc się witam i ja w ten piękny słoneczny dzień :)
    Dziś brzuch nie boli więc zrobiłam generalne porządki w sypialni, a ile miejsca się zrobiło w szafie! :)

Robotka - super brzuch!!! do Ciebie mi jeszcze dalekoooo :) Hmmm ja nie widziałam wcześniej takiej listy/zestawienia z bocianami, ale fajnie to wygląda :)

Jeżeli chodzi temat chusty - jak najbardziej jestem za! korzystałam przy synku teraz też mam taki zamiar! do każdej chusty dołączona jest instrukcja, a filmików tez jest sporo w sieci :) Ja na początku też byłam przerażona, ale to nie jest takie trudne jak się wydaje :)

Otulacz też chce kupić, myślę że bardziej będę zadowolona i się sprawdzi niż śpiworek, zresztą dużo dobrego czytałam :) szkoda tylko że to takie drogie! ale poszperam w necie może coś się znajdzie taniej :) a jak coś zażyczę sobie w prezencie ;)

Ja póki co mam na plusie 1,5kg a z synem na tym etapie miałam +3kg więc jest i było ok, gin nic nie mówiła :)

Dajana - witaj :) napisz coś o sobie, przebiegu ciąży i przeczuciach co do dzidzi :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dniu owulki nie wspólzyłam napewno zaszłam przed . Tak mi się wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:42

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    u mnie nawet na spotkaniach przedmałżeńskich ksiądz o tym mówił no i babka od planowania rodziny to wiadomo, my harcowaliśmy 2 dni przed stąd m.in. moje przeczucia na córę

To my tak przed owulacja się kochalismy 2 dni z TZ a urodził się Alan :)

martafr lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Anka to ci się tez przybrało w ciazy z synkiem , a teraz jak waga twoja ,mówią ze przy końcu najwiecej się tyje

2kg na plusie :) zobaczymy jak dalej. Ważę się codziennie rano na czczo

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mufina Jagodowego wcinam pyszny jest :)

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    u mnie nawet na spotkaniach przedmałżeńskich ksiądz o tym mówił no i babka od planowania rodziny to wiadomo, my harcowaliśmy 2 dni przed stąd m.in. moje przeczucia na córę
    proooossste, to większośc ludzi wie którzy świadomie planują dziecko:)
    ja nawet miałam taką książkę "chłopiec czy dziewczynka, naturalne metody planowania płci:D"
    a w co wstrzeliłam? nie wiem bo ten ostatni cykl był wykorzystany na maxa:D
    Krysti wrote:
    Robotka weszłam ostatnio na jakis temat nie pamietam który i tam dziewczyna miała taki sam awatar jak ty i mysle a Robotka co tu robi hahahahahahaha :) patrzę aaaaa to nie Robotka
    ohhh co za mendziorka:D a przecie jestem niepowtarzalna:D no nic, jakoś przeżyje;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    2kg na plusie :) zobaczymy jak dalej. Ważę się codziennie rano na czczo
    Ja swoją wagę wywalilam na strych :) by nie sprawdzać czy tyje . Bo zapewne by co dziennie się warzyla ile tyje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:50

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to ciężko stwierdzić bo współżyliśmy przez 5 dni z rzędu, od 16-20 dnia cyklu, a owulacja była 18 chyba, więc wszystko się może zdarzyć.

relgh371djw8agni.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ