Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny , jadnak po kontroli po amino po raz 3 juz , wody były tak sobie ok 6 AFI i jestem od wtorku na obserwacji w szpitalu .
Leżę i pije ok 4 litry i więcej i czekam na kolejne usg w poniedziałek .
Na ostatnim było ok 8 i wynik CRP 6,30 .
Przyszły tydzien bedzie decydujący , bo tez wyniki z amino bedą juz , Wiec trzymać kciuki !!!!pozdrawiam buziaki ciężarówki !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 17:16
mantissa, Fasia, iwonka1077, Bambi85, Krysti, sylvia007, KasiaKwiatek, Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Justineska wrote:Hej dziewczyny , jadnak po kontroli po amino po raz 3 juz , wody były tak sobie ok 6 AFI i jestem od wtorku na obserwacji w szpitalu .
Leżę i pije ok 4 litry i więcej i czekam na kolejne usg w poniedziałek .
Na ostatnim było ok 8 i wynik CRP 6,30 .
Przyszły tydzien bedzie decydujący , bo tez wyniki z amino bedą juz , Wiec trzymać kciuki !!!!pozdrawiam buziaki ciężarówki !!!
musi być dobrze
Justineska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angela gratuluję!!!
A moim zdaniem najlepsze smoothie na świecie to:
-jogurt + mleko (zależy jak gęste lubicie),
- banan,
-łyżka albo dwie masła orzechowego,
- trochę lodu,
- miód do smaku.
To smakuje jak lody orzechowe tylko jest trochę kaloryczne ale np. Fasia się kaloriami martwić nie musisz więc śmiałoi masło orzechowe musi być takie bez soli i cukru.
Angela89, Amy, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela odnośnie tego co pisze na ulotkach - wiele leków nie wykazuje że coś źle wpływa na ciąże i mimo wszystko jest napisane że kobiety w ciązy nie powinny zażywać, bo firmy się po prostu boją, że jak jednej kobiecie się coś stanie to może posądzić firmę o odszkodowanie i to nie małe. Dlatego te firmy się tak "zabeczpieczają". Ja ufam lekarzom i myślę, że twoj lekarz nie raz przepisywał ten lek swoim pacjentkom i nic się nie stało
myślę że śmiało możesz go brać
Angela89 lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Mam problem został mi przepisany Trimesan no i ja jak zawsze czytam ulotkę i tam jest jak wół napisane ze kobiety w ciąży nie mogą tego leku używać i teraz mam problem bo ufam lekarzowi i myślę że chyba się nie pomyliła któraś brała lub coś na ten temat wie ?
Ja nie czytam ulotek, bo na każdej jest napisane, że w ciąży się nie zaleca albo, że nie można. Nie przeprowadza sie testów na ciężarnych. Skoro lekarz przepisał to bierz. Ja co wizytę mam jakieś inne silne leki przepisywane np na grzybicę i jak zapytałam czy to bezpieczne to mi odpowiedziała, że bardziej szkodliwa dla dziecka jest rozwijająca się infekcja. II trymestr jest w zasadzie najbezpieczniejszym etapem ciąży
GRATULUJĘ CÓRCI))
Shimmer_lips - dziękuję za przepis na koktajl, kupię masło orzechowe i zrobię -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Właśnie ktoś mi napiszę co się z Rudzią stało bo próbowałam Was nadrobić ale się nie da.
No i posłucham się Was i biorę czytałam że na każdych lekach na drogi moczowe jest tak napisane więc spoko. Ja się boję bo kiedyś lekarka moja rodzinna mi przepisała lek który miał w sobie penicyline i gdyby to że przeczytałam ulotkę mogło być nie ciekawie. Bo jestem na nią uczulona i na karcie ma na czerwono zaznaczone to nawet.
a z lekami już tak jest, ja na początku ciąży się clotrimazolum smarowałam bo jakiś grzyb mi się zaczynał i też niby jest napisane zeby w I trymestrze nie używać a lekarz powiedział, że dobrze, ze smarowałam. -
Amy wrote:Angela odnośnie tego co pisze na ulotkach - wiele leków nie wykazuje że coś źle wpływa na ciąże i mimo wszystko jest napisane że kobiety w ciązy nie powinny zażywać, bo firmy się po prostu boją, że jak jednej kobiecie się coś stanie to może posądzić firmę o odszkodowanie i to nie małe. Dlatego te firmy się tak "zabeczpieczają". Ja ufam lekarzom i myślę, że twoj lekarz nie raz przepisywał ten lek swoim pacjentkom i nic się nie stało
myślę że śmiało możesz go brać
Bo n akobietach w ciazy sie lekow nie testuje, dlatego nie ma danych. Chyba, ze z badan na zwierzetach wynika ewidentnie, ze lek jest szkodliwy.Amy lubi tę wiadomość