Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLwica wrote:Wybaczcie ale chyba bez sensu opisywać jak boli, gdzie boli, ile krwi itp. Jak sie nastroicie gdzie i jak to NAPEWNO bedzie bolało mocniej. Każdy poród jest inny i każdy go przezywa inaczej. Ja tam nie czytam takich koszmarów co i jak i ile bolało. Wole myślec ze to bedzie fajne przeżycie i ze moj ból jest tylko w głowie, i będę sie nastrajać raczej żeby było bezbolesnie
)) ze na koniec zobaczę fajnego rozowiutkiego pulchnego bobaska:))
A porównywanie tego do poronienia skory koszmar sam w sobie...także pozwolę sobie ominąć kilka stron zanim wyczerpiecie temat:)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 12:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOjezu ale przesadzadzie, Krysti- nikt nie napisał jak wygląda poród tylko opisał jakiego rodzaju są bóle..
Znów się robi wielkie halo o nic...
Jak tak jest niesmacznie - to sobie zrobcie regulamin jakich tematów nie wolno poruszkać. I na pewno się nic obrzydliwego wtedy nei pojawiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 12:54
Anka1501, Rudzia, Bambi85, MartaAlvi, Eweliśka, Fasia, sylvia007, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Amy wrote:A ja tak patrzę na avatar Weroniki i do mnei dociera, że nie będzie różowej opaski na główce
troszkę mi żal
Przejdzie Cichłopcy są super. A córka jeszcze może się Wam urodzić kiedyś
my juz więcej dzieci nie będziemy mieć wiec cicho liczę na dziewczynkę
-
Amy to prawda! Chlopaczki sa extra!! Tak fajnie modnie mozna ubierac
a jak to u mnie mowi tata z synem mniej klopotu
bo nie da sie chlopaka zaplodnic
Amy, Anka1501, Eweliśka, Bambi85, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Przejdzie Ci
chłopcy są super. A córka jeszcze może się Wam urodzić kiedyś
my juz więcej dzieci nie będziemy mieć wiec cicho liczę na dziewczynkę
Mam taką nadzieję, ja planuję mieć jedno i za jakiś czas drugie - max w odstępie 3 lat
i później jeszcze 3ale dopiero może za około 10 lat? może wcześniej
na pewno przed 40tką
więc za 10 miałabym 37
i byłoby okej
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:Amy to prawda! Chlopaczki sa extra!! Tak fajnie modnie mozna ubierac
a jak to u mnie mowi tata z synem mniej klopotu
bo nie da sie chlopaka zaplodnic
Rudzia jaa wiemmarzyłam o chłopcu
ale te małe dziewczynki są mega słodkie
chłopcy również, ale opaski na głowę mu już nie założę :PPP
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
Kochane boli i ma boleć, każda ma inny próg bólowy. Jedna urodzi w 3 h inna może rodzić 36 h. Wszystko okaże się w praniu:) Postęp porodu , rozwarcie postępujące, wielkość dzieciątka. To wszystko wpływa. A ból porodowy to właśnie ból miesiączkowy powielony x razy.
Ból porodowy jest taki sam jak bóle menstruacyjne. JA miałam krzyżowe, bo i jak mam miesiączke to boli mnie od krzyża. Z brzucha miałam ale nie bolesne.KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Amy ma rację. Wszystko to co piszemy jest związane z ciąza i macierzynstwem. Jak ktoś nie chce niech nie czyta. Ciąża to nie tylko przyjemne chwile
Nie rozumiem oburzenia w ogóle - nikt nie napisał niczego, co mogłoby wywołać obrzydzenie....kluska, sylvia007, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Miałyście cytologię w ciąży? Ja jeszcze nie miałam ale schizuję, że może się coś stać
Co do porodu to moim zdaniem najważniejsze aby był przy nas ktoś kto nas będzie wspierał (mąż, rodzina, przyjaciółka czy dobry lekarz) i żeby w samym szpitalu traktowali nas jak człowieka.mimka84 lubi tę wiadomość
-
Amy wrote:Rudzia jaa wiem
marzyłam o chłopcu
a tam opaski ;P niwmowlaki czesto sciagaja opaski z glowy bo im przeszkadzaja
Amy, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaga wrote:Kochane boli i ma boleć, każda ma inny próg bólowy. Jedna urodzi w 3 h inna może rodzić 36 h. Wszystko okaże się w praniu:) Postęp porodu , rozwarcie postępujące, wielkość dzieciątka. To wszystko wpływa. A ból porodowy to właśnie ból miesiączkowy powielony x razy.
Ból porodowy jest taki sam jak bóle menstruacyjne. JA miałam krzyżowe, bo i jak mam miesiączke to boli mnie od krzyża. Z brzucha miałam ale nie bolesne.
Włąsnie ja się obawiam takiego strasznie długiego porodu a'la 30 godzin
Tzn może tak przecież być nic nie zrobię, ważne żeby dziecko na tym nie ucierpiałowszystko zniesiemy dla naszych maluchów
liloe, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Amy wrote:Rudzia jaa wiem
marzyłam o chłopcu
Jak moj synek miał rok to sam sobie moje opaski zakładałale teraz to już "poważny" trzylatek i tylko pyta ciągle tate kiedy będzie mogl z nim motorem jeździć
Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:a tam opaski ;P niwmowlaki czesto sciagaja opaski z glowy bo im przeszkadzaja
okejpoprawiłaś mi nastrój
:*
na pocieszenei będę oglądać zdjęcia SofijkiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:02
Rudzia lubi tę wiadomość
-
Nadzieja84 wrote:Miałyście cytologię w ciąży? Ja jeszcze nie miałam ale schizuję, że może się coś stać
Co do porodu to moim zdaniem najważniejsze aby był przy nas ktoś kto nas będzie wspierał (mąż, rodzina, przyjaciółka czy dobry lekarz) i żeby w samym szpitalu traktowali nas jak człowieka.
Tak ja miałam w 9tyg -
nick nieaktualnyNadzieja84 wrote:Miałyście cytologię w ciąży? Ja jeszcze nie miałam ale schizuję, że może się coś stać
Co do porodu to moim zdaniem najważniejsze aby był przy nas ktoś kto nas będzie wspierał (mąż, rodzina, przyjaciółka czy dobry lekarz) i żeby w samym szpitalu traktowali nas jak człowieka.
Hej
ja miałam cytologię w poprzedniej ciąży - ale w tym roku, więc jak zaszłam drugi raz lekarz mi nie kazał powtarzać wyniku. Coś mi świta, że w III trymestrze trzeba jeszcze zrobić cytologie? Chyba że się mylę.. -
nick nieaktualny