X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Poza tym cesarskie cięcie to jest operacja, która ma ratować życie matki i/lub dziecka a nie cos normalnego.
    też tak uważam :)
    cc dla mnie to ostateczność. Bardzo chcę naturalnie urodzić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki ;) szykujecie się na marsz dzisiaj? ;)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Hej dziewuszki ;) szykujecie się na marsz dzisiaj? ;)
    mój maż jest w kompanii honorowej więc myślę że wystarczy jak on już tam maszeruje :P

hwesta lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy lata temu w moim szpitalu nie było zzo a teraz nie wiem. Ja nie chce zzo, wole wszystko czuć na 100% :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:25

Amy, KasiaKwiatek, MartaAlvi, shimmer_lip, Eweliśka, Bambi85, Justinka, Fasia lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 21 tygodniu :D
    My dziś leniuchujemy u odziców,obiadek dwudaniowy i błogi wypoczynek.
    Udanego dnia

Amy, MartaAlvi, Ida, Fasia lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Witam się. Na szybko przejrzałam niusy i widzę wysyp chłopców.
    Amy mam nadzieję, że się cieszycie i nie jesteś rozczarowana że mąż miał rację?
    Krysti gdzie ta upragniona baletnica? ;)
    Moje dziecię nadal jest dziewczynką, waży 300g, crl 22cm. Niech tam nic nie rośnie bo się zspłaczę

czekałam na twoją wiadomość bo miałyśmy w ten sam dzień badania :D
    Ja chcialam uszczęśliwić męża :D
    było mi obojętne - ale jak mialam badania i lekarz wtedy mi dał do zrozumienia że córka - to wyszłam przygnębiona :D
    Cieszę się z synka ale córkę też bym chciała mieć, więc myślę, że szybko zaczniemy się starać o siostrę :D

liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy nie prawda, że się spowalnia, nie ma takiej reguły, u mnie akcja szła w porządku, przy rozwarciu 4/5cm dostałam znieczulenie a po półtorej godziny niunia była na świecie, ja przez te półtorej godziny odpoczęłam i miałam moc do parcia jak Herkules ;)
    różnie bywa, my różnie decydujemy, sytuacja też nas czasem zaskakuje i nasze plany biorą w łeb. Będzie co będzie oby zdrowe dzieci przyszły na świat i my też w szczęściu i zdrowiu zakończymy ten maraton

MartaAlvi, weronika86, Ida lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to zzo może spowolnić poród ale z tego względu, że niektóre kobiety nie wiedzą kiedy mają przec bo nie czują skurczy ale to wszystko zależy od organizmu kobiety. Nie ma tutaj reguły

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy nie prawda, że się spowalnia, nie ma takiej reguły, u mnie akcja szła w porządku, przy rozwarciu 4/5cm dostałam znieczulenie a po półtorej godziny niunia była na świecie, ja przez te półtorej godziny odpoczęłam i miałam moc do parcia jak Herkules ;)
    różnie bywa, my różnie decydujemy, sytuacja też nas czasem zaskakuje i nasze plany biorą w łeb. Będzie co będzie oby zdrowe dzieci przyszły na świat i my też w szczęściu i zdrowiu zakończymy ten maraton
    Ja nie wiem czy się spowalnia czy nie, wiem, ze w tym szpitalu gdzie rodzic mam nie dają znieczulenia jak jest spore rozwarcie z powodu możliwości spowolnienia akcji porodowej :)

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja nie wiem czy się spowalnia czy nie, wiem, ze w tym szpitalu gdzie rodzic mam nie dają znieczulenia jak jest spore rozwarcie z powodu możliwości spowolnienia akcji porodowej :)

A to chyba normalne, że jak już jest za duże rowarcie to po ptokach :) Przynajmniej z tego co słyszałam i co oglądałam w tych programach typu "porodówka" czy coś ten deseń :P

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwszy mialam naturalny, dziecko ogromne, porod zbyt dlugi...ale fakt po 2 godzinach moglam wszystko kolo siebie robic i kolo dziecka...teraz nie wiem, strasznie sie boje powtorki z rozrywki..ale jesli nie dam rady biore zzo..choc bardzo sie boje tego zastrzyku w kregoslup tak jak i psotka..ale po tak dlugim i strasznym pierwszym porodzie chyba zaryzykuje :D jesli bol bedzie znosny, teraz wiem co mam robic, to postaram sie bez znieczulenia, ale co bedzie i jak bedzie? dopiero dowiem sie poczatkiem kwietnia :D albo juz w marcu, bo w 32tc maja robic dodatkowe usg zeby wyliczyc wahe dziecka, jesli juz bedzie wyzej niz 3500 to beda wywolywac..stas urodzil sie 4995gr!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Psotka a przy CC to myślisz , że gdzie się anestezjolog wkłuwa? W tyłek? Ja miałam CC robione na szybko i 3 wkłucia w kręgosłup między skurczami. Żadna przyjemność jak masz skurcz a baba Ci karze zrobic koci grzbiet.
    Ja niestety mam mieć planowaną CC pomimo , że chce rodzić sn. Mój gin boi się pęknięcia macicy zwłaszcza , że mam takie problemy z bólem macicy kiedy mam wzdęcia. Dla mnie to wielka przykrość ale jak mus to mus.

Zawsze mogą wystąpić problemy czy to CC czy sn. Jedno i drugie ma swoje plusy i minusy.
    Ja wychodzę z założenia , że natura nas tak ukształtowała , że poród sn jest tym którego powinnyśmy się trzymać.

Jaga, ja wiem ze przy cc tez sie wkluwaja, ale to jest wtedy konieczne natomiast zzo jako srodek przeciwbolowy jest na zyczenie i byc nie musi.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ten bol w ogole mozna opisac? Gdzie to boli? Mowie o skorczach. Szkoda ze tez Robotki nei ma bo ona juz tez wie jak to jest.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    też tak uważam :)
    cc dla mnie to ostateczność. Bardzo chcę naturalnie urodzić :)
    Ja tez chcialabym rodzic naturalnie:))a jak bedzie to sie okaże za kilka miesięcy...

Tez czytałam o wypadających mavicach, nietrzymania moczu, rozluźnieniu i innych ale tez czytałam ze to bardziej babek które większość życia leżały na kanapie i jedyne mięśnie jakie ruszały to palce przy przełączaniu kanału TV.

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A jak ten bol w ogole mozna opisac? Gdzie to boli? Mowie o skorczach. Szkoda ze tez Robotki nei ma bo ona juz tez wie jak to jest.

mnie przy poronieniu bolała macica - miewałam bóle menstruacyjne dość mocne, i bóle porodowe były około 20 razy silniejsze. A to było tylko poronienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 12:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja tez chcialabym rodzic naturalnie:))a jak bedzie to sie okaże za kilka miesięcy...

Tez czytałam o wypadających mavicach, nietrzymania moczu, rozluźnieniu i innych ale tez czytałam ze to bardziej babek które większość życia leżały na kanapie i jedyne mięśnie jakie ruszały to palce przy przełączaniu kanału TV.

hm ja też o tym czytałam, ale takie uroki rodzenia dzieci :) wszystko biorę na klatę :P Nie wiem jak mój organizm się zachowa może nie będzie tak źle :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    zalezy od kobiety..ale szczerze powiem, ze nie pamietam :D pamietam tylko ze kurewsko bolalo :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Nie da się go chyba opisać ;)
    U mnie to było tak, że cały brzuch tak boleśnie twardnial ale nie umiem tego z niczym porównać a przy skurczach partych to miałam wrażenie, że mnie rozrywa od środka :/ ciężko to opisać

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ