Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola89 wrote:Ja się zastanawiałam jak święta wielkanocne spędzimy, część pewnie w szpitalu a część w oczekiwaniu jeszcze
Ja bede oczekiwac ale nie jade do Polski bo to za duze ryzyko juz (3tyg przed) i zostaje w Niemczech z meza rodzina.
Ja mialam byc chlopcem, ale sie ciesze ze nei jestem. Moj tato mial dwoch braci z czego jeden w ogole nei mial dzieci a drugi brat mial dwie corki i wnuczke. Moj tato tez ma dwie corki i wnuczke
. Dlatego jestem pewna ze jest wniebowziety ze w koncu jakis chlop w rodzinie bedzie
-
Rudzia wrote:Przepraszam ale ja tak z innej beczki.. nie wiem czy bedziecie mi w stanie pomoc ale moze ktoras sie orietuje bo znalazlam dwie wersje.. no wiec.. jesli Ojciec mojej Malej dobrowolnie zrzeknie sie praw do Niej to bedzie musial placic alimenty? ;/ znalazlam cos ze niby tak ale kurcze jest mi to nie na reke.. wolslabym zeby wtedy juz nic Go z Nami nie laczylo..
jeśli wpiszesz to musisz dać dziecku nazwisko dziecka bodajże aby były płacone alimenty.
to tak na sucho bo mam koleżankę w takiej sytuacji, ale myślę że dziewczyny może jakimś artykułem zapodadzą
a co? tato chce się wywinąć? -
misia83 wrote:Dziewczyny, zastanawiam się po jakim czasie będziemy mogły wyjść z dzieckiem na dwór. Nie chodzi mi o mega długie spacery, chodzi mi raczej o wyjście np. do sklepu bo ja raczej sama z dzieckiem w tygodni będę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:38
-
Rudzia wrote:Przepraszam ale ja tak z innej beczki.. nie wiem czy bedziecie mi w stanie pomoc ale moze ktoras sie orietuje bo znalazlam dwie wersje.. no wiec.. jesli Ojciec mojej Malej dobrowolnie zrzeknie sie praw do Niej to bedzie musial placic alimenty? ;/ znalazlam cos ze niby tak ale kurcze jest mi to nie na reke.. wolslabym zeby wtedy juz nic Go z Nami nie laczylo..
Nie ma czegoś takiego. Jeśli się zrzeknie praw to nie ma obowiązku alimentacyjnego jeśli ty go o takie alimenty nie pozwiesz. -
Anka1501 wrote:Co do witamin to znalazłam w aptece Gemini Vitaminer dla kobiet w ciąży, dobry skład i cena rewelacja bo kosztuje 11,5 a wystarczy na dwa miesiące. Do tej pory brałam Prenatal ale teraz kupie te z Gemini. Mają lepszy skład a są o niebo tańsze!
O super sprawa, chyba kupie bo tanie! Tylko skladu nei moge znalezc -
RUDZIA wydaje mi się, ze jeśli podasz że ojciec dziecka nieznany to on nie będzie mieć praw do małej. A Sofia będzie nosić Twoje nazwisko. Ale niech się wypowie ktoś kto się lepiej zna ..
Poza tym uważam, że alimenty to dobra rzecz, bo to kasa dla dziecka której będziesz potrzebować. Nigdy nie wiemy jak się ułoży nasze życie za kilka lat, jaką będziemy mieć sytuację finansową. Ale decyzja jest TwojaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:00
-
Anka1501 wrote:Nie ma czegoś takiego. Jeśli się zrzeknie praw to nie ma obowiązku alimentacyjnego jeśli ty go o takie alimenty nie pozwiesz.
chyba że Rudzia przyjmuje jego zrzeczenie się praw to oczywiście obowiązku alimentacyjnego nie ma.
a może warto na jakimś forum prawniczym o to zapytać?
bo my tu chyba nie do końća kompetentne jesteśmy -
Rudzia wrote:On nie chce miec z Nia nic wspolnego.. ja tego tak nie zostawie.. powiedzial mi dzis ze to nie jego dziecko!!!!!! ;/ A ja wole zeby Mala miala kochajaca mame i w przyszlosci byc moze tate "przyszywsnego" niz takiego ojca!!
Chuj i tyle .. przepraszam za dosłownośćTakiego gnoja to chyba specjalnie bym o alimenty podała !!
-
Rudzia wrote:On nie chce miec z Nia nic wspolnego.. ja tego tak nie zostawie.. powiedzial mi dzis ze to nie jego dziecko!!!!!! ;/ A ja wole zeby Mala miala kochajaca mame i w przyszlosci byc moze tate "przyszywsnego" niz takiego ojca!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:05
-
nick nieaktualny
-
PsotkaKotka wrote:(...)
Witaj DJANA - mamy ten sam termin
Co do witamin to ja ci polecam kupic zwykle (byle by bez wit. A byly) bo za witaminy dla kobeit w ciazy placi sie wiecej tylko dlatego ze sa niby dla kobiet w ciazy a niektore (np. Femibion) ma taki sam sklad jak najtansze tabletki musujace ktore kosztuja 3razy mniej.
bez witaminy A ? dlaczego ? ma jakiś zły wpływ?
-
Doskonale Cie rozumiem ale powinnaś zarejestrować dziecko i potem wystąpić o ustalenie ojcostwa. Z tego się nie wymiga. Potem o alimenty (możesz to załatwić przy jednej rozprawie. Widywac się nie muszą ale powinien dawać na jej utrzymanie