X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Dziewczyny a macie jakieś sposoby na biegunkę ? Od dwóch dni mnie męczy :(
    to chyba jakis wirus bo u mnie od soboty rano to samo, pierwsze co rano to biegunka :( jeszcze ja mam usg w nastepnym tygodniu! nastepny piatek :D musze poszukac jakiegos probiotyku tutaj u nas.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    to chyba jakis wirus bo u mnie od soboty rano to samo, pierwsze co rano to biegunka :( jeszcze ja mam usg w nastepnym tygodniu! nastepny piatek :D musze poszukac jakiegos probiotyku tutaj u nas.

U mnie to ewidentnie wirus bo wszystko swojej roboty jadlam to co inni

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    U mnie jeszcze maz i corka spia a ja delektuje sie kawa i cisza, a pozniej na obiad rodzinny do mamy jedziemy, wiec laba na calego, nic nie robie dzis :)

Milego dnia :)

Ola89, Amy, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki :)
    ja właśnie po musli z mlekiem-prawie codziennie takie śniadanko i nie wiem co to zgaga ;)
    Dzisiaj w planach spacer ze znajomymi, potem spotkanie u dziadków z okazji urodzin dziadka, zjazd całej rodziny ale jedziemy tylko na 2/3 godzinki, tyle wytrzymam.
    Zazdroszczę Wam tych kopniaków, u mnie na razie pływająca Rybka-Groszek, czasem jak kieruję samochodem to pozycja mu nie odpowiada i mocniej się ruszy, ale czuję głównie w środku i na dole. Na zewnątrz jeszcze nie, nie dociera do skóry brzucha...
    Wczoraj pierwszy raz miałam to o czym już pisałyście - ten twardy, napięty brzuch...4 godziny na snowbordzie (prasowanko tak nazywam ;) ), potem zakupy no i wieczorem brzucholek się spiął, a plecy...uh bolały

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tak że zawsze w weekend lubilam sobie pospac aa teraz ok 7 budzi mnie glod:( jak już wstane to ugryze kanapke że dwa razy i wiecej nie mogę. Też tak macie? O ktorej wieczorem najpozniej jecie? Bo moze tu tkwi mój problem:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też mam usg:D o 18.30, wydawalo mi się że będę się tresowala tylko dupka czy pokaze i kto to jest a tak naprawdę mysle o tym tylko czy wszystko jest ok z dzidzia

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zawsze budzi pusty żołądek :) pierwsze kroki do kuchni po musli, jem przed spaniem jakąś godzinkę, czasem więcej, ale zdarzyło mi się kilka razy wyskakiwać z łóżka po cokolwiek, jogurt, małą kanapkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mleko jest dobre na zgagę, ja właśnie zaczęłam pić latte :) żeby jakoś to mleko przemycić ale i tak mnie wysypuję :/
    Kasia ja myślę ze na dniach powinnaś poczuc kopniaki :)
    jak byłam wczoraj na usg lekarz mówił że dziecko nasze ma jeszcze sporo miejsca i faktycznie było widać że nic go tam jakoś szczególnie nie ograniczało oprócz litry moczu w moim pęcherzu :P pamietajcie żeby się wysikać przeed usg :P
    ja parcia nei czułąm a lekarz mówi ze litr mooczu mi siedzi :)

U nas walka na imię :D
    Moja teściowa wymyśliła Igora i ALANA ?! masakra z tym Alanem :P w życiu nie nazwę tak syna kojarzy mi się tylko z ANALEM, przeproaszam, że mam takie brzydkie skojarzenia, ale jak ja takie mam to jak mlody będzie w gimnazjum to na bank tak będą go dla przekory nazywać :P

Jest strasznie ciężko coś wybrać i nie wiem czy nie pozostaniemy przy Olku :) Aleksander :) po siostrze Aleksandrze :) dzięki niej przecież się "pojawił"

KasiaKwiatek, Eweliśka, Lwica, weronika86 lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też sie podoba Aleksander.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    pamietajcie żeby się wysikać przeed usg :P
    "
    A czemu wysikac???? Mi ostatnio baba powiedziała ze lepiej z pełnym pęcherzem bo lepiej odbija dźwięki- a byłam z pustym...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka jasne, że będzie dobrze, całe szczęście jesteśmy już w bezpiecznym okresie ciąży. Mi przez ten tydzień bardzo brzuszek wypchnęło do przodu :) wreszcie widać, że jestem w ciąży, wczoraj w ikei bez szemrania ludzie mnie puścili do kasy ;)
    jupi! nareszcie, zrobię później fotkę :)
    Amy Aleksander śliczne, mały Olek czy Alek, Aleks? A może OLO? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 09:38

Eweliśka, Amy lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mleko jest dobre na zgagę, ja właśnie zaczęłam pić latte :) żeby jakoś to mleko przemycić ale i tak mnie wysypuję :/
    jak byłam wczoraj na usg lekarz mówił że dziecko nasze ma jeszcze sporo miejsca i faktycznie było widać że nic go tam jakoś szczególnie nie ograniczało oprócz litry moczu w moim pęcherzu :P pamietajcie żeby się wysikać przeed usg :P

Moja teściowa wymyśliła Igora i ALANA ?! masakra z tym Alanem :P w życiu nie nazwę tak syna kojarzy mi się tylko z ANALEM, przeproaszam, że mam takie brzydkie skojarzenia, ale jak ja takie mam to jak mlody będzie w gimnazjum to na bank tak będą go dla przekory nazywać :P

Jest strasznie ciężko coś wybrać i nie wiem czy nie pozostaniemy przy Olku :) Aleksander :) po siostrze Aleksandrze :) dzięki niej przecież się "pojawił"
    Alan mi sie nie podoba bo to zagraniczne imie dla mnie :-) cos jak Denis i Kewin :-) mi sie Adam zaczelo podobac

Amy lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia pamiętam jak Wam pisałam że jak sie spotkamy 15.11 to brzuszki będą znakiem rozpoznawczym, a teraz poki co to Wy już macie piękne a po mnie nic nie widac wygonicie mnie z kawiarni:P bo nie bede pasowała:p

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    A czemu wysikac???? Mi ostatnio baba powiedziała ze lepiej z pełnym pęcherzem bo lepiej odbija dźwięki- a byłam z pustym...
    Mnie sie zawsze pyta czy sikalam. Jesli nie to musze leciec przed samym badaniem.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo mi sie kojarzy z piosenka "olek olek wygraj olek olek na prezydenta tylko ty" :-)
    Ale to juz tak jest ze kazdemu sie imiona roznie kojarza. Wystarczy ze sie zna kogos o danym imieniu kogo sie nie lubi. U mnie w taki sposob odpada np Patrycja i Natalia :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 09:48

Amy lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co Ty Eweliśka :) nie ma takiej opcji :D

a mi Olek kojarzy się z Kingsajzem : " KaFeBiBa Olo ratuj! "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 09:49

shimmer_lip, Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 3 lipca 2016, 14:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer :D mój tato też mówi że będzie kwaśniewskim :D ale ja to mam w dupie :P Patrze na swoje dziecko i wiem, że będzie Olo :D
    "Olo ty mi tu nie pierdol" - jestem fajną Psów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 09:55

shimmer_lip, weronika86 lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj wkraczamy w 17ty tydzien ciazy. Za tydzien zaczynamy 5ty miesiac :)

KasiaKwiatek wrote:
    Eweliśka jasne, że będzie dobrze, całe szczęście jesteśmy już w bezpiecznym okresie ciąży. Mi przez ten tydzień bardzo brzuszek wypchnęło do przodu :) wreszcie widać, że jestem w ciąży, wczoraj w ikei bez szemrania ludzie mnie puścili do kasy ;)

Juhuu, szczesciara :D. Czekam na to :P. chociaz teraz do sklepow to chodzi sie opatulonym w plaszcze tak ze brzucha jesli nie jest ogromny to nie widac :/. Najgorzej jak przepuszczaja kobiety ktore sie okazuje w ciazy nei sa ;) bo juz nei raz o takim przypadku slyszalam :D.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:

Moj syn jest Alan i nie słyszałam, żeby ktoś miał takie skojarzenia :)

KasiaKwiatek, Lali, Fasia lubią tę wiadomość

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ