X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma urodziny 6, a teściowa 5. Będą miały prezencik. ;)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 23:09

hwesta lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    A no. Chyba na 10 termin. :)
    Hej Czarna jak miło Cię widzieć!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ma 13 kwietnia ;) ale aż tyle brzdąc na pewno nie wytrzyma :D

• karolina22 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:-) dzisiaj zrobiłam test sa 2 kreski tylko problem w tym ze to była nie planowana ciążą bo mam córeczkę która ma skończone 10 msc i boję się czy damy sobie rade:-)

Mama Amelki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina22 wrote:
    hej:-) dzisiaj zrobiłam test sa 2 kreski tylko problem w tym ze to była nie planowana ciążą bo mam córeczkę która ma skończone 10 msc i boję się czy damy sobie rade:-)
    Na pewno dasz, zawsze są obawy i wątpliwości, oby szybko minęły :) trzymam kciuki za was! gratuluję :)

• karolina22 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyrzuty sumienia ze nie bd mogą córce poświęcić wystarczająco dużo czasu. No i strasznie się bije porodu jak sobie przypomnę 1

Mama Amelki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88fbffc09890.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bbb82062913.jpg

To moje "skarby" ;) Wrzucam je, by się upewnić, czy nie jestem ślepa i że ta druga kreska faktycznie ciemnieje. Bo ciemnieje, prawda?
    Zwariować można z tymi testami, dobrze że na betę nie szłam, bo my mi serce wyskoczyło :D

CUDOWNE II kreski :) Ciemnieje :) Aż mi się uśmiecham do monitora :)

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina22 wrote:
    Mam wyrzuty sumienia ze nie bd mogą córce poświęcić wystarczająco dużo czasu. No i strasznie się bije porodu jak sobie przypomnę 1
    Ja się porodu nie bojęm. Poroniłam "siłami natury" córę i mimo że baaardzo bolało to tęsknię za tym bólem :) wiem, że kiepskie porównanie do rodzenia 40 tygodniowej ciąży.
    Może i będziesz miała mniej czasu dla córki ale ona zyska rodzeństwo - a to jest bardzo cenne :) Poradzisz sobie na pewno, z czasem z nikną ci te niepokojące myśli. Ja marzę o zajściu w ciążę jak już będę miała takiego małego brzdąca :)

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, kreseczki sa coraz ciemniejsze :) gratuluje :)

Karolina 22, ja mam 2 synow. roznica wieku 2 lata. druga ciaza planowana a gdy zobaczylam II na tesice nagle ogarnal mnie strach ;) jak to bedzie. nie pracowalam - opiekowlam sie 1,5 rocznym synem - b.wymagajacym, a w ciazy czulam sie tragicznie! wyrzuty sumienia mialam az chlopcy zaczeli sie razem bawic :) najpierw bylo mi smutno, ze starszemu mneij czasu posiwecam itp. potem ze mlodszy ma tej uwagi mneij niz starszy mial gdy sie urodzil. szybko jakis nasz system obmyslelismy - albo ja albo maz zajmowalismy sie chlopcami na zmiane, by chociaz 1,5 godz. mieli jedno z rodzicow tylko dla siebie....no i wspolne wypady do lasu itp. ;) cala rodzinka. widok wspolnie bawiacych sie chlopcow <3 ich braterksa milosc - nie zastapilabym tego za nic! ciesze sie, ze mamy tak mala roznice wieku :)

mnie dzis bardzo boli krzyz i podbrzusze. bardziej niz w pozostale dni. tlumacze sobie, ze tydzine temu, na koniec 4 tyg. tez milam dosc silne bole, wiec pewnie dzidzia w tym czasie intensywniej rosnie...ale po wizycie w toalecie zobaczylam brazowe plamienie :( wizyte mam umowiona na srode, al chyba jutro powtorze bete i progesteron i postaram sie wczesniej umowic do lekarza

Ida lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja mam termin ba 4 kwietnia :) oprócz bólów brzuszka i apetytu nic mi nie dolega :)

beszka, Amy lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 17:59

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Hej Dziewczyny, ja mam termin ba 4 kwietnia :) oprócz bólów brzuszka i apetytu nic mi nie dolega :)

Ja tez mam straszny apetyt :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    A ja się coś boje, nie robie jeszcze suwaczka, dziś najpóźniej jutro powinnam mieć @ i wszytskie objawy wskazują na to że ją dostane.
    Robiłam dziś kolejny test i ten dzisiejszy przy moich bladziochach wychodzi super, ciemne dwie kreski, ale mimo wszytsko jakieś dziwne myśli mam.
    Oby twoje przeczucia były błędne.. Myślę, że na pewno są, być może jeszcze nie dowierzasz, że jesteś w ciąży? Ja tak miałam przy pierwszym dziecku
    Wszystko będzie dobrze :)

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe dziewczynki i "stare" w kolejnym dniu ;)

ja wczoraj wieczorem przeszłam małe załamanie :/ jakieś żółto-brązowe plamienie :( póki co ustało ale stres pozostał :/

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • liwi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:00

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    witam nowe dziewczynki i "stare" w kolejnym dniu ;)

ja wczoraj wieczorem przeszłam małe załamanie :/ jakieś żółto-brązowe plamienie :( póki co ustało ale stres pozostał :/
    Ja też plamię i dzisiaj idę do gin.. Już jedno dziecko straciłam i każdy sygnał niepokojący radzę zgłaszać od razu. Zobaczymy co mój dzisiaj powie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tym plamieniem to różnie. Czasem nie musi nic kompletnie oznaczać ale do ginekologa trzeba się z tym zgłosić

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem mocniej brzuch zabili wiecie może kiedy takie bóle powinny ustac? Plamienia zadnego naradzie nie mam

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bólem brzucha nie wiem do kiedy dzisiaj będę u gin to popytam jak nie zapomnę :)

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ