X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hehe, tak się składa, że jestem nauczycielką w kl I i wcale tych opowiadań nie zaliczam do przyjemnych :D

A ja tam lubię te książki :D chociąż wolalam zawsze baśnie Andersena ;)

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie zgodzam się że wybiórcze czytanie wynika z olewania danej osoby i że ktoś może się poczuć dotknięty, skoro nawet nie zamieniłam wcześniej słowa na temat, który olałam.

na forum się wchodzi jak przez obrotowe drzwi - mozna wejsc i wyjsc niezauważonym.

Nie wyobrażam sobie na siłe czytać od deski do deski przepisów kulinarnych, które tu czasem padają - i nie skupiam się na tym kto o tym pisał bo nie mam na celu eliminacji tej osoby z jakiejś listy "lubianych" czy "mniej lubianych" oO

i wcale nei uważam że to że olewam niektóre temty powoduje to, że z kimś się mniej przez to będę dogadywać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 14:02

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A ja tam lubię te książki :D chociąż wolalam zawsze baśnie Andersena ;)
    Ja tez uwielbiam Andersena chociaż to dopiero brutalne

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Ja tez uwielbiam Andersena chociaż to dopiero brutalne

:D no... Po "Dziewczynce z zapalkami " miałam koszmary ;)

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to teraz proszę mi wytłumaczyć jaka jest różnica miedzy 3d a 4d :D Jestem blondynką nie znam sie :) 3D mam na każdym usg aby sobie popatrzeć ale co to jest te 4d ?

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja synkowi czytam codziennie coś wiec siła rzeczy drugie dziecko też korzysta :)
    to ja bym musiała mężowi czytać :P żeby Olek na tym korzystał :D
    błogosławieństwo mieć już jedno dziecko :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dobra to teraz proszę mi wytłumaczyć jaka jest różnica miedzy 3d a 4d :D Jestem blondynką nie znam sie :) 3D mam na każdym usg aby sobie popatrzeć ale co to jest te 4d ?

4d - widzisz obraz jak w 3d dodatkowo wnętrzności, kości dziecka
    3d - widzisz obraz w trójwymiarze

Angela89 lubi tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jakoś emocjonalnie się zrobiło na tym forum:)
    Cytologię powinno się robić w I i III trymestrze a mi lekarz zrobi w II a właściwie to jutro i mam lęk, bo moja mama mnie kiedyś ostrzegała, że przez cytologię poroniła ale to pewnie był zbieg okoliczności... i dlatego właśnie schizuje, bo długo się starałam o to dziecko, rok temu straciłam ciążę a same wiecie że człowiek potrafi sobie w głowie rozdmuchać pewne sprawy do niewyobrażalnych rozmiarów dlatego pytałam czy miałyście cytologię, bo to by mnie uspokoiło że niczym nie grozi:)

Chciałam Was też zapytać czy macie ochotę dbać o siebie tak jak przed ciążą? Ze mną się stało coś dziwnego. Zmieniłam priorytety... kupiłam sobie 2 spodnie ciążowe ale nie mam ochoty biegać po sklepach i wydawać tyle kasy co kiedyś zwłaszcza że wyprawka tania nie jest i trzeba oszczędzać. Poza tym czuje się jak grube monstrum bo mam niestety już 10 kg na plusie w czasie tej ciąży i mój tylek przypomina szafę trzydrzwiową... więc jak tu pięknie wyglądać.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy na etapie przeprowadzki do nowego mieszkanka, bedzie w koncu duzo miejsca i ostatnio jak bylismy u rodzicow przywiozlam troche ksiazek z bajkami z dzieciństwa, nie moge sie doczekac jak juz troche ogarne ten chaos, to sobie poczytam bajczeki i po przypo inam troche...akurat na zimowe wieczory ...znowu sie rozmarzylam.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    to ja bym musiała mężowi czytać :P żeby Olek na tym korzystał :D
    błogosławieństwo mieć już jedno dziecko :)

A wiesz, że to dobry pomysl. Faceci przeważnie mniej czytają, mój czyta tylko wiadomości w necie i jakieś pierdoly :) ksiazki to nigdy nie widziałam u niego w rękach :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - cytologia nie jest groźna, pobierają ci wymaz z szyjki - zreszta o tym wiesz, nie ma szans by zrobić dziecku krzywdy :)

Ja mam ochotę dbać o siebię, ale tego nie robię bo zywczajnie boję się poronienia, nie jest to oczywiście zasadne, bo niby jak ktoś trenował przed ciążą to organizm jest niby przyzwyczajony :) ale nie chcę prowokować losu :) w kwietniu zacznę treningi :) ale chcę zacząc chodzić na basen :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 14:09

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3d wiadomo dzidzia w trojwymiarze- obrazek, a 4d dzidzia wtrojwymiarze w czasie rzeczywistym , w ruchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 14:10

Anka1501 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja a kiedy miałaś robioną cytologie ostatnio?
    Bo z tego co mnie wiadomo, nie jest obowiązkowe a po zmianie przepisów( nie wiem kiedy ale się zmieniły) wynik cytologi jest ważny 3 lata.
    Ja swoją cytologie miałam robioną na początku października bo akurat wtedy kończyły mi się wyniki.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A wiesz, że to dobry pomysl. Faceci przeważnie mniej czytają, mój czyta tylko wiadomości w necie i jakieś pierdoly :) ksiazki to nigdy nie widziałam u niego w rękach :D
    mój czyta ksiązki ale np - o sztukach walki - ale to jest raz na rok? :D wszystko mozna znaleźć na internecie, więc głównie tam czyta, ja marnuję na necie czas, w porównaniu z moim mężem - on dużo czyta o historii, przepisy prawne i inne ;) mam wrażenie że jest bardziej oczytany niż ja :P

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    4d - widzisz obraz jak w 3d dodatkowo wnętrzności, kości dziecka
    3d - widzisz obraz w trójwymiarze

No nie do końca.
    2D- pozwala zobaczyć wnętrze dziecka,
    3d- obraz trojwymiarowy dziecka
    4d obraz trojwymiarowy w czasie rzeczywistym

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No nie do końca.
    2D- pozwala zobaczyć wnętrze dziecka,
    3d- obraz trojwymiarowy dziecka
    4d obraz trojwymiarowy w czasie rzeczywistym

zaraz wam pokaże jak wyglądają kości w wymiarze 4 d :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2d to jest płaski obraz

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w 2 d i w4 d da sie obejrzec i narzady i kosci , kwestia jakości i dokladnosci i przyzwyczajen lekarza, istota opcji 4d jest rzeczywisty obraz ( z lekkim opoznieniem) ale w ruchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 14:20

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mój czyta ksiązki ale np - o sztukach walki - ale to jest raz na rok? :D wszystko mozna znaleźć na internecie, więc głównie tam czyta, ja marnuję na necie czas, w porównaniu z moim mężem - on dużo czyta o historii, przepisy prawne i inne ;) mam wrażenie że jest bardziej oczytany niż ja :P

Ja lubię czytać książki ale nie zawsze mam na to czas. Zresztą zanim jakąś książkę kupie to miesiąc szukam opini na jej temat :D ale czasem wpadnie mi coś przypadkiem w ręce to przeczytam :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    zaraz wam pokaże jak wyglądają kości w wymiarze 4 d :]

Dokładnie tak ale te kości są w trójwymiarze. Zobaczacie opis mojego gina na zwirbulis.pl :)

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ