X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Bulgoty glosne tak słychać dziecko się rusza bo czuje przekręca się .

Może niektóre kobiety słyszą ruchy :) jak byłam w poprzedniej ciąży to nigdy nic nie słyszałam a mój mały był bardzo ruchliwy, mój brzuch miał dziwne kształty i miał codziennie czkawke ale nigdy nic nie było słychać :)

mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    AMY gratuluje synka:))
    Moj tez Krysti siedzi sobie po lewej stronie i mnie tam pynka:) chociaż ostatnie 2dni słabiej a czwartek i piątek mocno i już mi sie to zaczęło podobać .....
    Ja wogole mam z tej brzuch bardziej wypièty taki nie kształtny jest ;) ale czuje z lewej na wieczor czuje więcej jak przez dzien ,np teraz siedze na kezesle i czuje z lewej mañki kopytka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 18:09

Lwica lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie Ada to może Adrian? :)

Amy lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jak to bez imienia ,musicie wybraç z męzem Ady nie ma jest Synuś :)

no na razie bez imienia zostaje :) nie wymyślałam imion dla obu płci :] tylko czekałam do określenia płci, dlatego było Ada, a o imieniu dla chłopca nie myśleliśmy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Jak nie Ada to może Adrian? :)

W poprzedniej ciąży mówiłam, że jak będzie chłopiec będzie Aleksander :) ale była córka i dostała imię Aleksandra :) teraz patrze na tego swojego Dziubka małego i jakoś mi żadne imię nie pasuje ;) Chyba nadal jestem w szoku :) jak mi przejdzie pomyślę nad imieniem ;)

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no na razie bez imienia zostaje :) nie wymyślałam imion dla obu płci :] tylko czekałam do określenia płci, dlatego było Ada, a o imieniu dla chłopca nie myśleliśmy

Twój mąż był pewien, że chłopak wiec pewnie już ma imię wybrane ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Może niektóre kobiety słyszą ruchy :) jak byłam w poprzedniej ciąży to nigdy nic nie słyszałam a mój mały był bardzo ruchliwy, mój brzuch miał dziwne kształty i miał codziennie czkawke ale nigdy nic nie było słychać :)
    Nawet bilgotôw zadnych niç ,to jednak kazda ma innà ciàze .Nawet słyszalam ze dzieci czkawke majà w brzuchu ale czy to prawda .

• olka30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam się pochwalić, że moje dziecko zrobiło mi prezent na urodziny i tak cudnie rozrzuciło kopytka na usg, że chcąc nie chcąc pokazał fistaszka w całej, dużej okazałości :) Będzie Boy :)

Krysti, sylvia007, Rudzia, mantissa, mimka84, Amy, Eweliśka, Lwica, ziolko, shimmer_lip, iwonka1077, Jaga, MartaAlvi, Justinka, Lali, kluska, Fasia, KasiaKwiatek, Auro lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 13:03

olka30, Amy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu mysleli nad imieniem jeszcze Kryspin tez piękne ale wybralismy josha ,

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Nawet bilgotôw zadnych niç ,to jednak kazda ma innà ciàze .Nawet słyszalam ze dzieci czkawke majà w brzuchu ale czy to prawda .

Bulgoty mam ale to są jelita. A czkawke mój syn miał codziennie od 25 tyg ale tego nie słychać

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Wpadam się pochwalić, że moje dziecko zrobiło mi prezent na urodziny i tak cudnie rozrzuciło kopytka na usg, że chcąc nie chcąc pokazał fistaszka w całej, dużej okazałości :) Będzie Boy :)
    Olcia grAtulacje co to się dzieje wysyp chłopcôw normalnie .:)

olka30 lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze u mojej siusiak nie wyrosnie co? :P w koncu mi plec okreslilu w 19 i 20 tyg to chyba juz pewne co ? :D

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Bulgoty mam ale to są jelita. A czkawke mój syn miał codziennie od 25 tyg ale tego nie słychać
    Aha :) ja slysze i to nie jelita u mnie ,moja psica siedz mi na nogach i glowe ma prxy brxuchu i widze uszy nastawia co chwile :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola :) supe.. kolejny mężczyzna ;)
    Gratuluję

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja mam nadzieje ze u mojej siusiak nie wyrosnie co? :P w koncu mi plec okreslilu w 19 i 20 tyg to chyba juz pewne co ? :D
    To samo o sobie mialam napisać . :D

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    To samo o sobie mialam napisać . :D

Ale u Ciebie siusiaka znalezli to chyba nie zniknie juz :P

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:

Jak to mówi mój facet " na pewno to Kopernik nie żyje " z resztą nie wiadomo ;)

olka30, Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę, że istny wysyp chłopców :) Mój chciał dziewczynkę, ja troszeczkę też, ale oboje mieliśmy przeczucia na chłopca :) I się potwierdziło. Zresztą już na prenatalnym widziałam coś między nogami, ale że było wczas to się nie chciałam nastawiać :) Tak mi dziwnie teraz jak już wiem :)

Krysti lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ale u Ciebie siusiaka znalezli to chyba nie zniknie juz :P
    No mam nadzieje bo by bylo rozczarowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 18:22

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ