X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/3-pajacyki-zara-next-r-56-okazja-idealne-i4771488601.html
    trzy fajne pajace 56 rozm dla chłopca za 15 zł kup teraz :) zobaczcie sobie :)

kluska lubi tę wiadomość

• kluska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wprawiona bo dużo tabletek w życiu muszę łykać ze względu na chorobę jelita. Najgorsze były kiedyś jak mi dali w szpitalu takie robione tabsy w takim wielkim opłatku. Były wielkości 5 zł i to było nie do przełknięcia, na dodatek opłatek przyklejał się do ścianek wszędzie w ustach.
    hwesta albo o tym nie myśl i szybko przełknij popijając wodą albo po prostu zamiast tego jedz warzywka, owoce, rybki i ziaenka.
    Ja ziarenek w ogóle nie mogę a warzywa i owoce surowe też muszę ograniczać więc muszę łykać witaminki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 10:03

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie biorę. Lekarz stwierdził, że na dzień dzisiejszy mi to niepotrzebne bo wyniki super. Pozatym jego zdaniem takie witaminy tuczą dzieciaki i jeżeli chce rodzić naturalnie to lepiej żeby młode było troszkę mniejsze. Jeśli chodzi o ryby to ja nie jem ich w ogóle na co mój lekarz stwierdził, że to dobrze bo jego zdaniem w rybach teraz więcej rtęci i syfu niż dobroci.

WERKA jap przed ciążą ważyłam gruubo ponad setkę. :) na początku troszkę przytyłam a teraz ładnie ze mnie leci w dół. Łącznie 4kg na minusi i z tego cl widzę to jeszcze mi nie przybywa, ciekawe jak długo.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też właśnie słyszałam o tej wadze urodzeniowej że potrafi być duża dzięki witaminom, ale to pewnie nie reguła:)
    wiadomo że jak ktoś ma kiepskie wyniki to musi coś brać, ale jak są dobre? niekoniecznie.

Kluska o kurde, 5 zł tabletki? fuuuu, choć ja przełykam pokaźne rozmiary to jednak tej 5zł nie wyobrażam sobie:)

AMY fajne pajace:) jakbym wiedziała płeć ehhh:D mam nadzieję że jeszcze potem sobie coś upoluję:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wszystkie moje znajome, które rodziły potwierdzają, że dzieci się teraz duze rodzą bo wszystkie maluchy miały wage od ok 3800 do chyba 4700 ;) mój młody tez miał 4000 równo chociaż wg usg to miało być malutkie dziecko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

AMY fajne pajace:) jakbym wiedziała płeć ehhh:D mam nadzieję że jeszcze potem sobie coś upoluję:)

no właśnie ja też bym już coś kupiła, tyle fajnych rzeczy widzę a muszę czekać do poniedziałku na potwierdzenie. Dlatego tu wrzucam linki żeby może ktoś sobie kupił :D na razie podobają mi się same ubranka dla chłopców :D a jak coś jest dla dziewczynki to już drogie :P pajac dwu pak za 117 zł pf :P ale za to ładny!!!

• kluska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te tabsy były gigantyczne.
    Ja wzięłam te pajace. Dziękuję AMY. Mi to się nie chce jeszcze siedzieć i szukać więc podwójne dzięki.

Amy, mantissa lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    No te tabsy były gigantyczne.
    Ja wzięłam te pajace. Dziękuję AMY. Mi to się nie chce jeszcze siedzieć i szukać więc podwójne dzięki.
    o to super :D

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki :) ależ dziś deszczowo i brzydko ..

Nie śpię od 6, bo rozmyślam o ustawieniu mebli w pokoju, bo jutro jedziemy z mężem po szafę PAX do IKEI :D no i jak ją wstawimy to muszę gdzieś upchnąć wielki, stary telewizor no i tak od 6 rano o tym myślę :P Zaraz zabieram sie za opróżnianie szafek żeby było jak najmniej później do wyciągania. Ależ się cieszę !! :D

Co do tabletek to ja się suplementuję femibionem od ponad roku, lekarka od samego początku wspominała mi o tabletkach i o kwasach. Możliwe, że to przez moją niedowagę.

KRYSTI trzymam kciuki za usg :) na pewno będzie Manuelka, czuję to w kościach :D

Amy, Krysti lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA u mnei też lista zrobiona co w ikei chcę kupić do mojej nowej sypialni:)
    teraz tylko jechać:)
    hihi mi meblowanie też spędza sen z powiek;)

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ty daj później te zdjęcie tej szafy ciekawa jestem jak środek i pakownosc tych szaf do nowego domu chciałam takie ale to jeszcze do rozważenia

Fasia lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze coś - jeśli się zdecydujecie na ciuchy dla dzieciaków NEXT na allegro - warto wejsc na stronę nexta powyzej 80zł dostawa gratis a ceny ciuchów z allegro z dostawą wychodzą drożej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 10:55

Anka1501 lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    FASIA u mnei też lista zrobiona co w ikei chcę kupić do mojej nowej sypialni:)
    teraz tylko jechać:)
    hihi mi meblowanie też spędza sen z powiek;)[/QUOTE.
    A jaka serię wybralas ja dla córki mam komode malm i jestem zadowolona teraz też taka dokupie dla dziecka i będzie później do jednego pokoju

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kobietki! :(

Ja czekam juz w poczekalni na swoja kolejke :( Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze ... na zwolnienie nie licze nawet bo chyba nie ma szans zeby mi wypisali..aöe wtedy w poniedziaöek dzwonie do Poloznej zeby mnie umowila na gwałt do jakiegos gina.. brzuch mnie dzis boli tak w dole.. i Mala dzis spokojna..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IWONKA dla córki mam w ogóle zestaw stuva
    a do sypialni właśnie chcę Malmm bo te komody widzę że można nawet połączyć:) w sensie jedna obok drugiej i tak chyb sobie zrobię w sypialni
    plus jedną komodę malm zamierzam do malucha kupić:)
    tzn łóżko podoba mi się z serii Selvik lub Hemnes a szafki nocne BRUSALI:D wiem wiem poplątane to ale nie mówię że jak przyjdzie co do czego to wezmę wszystko z jednej serii;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • MartaAlvi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziu trzymam kciuki Kochana, daj znać po wizycie! Mam nadzieję, że to nic poważnego i zalecą odpoczynek i tyle :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Czesc Kobietki! :(

Ja czekam juz w poczekalni na swoja kolejke :( Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze ... na zwolnienie nie licze nawet bo chyba nie ma szans zeby mi wypisali..aöe wtedy w poniedziaöek dzwonie do Poloznej zeby mnie umowila na gwałt do jakiegos gina.. brzuch mnie dzis boli tak w dole.. i Mala dzis spokojna..
    To że spokojna to nic nie znaczy więc się nie denerwuj- spokojne dziecko od kilkunastu godzin może niepokoić jak kobieta jest po 30 tygodniu ciązy.
    Zobaczysz zaraz Ci zrobią usg i wszystko będzie okej :*

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lukne później te serie bo z telefonu pisze czasami można pomieszać i też pasuje do siebie wszystko

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA u mnie póki co jak wiecie staram się zrobić jakiekolwiek miejsce dla dziecka w obecnym pokoju, który zamieszkujemy :) A szafa będzie do sypialni w nowym domu tylko póki co stanie w obecnym :P

IWONKA szafa powinna juz stać w przyszłym tygodniu to wrzucę zdjęcia jak już się z nia ogarnę :)
    Moja przyjaciółka kupowała jakiś miesiąc temu i przyznam, że tak jak myślałam, że jakaś niezbyt wielka ta szafa to jak zapakowała wszystkie swoje rzeczy to pół szafy puste zostało :P

RUDZIA Kochana nie stresuj się, nie nakręcaj, z Sofią na pewno jest wszystko dobrze, a brzusio pewnie boli z wczorajszego przemęczenia. Mnie boli całymi dniami na dole w podbrzuszu, ciągnie, kłuje .. ale tak chyba musi być.
    Trzymam kciuki i informuj jak się macie !

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem tylko czy wziąć drzwi przesuwne czy takie zwykłe otwierane ? Co myślicie ? muszę brać pod uwagę, że jak się wprowadzimy do nowego domu to będziemy szafę powiększać czyli kolejne moduły trzeba będzie dokupić ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ