X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:30

Krysti lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida masz rację :)

Nie wszystkie musimy byc gotowe w tej chwili na tematy porodów - ale jak ktoś o to pyta - to trzeba olać pytanie bo ktoś inny jest na to niegotowy? A dopiero co Krysti stawała w obronie jednej dziewczyny której pytanie pozostawione było bez odpowiedzi i niby była przez nas "olana"

Nikt nikogo tu nie chce obrażać, olewać.. i mam nadzieję, że tak będzie do końca :)
    Nadal uważam że jesteśmy strasznie zgrane..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:47

weronika86 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem czy nie pora na myslenie o porodzie jak sie zblizamy do polmetka ciazy :p . Mnie te 18 tyg tak szybko zlecialy i mysle ze ani sie nie obejrzymy bedzue marzec a potem .... kwiecien :D. Z reszta tak jak IDA piszesz to kwestia indywidualna i kazdy musi do tego tematu dojrzec. Tak jak jedni sie bulwersuja na ten temat inni moga miec wlasnie juz potrzebe go poruszyc.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lwica lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem tego problemu. To jest forum o ciąży i o wszystkim co jest związane z tym. Poród i poronienia również. Jak ktoś chce czytać tylko o przyjemnosciach to niech przeczyta "Chatke Puchatka " albo "Plastusiowy pamiętnik "

Amy, Bambi85, kluska, liloe, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:20

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dla mnie połowa to nie czas na myślenie o porodzie. Co nie oznacza oczywiście, że ktoś może o nim nie myśleć. Po prostu to dla mnie za wcześnie. Teraz zaczynam dopiero myśleć konkretniej o wyprawce, zastanawiam się co, jak itd, od jutra jak się dowiem o płci zacznę myśleć o imieniu. Poród za 4-5 miesięcy. Nie panikujmy z drugą stronę ;)

Nadal obstawiasz synka? :)
    Ciekawe czy maluch już się "okaże" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nie rozumiem tego problemu. To jest forum o ciąży i o wszystkim co jest związane z tym. Poród i poronienia również. Jak ktoś chce czytać tylko o przyjemnosciach to niech przeczyta "Chatke Puchatka " albo "Plastusiowy pamiętnik "

hahaha :D ej no waśnie dobrze że mi przypomniałaś o Chatce Puchatka :D chyba już pora Małemu zacząć czytac bajki :D

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Nadal obstawiasz synka? :)
    Ciekawe czy maluch już się "okaże" :D
    Nadal :) No ale już przebieram nogami, bo różnie może być!:P

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Wyobraź sobie, że też skończyłam studia, ale nie potrafię czytać wybiórczo. Jak lecę, to po kolei, wszystko.
    Ida a czy ja Ci sugeruje ze nie skonczylas?? Czytanie wybiorcze to tez widocznie kwestia indywidualna :p. Dlaczego mam wrazenie ze coraz czesciej co niektorzy szukaja tylko okazji zeby komus wbic szpileczkę. ? Bardzo lubie to forum, uwielbiam sobie Was poczytac, czasem cos popisac. Ale szukanie w kazdym poscie jakiegoś podtekstu wymierzonego w siebie ??? Echhhh Tak jak Amy pisze tez bym sobie zyczyla zebysmy dotrwaly wszystkie razem do konca w milej atmosferze i zeby sie obylo bez "listy tematow zakazanych" :p

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero byłam w ciąży z synkiem a on ma już skończone trzy lata.

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Nadal :) No ale już przebieram nogami, bo różnie może być!:P
    Oby Cię intuicja nie myliła :) a w 3d będziecie mieć połówkowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hehe, tak się składa, że jestem nauczycielką w kl I i wcale tych opowiadań nie zaliczam do przyjemnych :D
    Niech się dzieci uczą od małego że w życiu są też nieprzyjemne chwile :P

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:32

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    hahaha :D ej no waśnie dobrze że mi przypomniałaś o Chatce Puchatka :D chyba już pora Małemu zacząć czytac bajki :D

Ja synkowi czytam codziennie coś wiec siła rzeczy drugie dziecko też korzysta :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Oby Cię intuicja nie myliła :) a w 3d będziecie mieć połówkowe?
    Pewnie tak, bo gin ma dobry sprzęt. Za każdym razem mam usg i za każdym razem na chwilę chociaż przełącza na 3D.

• Jaga Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekhm
    Nie było pytania o ból po poronieniu a ból porodowy z czym można go porównać. Ból po stracie jest nie tylko bólem fizycznym ale bardziej bólem psychicznymi nie należy go porównywać do niczego innego. Nie wiem dlaczego akurat mówiąc o porodzie i pojawieniu się żywej istoty która w nas żyje został podjęty temat straty tego cudu. Trochę i mnie to ruszyło bo to raczej nie na miejscu.
    Czytanie tego może powodować strach i lęk jeśli już przeżyło się poronienie , powracają wspomnienia i myślę , że ten temat jednak jest nie na miejscu.
    Bambi85 jakby każda z nas czytała wybiórczo to raczej mało byśmy się dogadywali, na odpowiedź zadanego pytania moglibyśmy nie liczyć bo wybiórczo może zostać pominięte. Wtedy czujemy się olewane i traktowane z góry bo wybiórczo czyta się tematy danych użytkowniczek forum.
    Czytam wszystko bo może jest akurat temat w którym mogę się wypowiedzieć i pomóc. Czasem zamiast rzucać jadem należy zastanowić się co i dlaczego dane forumowiczki tak poruszył dany post.
    I bardzo mi się nie podoba podejście jak ci nie pasuje to sobie zmień.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Pewnie tak, bo gin ma dobry sprzęt. Za każdym razem mam usg i za każdym razem na chwilę chociaż przełącza na 3D.
    o to super :) ja u swojego widzę tylko ten obraz zwykły, a 3d i 4d miałam pierwszy raz wczoraj :) i aż nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam twarzyczkę dzieciątka :) nie wierzę że coś takie pięknego mogło powstać z mojego męża i mnie :P

Ida, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ