Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIda masz rację
Nie wszystkie musimy byc gotowe w tej chwili na tematy porodów - ale jak ktoś o to pyta - to trzeba olać pytanie bo ktoś inny jest na to niegotowy? A dopiero co Krysti stawała w obronie jednej dziewczyny której pytanie pozostawione było bez odpowiedzi i niby była przez nas "olana"
Nikt nikogo tu nie chce obrażać, olewać.. i mam nadzieję, że tak będzie do końca
Nadal uważam że jesteśmy strasznie zgrane..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:47
weronika86 lubi tę wiadomość
-
No nie wiem czy nie pora na myslenie o porodzie jak sie zblizamy do polmetka ciazy :p . Mnie te 18 tyg tak szybko zlecialy i mysle ze ani sie nie obejrzymy bedzue marzec a potem .... kwiecien
. Z reszta tak jak IDA piszesz to kwestia indywidualna i kazdy musi do tego tematu dojrzec. Tak jak jedni sie bulwersuja na ten temat inni moga miec wlasnie juz potrzebe go poruszyc.
-
Nie rozumiem tego problemu. To jest forum o ciąży i o wszystkim co jest związane z tym. Poród i poronienia również. Jak ktoś chce czytać tylko o przyjemnosciach to niech przeczyta "Chatke Puchatka " albo "Plastusiowy pamiętnik "
Amy, Bambi85, kluska, liloe, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIda wrote:Dla mnie połowa to nie czas na myślenie o porodzie. Co nie oznacza oczywiście, że ktoś może o nim nie myśleć. Po prostu to dla mnie za wcześnie. Teraz zaczynam dopiero myśleć konkretniej o wyprawce, zastanawiam się co, jak itd, od jutra jak się dowiem o płci zacznę myśleć o imieniu. Poród za 4-5 miesięcy. Nie panikujmy z drugą stronę
Nadal obstawiasz synka?
Ciekawe czy maluch już się "okaże"
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Nie rozumiem tego problemu. To jest forum o ciąży i o wszystkim co jest związane z tym. Poród i poronienia również. Jak ktoś chce czytać tylko o przyjemnosciach to niech przeczyta "Chatke Puchatka " albo "Plastusiowy pamiętnik "
hahahaej no waśnie dobrze że mi przypomniałaś o Chatce Puchatka
chyba już pora Małemu zacząć czytac bajki
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Wyobraź sobie, że też skończyłam studia, ale nie potrafię czytać wybiórczo. Jak lecę, to po kolei, wszystko.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ekhm
Nie było pytania o ból po poronieniu a ból porodowy z czym można go porównać. Ból po stracie jest nie tylko bólem fizycznym ale bardziej bólem psychicznymi nie należy go porównywać do niczego innego. Nie wiem dlaczego akurat mówiąc o porodzie i pojawieniu się żywej istoty która w nas żyje został podjęty temat straty tego cudu. Trochę i mnie to ruszyło bo to raczej nie na miejscu.
Czytanie tego może powodować strach i lęk jeśli już przeżyło się poronienie , powracają wspomnienia i myślę , że ten temat jednak jest nie na miejscu.
Bambi85 jakby każda z nas czytała wybiórczo to raczej mało byśmy się dogadywali, na odpowiedź zadanego pytania moglibyśmy nie liczyć bo wybiórczo może zostać pominięte. Wtedy czujemy się olewane i traktowane z góry bo wybiórczo czyta się tematy danych użytkowniczek forum.
Czytam wszystko bo może jest akurat temat w którym mogę się wypowiedzieć i pomóc. Czasem zamiast rzucać jadem należy zastanowić się co i dlaczego dane forumowiczki tak poruszył dany post.
I bardzo mi się nie podoba podejście jak ci nie pasuje to sobie zmień. -
nick nieaktualnyIda wrote:Pewnie tak, bo gin ma dobry sprzęt. Za każdym razem mam usg i za każdym razem na chwilę chociaż przełącza na 3D.
ja u swojego widzę tylko ten obraz zwykły, a 3d i 4d miałam pierwszy raz wczoraj
i aż nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam twarzyczkę dzieciątka
nie wierzę że coś takie pięknego mogło powstać z mojego męża i mnie
Ida, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość