X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy czy to Ty pisałaś, że masz anemię??? Jeśli możesz to napisz mi jakie masz wartości hemoglobiny i hematokrytu???

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer ja też mam anemie i to startowałam od takiej skrajnej HGB 8,1
    Po dwóch miesiącach z żelastwem do łykania HGB podniosła mi się narazie do 10,6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 20:19

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Amy czy to Ty pisałaś, że masz anemię??? Jeśli możesz to napisz mi jakie masz wartości hemoglobiny i hematokrytu???
    hematokryt mam 30 a hemoglobiny nie pamietam, nie mam przy sobie wyników, w środę będę u mamy to zerknę :) a w piątek będę miałą świeże wyniki :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co bierzecie coś dodatkowo? Trzeba się martwić czy nie? Ja mam wizytę dopiero 26 a wyniki mi lecą w stronę anemii właśnie, a początkowo były zajebiaszcze :)hemoglobinę mam 11 a hematokryt 33. Leukocyty i neutrofile trochę podwyższone. I nie wiem czy się umawiać wcześniej czy te dwa tygodnie nie mają znaczenia.
    Witaminy łykam i od jakiegoś czasu jem minimum jednego buraka dziennie bo tak mnie jakoś naszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 20:26

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz po tych ostatnich wynikach ginka kazała odstawić żelazo. Mówiła ze napewno jeszcze będę je brała w ciąży ale teraz mam zrobic przerwe więc nie biore nic, poza witaminami. Leukocyty i neutrofile są podobno przy anemii normalne.
    Ja bym chyba zaczekała do wizyty bo nie masz jakiejś strasznie niskiej tej hemoglobiny, jedzonkiem sobie nadrabiaj. Sok z buraów, szpinak.
    Baaaaardzo pomaga sok z pokrzywy ale ja niestety nie przełkne.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja to wogóle podziwiam tych lekarzy, że oni to na tym usg wszystko tak super widzą.

ja tez malo widze, ale na przyklad moj maz od razu fiutka wypatrzyl ;) a do tego widzial nawet ze serce ma 4 komory.

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Mi teraz po tych ostatnich wynikach ginka kazała odstawić żelazo. Mówiła ze napewno jeszcze będę je brała w ciąży ale teraz mam zrobic przerwe więc nie biore nic, poza witaminami. Leukocyty i neutrofile są podobno przy anemii normalne.
    Ja bym chyba zaczekała do wizyty bo nie masz jakiejś strasznie niskiej tej hemoglobiny, jedzonkiem sobie nadrabiaj. Sok z buraów, szpinak.
    Baaaaardzo pomaga sok z pokrzywy ale ja niestety nie przełkne.
    Pokrzywy też nie przełknę, nawet herbaty z pokrzywy. Ciekawa jestem co by było gdyby nie ogarnęła mnie ta buraczana miłość :) jednak organizm wie co robi jak każe coś jeść :)
    To spoko :) uspokojona się czuję :) dzięki kochana jesteś :)

liwi lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nje biore :) lekarz mi nic nie przepisywal :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    ja tez malo widze, ale na przyklad moj maz od razu fiutka wypatrzyl ;) a do tego widzial nawet ze serce ma 4 komory.
    Ja to widzę, główkę, nóżki rączki ale już takich mniejszych części to już nie :-)

weronika86 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Fasia fajne uczucie ja słysze glosno sobie tam szpera haha w moim brzuchu :) bulgoty takie ze az w sklepie slyszałam i się smialam z tego haha :) moj na lewej stronie siedzi :) caly czas

Krysti ale to chyba nie dziecko :D. Rozne rzeczy ale ruchow dziecka chyb anei mozna uslszec. Moze przez stetoskop, ale napewno nie normalnie :D.

Amy, Lwica, Rudzia, KasiaKwiatek, Anka1501 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się Psotka, ruchów nie można usłyszeć Krysti :D poczuć, zobaczyć oczywiście, to co słyszysz to jelita :) po prostu coraz mniej miejsca mają i jedzonko się przeciska aż słychać
    Oj zlatałam się ,zaliczyliśmy ikeę, mega dużo ludzi, ale pierwszy raz wykorzystałam brzuszek, że go porządnie widać to do kasy z pierwszeństwem u na sam początek kolejki poszliśmy ;)

Rudzia, Anka1501, sylvia007, Bambi85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Krysti ale to chyba nie dziecko :D. Rozne rzeczy ale ruchow dziecka chyb anei mozna uslszec. Moze przez stetoskop, ale napewno nie normalnie :D.
    Suchaj wiem co to jest ,Więc mi nie wmawiaj ze to nie dziecko dobrze ,dziewczyny na szkocj mialy to samo co ja mam ,i raczej z jelitami problemów nie mam .dziekuje ci za odpowiedz doświadczona kobieto :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 01:34

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Suchaj wiem co to jest ,Więc mi nie wmawiaj ze to nie dziecko dobrze ,dziewczyny na szkocj mialy to samo co ja mam ,i raczej z jelitami problemów nie mam .dziekuje ci za odpowiedz doświadczona kobieto :D

Krysti nie denerwuj się. Może Tobie się tak wydaje ale to jest fizycznie nie możliwe

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 13:04

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie slyszalam ruchow, jedynie czulam jak mala glizdka sie porusza w srodku a od wczoraj czuje juz kopniaczki pod reka :) a jak cos slysze to jedynie jelita :(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg 25 lekarz sklanial sie ku dziewczynce ale po Amy to juz sie wszystkiego moge spodziewac :D
    Wysyp chlopcow w kwietniu bedzie :)

Angela89, mantissa lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Krysti nie denerwuj się bo nie ma po co, nie denerwuj synka bo będzie ci płakał później ;)

Mi się wydaje że nie da się tego słyszeć z tego co koleżanki mi mówiły że one tylko czuły i widziały że coś wypycha boki np.

Ja nie czuje ruchów jedynie je słyszę ale przez detektor tętna.
    Andzela skoro czuje dziecko ze się przekreca i slyszalam bulgoty to jak mam nie mowic ze to nie dziecko bo bylo w jednym momencie .

weronika86 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Suchaj wiem co to jest ,Więc mi nie wmawiaj ze to nie dziecko dobrze .

Krysti słonko co jak co ale nie ma możliwości by usłyszeć ruchy dziecka. Słyszysz ruchy w brzuchu ( jelita żołądek itp) które są zsynchronizowane z ruchami dziecka . bo jak ci taki szkrab zasadzi kopa w żołądek to może się w nim przelewać i słyszysz bulgotanie. Ale nie usłyszysz ruchów dziecka w worku owodniowym i macicy. Nawet nie słychać ich na ktg, słychać tylko kopniaki bo wtedy jest uderzenie i mocniejszy dźwięk.
    Też ciągle słyszę jak przelewa mi się w brzuchu i czasem jest to naprawde donośne.

Przeżyłam już jedną ciąże, dzwoniłam aż do kuzynek które w ciąży były niedawno, do 2 koleżanek które są już na mecie , do mojej siostry , pytałam na forum dziewczyn które chodziły ze mną w ciąży ( co poniektóre mają 4 dzieciaczków więc mają większe prawdopodobieństwo by coś takiego przeżyć i wszyscy zaprzeczają jakoby coś takiego miało miejsce)

liwi, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale bulgoty słysze i czuje jak się rusza ,to co to nie dziecko !Czy co bo juz nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te przelewanie to co to jest bo ja takie słyszę wlasnie ,moze niewiem jak to jest pierwszy raz w ciazy jestem .Myslalam ze to dziecka ruchy moze no kazdy ma prawo się pomylic a nie zaraz intrygować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 21:32

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ