Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo nie zgodzam się że wybiórcze czytanie wynika z olewania danej osoby i że ktoś może się poczuć dotknięty, skoro nawet nie zamieniłam wcześniej słowa na temat, który olałam.
na forum się wchodzi jak przez obrotowe drzwi - mozna wejsc i wyjsc niezauważonym.
Nie wyobrażam sobie na siłe czytać od deski do deski przepisów kulinarnych, które tu czasem padają - i nie skupiam się na tym kto o tym pisał bo nie mam na celu eliminacji tej osoby z jakiejś listy "lubianych" czy "mniej lubianych" oO
i wcale nei uważam że to że olewam niektóre temty powoduje to, że z kimś się mniej przez to będę dogadywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 14:02
KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Dobra to teraz proszę mi wytłumaczyć jaka jest różnica miedzy 3d a 4d
Jestem blondynką nie znam sie
3D mam na każdym usg aby sobie popatrzeć ale co to jest te 4d ?
4d - widzisz obraz jak w 3d dodatkowo wnętrzności, kości dziecka
3d - widzisz obraz w trójwymiarzeAngela89 lubi tę wiadomość
-
Kochane jakoś emocjonalnie się zrobiło na tym forum:)
Cytologię powinno się robić w I i III trymestrze a mi lekarz zrobi w II a właściwie to jutro i mam lęk, bo moja mama mnie kiedyś ostrzegała, że przez cytologię poroniła ale to pewnie był zbieg okoliczności... i dlatego właśnie schizuje, bo długo się starałam o to dziecko, rok temu straciłam ciążę a same wiecie że człowiek potrafi sobie w głowie rozdmuchać pewne sprawy do niewyobrażalnych rozmiarów dlatego pytałam czy miałyście cytologię, bo to by mnie uspokoiło że niczym nie grozi:)
Chciałam Was też zapytać czy macie ochotę dbać o siebie tak jak przed ciążą? Ze mną się stało coś dziwnego. Zmieniłam priorytety... kupiłam sobie 2 spodnie ciążowe ale nie mam ochoty biegać po sklepach i wydawać tyle kasy co kiedyś zwłaszcza że wyprawka tania nie jest i trzeba oszczędzać. Poza tym czuje się jak grube monstrum bo mam niestety już 10 kg na plusie w czasie tej ciąży i mój tylek przypomina szafę trzydrzwiową... więc jak tu pięknie wyglądać.KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
My jestesmy na etapie przeprowadzki do nowego mieszkanka, bedzie w koncu duzo miejsca i ostatnio jak bylismy u rodzicow przywiozlam troche ksiazek z bajkami z dzieciństwa, nie moge sie doczekac jak juz troche ogarne ten chaos, to sobie poczytam bajczeki i po przypo inam troche...akurat na zimowe wieczory ...znowu sie rozmarzylam.
-
Amy wrote:to ja bym musiała mężowi czytać
żeby Olek na tym korzystał
błogosławieństwo mieć już jedno dziecko
A wiesz, że to dobry pomysl. Faceci przeważnie mniej czytają, mój czyta tylko wiadomości w necie i jakieś pierdolyksiazki to nigdy nie widziałam u niego w rękach
-
nick nieaktualnyNadzieja - cytologia nie jest groźna, pobierają ci wymaz z szyjki - zreszta o tym wiesz, nie ma szans by zrobić dziecku krzywdy
Ja mam ochotę dbać o siebię, ale tego nie robię bo zywczajnie boję się poronienia, nie jest to oczywiście zasadne, bo niby jak ktoś trenował przed ciążą to organizm jest niby przyzwyczajonyale nie chcę prowokować losu
w kwietniu zacznę treningi
ale chcę zacząc chodzić na basen
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 14:09
Nadzieja84 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja a kiedy miałaś robioną cytologie ostatnio?
Bo z tego co mnie wiadomo, nie jest obowiązkowe a po zmianie przepisów( nie wiem kiedy ale się zmieniły) wynik cytologi jest ważny 3 lata.
Ja swoją cytologie miałam robioną na początku października bo akurat wtedy kończyły mi się wyniki. -
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:A wiesz, że to dobry pomysl. Faceci przeważnie mniej czytają, mój czyta tylko wiadomości w necie i jakieś pierdoly
ksiazki to nigdy nie widziałam u niego w rękach
wszystko mozna znaleźć na internecie, więc głównie tam czyta, ja marnuję na necie czas, w porównaniu z moim mężem - on dużo czyta o historii, przepisy prawne i inne
mam wrażenie że jest bardziej oczytany niż ja
-
Amy wrote:4d - widzisz obraz jak w 3d dodatkowo wnętrzności, kości dziecka
3d - widzisz obraz w trójwymiarze
No nie do końca.
2D- pozwala zobaczyć wnętrze dziecka,
3d- obraz trojwymiarowy dziecka
4d obraz trojwymiarowy w czasie rzeczywistymweronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:mój czyta ksiązki ale np - o sztukach walki - ale to jest raz na rok?
wszystko mozna znaleźć na internecie, więc głównie tam czyta, ja marnuję na necie czas, w porównaniu z moim mężem - on dużo czyta o historii, przepisy prawne i inne
mam wrażenie że jest bardziej oczytany niż ja
Ja lubię czytać książki ale nie zawsze mam na to czas. Zresztą zanim jakąś książkę kupie to miesiąc szukam opini na jej tematale czasem wpadnie mi coś przypadkiem w ręce to przeczytam