Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:łe hehe mnie też to po oczach raziło:D teraz jest super:D
LALI u mnie to samo, mam wrażenie że cały dzień mogłabym je drapać!!! a ładnie są nawilżone więc to na pewno nie wina suchej skóry
ehh
No to super
No i chlopaczka mam
Patrzcie co znalzlam,
"Informacje dostępne na temat ćwiczeń podczas ciąży mogą wprowadzać dużo zamieszania, a często są sprzeczne. Niektóre zestawy ćwiczeń są całkiem odpowiednie dla niektórych kobiet, a dla innych nie. Podczas normalnej, zdrowej ciąży umiarkowany wysiłek jest bezpieczny dla płodu, jednak nie powinien być on tak ciężki i gwałtowny jak zazwyczaj. Jak wiadomo ćwiczenia zapobiegają żylakom, hemoroidom i bólom dolnej części pleców, nie wspominając o polepszeniu samopoczucia i poczucia własnej wartości. Badania sugerują jednak, aby nie rozpoczynać żadnych nowych ćwiczeń fizycznych po pierwszym trymestrze ciąży. Ponadto kobieta ciężarna musi uważać, aby zbytnio nie obciążać mięśni brzucha. Rekomendujemy, aby przed przystąpieniem do ćwiczeń, zasięgnąć opinii lekarza prowadzącego lub specjalisty."Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:12
-
PSOTKA sliczny suwaczek masz teraz
))powodzenia na pilatesie. I zazdroszczę tylu warzywek i to z uprawy eko .. faaajnie i mega zdrowo
IWONKA dzięki, mam nadzieję, że Julkowi nic nie będzie przez to, że tak kiepsko jem .. I też liczę na to, że jak W KOŃCU sami zamieszkamy to sie wszystko zmieni. W zasadzie jestem tego pewna !
LALI mnie cycki bolą od początku. A sutki to już nie wspomnę -
Rudzia kciuki zaciśnięte, ja też wierzę że będzie dobrze:)
wy plamicie, z dziąseł krwawicie a ja z nosa....leje mi się od wczoraj, a nie daj boże jak spróbuję wysiąkać nos.....
no ale zwalam na przekrwiony układ krwionośny;)
FASIA woooow super:) widzę to kiwi:D
dodam od siebie że takie smothiee dobre jest jak sobie dolejesz jogurciku naturalnego albo troszkę serka białego:d -
ROBOTKA nie mam jogurtu ale ser mam, to jutro spróbuję
ależ to kiwi kwaśne !! aż mi ryjek wykręca
BAMBI marsz do kuchni po koktajl !! Jutro kolejny !Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:20
iwonka1077, Bambi85, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć Dziewczyny, ja już po pracy, dzisiaj chociaż mnie głowa tak nie bolała ale dłużyło mi się strasznie i ten hałas, jazgot i rozgardiasz szkolny... nie wiem czy wytrzymam do świąt bez zwolnienia...
Krysti widzę, że u Ciebie emocje na cienkiej nitce jak i u mnieale przechodzi Ci też tak szybko jak i mi
Marta Ty napisałaś, że kończysz 4 miesiąc ale to chyba za szybko policzyłaś, miesiące nie liczy się w ciąży po 4 tygodnie tym bardziej, że od owulacji dopiero 2 tyg później byłyśmy w ciąży. Zresztą popatrz na termin porodu...jeśli ja mam na 22.04 to nie mogę powiedzieć przecież, że jestem w 5 miesiącu bo rodziłabym po prawie 10 miesiącacha Ty jesteś bardzo blisko mnie terminem. Jeszcze troszkę cierpliwości
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KasiaKwiatek a to nie jest tak, że jak się liczy od ostatniej miesiączki to by się zgadzało z tym co Marta pisze ? Ja miałam OM 07.07 czyli dokładnie wczoraj minęły 4 pełne miesiące, czyli dziś zaczęłam 5miesiąc ?? Bo ja się nie znam
-
rudzia będzie dobrze lepiej jechać i sprawdzić co się dzieje ale na pewno wszystko jest ok
martafr, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyte miesiące to w ogóle kłopotliwy licznik. Ale je łatwiej policzyć od tyłu, zależnie na kiedy termin to mniej więcej tego dnia rozpoczyna nam się kolejny miesiąc, po prostu...
Te 2 tyg doliczone po owulce to w naszych tygodniach są ujęte już, ale nawet belly rozlicza, że jesteśmy w np 16 tygodniu a wiek płodu 14 tygodni.
Ja wyznaczyłam sobie żeby nie mącić i nie gubić się 20.04 termin czyli każdego 20-tego zaczynam kolejny miesiącFasia, 88macola, weronika86 lubią tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:Dziewczyny a do tego koktailu to cale bez skorki tylko pomarancze wrzucacie?
jutro chyba zakupie kusisz Fasia tym zdjeciem:)
Tak, ja wrzucam całe tzn kroję na większe kawałki i wrzucam do miksera. Obieram tylko ze skórki, zreszta jak wszystkie owoce
KasiaKwiatek - w sumie fajny systemja mam termin na 13.04 więc za 6 dni zacznę 5 miesiąc
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Aha no dzieki fasia ja mam stara sokowirowke z lat 80 tych wiec jak pomysle o myciu jej to mi sie koktajlów odechciewa ale może się poświęcę i coś z warzywami zmieszam, tylko musze poszukać przepisu jakiegoś co by nie pluć nim na odległość
:P
-
Ja też chciałam sobie kupić sokowirówkę ale uznałam, że skoro mam mikser kielichowy to może w końcu zacznę z niego korzystać
Obieram więc wszystkie owoce, kroję na kawałki, wrzucam zalewam wodą, często kostkami lodu i miksuję
musi mi to wejść w krew, bo to rzeczywiście byłaby dobra opcja dla mnie - osoby, która nie je wcale owoców, a to dobre źródło witaminek dla synka