X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ćwiczmi mięśnie kegla! :D
    Chyba sobie tutaj w dzienniku dodam opcje "ćwicznie kegla" bo niestety o tym nie pamiętam :(

Amy, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • MartaAlvi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ćwiczmi mięśnie kegla! :D
    Chyba sobie tutaj w dzienniku dodam opcje "ćwicznie kegla" bo niestety o tym nie pamiętam :(

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mnie przy poronieniu bolała macica - miewałam bóle menstruacyjne dość mocne, i bóle porodowe były około 20 razy silniejsze. A to było tylko poronienie :)

Wybaczcie ale chyba bez sensu opisywać jak boli, gdzie boli, ile krwi itp. Jak sie nastroicie gdzie i jak to NAPEWNO bedzie bolało mocniej. Każdy poród jest inny i każdy go przezywa inaczej. Ja tam nie czytam takich koszmarów co i jak i ile bolało. Wole myślec ze to bedzie fajne przeżycie i ze moj ból jest tylko w głowie, i będę sie nastrajać raczej żeby było bezbolesnie :))) ze na koniec zobaczę fajnego rozowiutkiego pulchnego bobaska:))
    A porównywanie tego do poronienia skory koszmar sam w sobie...także pozwolę sobie ominąć kilka stron zanim wyczerpiecie temat:)))

MartaAlvi, Krysti, Ida lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mnie przy poronieniu bolała macica - miewałam bóle menstruacyjne dość mocne, i bóle porodowe były około 20 razy silniejsze. A to było tylko poronienie :)

U mnie było identycznie ale ja poronilam w 16 tygodniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Wybaczcie ale chyba bez sensu opisywać jak boli, gdzie boli, ile krwi itp. Jak sie nastroicie gdzie i jak to NAPEWNO bedzie bolało mocniej. Każdy poród jest inny i każdy go przezywa inaczej. Ja tam nie czytam takich koszmarów co i jak i ile bolało. Wole myślec ze to bedzie fajne przeżycie i ze moj ból jest tylko w głowie, i będę sie nastrajać raczej żeby było bezbolesnie :))) ze na koniec zobaczę fajnego rozowiutkiego pulchnego bobaska:))
    A porównywanie tego do poronienia skory koszmar sam w sobie...także pozwolę sobie ominąć kilka stron zanim wyczerpiecie temat:)))

Jak padło pytanie, to czemu nie odpowiedzieć? oczywiście ze każdy poród jest inny, ale to jest ciekawość jak ktoś jeszcze nie rodził. Nigdy nie odbierałąm porodu jak koszmaru - nawet jak ktoś tak to opisywał - to trraktowaąłam to z przymróżeniem oka :) uważam że to będą piękne chwile nawet jak będę umierać z bólu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    to już duża dzidzia była :((
    u mnie w 13 tygodniu wykryli że mała się przestała rozwijąć, ale ból był okropny, myślałam że umrę...

Ale za jakiś czas i tak zatęskniłam za tym bólem - myślę że poród dziecka to coś pięknego mimo że nas rozrywa od środka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie co zastałam dzisiaj po przebudzeniu :D

ale sobie znalazł miejsce :D

a tu już na stojąco ;) dupa większa od brzucha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 20:02

mantissa, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Ida, Jaga, Justinka, Ola89, liloe, Fasia, sylvia007, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic tak nie bolało jak poród ale uważam, że to było najwspanialsze doświadczenie w moim życiu.

Amy, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

W 16tc ??? Moge zapytac dlaczego?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,ale na naszym etapie to już chyba ciążę są bezpieczne nasze? Połowa juz... czasem mam obawy jeszcze, czasem brzuch pobolewa, biegunkowo tak i mam problemy z biegunka czasem,i wtedy się martwię

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    W 16tc ??? Moge zapytac dlaczego?

Nie wiem dlaczego, żaden lekarz nie był wstanie tego wyjaśnić. Obudziłam się w nocy z silnym bólem zalana krwią. Szczegółów nie będę opisywać bo to się nadaje do jakiegoś horroru. Mój facet był w szoku, cały się trzas

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nie wiem dlaczego, żaden lekarz nie był wstanie tego wyjaśnić. Obudziłam się w nocy z silnym bólem zalana krwią. Szczegółów nie będę opisywać bo to się nadaje do jakiegoś horroru. Mój facet był w szoku, cały się trzas

Kurcze, straszne nieszczescie i pech, bo ponoc w IItrym. sie to bardzo rzadko zdaza :(. No ale to pewnei sama wiesz :/. Przykrto mi. A nie robiliscie rozumiem badan dziecka zeby sprawdzic czy to nei jakies wady genetyczne?
    A mialas jakies symptomy wczesniej?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żadnym etapie ciąza nie jest bezpiecna w 100% ale nie można się źle nastawiac. Moja koleżanka dwa razy poronila w ok 7-8 miesiącu a w zasadzie urodziła martwe dzieci a trzecie urodziło się super zdrowe. Tez nie wie dlaczego, tak się czasem dzieje i Juz

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy być dobrej myśli, ja to mam tendencje do panikowania...

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Kurcze, straszne nieszczescie i pech, bo ponoc w IItrym. sie to bardzo rzadko zdaza :(. No ale to pewnei sama wiesz :/. Przykrto mi. A nie robiliscie rozumiem badan dziecka zeby sprawdzic czy to nei jakies wady genetyczne?
    A mialas jakies symptomy wczesniej?

Nie było żadnych symptomów, żadnych boli, nic. Wg lekarzy dziecko było zdrowe, żadnego konfliktu serologicznego, żadnego zespołu choroby no nic. Pporostu macica dostała silnych skurczy i to się stało we śnie

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Musimy być dobrej myśli, ja to mam tendencje do panikowania...

Ja nie panikuje bo wiem, że mój stres tylko może cos pogorszyć. Cieszę się, że zdrowo się rozwija i mysle, ze wszystko będzie dobrze :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba teraz odetchnelas bardziej z ulga w 20tc co? Pewnie w stresie ciagle zyjesz biedna :(. Ja to sie za bardzo czesto nakrecam.
    Co za los:/.
    Trzeba myslec pozytywnie prawda? Nic innego nei pozostaje.

Ok, spadam bo musze leciec na inny instytut do moich dzieciaczkow (komorki) w inkubatorze :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się, że się bałam i wciąż boje ale staram się myśleć pozytywnie

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:28

Amy, Krysti lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, najważniejsze jest pozytywne myślenie:D wszystkie damy rade innego wyjścia nie ma

Ida lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ