X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:30

Krysti lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida masz rację :)

Nie wszystkie musimy byc gotowe w tej chwili na tematy porodów - ale jak ktoś o to pyta - to trzeba olać pytanie bo ktoś inny jest na to niegotowy? A dopiero co Krysti stawała w obronie jednej dziewczyny której pytanie pozostawione było bez odpowiedzi i niby była przez nas "olana"

Nikt nikogo tu nie chce obrażać, olewać.. i mam nadzieję, że tak będzie do końca :)
    Nadal uważam że jesteśmy strasznie zgrane..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:47

weronika86 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem czy nie pora na myslenie o porodzie jak sie zblizamy do polmetka ciazy :p . Mnie te 18 tyg tak szybko zlecialy i mysle ze ani sie nie obejrzymy bedzue marzec a potem .... kwiecien :D. Z reszta tak jak IDA piszesz to kwestia indywidualna i kazdy musi do tego tematu dojrzec. Tak jak jedni sie bulwersuja na ten temat inni moga miec wlasnie juz potrzebe go poruszyc.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lwica lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem tego problemu. To jest forum o ciąży i o wszystkim co jest związane z tym. Poród i poronienia również. Jak ktoś chce czytać tylko o przyjemnosciach to niech przeczyta "Chatke Puchatka " albo "Plastusiowy pamiętnik "

Amy, Bambi85, kluska, liloe, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:20

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dla mnie połowa to nie czas na myślenie o porodzie. Co nie oznacza oczywiście, że ktoś może o nim nie myśleć. Po prostu to dla mnie za wcześnie. Teraz zaczynam dopiero myśleć konkretniej o wyprawce, zastanawiam się co, jak itd, od jutra jak się dowiem o płci zacznę myśleć o imieniu. Poród za 4-5 miesięcy. Nie panikujmy z drugą stronę ;)

Nadal obstawiasz synka? :)
    Ciekawe czy maluch już się "okaże" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nie rozumiem tego problemu. To jest forum o ciąży i o wszystkim co jest związane z tym. Poród i poronienia również. Jak ktoś chce czytać tylko o przyjemnosciach to niech przeczyta "Chatke Puchatka " albo "Plastusiowy pamiętnik "

hahaha :D ej no waśnie dobrze że mi przypomniałaś o Chatce Puchatka :D chyba już pora Małemu zacząć czytac bajki :D

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Nadal obstawiasz synka? :)
    Ciekawe czy maluch już się "okaże" :D
    Nadal :) No ale już przebieram nogami, bo różnie może być!:P

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Wyobraź sobie, że też skończyłam studia, ale nie potrafię czytać wybiórczo. Jak lecę, to po kolei, wszystko.
    Ida a czy ja Ci sugeruje ze nie skonczylas?? Czytanie wybiorcze to tez widocznie kwestia indywidualna :p. Dlaczego mam wrazenie ze coraz czesciej co niektorzy szukaja tylko okazji zeby komus wbic szpileczkę. ? Bardzo lubie to forum, uwielbiam sobie Was poczytac, czasem cos popisac. Ale szukanie w kazdym poscie jakiegoś podtekstu wymierzonego w siebie ??? Echhhh Tak jak Amy pisze tez bym sobie zyczyla zebysmy dotrwaly wszystkie razem do konca w milej atmosferze i zeby sie obylo bez "listy tematow zakazanych" :p

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero byłam w ciąży z synkiem a on ma już skończone trzy lata.

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Nadal :) No ale już przebieram nogami, bo różnie może być!:P
    Oby Cię intuicja nie myliła :) a w 3d będziecie mieć połówkowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hehe, tak się składa, że jestem nauczycielką w kl I i wcale tych opowiadań nie zaliczam do przyjemnych :D
    Niech się dzieci uczą od małego że w życiu są też nieprzyjemne chwile :P

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:32

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    hahaha :D ej no waśnie dobrze że mi przypomniałaś o Chatce Puchatka :D chyba już pora Małemu zacząć czytac bajki :D

Ja synkowi czytam codziennie coś wiec siła rzeczy drugie dziecko też korzysta :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Oby Cię intuicja nie myliła :) a w 3d będziecie mieć połówkowe?
    Pewnie tak, bo gin ma dobry sprzęt. Za każdym razem mam usg i za każdym razem na chwilę chociaż przełącza na 3D.

• Jaga Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekhm
    Nie było pytania o ból po poronieniu a ból porodowy z czym można go porównać. Ból po stracie jest nie tylko bólem fizycznym ale bardziej bólem psychicznymi nie należy go porównywać do niczego innego. Nie wiem dlaczego akurat mówiąc o porodzie i pojawieniu się żywej istoty która w nas żyje został podjęty temat straty tego cudu. Trochę i mnie to ruszyło bo to raczej nie na miejscu.
    Czytanie tego może powodować strach i lęk jeśli już przeżyło się poronienie , powracają wspomnienia i myślę , że ten temat jednak jest nie na miejscu.
    Bambi85 jakby każda z nas czytała wybiórczo to raczej mało byśmy się dogadywali, na odpowiedź zadanego pytania moglibyśmy nie liczyć bo wybiórczo może zostać pominięte. Wtedy czujemy się olewane i traktowane z góry bo wybiórczo czyta się tematy danych użytkowniczek forum.
    Czytam wszystko bo może jest akurat temat w którym mogę się wypowiedzieć i pomóc. Czasem zamiast rzucać jadem należy zastanowić się co i dlaczego dane forumowiczki tak poruszył dany post.
    I bardzo mi się nie podoba podejście jak ci nie pasuje to sobie zmień.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Pewnie tak, bo gin ma dobry sprzęt. Za każdym razem mam usg i za każdym razem na chwilę chociaż przełącza na 3D.
    o to super :) ja u swojego widzę tylko ten obraz zwykły, a 3d i 4d miałam pierwszy raz wczoraj :) i aż nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam twarzyczkę dzieciątka :) nie wierzę że coś takie pięknego mogło powstać z mojego męża i mnie :P

Ida, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ