SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Wybaczcie ale chyba bez sensu opisywać jak boli, gdzie boli, ile krwi itp. Jak sie nastroicie gdzie i jak to NAPEWNO bedzie bolało mocniej. Każdy poród jest inny i każdy go przezywa inaczej. Ja tam nie czytam takich koszmarów co i jak i ile bolało. Wole myślec ze to bedzie fajne przeżycie i ze moj ból jest tylko w głowie, i będę sie nastrajać raczej żeby było bezbolesnie :))) ze na koniec zobaczę fajnego rozowiutkiego pulchnego bobaska:))
    A porównywanie tego do poronienia skory koszmar sam w sobie...także pozwolę sobie ominąć kilka stron zanim wyczerpiecie temat:)))
    Lwica racja po co czytać co komu bylo i czy bolało czy nie bolało .I idiotyczne trochę by pisac wszystko jak co przebiegalo ,kazdy niech trzyma to dla siebie albo w pamietniku opiszę o swoim wczesniejszym doseiadczeniu na porodôwce ,nie smacznie się tu zrobilo milego dnia tez niechcem czytac .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 12:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak patrzę na avatar Weroniki i do mnei dociera, że nie będzie różowej opaski na główce :) troszkę mi żal :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojezu ale przesadzadzie, Krysti- nikt nie napisał jak wygląda poród tylko opisał jakiego rodzaju są bóle..

Znów się robi wielkie halo o nic...

Jak tak jest niesmacznie - to sobie zrobcie regulamin jakich tematów nie wolno poruszkać. I na pewno się nic obrzydliwego wtedy nei pojawi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 12:54

Anka1501, Rudzia, Bambi85, MartaAlvi, Eweliśka, Fasia, sylvia007, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A ja tak patrzę na avatar Weroniki i do mnei dociera, że nie będzie różowej opaski na główce :) troszkę mi żal :)

Przejdzie Ci ;) chłopcy są super. A córka jeszcze może się Wam urodzić kiedyś :) my juz więcej dzieci nie będziemy mieć wiec cicho liczę na dziewczynkę :)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy to prawda! Chlopaczki sa extra!! Tak fajnie modnie mozna ubierac <3 a jak to u mnie mowi tata z synem mniej klopotu :P bo nie da sie chlopaka zaplodnic :P

nick nieaktualny, Anka1501, Eweliśka, Bambi85, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Przejdzie Ci ;) chłopcy są super. A córka jeszcze może się Wam urodzić kiedyś :) my juz więcej dzieci nie będziemy mieć wiec cicho liczę na dziewczynkę :)

Mam taką nadzieję, ja planuję mieć jedno i za jakiś czas drugie - max w odstępie 3 lat

i później jeszcze 3 ;D ale dopiero może za około 10 lat? może wcześniej :) na pewno przed 40tką :) więc za 10 miałabym 37 ;D i byłoby okej

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ma rację. Wszystko to co piszemy jest związane z ciąza i macierzynstwem. Jak ktoś nie chce niech nie czyta. Ciąża to nie tylko przyjemne chwile

mantissa, kluska, sylvia007, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Amy to prawda! Chlopaczki sa extra!! Tak fajnie modnie mozna ubierac <3 a jak to u mnie mowi tata z synem mniej klopotu :P bo nie da sie chlopaka zaplodnic :P

Rudzia jaa wiem :D marzyłam o chłopcu :D ale te małe dziewczynki są mega słodkie :D chłopcy również, ale opaski na głowę mu już nie założę :PPP

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane boli i ma boleć, każda ma inny próg bólowy. Jedna urodzi w 3 h inna może rodzić 36 h. Wszystko okaże się w praniu:) Postęp porodu , rozwarcie postępujące, wielkość dzieciątka. To wszystko wpływa. A ból porodowy to właśnie ból miesiączkowy powielony x razy.
    Ból porodowy jest taki sam jak bóle menstruacyjne. JA miałam krzyżowe, bo i jak mam miesiączke to boli mnie od krzyża. Z brzucha miałam ale nie bolesne.

nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Amy ma rację. Wszystko to co piszemy jest związane z ciąza i macierzynstwem. Jak ktoś nie chce niech nie czyta. Ciąża to nie tylko przyjemne chwile
    Podzielam.
    Nie rozumiem oburzenia w ogóle - nikt nie napisał niczego, co mogłoby wywołać obrzydzenie.... :/

kluska, sylvia007, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście cytologię w ciąży? Ja jeszcze nie miałam ale schizuję, że może się coś stać:)
    Co do porodu to moim zdaniem najważniejsze aby był przy nas ktoś kto nas będzie wspierał (mąż, rodzina, przyjaciółka czy dobry lekarz) i żeby w samym szpitalu traktowali nas jak człowieka.

mimka84 lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Rudzia jaa wiem :D marzyłam o chłopcu :D ale te małe dziewczynki są mega słodkie :D chłopcy również, ale opaski na głowę mu już nie założę :PPP

a tam opaski ;P niwmowlaki czesto sciagaja opaski z glowy bo im przeszkadzaja :P

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 13:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Kochane boli i ma boleć, każda ma inny próg bólowy. Jedna urodzi w 3 h inna może rodzić 36 h. Wszystko okaże się w praniu:) Postęp porodu , rozwarcie postępujące, wielkość dzieciątka. To wszystko wpływa. A ból porodowy to właśnie ból miesiączkowy powielony x razy.
    Ból porodowy jest taki sam jak bóle menstruacyjne. JA miałam krzyżowe, bo i jak mam miesiączke to boli mnie od krzyża. Z brzucha miałam ale nie bolesne.

Włąsnie ja się obawiam takiego strasznie długiego porodu a'la 30 godzin :)
    Tzn może tak przecież być nic nie zrobię, ważne żeby dziecko na tym nie ucierpiało :) wszystko zniesiemy dla naszych maluchów :)

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:

Jak moj synek miał rok to sam sobie moje opaski zakładał :D ale teraz to już "poważny" trzylatek i tylko pyta ciągle tate kiedy będzie mogl z nim motorem jeździć :D

Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    a tam opaski ;P niwmowlaki czesto sciagaja opaski z glowy bo im przeszkadzaja :P

okej :D poprawiłaś mi nastrój :D :*
    na pocieszenei będę oglądać zdjęcia Sofijki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:02

Rudzia lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Miałyście cytologię w ciąży? Ja jeszcze nie miałam ale schizuję, że może się coś stać:)
    Co do porodu to moim zdaniem najważniejsze aby był przy nas ktoś kto nas będzie wspierał (mąż, rodzina, przyjaciółka czy dobry lekarz) i żeby w samym szpitalu traktowali nas jak człowieka.

Tak ja miałam w 9tyg

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:

Hej :)
    ja miałam cytologię w poprzedniej ciąży - ale w tym roku, więc jak zaszłam drugi raz lekarz mi nie kazał powtarzać wyniku. Coś mi świta, że w III trymestrze trzeba jeszcze zrobić cytologie? Chyba że się mylę..

• Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    okej :D poprawiłaś mi nastrój :D :*
    na pocieszenei będę oglądać zdjęcia Sofijki :D

No ja mam nadzieje, ze to Sofijka a nie Spfijek ;P nie vhcialabym takiej niespodzianki jak Ty mialas :P

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Jak moj synek miał rok to sam sobie moje opaski zakładał :D ale teraz to już "poważny" trzylatek i tylko pyta ciągle tate kiedy będzie mogl z nim motorem jeździć :D

hehe piękna wizja 3 latka :D
    Już sie nei mogę tego doczekać :D

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ