Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhematokryt mam 30 a hemoglobiny nie pamietam, nie mam przy sobie wyników, w środę będę u mamy to zerknęshimmer_lip wrote:Amy czy to Ty pisałaś, że masz anemię??? Jeśli możesz to napisz mi jakie masz wartości hemoglobiny i hematokrytu???
a w piątek będę miałą świeże wyniki
-
I co bierzecie coś dodatkowo? Trzeba się martwić czy nie? Ja mam wizytę dopiero 26 a wyniki mi lecą w stronę anemii właśnie, a początkowo były zajebiaszcze :)hemoglobinę mam 11 a hematokryt 33. Leukocyty i neutrofile trochę podwyższone. I nie wiem czy się umawiać wcześniej czy te dwa tygodnie nie mają znaczenia.
Witaminy łykam i od jakiegoś czasu jem minimum jednego buraka dziennie bo tak mnie jakoś naszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 20:26
-
Mi teraz po tych ostatnich wynikach ginka kazała odstawić żelazo. Mówiła ze napewno jeszcze będę je brała w ciąży ale teraz mam zrobic przerwe więc nie biore nic, poza witaminami. Leukocyty i neutrofile są podobno przy anemii normalne.
Ja bym chyba zaczekała do wizyty bo nie masz jakiejś strasznie niskiej tej hemoglobiny, jedzonkiem sobie nadrabiaj. Sok z buraów, szpinak.
Baaaaardzo pomaga sok z pokrzywy ale ja niestety nie przełkne.
-
sylvia007 wrote:Ja to wogóle podziwiam tych lekarzy, że oni to na tym usg wszystko tak super widzą.
ja tez malo widze, ale na przyklad moj maz od razu fiutka wypatrzyl
a do tego widzial nawet ze serce ma 4 komory.
Amy, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Pokrzywy też nie przełknę, nawet herbaty z pokrzywy. Ciekawa jestem co by było gdyby nie ogarnęła mnie ta buraczana miłośćliwi wrote:Mi teraz po tych ostatnich wynikach ginka kazała odstawić żelazo. Mówiła ze napewno jeszcze będę je brała w ciąży ale teraz mam zrobic przerwe więc nie biore nic, poza witaminami. Leukocyty i neutrofile są podobno przy anemii normalne.
Ja bym chyba zaczekała do wizyty bo nie masz jakiejś strasznie niskiej tej hemoglobiny, jedzonkiem sobie nadrabiaj. Sok z buraów, szpinak.
Baaaaardzo pomaga sok z pokrzywy ale ja niestety nie przełkne.
jednak organizm wie co robi jak każe coś jeść 
To spoko
uspokojona się czuję
dzięki kochana jesteś
liwi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja to widzę, główkę, nóżki rączki ale już takich mniejszych części to już niePsotkaKotka wrote:ja tez malo widze, ale na przyklad moj maz od razu fiutka wypatrzyl
a do tego widzial nawet ze serce ma 4 komory.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:Fasia fajne uczucie ja słysze glosno sobie tam szpera haha w moim brzuchu
bulgoty takie ze az w sklepie slyszałam i się smialam z tego haha
moj na lewej stronie siedzi
caly czas
Krysti ale to chyba nie dziecko
. Rozne rzeczy ale ruchow dziecka chyb anei mozna uslszec. Moze przez stetoskop, ale napewno nie normalnie
.
Amy, Lwica, Rudzia, KasiaKwiatek, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzgadzam się Psotka, ruchów nie można usłyszeć Krysti
poczuć, zobaczyć oczywiście, to co słyszysz to jelita
po prostu coraz mniej miejsca mają i jedzonko się przeciska aż słychać
Oj zlatałam się ,zaliczyliśmy ikeę, mega dużo ludzi, ale pierwszy raz wykorzystałam brzuszek, że go porządnie widać to do kasy z pierwszeństwem u na sam początek kolejki poszliśmy
Rudzia, Anka1501, sylvia007, Bambi85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuchaj wiem co to jest ,Więc mi nie wmawiaj ze to nie dziecko dobrze ,dziewczyny na szkocj mialy to samo co ja mam ,i raczej z jelitami problemów nie mam .dziekuje ci za odpowiedz doświadczona kobietoPsotkaKotka wrote:Krysti ale to chyba nie dziecko
. Rozne rzeczy ale ruchow dziecka chyb anei mozna uslszec. Moze przez stetoskop, ale napewno nie normalnie
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 01:34
-
Krysti wrote:Suchaj wiem co to jest ,Więc mi nie wmawiaj ze to nie dziecko dobrze ,dziewczyny na szkocj mialy to samo co ja mam ,i raczej z jelitami problemów nie mam .dziekuje ci za odpowiedz doświadczona kobieto

Krysti nie denerwuj się. Może Tobie się tak wydaje ale to jest fizycznie nie możliwe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAndzela skoro czuje dziecko ze się przekreca i slyszalam bulgoty to jak mam nie mowic ze to nie dziecko bo bylo w jednym momencie .Angela89 wrote:Krysti nie denerwuj się bo nie ma po co, nie denerwuj synka bo będzie ci płakał później

Mi się wydaje że nie da się tego słyszeć z tego co koleżanki mi mówiły że one tylko czuły i widziały że coś wypycha boki np.
Ja nie czuje ruchów jedynie je słyszę ale przez detektor tętna.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:Suchaj wiem co to jest ,Więc mi nie wmawiaj ze to nie dziecko dobrze .
Krysti słonko co jak co ale nie ma możliwości by usłyszeć ruchy dziecka. Słyszysz ruchy w brzuchu ( jelita żołądek itp) które są zsynchronizowane z ruchami dziecka . bo jak ci taki szkrab zasadzi kopa w żołądek to może się w nim przelewać i słyszysz bulgotanie. Ale nie usłyszysz ruchów dziecka w worku owodniowym i macicy. Nawet nie słychać ich na ktg, słychać tylko kopniaki bo wtedy jest uderzenie i mocniejszy dźwięk.
Też ciągle słyszę jak przelewa mi się w brzuchu i czasem jest to naprawde donośne.
Przeżyłam już jedną ciąże, dzwoniłam aż do kuzynek które w ciąży były niedawno, do 2 koleżanek które są już na mecie , do mojej siostry , pytałam na forum dziewczyn które chodziły ze mną w ciąży ( co poniektóre mają 4 dzieciaczków więc mają większe prawdopodobieństwo by coś takiego przeżyć i wszyscy zaprzeczają jakoby coś takiego miało miejsce)
liwi, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA te przelewanie to co to jest bo ja takie słyszę wlasnie ,moze niewiem jak to jest pierwszy raz w ciazy jestem .Myslalam ze to dziecka ruchy moze no kazdy ma prawo się pomylic a nie zaraz intrygować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 21:32