Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co ja też poczułam rozczarowanie na fotelu tydzień temu, że to jednak nie córka ale teraz nie wyobrażam sobie, że Julka miałoby nie być w moim brzuszku
jestem szczęśliwa, że znam płeć, że mogę się do Niego po imieniu zwracać
tak personalnie jak do człowieka
I kocham Go już ponad życie mimo iż jeszcze osobiście się nie poznaliśmy
)
iwonka1077, KasiaKwiatek, martafr, 88macola lubią tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:fASIA no dobra zaraz podniose tyleczek i cosik sobie zrobie
hih Niech bedzie ze widok Twojego mnie zachecil
HAHAHAno tak zmieszane kiwi nie wygląda smakowicie
sraczkowaty kolor ma ale smakowało naprawdę super!
))
iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Ja też chciałam sobie kupić sokowirówkę ale uznałam, że skoro mam mikser kielichowy to może w końcu zacznę z niego korzystać
Obieram więc wszystkie owoce, kroję na kawałki, wrzucam zalewam wodą, często kostkami lodu i miksuję
musi mi to wejść w krew, bo to rzeczywiście byłaby dobra opcja dla mnie - osoby, która nie je wcale owoców, a to dobre źródło witaminek dla synka
-
Co do tych licznikow to ja tez sie zgubila,m, dlatego wole tygodnie, ale belly tez mi juz pokazuje 5 miesiac , Fasia Tobie chyba tez nie? bo mamy podobnie . Ty masz ustawiony suwaczek wg OM nie ?? ja ustawilam wg owulacji, bo wg Om mialabym chyba dokladnie tak jak ty , 7.07 co nie ??
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Wiecie co ja też poczułam rozczarowanie na fotelu tydzień temu, że to jednak nie córka ale teraz nie wyobrażam sobie, że Julka miałoby nie być w moim brzuszku
jestem szczęśliwa, że znam płeć, że mogę się do Niego po imieniu zwracać
tak personalnie jak do człowieka
I kocham Go już ponad życie mimo iż jeszcze osobiście się nie poznaliśmy
)
Fasia lubi tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:Co do tych licznikow to ja tez sie zgubila,m, dlatego wole tygodnie, ale belly tez mi juz pokazuje 5 miesiac , Fasia Tobie chyba tez nie? bo mamy podobnie . Ty masz ustawiony suwaczek wg OM nie ?? ja ustawilam wg owulacji, bo wg Om mialabym chyba dokladnie tak jak ty , 7.07 co nie ??
Tak ja miałam OM 07.07 i wg tego datę porodu ustaliło mi na 13.04. Suwaczek mam wg OM ustawiony. Nie chce mi się go zmieniać że od owulacji, bo ja nie wiem dokładnie kiedy była. Tzn mam pewność +/- 2 dni, bo mi testy owu wyszły pozytywne no ale wole OMNie przykładam do tego jakiejś wielkiej wagi czy to 13.04 czy 15
BAMBI a Ty OM kiedy miałaś ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:54
-
KASIA KWIATEK no musze z jogortem naturalnym lepiej pojdzie;P
FASIA ja do blendera mam wysoki pojemnik to chyba blenderem machne:)gorzej jak bym warzywa typu marchew chciala wtedy zabytek musze wyciagnac, ajjjj -
Fasia wrote:Tak ja miałam OM 07.07 i wg tego datę porodu ustaliło mi na 13.04. Suwaczek mam wg OM ustawiony. Nie chce mi się go zmieniać że od owulacji, bo ja nie wiem dokładnie kiedy była. Tzn mam pewność +/- 2 dni, bo mi testy owu wyszły pozytywne no ale wole OM
Nie przykładam do tego jakiejś wielkiej wagi czy to 13.04 czy 15
BAMBI a Ty OM kiedy miałaś ?no wlasnie 7.07 mialam OM
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:55
-
Bambi85 wrote:no wiem wiem, ja jakos tak ustawilam i jest tez, tak tylko pytam
no wlasnie 7.07 mialam OM
Hmm to ja nie rozumiemoświeć mnie
Skoro OM miałas tak jak ja, a ustawiłaś sobie wg owulacji tak? a suwaczek masz tylko dwa dni młodszy od mojego czyli wychodzi, że owulke miałaś dwa dni po OM ? Ok wiem głupek jestem
tłumacz
Ja na karcie ciąży mam wpisane 15.04 ale trzymam się daty wg OM. Hmmm może też powinnam zmienić?)
IWONKA no marchewka to chyba nie pójdzie hihia ten wysoki pojemnik wystarczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:59
-
KasiaKwiatek wrote:Marta Ty napisałaś, że kończysz 4 miesiąc ale to chyba za szybko policzyłaś, miesiące nie liczy się w ciąży po 4 tygodnie tym bardziej, że od owulacji dopiero 2 tyg później byłyśmy w ciąży. Zresztą popatrz na termin porodu...jeśli ja mam na 22.04 to nie mogę powiedzieć przecież, że jestem w 5 miesiącu bo rodziłabym po prawie 10 miesiącach
a Ty jesteś bardzo blisko mnie terminem. Jeszcze troszkę cierpliwości
Tu na BBF od 18 tygodnia zaczyna się 5 miesiąc i w mojej książce którą mam w domu "w oczekiwaniu na dziecko" też zaczyna się on wraz z rozpoczęciem 18 tygodnia, a tym się w sumie sugerowałam
Ale rozumiem o co Ci chodzi.
W ksiażce jest tak (na BBF też zresztą):
pierwszy miesiąc 1-4
drugi miesiąc 5-8
trzeci miesiąc 9-13
czwarty miesiąc 14-17
piąty miesiąc 18-22
szósty miesiąc 23-27
siódmy miesiąc 28-31
ósmy miesiac 32-35
dziewiąty miesiąc 36-40
Więc w sumie się wszystko się zgadza jak się liczy że miesiąc po 4 tygodnie
aaa nie wiem!Co za róznica w sumie
Edit: te 2 tygodnie oni ukrywają w ten sposób, że w 3 miesiącu liczą 5 tygodni i w piątym też liczą po 5 tygodni - a czemu? cholera to wiemusze lekarza zapytać aż z ciekawości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 17:02
Bambi85, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Wiecie co mam nadmiar rzodkiewki dostalam i musze cos z nią zrobic własnie znalazłam przepis na koktail z rzodkiewki jogurtu naturalnego,natki pietruszki, myslicie zjadliwe to bedzie????jadła któraś coś takiego:P:P
-
Fasia wrote:Hmm to ja nie rozumiem
oświeć mnie
Skoro OM miałas tak jak ja, a ustawiłaś sobie wg owulacji tak? a suwaczek masz tylko dwa dni młodszy od mojego czyli wychodzi, że owulke miałaś dwa dni po OM ? Ok wiem głupek jestem
tłumacz
- taki myk, tak po prostu na poczatku wpisalam i juz nie chce mi sie zmieniac, przeciez to w sumie niewazne te kilka dni czy Om czy owulacja, czy dzien zapolodnienia i tak nasze dzeciaczki przyjda na swiat wtedy jak im sie zachce
, nie beda patrzec na suwaczki czy terminy a szkoda bo ten 15.04 bardzo mi sie podoba, lubie ladne liczby
Fasia lubi tę wiadomość
-
BAMBI teraz rozumiem hehe
dla mnie to też nie ma wielkiego znaczenia. Tak jak piszesz - dzieci się urodzą wtedy kiedy im się zachce
IWONKA ja z warzyw jeszcze niczego nie robiłam, no poza burakiem z bananem. Także nie wiem jak to smakujeBambi85 lubi tę wiadomość
-
ja uwielbiam lemoniade pietruszkową - pietruszka z cytrusami i wodą mineralną zmiksowana, tylko nie pytajcie o proporcje nie pamietam, musialabym poszukac , robie zwykle na czuja ale i tak nie wychodzi mi taka jak w takiej kafejce czasem pije. Rzodkiewki nigdy niepilam, ale czy ja wiem, moze to byc dobre, taki wytawny koktail. Daj znac Iwonka jak sie skusisz?
iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:BAMBI teraz rozumiem hehe
dla mnie to też nie ma wielkiego znaczenia. Tak jak piszesz - dzieci się urodzą wtedy kiedy im się zachce
IWONKA ja z warzyw jeszcze niczego nie robiłam, no poza burakiem z bananem. Także nie wiem jak to smakuje