X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jaka ja miałam koszmarna noc może spalam z godzinę albo dwie sąsiadka miała imprezę wiec jak juz się rozbudzilam o 12 to juz nie mogłam zasnąć a jeszcze co na nowo zasnelam to się zaraz budzilam i tak samo mój synek :) od razu dawał o sobie znać że on tez nie śpi :) także oboje jesteśmy niewyspanni :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, współczuję. Ja za to już nawet nie pamiętam kiedy udało mi się dospać do takiej godziny! :) cudnie :)

Ola89, hwesta lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez malenstwo dawalo w nocy ;)

Ola89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w się w sobote,ja też pospalam :) wkurza mnie mój mąż od wczoraj. Gada ze się miskowata robie,a rano,ze jestem tluscioszek. Co za idiota. W 20 tyg ciazy ważę w porywach 50 kg,a ten takie glupoty.

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Witam w się w sobote,ja też pospalam :) wkurza mnie mój mąż od wczoraj. Gada ze się miskowata robie,a rano,ze jestem tluscioszek. Co za idiota. W 20 tyg ciazy ważę w porywach 50 kg,a ten takie glupoty.

Nie przejmuje się co ja mam powiedzieć jak wazę ok 70 kg :) ze mnie to dopiero tluscioszek :P

weronika86 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Hwesta pewnie mowi tak z milosci do Ciebie :)
    Krysti trzymam kciuki za Twoj scan i oby dzidzia wspolpracowala i pokazala co tam ma :)

mantissa, Krysti lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przewrazliwiona na punkcie wyglądu, zawsze byłam drobna,wg mnie nadal jestem. Idziemy dziś na bajkę do kina, na pudlaki:)

sylvia007 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja dzisiaj za to spalam jak zabita :D całe łóżko miałam dla siebie, bo mój TZ wczoraj wyjechał, wróci w nastepna niedziele.

Hwesta nie przejmuj się, faceci takie głupoty gadają to u nich normalne ;) ja mam 72,5 kg i się wcale grubo nie czuję tylko tak ciążowo. Mój tez czasem coś palnie w stylu "mój kochany wielorybku " a potem przychodzi i się przytula mówiąc, że ślicznie wygladam ;)
    Facet to proste stworzenie i trzeba mu wybaczyć :D

hwesta lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti trzymam kciuki :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti znowu mi się śniłaś:D a właściwie Twoje usg:D że będzie ta dziewucha hihi :)

pozatym też miałam wczoraj wieczór chipsowy;) wiejskie ziemniaczki z masełkiem i solą pyyycha:) ale nie wiele zjadłam bo potem w nocy brzuch by mnie bolał.

też miałam beznadziejną noc, chyba pierwszy raz brzuch mi przeszkadzał w spaniu, i moje maleństwo też razem ze mną nie spało, tak roskosznie się wierciło przez chwileczkę:) cały czas mnie kopie tam na dole:) nic nie przechodzi z tymi wojażami w górne partie podbrzusza:)

RUDZIA trzymam kciuki za Ciebie dzisiaj i oby Ci to zwolnienie dali.

Angela gratuluję córy :D

HWESTA nie przejmuj się gadaniem męża:) a jak nie to weź mu walnij z poduszki w łepek:) pewnie nic złego nie miał na myśli ale domyślam się jak mogło Cię to wkurzyć:)
    mój też wczoraj mówi ze z dnia na dzień mam coraz większy brzuch,jak ja do porodu będę wyglądać?:) ale nie odebrałam tego za złośliwośc a za komplement:)
    w ogóle w tej ciąży czuję się mega kobieca i mega ważna:D dodała mi śmiałości i pewności siebie:D mam zamiar z tego korzystać i mam nadzieję że po porodzie mi to zostanie:)

Kasia mówisz że zamówiłaś pościel? daj znać jak wycena w Twoim przypadku wyjdzie:) też sie przymierzam u niej zakupić:)
    skąd brałaś wzór? ze zdjęć które ona wstawia na FB czy podała Ci jakieś inne możliwośći kolorystyczne?
    bo SHIMMER wybrała sobie wstępnie truskawki a ja truskawek nie widziałam u niej na stronce:) chyba że to sama Shimmer zaproponowała:)

a ja dziś mam spokojny dzień, jak wrócę z pracy idziemy na długi spacerek, po padało trochę w nocy to powietrze jest takie rześkie:) potem do rodziców bo jutro wyjeżdżają do Niemiec a w niedzielę na pizzę wymyśliliśmy sobie pójść do zaprzyjaźnionej pizzeri no i z młodą do małpiego gaju:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jak to u Was jest z ruchami dzieciaczkow? moje Maleństwo czuję przeważnie na samym dole podbrzusze a czasem zaraz juz na wysokości pępka. Pewnie się wtedy prostuje :) cieszę się bo te ruchy juz czasem są naprawdę mocno wyczuwalne i jestem spokojna, że wszystko jest ok i cierpliwie czekam na polowkowe 21.11.

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi ostatnio moj palnal, ze wygladam jak WROBELEK :D chude nuszki i bebenek! no kurczaki! wielorybek ok, ale wrobelek? to juz nie zrozumiale...rudzia daj znac po wizycie co tam u ciebie! Moj maluch tez w nocy najbardziej ruchliwy sie robi i budze sie za kazdym razem jak musze zmienic pozycje...jeszcze moj Patryk mnie wkurzyl w nocy!!! jak przykladam reke to dzidzia STOP i dupa nic sie nie rusza....a ten jak przylozy reke to istny cyrk! nawet jak sie brzuchem mu do plecow przytule to w brzuchu radosci co nie miara! dziwne to jak nic! no i menda moj malzon, jak spalam ( ten spac po nocach nie moze) co chwile dotykal mi brzuch, jak male zaczynalo tak kopac ze mnie budzilo to moj udawal ze spi!!! przypalam mende jedna- udawalam ze spie! dostala poducha przez leb! a co!....jak sie zapytalam, ze dlaczego tak reaguje na niego a na mnie nie, moj stwierdzil : widocznie malo interesujaca osoba z ciebie ;D obrazilam sie :D hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 09:15

mantissa, Lali, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w różnych miejscach czuje :) ale najfajniej,ze widać gołym okien jak sie rusza, brzuch podskakuje:)

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Laski jak to u Was jest z ruchami dzieciaczkow? moje Maleństwo czuję przeważnie na samym dole podbrzusze a czasem zaraz juz na wysokości pępka. Pewnie się wtedy prostuje :) cieszę się bo te ruchy juz czasem są naprawdę mocno wyczuwalne i jestem spokojna, że wszystko jest ok i cierpliwie czekam na polowkowe 21.11.
    ja czuje ruchy juz bardzo dlugo, na wysokosci pepka...ale takiego typowego kopniaka to jezscze sie nie doczekalam!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja tez w różnych miejscach czuje :) ale najfajniej,ze widać gołym okien jak sie rusza, brzuch podskakuje:)
    ohhhh ja nie widze jeszcze...chyba za mocno oddycham bo widac jak sie rusza od mojego sapania jedynie :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chuda byłam przed ciaza,wrecz wychudzona,dopiero teraz ciałka nabieram,wiec może dlatego tak szybko widać przez brzuch jak się przemieszcza, takie drgania :) kwietniowki z Warszawy! Za tydzień spotkanie :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ruchy baaardzo nisko cały czas, ale już wyczuwalne pod ręką, gołym okiem nie widzę bo mi wyższa część brzucha przeszkadza:D

Wera mój też mi molestuje brzuch w nocy:) ale moje dziecię jest śpiochem:D budzi się ze 3-4 razy na dobę :P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tak nie czuje dobrze jak wy. Bardziej muszę się zastanawiać czy to dziecko czy może jelita. Raczej bąbelki czuję jeszcze. Ale raz, że to moja pierwsza ciąża, dwa jest dużo młodsza od waszych, trzy łożysko mam na przedniej ścianie a cztery to baardzo bym chciała wyżyć 70kg bo ważę dużo dużo więcej :) dlatego ani brzuch ciążowego jeszcze nie widać chociaz jest już całkiem duży i ruchy takie mocne pewnie też później poczuję.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Rudzia trzymam kciuki. Ja też tydzień temu miałam niewielkie co prawda ale brunatne plamienie. Najprawdopodobniej przez infekcje bo wyszły mi b. liczne bakterie w moczu. Będzie dobrze zobaczysz.
    Krysti trzymam również kciuki za Twoją wizytę i fajnie że jesteś na forum bo lubię jak piszesz. Nie przejmuj się uwagami bo często gęsto, ta która zwraca Ci uwagę sama robi byka w następnym poście. Jesteś mega pozytywna i takich ludzi nam tu trzeba.
    Ja wczoraj się dowiedziałam, że moja babcia ma w komórce łóżeczko po mnie aż się wzruszyłam. Jest ponoć w super stanie. Mój synek będzie sypiał w tym samym łóżeczku co mama :)
    Pozdrawiam wszystkie gorąco w ten pochmurny i wilgotny dzień.

Lali, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki twardy sen że nie czuję ruchów - zresztą jak śpimy to maluch też jest wyciszony, chyba że się wiercimy to dzieci też zaczynają się uaktywniać :)
    Ja póki co przesypiam całą noc :D nawet sypiam na brzuchu :P wczoraj się na brzuchu położyłam żeby sprawdzić czy Adzie to odpowiada i mnie kopneła kilka razy i odpuściłam :D ale w nocy mnie nie budzi, pewnie znajduje taką pozycję, że moje spanie na brzuchu jej nei przeszkadza :)

‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ