Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Amy czy to Ty pisałaś, że masz anemię??? Jeśli możesz to napisz mi jakie masz wartości hemoglobiny i hematokrytu???
a w piątek będę miałą świeże wyniki
-
I co bierzecie coś dodatkowo? Trzeba się martwić czy nie? Ja mam wizytę dopiero 26 a wyniki mi lecą w stronę anemii właśnie, a początkowo były zajebiaszcze :)hemoglobinę mam 11 a hematokryt 33. Leukocyty i neutrofile trochę podwyższone. I nie wiem czy się umawiać wcześniej czy te dwa tygodnie nie mają znaczenia.
Witaminy łykam i od jakiegoś czasu jem minimum jednego buraka dziennie bo tak mnie jakoś naszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 20:26
-
Mi teraz po tych ostatnich wynikach ginka kazała odstawić żelazo. Mówiła ze napewno jeszcze będę je brała w ciąży ale teraz mam zrobic przerwe więc nie biore nic, poza witaminami. Leukocyty i neutrofile są podobno przy anemii normalne.
Ja bym chyba zaczekała do wizyty bo nie masz jakiejś strasznie niskiej tej hemoglobiny, jedzonkiem sobie nadrabiaj. Sok z buraów, szpinak.
Baaaaardzo pomaga sok z pokrzywy ale ja niestety nie przełkne. -
sylvia007 wrote:Ja to wogóle podziwiam tych lekarzy, że oni to na tym usg wszystko tak super widzą.
ja tez malo widze, ale na przyklad moj maz od razu fiutka wypatrzyla do tego widzial nawet ze serce ma 4 komory.
Amy, weronika86 lubią tę wiadomość
-
liwi wrote:Mi teraz po tych ostatnich wynikach ginka kazała odstawić żelazo. Mówiła ze napewno jeszcze będę je brała w ciąży ale teraz mam zrobic przerwe więc nie biore nic, poza witaminami. Leukocyty i neutrofile są podobno przy anemii normalne.
Ja bym chyba zaczekała do wizyty bo nie masz jakiejś strasznie niskiej tej hemoglobiny, jedzonkiem sobie nadrabiaj. Sok z buraów, szpinak.
Baaaaardzo pomaga sok z pokrzywy ale ja niestety nie przełkne.jednak organizm wie co robi jak każe coś jeść
To spokouspokojona się czuję
dzięki kochana jesteś
liwi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PsotkaKotka wrote:ja tez malo widze, ale na przyklad moj maz od razu fiutka wypatrzyl
a do tego widzial nawet ze serce ma 4 komory.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:Fasia fajne uczucie ja słysze glosno sobie tam szpera haha w moim brzuchu
bulgoty takie ze az w sklepie slyszałam i się smialam z tego haha
moj na lewej stronie siedzi
caly czas
Krysti ale to chyba nie dziecko. Rozne rzeczy ale ruchow dziecka chyb anei mozna uslszec. Moze przez stetoskop, ale napewno nie normalnie
.
Amy, Lwica, Rudzia, KasiaKwiatek, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzgadzam się Psotka, ruchów nie można usłyszeć Krysti
poczuć, zobaczyć oczywiście, to co słyszysz to jelita
po prostu coraz mniej miejsca mają i jedzonko się przeciska aż słychać
Oj zlatałam się ,zaliczyliśmy ikeę, mega dużo ludzi, ale pierwszy raz wykorzystałam brzuszek, że go porządnie widać to do kasy z pierwszeństwem u na sam początek kolejki poszliśmyRudzia, Anka1501, sylvia007, Bambi85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPsotkaKotka wrote:Krysti ale to chyba nie dziecko
. Rozne rzeczy ale ruchow dziecka chyb anei mozna uslszec. Moze przez stetoskop, ale napewno nie normalnie
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 01:34
-
Krysti wrote:Suchaj wiem co to jest ,Więc mi nie wmawiaj ze to nie dziecko dobrze ,dziewczyny na szkocj mialy to samo co ja mam ,i raczej z jelitami problemów nie mam .dziekuje ci za odpowiedz doświadczona kobieto
Krysti nie denerwuj się. Może Tobie się tak wydaje ale to jest fizycznie nie możliwe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Krysti nie denerwuj się bo nie ma po co, nie denerwuj synka bo będzie ci płakał później
Mi się wydaje że nie da się tego słyszeć z tego co koleżanki mi mówiły że one tylko czuły i widziały że coś wypycha boki np.
Ja nie czuje ruchów jedynie je słyszę ale przez detektor tętna.weronika86 lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:Suchaj wiem co to jest ,Więc mi nie wmawiaj ze to nie dziecko dobrze .
Krysti słonko co jak co ale nie ma możliwości by usłyszeć ruchy dziecka. Słyszysz ruchy w brzuchu ( jelita żołądek itp) które są zsynchronizowane z ruchami dziecka . bo jak ci taki szkrab zasadzi kopa w żołądek to może się w nim przelewać i słyszysz bulgotanie. Ale nie usłyszysz ruchów dziecka w worku owodniowym i macicy. Nawet nie słychać ich na ktg, słychać tylko kopniaki bo wtedy jest uderzenie i mocniejszy dźwięk.
Też ciągle słyszę jak przelewa mi się w brzuchu i czasem jest to naprawde donośne.
Przeżyłam już jedną ciąże, dzwoniłam aż do kuzynek które w ciąży były niedawno, do 2 koleżanek które są już na mecie , do mojej siostry , pytałam na forum dziewczyn które chodziły ze mną w ciąży ( co poniektóre mają 4 dzieciaczków więc mają większe prawdopodobieństwo by coś takiego przeżyć i wszyscy zaprzeczają jakoby coś takiego miało miejsce)
liwi, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA te przelewanie to co to jest bo ja takie słyszę wlasnie ,moze niewiem jak to jest pierwszy raz w ciazy jestem .Myslalam ze to dziecka ruchy moze no kazdy ma prawo się pomylic a nie zaraz intrygować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 21:32