X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ćwiczmi mięśnie kegla! :D
    Chyba sobie tutaj w dzienniku dodam opcje "ćwicznie kegla" bo niestety o tym nie pamiętam :(

Amy, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • MartaAlvi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ćwiczmi mięśnie kegla! :D
    Chyba sobie tutaj w dzienniku dodam opcje "ćwicznie kegla" bo niestety o tym nie pamiętam :(

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mnie przy poronieniu bolała macica - miewałam bóle menstruacyjne dość mocne, i bóle porodowe były około 20 razy silniejsze. A to było tylko poronienie :)

Wybaczcie ale chyba bez sensu opisywać jak boli, gdzie boli, ile krwi itp. Jak sie nastroicie gdzie i jak to NAPEWNO bedzie bolało mocniej. Każdy poród jest inny i każdy go przezywa inaczej. Ja tam nie czytam takich koszmarów co i jak i ile bolało. Wole myślec ze to bedzie fajne przeżycie i ze moj ból jest tylko w głowie, i będę sie nastrajać raczej żeby było bezbolesnie :))) ze na koniec zobaczę fajnego rozowiutkiego pulchnego bobaska:))
    A porównywanie tego do poronienia skory koszmar sam w sobie...także pozwolę sobie ominąć kilka stron zanim wyczerpiecie temat:)))

MartaAlvi, Krysti, Ida lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mnie przy poronieniu bolała macica - miewałam bóle menstruacyjne dość mocne, i bóle porodowe były około 20 razy silniejsze. A to było tylko poronienie :)

U mnie było identycznie ale ja poronilam w 16 tygodniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Wybaczcie ale chyba bez sensu opisywać jak boli, gdzie boli, ile krwi itp. Jak sie nastroicie gdzie i jak to NAPEWNO bedzie bolało mocniej. Każdy poród jest inny i każdy go przezywa inaczej. Ja tam nie czytam takich koszmarów co i jak i ile bolało. Wole myślec ze to bedzie fajne przeżycie i ze moj ból jest tylko w głowie, i będę sie nastrajać raczej żeby było bezbolesnie :))) ze na koniec zobaczę fajnego rozowiutkiego pulchnego bobaska:))
    A porównywanie tego do poronienia skory koszmar sam w sobie...także pozwolę sobie ominąć kilka stron zanim wyczerpiecie temat:)))

Jak padło pytanie, to czemu nie odpowiedzieć? oczywiście ze każdy poród jest inny, ale to jest ciekawość jak ktoś jeszcze nie rodził. Nigdy nie odbierałąm porodu jak koszmaru - nawet jak ktoś tak to opisywał - to trraktowaąłam to z przymróżeniem oka :) uważam że to będą piękne chwile nawet jak będę umierać z bólu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    to już duża dzidzia była :((
    u mnie w 13 tygodniu wykryli że mała się przestała rozwijąć, ale ból był okropny, myślałam że umrę...

Ale za jakiś czas i tak zatęskniłam za tym bólem - myślę że poród dziecka to coś pięknego mimo że nas rozrywa od środka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie co zastałam dzisiaj po przebudzeniu :D

ale sobie znalazł miejsce :D

a tu już na stojąco ;) dupa większa od brzucha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 20:02

mantissa, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Ida, Jaga, Justinka, Ola89, liloe, Fasia, sylvia007, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic tak nie bolało jak poród ale uważam, że to było najwspanialsze doświadczenie w moim życiu.

Amy, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

W 16tc ??? Moge zapytac dlaczego?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,ale na naszym etapie to już chyba ciążę są bezpieczne nasze? Połowa juz... czasem mam obawy jeszcze, czasem brzuch pobolewa, biegunkowo tak i mam problemy z biegunka czasem,i wtedy się martwię

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    W 16tc ??? Moge zapytac dlaczego?

Nie wiem dlaczego, żaden lekarz nie był wstanie tego wyjaśnić. Obudziłam się w nocy z silnym bólem zalana krwią. Szczegółów nie będę opisywać bo to się nadaje do jakiegoś horroru. Mój facet był w szoku, cały się trzas

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nie wiem dlaczego, żaden lekarz nie był wstanie tego wyjaśnić. Obudziłam się w nocy z silnym bólem zalana krwią. Szczegółów nie będę opisywać bo to się nadaje do jakiegoś horroru. Mój facet był w szoku, cały się trzas

Kurcze, straszne nieszczescie i pech, bo ponoc w IItrym. sie to bardzo rzadko zdaza :(. No ale to pewnei sama wiesz :/. Przykrto mi. A nie robiliscie rozumiem badan dziecka zeby sprawdzic czy to nei jakies wady genetyczne?
    A mialas jakies symptomy wczesniej?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żadnym etapie ciąza nie jest bezpiecna w 100% ale nie można się źle nastawiac. Moja koleżanka dwa razy poronila w ok 7-8 miesiącu a w zasadzie urodziła martwe dzieci a trzecie urodziło się super zdrowe. Tez nie wie dlaczego, tak się czasem dzieje i Juz

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy być dobrej myśli, ja to mam tendencje do panikowania...

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Kurcze, straszne nieszczescie i pech, bo ponoc w IItrym. sie to bardzo rzadko zdaza :(. No ale to pewnei sama wiesz :/. Przykrto mi. A nie robiliscie rozumiem badan dziecka zeby sprawdzic czy to nei jakies wady genetyczne?
    A mialas jakies symptomy wczesniej?

Nie było żadnych symptomów, żadnych boli, nic. Wg lekarzy dziecko było zdrowe, żadnego konfliktu serologicznego, żadnego zespołu choroby no nic. Pporostu macica dostała silnych skurczy i to się stało we śnie

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Musimy być dobrej myśli, ja to mam tendencje do panikowania...

Ja nie panikuje bo wiem, że mój stres tylko może cos pogorszyć. Cieszę się, że zdrowo się rozwija i mysle, ze wszystko będzie dobrze :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba teraz odetchnelas bardziej z ulga w 20tc co? Pewnie w stresie ciagle zyjesz biedna :(. Ja to sie za bardzo czesto nakrecam.
    Co za los:/.
    Trzeba myslec pozytywnie prawda? Nic innego nei pozostaje.

Ok, spadam bo musze leciec na inny instytut do moich dzieciaczkow (komorki) w inkubatorze :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się, że się bałam i wciąż boje ale staram się myśleć pozytywnie

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:28

Amy, Krysti lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, najważniejsze jest pozytywne myślenie:D wszystkie damy rade innego wyjścia nie ma

Ida lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ