X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Wybaczcie ale chyba bez sensu opisywać jak boli, gdzie boli, ile krwi itp. Jak sie nastroicie gdzie i jak to NAPEWNO bedzie bolało mocniej. Każdy poród jest inny i każdy go przezywa inaczej. Ja tam nie czytam takich koszmarów co i jak i ile bolało. Wole myślec ze to bedzie fajne przeżycie i ze moj ból jest tylko w głowie, i będę sie nastrajać raczej żeby było bezbolesnie :))) ze na koniec zobaczę fajnego rozowiutkiego pulchnego bobaska:))
    A porównywanie tego do poronienia skory koszmar sam w sobie...także pozwolę sobie ominąć kilka stron zanim wyczerpiecie temat:)))
    Lwica racja po co czytać co komu bylo i czy bolało czy nie bolało .I idiotyczne trochę by pisac wszystko jak co przebiegalo ,kazdy niech trzyma to dla siebie albo w pamietniku opiszę o swoim wczesniejszym doseiadczeniu na porodôwce ,nie smacznie się tu zrobilo milego dnia tez niechcem czytac .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 12:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak patrzę na avatar Weroniki i do mnei dociera, że nie będzie różowej opaski na główce :) troszkę mi żal :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojezu ale przesadzadzie, Krysti- nikt nie napisał jak wygląda poród tylko opisał jakiego rodzaju są bóle..

Znów się robi wielkie halo o nic...

Jak tak jest niesmacznie - to sobie zrobcie regulamin jakich tematów nie wolno poruszkać. I na pewno się nic obrzydliwego wtedy nei pojawi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 12:54

Anka1501, Rudzia, Bambi85, MartaAlvi, Eweliśka, Fasia, sylvia007, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A ja tak patrzę na avatar Weroniki i do mnei dociera, że nie będzie różowej opaski na główce :) troszkę mi żal :)

Przejdzie Ci ;) chłopcy są super. A córka jeszcze może się Wam urodzić kiedyś :) my juz więcej dzieci nie będziemy mieć wiec cicho liczę na dziewczynkę :)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy to prawda! Chlopaczki sa extra!! Tak fajnie modnie mozna ubierac <3 a jak to u mnie mowi tata z synem mniej klopotu :P bo nie da sie chlopaka zaplodnic :P

Amy, Anka1501, Eweliśka, Bambi85, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Przejdzie Ci ;) chłopcy są super. A córka jeszcze może się Wam urodzić kiedyś :) my juz więcej dzieci nie będziemy mieć wiec cicho liczę na dziewczynkę :)

Mam taką nadzieję, ja planuję mieć jedno i za jakiś czas drugie - max w odstępie 3 lat

i później jeszcze 3 ;D ale dopiero może za około 10 lat? może wcześniej :) na pewno przed 40tką :) więc za 10 miałabym 37 ;D i byłoby okej

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ma rację. Wszystko to co piszemy jest związane z ciąza i macierzynstwem. Jak ktoś nie chce niech nie czyta. Ciąża to nie tylko przyjemne chwile

mantissa, kluska, sylvia007, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Amy to prawda! Chlopaczki sa extra!! Tak fajnie modnie mozna ubierac <3 a jak to u mnie mowi tata z synem mniej klopotu :P bo nie da sie chlopaka zaplodnic :P

Rudzia jaa wiem :D marzyłam o chłopcu :D ale te małe dziewczynki są mega słodkie :D chłopcy również, ale opaski na głowę mu już nie założę :PPP

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane boli i ma boleć, każda ma inny próg bólowy. Jedna urodzi w 3 h inna może rodzić 36 h. Wszystko okaże się w praniu:) Postęp porodu , rozwarcie postępujące, wielkość dzieciątka. To wszystko wpływa. A ból porodowy to właśnie ból miesiączkowy powielony x razy.
    Ból porodowy jest taki sam jak bóle menstruacyjne. JA miałam krzyżowe, bo i jak mam miesiączke to boli mnie od krzyża. Z brzucha miałam ale nie bolesne.

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Amy ma rację. Wszystko to co piszemy jest związane z ciąza i macierzynstwem. Jak ktoś nie chce niech nie czyta. Ciąża to nie tylko przyjemne chwile
    Podzielam.
    Nie rozumiem oburzenia w ogóle - nikt nie napisał niczego, co mogłoby wywołać obrzydzenie.... :/

kluska, sylvia007, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście cytologię w ciąży? Ja jeszcze nie miałam ale schizuję, że może się coś stać:)
    Co do porodu to moim zdaniem najważniejsze aby był przy nas ktoś kto nas będzie wspierał (mąż, rodzina, przyjaciółka czy dobry lekarz) i żeby w samym szpitalu traktowali nas jak człowieka.

mimka84 lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Rudzia jaa wiem :D marzyłam o chłopcu :D ale te małe dziewczynki są mega słodkie :D chłopcy również, ale opaski na głowę mu już nie założę :PPP

a tam opaski ;P niwmowlaki czesto sciagaja opaski z glowy bo im przeszkadzaja :P

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 13:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Kochane boli i ma boleć, każda ma inny próg bólowy. Jedna urodzi w 3 h inna może rodzić 36 h. Wszystko okaże się w praniu:) Postęp porodu , rozwarcie postępujące, wielkość dzieciątka. To wszystko wpływa. A ból porodowy to właśnie ból miesiączkowy powielony x razy.
    Ból porodowy jest taki sam jak bóle menstruacyjne. JA miałam krzyżowe, bo i jak mam miesiączke to boli mnie od krzyża. Z brzucha miałam ale nie bolesne.

Włąsnie ja się obawiam takiego strasznie długiego porodu a'la 30 godzin :)
    Tzn może tak przecież być nic nie zrobię, ważne żeby dziecko na tym nie ucierpiało :) wszystko zniesiemy dla naszych maluchów :)

liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:

Jak moj synek miał rok to sam sobie moje opaski zakładał :D ale teraz to już "poważny" trzylatek i tylko pyta ciągle tate kiedy będzie mogl z nim motorem jeździć :D

Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    a tam opaski ;P niwmowlaki czesto sciagaja opaski z glowy bo im przeszkadzaja :P

okej :D poprawiłaś mi nastrój :D :*
    na pocieszenei będę oglądać zdjęcia Sofijki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:02

Rudzia lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Miałyście cytologię w ciąży? Ja jeszcze nie miałam ale schizuję, że może się coś stać:)
    Co do porodu to moim zdaniem najważniejsze aby był przy nas ktoś kto nas będzie wspierał (mąż, rodzina, przyjaciółka czy dobry lekarz) i żeby w samym szpitalu traktowali nas jak człowieka.

Tak ja miałam w 9tyg

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:

Hej :)
    ja miałam cytologię w poprzedniej ciąży - ale w tym roku, więc jak zaszłam drugi raz lekarz mi nie kazał powtarzać wyniku. Coś mi świta, że w III trymestrze trzeba jeszcze zrobić cytologie? Chyba że się mylę..

• Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    okej :D poprawiłaś mi nastrój :D :*
    na pocieszenei będę oglądać zdjęcia Sofijki :D

No ja mam nadzieje, ze to Sofijka a nie Spfijek ;P nie vhcialabym takiej niespodzianki jak Ty mialas :P

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Jak moj synek miał rok to sam sobie moje opaski zakładał :D ale teraz to już "poważny" trzylatek i tylko pyta ciągle tate kiedy będzie mogl z nim motorem jeździć :D

hehe piękna wizja 3 latka :D
    Już sie nei mogę tego doczekać :D

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ