X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hehe, tak się składa, że jestem nauczycielką w kl I i wcale tych opowiadań nie zaliczam do przyjemnych :D

A ja tam lubię te książki :D chociąż wolalam zawsze baśnie Andersena ;)

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie zgodzam się że wybiórcze czytanie wynika z olewania danej osoby i że ktoś może się poczuć dotknięty, skoro nawet nie zamieniłam wcześniej słowa na temat, który olałam.

na forum się wchodzi jak przez obrotowe drzwi - mozna wejsc i wyjsc niezauważonym.

Nie wyobrażam sobie na siłe czytać od deski do deski przepisów kulinarnych, które tu czasem padają - i nie skupiam się na tym kto o tym pisał bo nie mam na celu eliminacji tej osoby z jakiejś listy "lubianych" czy "mniej lubianych" oO

i wcale nei uważam że to że olewam niektóre temty powoduje to, że z kimś się mniej przez to będę dogadywać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 14:02

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A ja tam lubię te książki :D chociąż wolalam zawsze baśnie Andersena ;)
    Ja tez uwielbiam Andersena chociaż to dopiero brutalne

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Ja tez uwielbiam Andersena chociaż to dopiero brutalne

:D no... Po "Dziewczynce z zapalkami " miałam koszmary ;)

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to teraz proszę mi wytłumaczyć jaka jest różnica miedzy 3d a 4d :D Jestem blondynką nie znam sie :) 3D mam na każdym usg aby sobie popatrzeć ale co to jest te 4d ?

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja synkowi czytam codziennie coś wiec siła rzeczy drugie dziecko też korzysta :)
    to ja bym musiała mężowi czytać :P żeby Olek na tym korzystał :D
    błogosławieństwo mieć już jedno dziecko :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dobra to teraz proszę mi wytłumaczyć jaka jest różnica miedzy 3d a 4d :D Jestem blondynką nie znam sie :) 3D mam na każdym usg aby sobie popatrzeć ale co to jest te 4d ?

4d - widzisz obraz jak w 3d dodatkowo wnętrzności, kości dziecka
    3d - widzisz obraz w trójwymiarze

Angela89 lubi tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jakoś emocjonalnie się zrobiło na tym forum:)
    Cytologię powinno się robić w I i III trymestrze a mi lekarz zrobi w II a właściwie to jutro i mam lęk, bo moja mama mnie kiedyś ostrzegała, że przez cytologię poroniła ale to pewnie był zbieg okoliczności... i dlatego właśnie schizuje, bo długo się starałam o to dziecko, rok temu straciłam ciążę a same wiecie że człowiek potrafi sobie w głowie rozdmuchać pewne sprawy do niewyobrażalnych rozmiarów dlatego pytałam czy miałyście cytologię, bo to by mnie uspokoiło że niczym nie grozi:)

Chciałam Was też zapytać czy macie ochotę dbać o siebie tak jak przed ciążą? Ze mną się stało coś dziwnego. Zmieniłam priorytety... kupiłam sobie 2 spodnie ciążowe ale nie mam ochoty biegać po sklepach i wydawać tyle kasy co kiedyś zwłaszcza że wyprawka tania nie jest i trzeba oszczędzać. Poza tym czuje się jak grube monstrum bo mam niestety już 10 kg na plusie w czasie tej ciąży i mój tylek przypomina szafę trzydrzwiową... więc jak tu pięknie wyglądać.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy na etapie przeprowadzki do nowego mieszkanka, bedzie w koncu duzo miejsca i ostatnio jak bylismy u rodzicow przywiozlam troche ksiazek z bajkami z dzieciństwa, nie moge sie doczekac jak juz troche ogarne ten chaos, to sobie poczytam bajczeki i po przypo inam troche...akurat na zimowe wieczory ...znowu sie rozmarzylam.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    to ja bym musiała mężowi czytać :P żeby Olek na tym korzystał :D
    błogosławieństwo mieć już jedno dziecko :)

A wiesz, że to dobry pomysl. Faceci przeważnie mniej czytają, mój czyta tylko wiadomości w necie i jakieś pierdoly :) ksiazki to nigdy nie widziałam u niego w rękach :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - cytologia nie jest groźna, pobierają ci wymaz z szyjki - zreszta o tym wiesz, nie ma szans by zrobić dziecku krzywdy :)

Ja mam ochotę dbać o siebię, ale tego nie robię bo zywczajnie boję się poronienia, nie jest to oczywiście zasadne, bo niby jak ktoś trenował przed ciążą to organizm jest niby przyzwyczajony :) ale nie chcę prowokować losu :) w kwietniu zacznę treningi :) ale chcę zacząc chodzić na basen :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 14:09

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3d wiadomo dzidzia w trojwymiarze- obrazek, a 4d dzidzia wtrojwymiarze w czasie rzeczywistym , w ruchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 14:10

Anka1501 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja a kiedy miałaś robioną cytologie ostatnio?
    Bo z tego co mnie wiadomo, nie jest obowiązkowe a po zmianie przepisów( nie wiem kiedy ale się zmieniły) wynik cytologi jest ważny 3 lata.
    Ja swoją cytologie miałam robioną na początku października bo akurat wtedy kończyły mi się wyniki.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A wiesz, że to dobry pomysl. Faceci przeważnie mniej czytają, mój czyta tylko wiadomości w necie i jakieś pierdoly :) ksiazki to nigdy nie widziałam u niego w rękach :D
    mój czyta ksiązki ale np - o sztukach walki - ale to jest raz na rok? :D wszystko mozna znaleźć na internecie, więc głównie tam czyta, ja marnuję na necie czas, w porównaniu z moim mężem - on dużo czyta o historii, przepisy prawne i inne ;) mam wrażenie że jest bardziej oczytany niż ja :P

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    4d - widzisz obraz jak w 3d dodatkowo wnętrzności, kości dziecka
    3d - widzisz obraz w trójwymiarze

No nie do końca.
    2D- pozwala zobaczyć wnętrze dziecka,
    3d- obraz trojwymiarowy dziecka
    4d obraz trojwymiarowy w czasie rzeczywistym

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No nie do końca.
    2D- pozwala zobaczyć wnętrze dziecka,
    3d- obraz trojwymiarowy dziecka
    4d obraz trojwymiarowy w czasie rzeczywistym

zaraz wam pokaże jak wyglądają kości w wymiarze 4 d :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2d to jest płaski obraz

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w 2 d i w4 d da sie obejrzec i narzady i kosci , kwestia jakości i dokladnosci i przyzwyczajen lekarza, istota opcji 4d jest rzeczywisty obraz ( z lekkim opoznieniem) ale w ruchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 14:20

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mój czyta ksiązki ale np - o sztukach walki - ale to jest raz na rok? :D wszystko mozna znaleźć na internecie, więc głównie tam czyta, ja marnuję na necie czas, w porównaniu z moim mężem - on dużo czyta o historii, przepisy prawne i inne ;) mam wrażenie że jest bardziej oczytany niż ja :P

Ja lubię czytać książki ale nie zawsze mam na to czas. Zresztą zanim jakąś książkę kupie to miesiąc szukam opini na jej temat :D ale czasem wpadnie mi coś przypadkiem w ręce to przeczytam :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    zaraz wam pokaże jak wyglądają kości w wymiarze 4 d :]

Dokładnie tak ale te kości są w trójwymiarze. Zobaczacie opis mojego gina na zwirbulis.pl :)

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ