X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Moj syn jest Alan i nie słyszałam, żeby ktoś miał takie skojarzenia :)

Przepraszam za swoje skojarzenie :/

a Mlody chodzi juz do gimnazjum? ja pracowałąm z dzieciakami dwa lata i niestety tak wyzywali jednego Alana, że powiedziałam, absolutnie 10 razy się zastanowię zanim dam imię chłopcu :] Ale tylko przez pryzmat tego co zaobserwowałam... ale tak to jest z imieniami - strasznie szybko się uprzedzamy..

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1001&<osCsid> co myślice o tym wózku?
    widziałam na żywo tylko taki błękito pomarańczowy strasznie fajnie wygladał

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, to jest Twoje skojarzenie.
    Mój syn ma trzy lata.
    Poza tym kolega mojego brata (15lat) jest też Alan i jest bardzo lubiany w szkole. Mój brat go zna od podstawówki i nigdy nie słyszałam, żeby inni mieli jakiś problem z tym imieniem.

mantissa lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Przepraszam za swoje skojarzenie :/

a Mlody chodzi juz do gimnazjum? ja pracowałąm z dzieciakami dwa lata i niestety tak wyzywali jednego Alana, że powiedziałam, absolutnie 10 razy się zastanowię zanim dam imię chłopcu :] Ale tylko przez pryzmat tego co zaobserwowałam... ale tak to jest z imieniami - strasznie szybko się uprzedzamy..

Poza tym uważam, że jeśli dzieciaki wyzywają się w ten sposób ze względu na imię to są jakieś ograniczone. Mój brat ma 15 lat, syn mojego faceta 18. Obaj uważają, że to imię jest super

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1001&<osCsid> co myślice o tym wózku?
    widziałam na żywo tylko taki błękito pomarańczowy strasznie fajnie wygladał

Dla mnie odpada. Trojkolowe sa niestabilne.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Spoko, to jest Twoje skojarzenie.
    Mój syn ma trzy lata.
    Poza tym kolega mojego brata (15lat) jest też Alan i jest bardzo lubiany w szkole. Mój brat go zna od podstawówki i nigdy nie słyszałam, żeby inni mieli jakiś problem z tym imieniem.
    no to zalęży od "mądrych kolegów" :)
    To dobrze, że nikt nikomu nie dokucza, ja po prostu jesyem przewrażliwiona ;)
    zreszta... jak kolwiek nie nazwę dziecka jak znajdzie sie jakiś osioł to i tak będzie przezywał - niezależnie od imienia :)
    Imię Alan mi się podoba - ale przez to że nasłuchałąm się przezwisk - po prostu tak nie nazwę :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka strasznie mi się podoba Twój dolny suwaczek :D
    ja też oby dociągnąć do świąt w pracy, po nowym roku wracam tylko do szkoły 7.01 na półtora tygodnia wystawić oceny i KONIEC!
    Mam takie schizy na hali, piłki :przyciągam" - grają w nożną lub kosza i same na mnie lecą...hałas i gwar szkolny już mnie przytłacza, odliczam i patrzę na ten Twój suwaczek z radością :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 10:23

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że mojemu synkowi się to imię podoba :)

Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki... U mnie dzisiaj nienajlepszy dzień. Czuję się jak na kacu. Głowa łupie, niedobrze, światłowstręt! Tylko tyle, że wyziewu alkoholowego nie ma.

Stresuję się troszkę bo znowu schudłam, 1kg w 3 dni (a jem normalnie i już od jakiegoś czasu nie wymiotuję), brzuch zrobił się miękki i wczoraj ani razu nie poczułam nawet małego bąbelka w brzuszku... Dobrze, że USG w czwartek bo chyba bym ze strachu umarła!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Psotka strasznie mi się podoba Twój dolny suwaczek :D
    ja też oby dociągnąć do świąt w pracy, po nowym roku wracam tylko do szkoły 7.01 na półtora tygodnia wystawić oceny i KONIEC!
    Mam takie schizy na hali, piłki :przyciągam" - grają w nożną lub kosza i same na mnie lecą...hałas i gwar szkolny już mnie przytłacza, odliczam i patrzę na ten Twój suwaczek z radością :D

Uważaj na te piłki ;) ja to też mam podobnie, jak moj syn bawi się z tata piłką to zawsze ja dostanę :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK napisałaś o wadze i aż musiałam się zwazyc :/ 4kg na plus

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm.... Kawa :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to jest normalne że boli mnie tylko jeden cycek? nawet widze że jest sporo większy...

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:34

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myslicie juz o porodzie? BOicie sie? Chcecie cc, sn, znieczulenie?

Ja juz zaczynam czuc stres, zwlaszcza ze juz polowa prawie jakims cudem za mna :D. A przeciez dopeiro co zaszlam w ciaze! Ba, jeszcze latem przeciez sie staralam! A tu niedlugo trzeba bedzie spojzec prawdzie w oczy i poddac sie woli natury!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Ja juz zaczynam czuc stres, zwlaszcza ze juz polowa prawie jakims cudem za mna :D. A przeciez dopeiro co zaszlam w ciaze! Ba, jeszcze latem przeciez sie staralam! A tu niedlugo trzeba bedzie spojzec prawdzie w oczy i poddac sie woli natury!

Ja myślę o tym ale na dzień dzisiejszy przyjmuję strategię "za późno żeby się rozmyślić". Muszę urodzić, nie mam wyjścia :) ale chcę się do tego przygotować najlepiej jak będę potrafić czyli szkoła rodzenia, spotkania z położną itp.

weronika86 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie myślę o porodzie ani torche.

Amy lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

ja nie myślę, ale też się nei boję. Nie chcę cesarki ani znieczulenia :P
    Chce hardcoru :P chce wiedziec ze urodziłam dziecko :P
    Ale oczywiście mam mozliwość skorzystania ze znieczulenia bo mam w pakiecie - co będzie się okażę :D

weronika86 lubi tę wiadomość

• kluska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Czy to jest normalne że boli mnie tylko jeden cycek? nawet widze że jest sporo większy...
    Eweliśka ja mam prawy cycek większy i na początku bolał tylko on a teraz boli lewy a prawy już nie. Myślę, że to normalne i niektórzy po prostu tak mają. Chyba się wyrównają do końca ciąży.

Eweliśka lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. u mnie włąsnie prawy boli niemilosiernie:p

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ