X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Andzela skoro czuje dziecko ze się przekreca i slyszalam bulgoty to jak mam nie mowic ze to nie dziecko bo bylo w jednym momencie .

Krysti, żeby była taka możliwość to w worku owodniowym musiało by znajdować się powietrze a tam nie ma nawet pęcherzyka powietrza. Zapytaj lekarza.

• liwi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti to jelita. Nikt tu się nie "intryguje" ;-) próbujemy Ci wyjasnić.
    Pomyśl z drugiej strony, jak słyszysz bulgoty to Twoim zdaniem czym to dziecko "bulgocze"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 21:36

Krysti lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W worku owodniowym dźwięk się nie rozchodzi

Krysti lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No tak ale bulgoty słysze i czuje jak się rusza ,to co to nie dziecko !Czy co bo juz nie wiem

Słyszysz jak przelewa się w brzuchu nie w macicy i worku owodniowym. Po prostu masz tak mało miejsca w brzuchu , że jak się Ci dziecko przekręca to ci się w jelitach czy żołądku przelewa. Jeśli dobrze kojarzę to jesteś dosyć szczupła dlatego to słyszysz.

Krysti lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A te przelewanie to co to jest bo ja takie słyszę wlasnie ,moze niewiem jak to jest pierwszy raz w ciazy jestem .Myslalam ze to dziecka ruchy moze no kazdy ma prawo się pomylic a nie zaraz intrygować.

My tylko chcemy Ci wytłumaczyć, że to co słyszysz to nie dźwięki z macicy i nie denerwuj się.

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Słyszysz jak przelewa się w brzuchu nie w macicy i worku owodniowym. Po prostu masz tak mało miejsca w brzuchu , że jak się Ci dziecko przekręca to ci się w jelitach czy żołądku przelewa. Jeśli dobrze kojarzę to jesteś dosyć szczupła dlatego to słyszysz.
    Aha no nie wiedziałam tego dzięki wielkie za wyjasnienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    My tylko chcemy Ci wytłumaczyć, że to co słyszysz to nie dźwięki z macicy i nie denerwuj się.
    No ja się nie denerwuje bo ja to raczej spokojna jestem osoba ,tylko mnie ciekawi ci to jest ,Jaga mi ladnie wytlumaczyła z czego jestem wdzieczna jej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 21:41

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Aha no nie wiedziałam tego dzięki wielkie za wyjasnienie :)

Proszę bardzo , wytłumaczę jak znam dokładnie odpowiedź.

A tak odnośnie niekontrolowanych przewrotów w brzuchu itp. Wyobraźcie sobie jak mój syn mnie porządnie kopał to często trafiał w żołądek. Odruch niekontrolowany u mnie był taki , że bekałam. Kiedyś pojechałam z rodzinką do ZOO i szłam koło naprawde przystojnego faceta. Małemu nie spodpbało się chyba , że się mamusia za jakimś ciachem ogląda, szłam z nim ramie w ramie i nagle jeb a ja kolesiowi aż w ucho bekłam. Tak się zaczełam śmiać , że musiałam usiąść mąż uciekł nie przyznając się do mnie , moja mama z bratem mało jaja ze śmiechu nie znieśli a facet wpadł w taką konsternacje , że jak się na mnie patrzył to nie wiedział czy ja czasem chora psychicznie nie jestem.
    Później bałam się z ludźmi rozmawiać w obawie , że im w twarz bekne :)

Krysti, MartaAlvi, mantissa, Justinka, weronika86, KasiaKwiatek, kluska, Fasia, Auro lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Proszę bardzo , wytłumaczę jak znam dokładnie odpowiedź.

A tak odnośnie niekontrolowanych przewrotów w brzuchu itp. Wyobraźcie sobie jak mój syn mnie porządnie kopał to często trafiał w żołądek. Odruch niekontrolowany u mnie był taki , że bekałam. Kiedyś pojechałam z rodzinką do ZOO i szłam koło naprawde przystojnego faceta. Małemu nie spodpbało się chyba , że się mamusia za jakimś ciachem ogląda, szłam z nim ramie w ramie i nagle jeb a ja kolesiowi aż w ucho bekłam. Tak się zaczełam śmiać , że musiałam usiąść mąż uciekł nie przyznając się do mnie , moja mama z bratem mało jaja ze śmiechu nie znieśli a facet wpadł w taką konsternacje , że jak się na mnie patrzył to nie wiedział czy ja czasem chora psychicznie nie jestem.
    Później bałam się z ludźmi rozmawiać w obawie , że im w twarz bekne :)
    Jaga bo ja potrzebowalam wytlumaczenia wlasnie takiego jak mi napisałas :) dzięki bo inaczej bym nie zrozumiala .hahaha to ty miałaś tez wesolo :) jej no ja bym tez się smiała :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    shimmer ja też mam anemie i to startowałam od takiej skrajnej HGB 8,1
    Po dwóch miesiącach z żelastwem do łykania HGB podniosła mi się narazie do 10,6.
    Czy któraś wie co świadczy o anemii? Czy tylko niska Hemoglobina? czy coś jeszcze?

• liwi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska hemoglobina i hematokryt. Wtedy jest mowa o anemii

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Niska hemoglobina i hematokryt. Wtedy jest mowa o anemii
    No to ja jeszcze do kompletu mam za mało erytrocytów. Więc mam anemię... :/

• liwi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida a jaką masz wartość HGB?
    Ja wypatrzyłam ze w drugim trymestrze o anemi mówimy dopiero jak HGB spada poniżej 10,5.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:27

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Ida a jaką masz wartość HGB?
    Ja wypatrzyłam ze w drugim trymestrze o anemi mówimy dopiero jak HGB spada poniżej 10,5.
    To tak nie do końca, bo hemoglobina może być np 11 hematokryt 30, a erytrocyty poniżej 4 i też będzie anemia.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wcale nie jest źle. Ja bym nawet powiedziała ze jest bardzo dobrze. :-)
    U nie dwucyfrowy wynik HGB to sukces a co dopiero jakbym miała 12.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Nie wcale nie jest źle. Ja bym nawet powiedziała ze jest bardzo dobrze. :-)
    U nie dwucyfrowy wynik HGB to sukces a co dopiero jakbym miała 12.
    Rzeczywiście 12 to super wynik :-) ja miesiąc temu miałam 11, a teraz to już pewnie mniej.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    To tak nie do końca, bo hemoglobina może być np 11 hematokryt 30, a erytrocyty poniżej 4 i też będzie anemia.

A tego to nie wiedziałam. Może dlatego ze ja zawsze mam HGB niską i na tym się skupiają o eryktocytach nie wspominając.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78cb52b52c5a.png

<3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 22:19

liwi, Rudzia, MartaAlvi, sylvia007, Krysti, Justinka, Amy, weronika86, KasiaKwiatek, kluska, Fasia lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia jaki brzusioo <3 mi daleko do takiego jak twoj :) a jakie cycuchy :P sorki ale nie da sie nie zwrocic na nie uwagi ;P

Klaudia90, weronika86 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ